armando je napisao/la: ↑06 dec 2025, 23:21
Jel Kahn bio linijaš? I kako nekog možeš ocijeniti nakon 10ak odgledanih utakmica. Mlad igrač se može promjeniti na bolje ili na gore, kakav je Švajni bio do dolaska van Gaala. O Urbigu je veoma rano suditi i etikirati ga.
Sad bi mogao, a neki dan sam već o tome razmišljao, otvoriti diskusiju po čemu je to Neuer bolji od Kahna?

Iako o Neueru sve najbolje mislim i da je jedan od najboljih golmana uopće. Ali većinom bi se možda Neueru u odnosu na Kahna mogla dati prednost samo zbog te revolucije golmanske igre.
Urbig je od određenog broja ljudi ovde bio odmah dočekan na zub i tražile su mu se neke mane, iako je momak sve što je branio, odradio jako dobro. Samo se treba sjetit i bitne utakmice protiv Leverkusena prošle sezone u LP. Tada je branio utakmicu i po...Odličan bio. Isto tako se stalno traži da se mladim igračima da šansa, a Pavlović kada je dobio nešto više prilike isto je kritiovan, iako se radi za sada o jednom sasvim solidnom, pa čak i dobro veznjaku koji je na dobrom putu da baš bude klasa. Ali moraju ga malo u budućnosti povrede poštediti.
armando je napisao/la: ↑06 dec 2025, 23:21
Ono što je valjda svima jasno je da Nübel nema šta tražiti u Bayernu. Sasvim prosječan golman za ekipe donjeg dijela tabele. Stuttgart je godinama imao bolje golmane, ali sama kriza vratara u Njemačkoj se i kod njih odrazila.
Danas je baš bilo simbolično. Urbig dobiva priliku u Stuttgartu, gdje mu je baš nasuprot Nübel. Moguće da je to Kompany i namjerno uradio. I generalno je to jedan znak za budućnost. A Urbig je tokom sedmice dobio podršku i od Neuera, koji ga je pominjao kao svog dostojnog nasljednika.
Ovo danas što se utakmice tiče je bilo prejako i jednostavno pokazatelj da nam nije ponestalo energije. I jednostavno mi nestajemo i nakon što imamo dovoljno vodstvo. A Kane zabija iz svih pozicija i jednostavno je posebna klasa napadača kakvog do sada nismo imali kao takvog.
A ono protiv Uniona je bitno, da se onako prođe na borbu, guranje, požrtvovanost. To je protivnik koji se voli
potući, mi se potukli i svi su se borili (dobro bilo je grešaka), ali generalno su svi naši igrači pokazali zube. I dobro kao što sam i ranije govorio, što se utakmice dobijaju i na lijep način, sjajnim fudbalom, ali i na ovaj gdje se borimo, guramo s protivnikom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland