To je to, zato navodim kao primjer @za_zivot_cijeli. Znam da se na drugom forumu koliko god ti bio uporan da im nesto kazes, argumentujes sa njima administracija te banuje jer se "glavni" forumasi bune a znamo dobro koji su to.Neandertalac je napisao/la:Treba se uvažavati tuđe mišljenje pa makar se kosilo svim što ja ili neko drugi vjeruje. Pokušati shvatiti bar.
Vrijeme će pokazati sve kao što je pokazalo da je pravac u kojem nas je uprava vodila pogrešan a u isto vrijeme neki od nas podržavli, opravdavali, gurali. Konkretno mislim na dovođenja igrača, neuke ljude koji se pitaju o sportu, smjene i dovođenja trenera, zapostavljanje djece i pljuvanje legendi. Možemo se praviti ludi do jutra ali dobro se zna ko je šta pisao iako se sada pokušava stvoriti atmosfera amnezije da se sve to zaboravi i biti licemjer pa to osporavati. Mene bi lično bar bilo stid pa bih rekao ok, bio sam u krivu a osoba x u pravu, nije red da ga osporavam jer je ispravno govorio.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Sta ovo u pola dva u subotu igramo? Valja se probudit...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Krme debelo koje pokazuje kakav je trener kada iza sebe nema savez i Krstajica ili mašineriju kakvu je imao prošle sezone u Želji.irfo je napisao/la:Njemacke metodeNezvanično, Čović je bio frapiran stanjem igrača kada je počeo raditi sa njima. Ipak, u posljednjih nekoliko sedmica znatno je uspio popraviti njihovu spremu, iako je ona trenutno na donjoj granici općeprihvatljive da bi se neko uopće mogao baviti profesionalno bilo kojim sportom. E sad, treba zamisliti kakva je ona bila i na šta su ličile te ljetne pripreme kod Slavka Petrovića.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/uloga-ne ... nju/257299![]()
![]()
Ubleha na kvadrat.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- grbavicka1921
- Kontakt:
Unazadi nas Mrvica jbem ga u ogledalo hahaha
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Moram napisati jedan post oko kojeg se dvoumim da li da ga napišem ili ne, već par dana. Uglavnom radi se o upravljačkim strukturama u našem klubu, posjeti,podršci itd.
Dosta čitam na forumima sutuacje u drugim klubovima tako i našem. Sa svojim određenim prijateljima komentarišemo situaciju oko Želje. Svi moji prijatelji nisu ni u kakavim odnosima sa upravom, osim što zajedno idemo na utakmice i navijamo i volimo Želju. To nam je svima zajedničko.
Koliko sam shvatio ove polemike oko uprave i određenih osoba koje ne podržavaju i podržavaju Želju, očituje se u tome ko je veći Željovac. Ne možemo mi svi isto voliti i ne voliti Želju, svi se takmičimo ko je više uradio za klub i ako je on najviše uradio on je najveći Željovac, što nije istina. Ja volim Želju na svoj način, onako kako sam zapamtio i učiću svoju djecu da tako isto urade. Ali oni ako budu volili Želju, oni će ga opet voliti na drugačiji način nego ja. To je poenta ove priče. Naš narod je psebnog mentaliteta. sjećam se kada se počela raditi tribina svi su bili oduševljeni tim, ali bilo je i pojedinaca koju su pričali da neće bit ništa od toga, pa kada se počelo praviti, komentari su bili da je to pranje para itd.
Moramo biti ujedinjeni i posati pozitivno. Naravno da uvijek ima onih koji žele da iskaži svoje negativno mišljenje, pa žele da nešto napisu, ali onda kada se to čita izgleda pravo ružno, papanski ... Ako neko želi da napiše nešto negativno s čim se ne slaže, nek ga napiše sa ukusom i smislom.
Koliko sam shvatio, većinu kao i mene ovdje ljuti ta transfer politika i dovođenje određenih igrača za koje smo čuli nekad ili nikad nismo. Iskreno želio bih da se to promjeni ili da se dovede bar jedan provjeren igrač, a ne tri ili četri igrača od koji očekujemo da ožive karijeru. Ja sam svjestan da ne možemo kupovati igrače i da dovodimo one slobodne, ali molim Vas da ih malo bolje skautirate i ustanovite da li su oni ti koji bi pomogli Želju u napretku.
Posjeta: Iz razgovora sa prijateljima sam ustanovio razlog slabe posjete, a to su skupe karte. 8 KM sjever i 10 Istok. Ostali faktori koji utiču na posjetu su:
1. Rezultat
2. Igra (dopadljivost, smisao, vic...)
3. Protvnička ekipa
4. Vremenski uslovi itd.
Prošle godine kada je počela liga 6 bili smo u jednom bodu zaostatka za Zrinjskim i tu se stvorila euforija. U toj ligi 6 rezultat kao i novootvorena tribina su privlačili ljude na stadion. Zrinjski, Sarajevo, Sloboda su bili puni stadioni, Krupa (polovičan), Radnik zadnja utakmica očaj (gubitak titule). Želim da kažem kada imamo rezultat, dobrog (zvučnog) protivnika, uz to u formi smo dobro igramo, vrlo brzo dolazi i posjeta na stadion.
Šta mi još smeta, a to je koliko sma svatio sa foruma da Senad Misimović i Amar Osim se ne mogu, ne vole, ne žele da sarađuju. Ja bih najviše volio da nas Amar Osim preuzme, da na istoj funkciji ostane Misimović i da bi to bila dobitna dugoročna kombinacija, ako bi se uspjeli dogovoriti. Onda mi smeta koliko sam pročitao, a ako je istina, da ostali članovi skupštine puput Bišćevića i ostalih ne žele vidjeti Misimovića na čelu Želje. Nije mi jasno zašto, ali ako ne žele nek kažu na skupštini šta misle, a ne da šute pa da poslije pričaju. Prošli put čovjek je rekao da daje mantat na raspolaganje ako neko misli da može raditi bolje od njeg. Svi su šutili.
I ja kao i ostali jedna čekam da se napravi stadion da mogu biti ponosan na svog Želju, da mogu ostalim pričati kako je sve počelo itd.
Generalni sponzor: Ovo pitanje nikako da se riješi od kako je FDS prestala bit GS i reklame CODE na dresovima. Zašto se na respiše tender za GS, pa nek ponudi onaj ko misli da može ponuditi i nek bude tender tipa zatvorenih koverti i nak se onome ko najviše ponudi da reklama na dresu. Od europskih utakmica sa Mariborom mi nemamo GS-a. Sjećam se kada je Gredić govorio da želo 200.000,00 KM ili EUR za GS-a. Bolje bi bilo da su bar nešto uzeli ove godine neko ništa ali hajd ...
Toliko od mene, ima svega pomalo o čemu bi se danima moglo pričati.
Dosta čitam na forumima sutuacje u drugim klubovima tako i našem. Sa svojim određenim prijateljima komentarišemo situaciju oko Želje. Svi moji prijatelji nisu ni u kakavim odnosima sa upravom, osim što zajedno idemo na utakmice i navijamo i volimo Želju. To nam je svima zajedničko.
Koliko sam shvatio ove polemike oko uprave i određenih osoba koje ne podržavaju i podržavaju Želju, očituje se u tome ko je veći Željovac. Ne možemo mi svi isto voliti i ne voliti Želju, svi se takmičimo ko je više uradio za klub i ako je on najviše uradio on je najveći Željovac, što nije istina. Ja volim Želju na svoj način, onako kako sam zapamtio i učiću svoju djecu da tako isto urade. Ali oni ako budu volili Želju, oni će ga opet voliti na drugačiji način nego ja. To je poenta ove priče. Naš narod je psebnog mentaliteta. sjećam se kada se počela raditi tribina svi su bili oduševljeni tim, ali bilo je i pojedinaca koju su pričali da neće bit ništa od toga, pa kada se počelo praviti, komentari su bili da je to pranje para itd.
Moramo biti ujedinjeni i posati pozitivno. Naravno da uvijek ima onih koji žele da iskaži svoje negativno mišljenje, pa žele da nešto napisu, ali onda kada se to čita izgleda pravo ružno, papanski ... Ako neko želi da napiše nešto negativno s čim se ne slaže, nek ga napiše sa ukusom i smislom.
Koliko sam shvatio, većinu kao i mene ovdje ljuti ta transfer politika i dovođenje određenih igrača za koje smo čuli nekad ili nikad nismo. Iskreno želio bih da se to promjeni ili da se dovede bar jedan provjeren igrač, a ne tri ili četri igrača od koji očekujemo da ožive karijeru. Ja sam svjestan da ne možemo kupovati igrače i da dovodimo one slobodne, ali molim Vas da ih malo bolje skautirate i ustanovite da li su oni ti koji bi pomogli Želju u napretku.
Posjeta: Iz razgovora sa prijateljima sam ustanovio razlog slabe posjete, a to su skupe karte. 8 KM sjever i 10 Istok. Ostali faktori koji utiču na posjetu su:
1. Rezultat
2. Igra (dopadljivost, smisao, vic...)
3. Protvnička ekipa
4. Vremenski uslovi itd.
Prošle godine kada je počela liga 6 bili smo u jednom bodu zaostatka za Zrinjskim i tu se stvorila euforija. U toj ligi 6 rezultat kao i novootvorena tribina su privlačili ljude na stadion. Zrinjski, Sarajevo, Sloboda su bili puni stadioni, Krupa (polovičan), Radnik zadnja utakmica očaj (gubitak titule). Želim da kažem kada imamo rezultat, dobrog (zvučnog) protivnika, uz to u formi smo dobro igramo, vrlo brzo dolazi i posjeta na stadion.
Šta mi još smeta, a to je koliko sma svatio sa foruma da Senad Misimović i Amar Osim se ne mogu, ne vole, ne žele da sarađuju. Ja bih najviše volio da nas Amar Osim preuzme, da na istoj funkciji ostane Misimović i da bi to bila dobitna dugoročna kombinacija, ako bi se uspjeli dogovoriti. Onda mi smeta koliko sam pročitao, a ako je istina, da ostali članovi skupštine puput Bišćevića i ostalih ne žele vidjeti Misimovića na čelu Želje. Nije mi jasno zašto, ali ako ne žele nek kažu na skupštini šta misle, a ne da šute pa da poslije pričaju. Prošli put čovjek je rekao da daje mantat na raspolaganje ako neko misli da može raditi bolje od njeg. Svi su šutili.
I ja kao i ostali jedna čekam da se napravi stadion da mogu biti ponosan na svog Želju, da mogu ostalim pričati kako je sve počelo itd.
Generalni sponzor: Ovo pitanje nikako da se riješi od kako je FDS prestala bit GS i reklame CODE na dresovima. Zašto se na respiše tender za GS, pa nek ponudi onaj ko misli da može ponuditi i nek bude tender tipa zatvorenih koverti i nak se onome ko najviše ponudi da reklama na dresu. Od europskih utakmica sa Mariborom mi nemamo GS-a. Sjećam se kada je Gredić govorio da želo 200.000,00 KM ili EUR za GS-a. Bolje bi bilo da su bar nešto uzeli ove godine neko ništa ali hajd ...
Toliko od mene, ima svega pomalo o čemu bi se danima moglo pričati.
"Truth begins in lies."
- Jaozinho22
- Kontakt:
Covic, covjek iz sjenke ! Popravlja ono što je debeli usrao !
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
nemoj tako, to su provjerene njemacke metodeJaozinho22 je napisao/la:Covic, covjek iz sjenke ! Popravlja ono što je debeli usrao !
trcali mu igraci uz stepenice, odmah znas da je trenercina

- Jaozinho22
- Kontakt:
Hoces ban sto pricas protiv trenera Zelje ?irfo je napisao/la:nemoj tako, to su provjerene njemacke metodeJaozinho22 je napisao/la:Covic, covjek iz sjenke ! Popravlja ono što je debeli usrao !
trcali mu igraci uz stepenice, odmah znas da je trenercina![]()

Mada i ovog treba ocijenit poslije januara ako Miske sve ne rastjera i malo zarotira strucni stab kao na Fm-u

Dosta su nam prodavali muda pod bubrege !

- Neandertalac
- Kontakt:
Otkrit ću ti tajnu
Koju sam skriv`o
Danima što sja
U laži živoj
Otkrit ću ti tajnu
Što se klanja
Da prodajem ublehe
I gomilu s*anja
Koju sam skriv`o
Danima što sja
U laži živoj
Otkrit ću ti tajnu
Što se klanja
Da prodajem ublehe
I gomilu s*anja
– Ja nikad nisam dozvolio da mi kondicioni trener radi pripreme. Nikad! Sve sam ja radio sam. Zato su moje ekipe koje sam vodio bile najspremnije. Kod mene kondicioni trener može zagrijati ekipu ili raditi s igračima koji se oporavljaju od povreda, ali pripreme ja radim. Imam jednu tajnu, jedan recept koji koristim i koji je uvjek davao rezultat.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Mozda i Covic dobije upute od Misketa preko e-maila kako treba da se radi kondicija, ko sto je objasnjavo trenerima kako treba radit sa igracima ili ko sto je objasnjavo kako treba uredjivat terenJaozinho22 je napisao/la:Hoces ban sto pricas protiv trenera Zelje ?irfo je napisao/la:nemoj tako, to su provjerene njemacke metodeJaozinho22 je napisao/la:Covic, covjek iz sjenke ! Popravlja ono što je debeli usrao !
trcali mu igraci uz stepenice, odmah znas da je trenercina![]()
![]()
Mada i ovog treba ocijenit poslije januara ako Miske sve ne rastjera i malo zarotira strucni stab kao na Fm-u![]()
Dosta su nam prodavali muda pod bubrege !

