rodjak je napisao/la:je li bio iko na utakmici,ima li kakav izvjestaj,dje je ona mala,sad ce ona sa izvjestajem
Velež: Oštraković (Bobić), Kazazić, Škaljić (Mahinić), Zolj, Letić (Pejić), Kodro (Isić), Janković (Zvonić), Blagojević (Čamo), Hebibović (D. Ćemalović), Okić (M. Ćemalović), Maletić (Rašević). Trener: Nedim Jusufbegović
FORZA VELEZ
Da me sad ovako javno nisi prozvao, ne bih se javila

. Nisam bas zagrijana za javljanje na ovaj forum, niti mi se ovdje postavljaju neki izvjestaji... Ali evo, ovaj put ukratko za raju sa rodjeni.com stranice (i sve ostale iskrene navijace sa ovog foruma) moje kratko vidjenje danasnje utakmice:
Ako bih povukla paralelu izmedju utakmice protiv Sirokog i ove danas mogla bih primijetiti da je ova kudikamo bila losija iako je broj golova bio mnogo veci. Posto je cijela utakmica opet imala za cilj takticko uigravanje ekipe, nije to ni bilo tako grozno- neki igraci nisu bili na svojim mjestima, neki su odigrali losije od ocekivanog... Osim toga, kisa koja pada duze vrijeme nije bila saveznik nijedne ekipe. Igru kao takvu i ne treba komentarisati bas iz gore navedenih razloga...
Postava koja je istrcala u 1. dijelu je kako sam rezultat kaze, iznijela osnovni dio utakmice i bila je malo izmijenjena verzija ekipe koja je odigrala 2. poluvrijeme protiv Sirokog- dakle zasad nesto sto bi bio 1. tim. Odbranu sa Ostrakovicem i stoperima Skaljicem i Zoljem nema velike potrebe komentarisati- Igman nije ekipa koja moze dati ispravnu procjenu tog dijela ekipe. Letic je igrao malo "pod rucnom", sto je razumljivo-stedio se povreda, a njegov kvalitet je vec dokazan. Na desnom beku iznenadjenje- Zlaja. Jako ugodno iznenadjenje moram priznati. U sumanutoj potrazi za kvalitetnim veznjacima i centarforom totalno smo zaboravili da u slucaju Anijeve povrede ili kartona nemamo kvalitetnu zamjenu na poziciji desnog beka (Kodro i Merzic su po meni spori za te pozicije i vise su za malo staticnije zadatke). Ovaj put je Feja pokusao sa Zlajom i meni je to izgledalo jako dobro. Posto je Zlaja igrao cijelu utakmicu, vise puta je prosao po cijeloj desnoj strani i pokazao da je ako nista prodoran. Mozda ga malo fizicki pripremiti za bekovsku trku i eto ga... imamo igraca koji moze igrati na 2 pozicije. Od osovine Kodro- Blagojevic- Jankovic, Mujo je bio najlosiji iako ni Janka ovaj put nije bio na nivou igre protiv Sirokog. Blagojevic je danas od relativno samozatajnog (ali korisnog) veznog igraca u prosloj utakmici postao "mastermind" u ekipi sa dobrim pregledom igre i tehnikom. Ipak, mislim da ce do pocetka prvenstva kao i Jankovic biti podlozan oscilacijama, pa ga necu previse hvaliti... Maletica su ovaj put prebacili na lijevo krilo, a njegov ucinak bas kao i po desnom- neprimjetan. Sevko je u prosloj utakmici bio puno bolji i mislim da mu bolje lezi pozicija lijevog krila nego centarfora. Hebibovic na desnom krilu je mnogo prirodniji nego na beku, ali me nije nesto odusevio.
U drugom poluvremenu su igrali igraci koji ce vjerovatno biti u 2.planu osim mozda Rasevica koji bi sa Ramovicem i Jankovicem mogao biti konkurentan na poziciji ofanzivnog veznog/poluspica, a mogao bi se koristiti i na poziciji desnog krila. Merzic i Hajdarevic takodje zatvaraju taj uzi krug kandidata za prvi tim iako danas nisu igrali... I to je manje-vise to. U slucaju da se ne pronadje neka zamjena za Budu, nagrabusili smo, jer nemamo pravog centarfora. Ali to svakako svi znamo...
Pozdrav svima i hvala na pohvalama prosli put