AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 13:43

Maldini i Albertini, to su dva čovjeka koja će vjerovatno imati neke bitne pozicije u klubu.Barem ja tako mislim. :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 nov 2013, 13:59

tacno tako, ako Maldini ne bude na nekoj visokoj funkciji u klubu onda stvarno nemam rijeci.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 14:15

Evo sad sam pročitao, da Pastore skoro pa i ne trenira više sa ekipom PSG-a. Trebao to iskoristiti i pokušati ga dovesti, vjerovatno mu je i cijena drastično pala. A radi se o jako mladom igraču, sa dosta iskustva u Serie A. Također može igrati više pozicija, bolje recimo njega gledati u prvih 11 nego Nocerina ili Muntarija. :mrgreen:

Također Cristante i njegov agent se čude Allegriju, naime trener hvali Bryana a ne da mu da igra. Što je apsolutno neispravno, ne može momak napredovati ako će sjediti na klupu, samo da bi Nocerino, Muntari igrali.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 nov 2013, 15:25

O Alegriju i njegovom izboru igraca vise nema smisla trositi rijeci. Sto se tice Galijanija. Koliku on to platu ima? Koliko mu je ostalo ugovora? Kakvih crnih 50 miliona:lol: Ako mu je ostalo jos pola god ugovora i treba dobit 50 mil odstete to znaci da mu je plata 100 mil :shock:
To se vrlo lahko rijesi, dajes mu platu do kraja ugovora, a zaobidjes ga u donosenju odluka :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 29 nov 2013, 15:41

Evo fin tekst o Galijaniju,ko hoce da cita :D

http://www.sportske.net/vest/u-fokusu/g ... 56282.html

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 15:50

Pročitao sam već. Malo prenapuhano, sad svi izigravaju neke analitičare i na strani su ćelavca. A do prije par dana je bio meta psovki i uvreda sa svih strana. Ljudi se boje promijena i to je najveći problem.
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 nov 2013, 15:51

dobar tekst. ali ono sto me najvise dotaklo je:
no očekivanja da će ljudi poput Sabatinija, Pradea i ostalih kandidata za direktora bolje raditi od Galijanija su u najmanju ruku, da ne budem preoštar, ono kako mali Perica zamišlja stvarni život igrajući fudbalskog menadžera.

Ne bih rekao da je rok trajanja Adrijana Galijanija istekao, pre će biti da je žrtvovan kako neko ne bi morao da prihvati novu realnost, italijanski klubovi su danas građani drugog reda u evropskom fudbalu. Ta liga je razvojna, možda je Galijani kao spomenik boljeg vremena previše štrčao i izazivao nelagodnost.

Milan bez Galijanija?

Delovaće drugačije, ne i bolje...
bojim se ovoga.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 16:00

Previše pesimistično gledate na ovo sve. Ništa gori a ni bolji neće biti ni budući sportski direktor. Jer sve će zavisiti koliko će novca biti dostupno.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 nov 2013, 16:27

Ja mislim da će ovo na kraju ispasti kao loš potez.
Voljeli mi njega ili ne, bio je jedan od najboljih menadžera u svijetu fudbala i može nam biti samo gore. Nikako bolje. Pa čovjek je ove sezone za 0 eura uspio dovesti Kaku, Hondu i Ramija, što bi rijetko ko uspio.

Ne znam, živi bili pa vidjeli, ali čisto sumnjam da će ovo izaći na dobro.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 nov 2013, 16:29

bgm Galijani je Galijani... Kaka je dosao haman pa dzaba, eto vam Honde i Ramija prilicno jeftino a kokuzi ste teski ko i citava liga. hvala kome? hvala Galijaniju najvise i imenu Milan...

Mođi i on su najveci koji su se bavili tim poslom, a da ih ja pamtim..za takve zamjene nema...ali opet stoji ona bolna istina i ovo je kljucno
italijanski klubovi su danas građani drugog reda u evropskom fudbalu
para nema, ekonomija propada, infrastruktura losa, najbolji igraci se ne mogu zadrzati...plakat ce te i vi za onim vremenima, kao sto i mi placemo (ko je zapamtio), kad su Milan i Juve birali igrace koje hoce i kad nisam morao strahovati jel svaka tekma u kojoj gledam Pogbu i Vidala na terenu posljednja..a ikone tog vremena su Galijani i Mođi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 29 nov 2013, 17:03

francobaresi je napisao/la:Pročitao sam već. Malo prenapuhano, sad svi izigravaju neke analitičare i na strani su ćelavca. A do prije par dana je bio meta psovki i uvreda sa svih strana. Ljudi se boje promijena i to je najveći problem.
Samo neznalica može pljuvati po ćeli. Imao je grešaka ali ljudi moji ono što je Ibra kao igrač to je Galliani kao menadžer. Čovjek čuda radi sa malim budžetom. Eno prije nekoliko godina za 50m doveo Ibru, Robinha, Boatenga, Cassana itd. Plakat ćemo mi za ćelom itekako jer je najboli transfer guru na dunjaluku. Sve mi se čini da ide radi Barbare. Ona veze nema sa fudbalom i ovo je veoma loše po Milan jer ćeli niko prismrditi ne može kada su transferi u pitanju. Berlu izgleda neće ili nema vremena da se bavi klubom pa je njegova ubleha od kćerke počela gurati nos tamo gdje joj nije mjesto. Šta žensko zna šta je fudbal? Da nije osveta što joj je ćelo otjero ljubavnika Pata?
Daj bože da nisam u pravu i da će doći bolje vrijeme ali kako ja vidim Milan je izgubio sa odlaskom ćele mnogo više nego što je izgubio jednim odlaskom Kake, Ibre i Silve.