- Jaozinho22
- Kontakt:
Juve ima Beppea Marotu, Pavela Nedveda, Fabia Paratticia i Maxa Allegrija ali Zeljo ima jednog čovjeka koji je fudbalski obrazovaniji od njih svih 

Samo me strah da Elsner u subotu ne izgori u prevelikoj zelji i sjajnoj atmosferi gradskog stadiona u Vitezu. Tamo je skoro pa ista ona fanaticna atmosfera kao u Gabeli, a pitanje je kako ce se neiskusan igrac kao Elsner tamo snaci. 

- Sandokan87
- Kontakt:
Sta je sa onim Markovicem, ima li habera od njega. Treba i ovu djecu odmoriti, i njima je **** raspored, igraju za seniore, juniore i ligu prvaka ...
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!
Joldić na seminaru u Nyonu, polaznik programa uefine pro licence. Predavanja na seminaru drži Mirčea Lučesku. Tako i treba, napredak se postiže ličnom nadogradnjom i primjenjivanja stečenog znanja na klince. Nadam se da će se što više naših trenera iz OP edukovat pa i stažirat negdje ako postoji mogućnost za to.
Odlicna stvarbraco je napisao/la:Joldić na seminaru u Nyonu, polaznik programa uefine pro licence. Predavanja na seminaru drži Mirčea Lučesku. Tako i treba, napredak se postiže ličnom nadogradnjom i primjenjivanja stečenog znanja na klince. Nadam se da će se što više naših trenera iz OP edukovat pa i stažirat negdje ako postoji mogućnost za to.

Ko sto kazes treba edukovat sve vise trenera iz OP-a jer je to pravi put naprijed.
Mi smo uvijek postizali najbolje rezultate sa nasim trenerima, rijetko je dosao neko da nije Zeljin vojnik i postigao neki uspjeh.
- Neandertalac
- Kontakt:
Marković je sveta krava. Ako se dobro sjećam bar jedno desetak Željinih trofejnih igrača i djece je bilo pljuvano na forumima od strane velikih Željovaca koji žele dobro klubu. Isti ti sada ne smiju čak ni da pitaju gdje je po njima a i po Slavki jedan od najboljih iz prošle sezone.Sandokan87 je napisao/la:Sta je sa onim Markovicem, ima li habera od njega. Treba i ovu djecu odmoriti, i njima je **** raspored, igraju za seniore, juniore i ligu prvaka ...
Isto tako ona pritka Bobić što je šatro doveden da bude konkurencija Veci. Liku 30 godina, ima 60 utakmica u plbih i primio 130 golova. Nigdje ga.
Itd, itd...
@Braco slažem se. Kontinuirano ulagati u znanje i ljude, edukovati ih po najvećim mogućim standardima a onda to znanje pokušati implementirati u samom klubu. Naravno, govorim o klupskom interesu i dobrobiti a isto tako bih savjetovao trenerima na individualnom planu.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Fkt, kad ce se zvanicno reci sta je sa Markovicem? Jos je potpiso novi ugovor na zimu. Ima pofinu platu.
Danas je trenirao sa prvom ekipom..Sandokan87 je napisao/la:Sta je sa onim Markovicem, ima li habera od njega. Treba i ovu djecu odmoriti, i njima je **** raspored, igraju za seniore, juniore i ligu prvaka ...
Koliko traje ovaj turnir ili sta vec sto igra juniorska reprezentacija ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenira on uvijek sa prvom ekipom, osim onog perioda od otprilike 2 sedmice kad je bio povrijedjen.Monci je napisao/la:Danas je trenirao sa prvom ekipom..Sandokan87 je napisao/la:Sta je sa onim Markovicem, ima li habera od njega. Treba i ovu djecu odmoriti, i njima je **** raspored, igraju za seniore, juniore i ligu prvaka ...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Kajkutenjoyer, Lekqqq1921, lexluthor, N3R3D, Orvel i 48 gostiju.