Sretno ćelo u daljnjem životu i respekt za sve što si uradio za klub, kapa dole majstore!

slika
Zadnja izmjena: _forzamilan_, dana/u 29 nov 2013, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 nov 2013, 17:15

UrbyEmanuelson je napisao/la:Evo fin tekst o Galijaniju,ko hoce da cita :D

http://www.sportske.net/vest/u-fokusu/g ... 56282.html
Boris, kao i obično objasnio neke stvari.

Sigurno, ali sigurno neće više biti ovakvih likova u Seriji A kako vrijeme bude prolazilo. Svi jedan po jedan polako odlaze. To šta su osamdesete/devedesete iznjedrile se ne ponavlja.

Nekako mi i nije sad toliko žao, ali će nostalgija učiniti svoje. Sad će sve da se svodi na tu neku ekonomičnost i bagatelu na tržištu. Daj šta daš, možda mi se posreći.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 29 nov 2013, 17:17

_forzamilan_@ slazem se i meni je presmijesno da Barbara nesto glumi u klub kad nema dvije cuke o fudbalu stvarno zalosno

Mislim da je ovo veliki gubitak za Milan Celo je fudbalski mag sto se tice dovodenja igraca
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 17:57

Ma i sam Galliani je rekao sljedeće " Predsjednici,uprava i treneri se mijenjaju, a Milan ostaje."
Milan će ostati Milan, sa ili bez Gallianija. Uostalom on je taj koji daje ostavku, vjerovatno zbog svega što se dešava oko i u Milanu posljednih godinu, dvije pa i više. Vjerovatno je i njemu više dosta limitiranog budžeta, i nemogućnosti da radi svoj posao kako treba.
Uvijek sam kao navijač ovog kluba bio zahvalan Gallianiju za sve što je uradio, ali Bgm imao je i dosta grešaka u zadnje vrijeme. Svoj posao je veći dio vremena obavljao odlično, ali kad je Berlusconi "zavrnuo" dotok novca i Gallianiju je sve teže bilo.

Recimo ako dođe Maldini na tu poziciju, a većina ga vidi kao ćelinog nasljednika, to je po meni ispravan potez. Ništa on manje ne može uraditi od Gallianija, sve zavisi od toga koliko para će imati na raspolaganju. Nažalost, takvo je vrijeme, novac kontroliše sve pa tako i fudbal.
-Rui Costa-

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 29 nov 2013, 18:04

Kakav Maldini i sl. Nemoguce je ovakvog transfer maga i pregovaraca zamijenit. Kao njegov zamjenik spominje se i Fenucci iz Rome. Kakva bi to tek glupost bila. Fenucci je strasan ali on se bavi financijama a ne transferima.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 18:09

Al' vas nostalgija drži. Ja sam uvjeren da Milan sa odlaskom Gallianija neće ništa izgubiti. :D
Još samo da Berlusconi pokupi prnje, i sve bi bilo super.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 nov 2013, 18:14

Joj majko mila sad svima zao Galijanija. Cinjenica je da je uradio dosta dobrih stvari za Milan, al je imao i gresaka, pogotovo u zadnje dvije godine. Budzet je bio ogranicen, al i taj ograniceni budzet se nije pametno trosio. Dovodili su se slobodni igraci koji su primali platu a zauzvrat su davali veliko nista. Na kraju Matri. Mnogi ce reci to je bila Alegrijeva zelja, a to nas vodi do Galijanijeve najvece greske, a to je davanje podrske punoglavcu u momentima kad su ga od otkaza dijelile sekunde. Da Galeta nije bilo Alegri bi prije 2 god dobio otkaz. I na kraju, hvala mu na svemu, al necu previse tugovat zbog njegovog odlaska.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 nov 2013, 18:14

ultrasstyle_tz je napisao/la: Mođi i on su najveci koji su se bavili tim poslom, a da ih ja pamtim..za takve zamjene nema...
Varas se. ;)

slika

Covek koji je stvorio mocni Napoli iz 80ih, polozio temelje modernom Udineseu, stabilizovao Napoli nakon odsustva iz Serie A, Atalantu vratio u sredinu italijanske prve lige (bez dinara ulaganja)...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 nov 2013, 18:17

http://www.milannews.it/calciomercato-m ... ani-129734" onclick="window.open(this.href);return false;
Najveći(uz Baresija) svih vremena se vraća, i to u ulozi tehničkog direktora Milana.
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 nov 2013, 18:39

francobaresi je napisao/la:http://www.milannews.it/calciomercato-m ... ani-129734
Najveći(uz Baresija) svih vremena se vraća, i to u ulozi tehničkog direktora Milana.
Samo on za mene dolazi u obzir, niko drugi !
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.