Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 avg 2016, 15:43

NKMramor je napisao/la:Na drugoj godini farmacije (UNTZ) stavili studentima šest ispita za dan. :urnebes: :urnebes:
Dobro je ako nisu u isto vrijeme :D ciganluk ba,taman se izboris za neki rok tamo vamo onda se profe dignu i onda ti sve uhakaju..ono,ako vec necete da imamo 100 rokova po godini nek ih i nemamo,al daj da su oni koje imamo posteni,fino rasporedjeni za spremit,ne uzimaj bodove na parcijalama itd itd a ne ovako,imas ovaj fola dodatni rok u septembru da se ne brines hoce li biti socijala i onda za dan imas sest ispita..kod mene se znalo desavati da su po tri ispita za dan u razlicito vrijeme,a cesto se desi da jedan prof da usmeni kad je na drugom predmetu pismeni i ni jedan od njih to nece pomjeriti pa ti biraj sta ces polagati..ciganluk pa eto ti,al dok je seljaka koji nece mrdnut guzicom i govorit dobro je to sve,polozit cu danas dva sljedeci rok dva i eto uslova nece se nista promjenit..trebaju svi studenti bojkotovat taj dan fakulteta i ispite pa **** sebi mater,doci ce do nekog to pa cemo rjesavat nekako
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 avg 2016, 15:46

Slatinash_7 je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:Na drugoj godini farmacije (UNTZ) stavili studentima šest ispita za dan. :urnebes: :urnebes:
Dobro je ako nisu u isto vrijeme :D ciganluk ba,taman se izboris za neki rok tamo vamo onda se profe dignu i onda ti sve uhakaju..ono,ako vec necete da imamo 100 rokova po godini nek ih i nemamo,al daj da su oni koje imamo posteni,fino rasporedjeni za spremit,ne uzimaj bodove na parcijalama itd itd a ne ovako,imas ovaj fola dodatni rok u septembru da se ne brines hoce li biti socijala i onda za dan imas sest ispita..kod mene se znalo desavati da su po tri ispita za dan u razlicito vrijeme,a cesto se desi da jedan prof da usmeni kad je na drugom predmetu pismeni i ni jedan od njih to nece pomjeriti pa ti biraj sta ces polagati..ciganluk pa eto ti,al dok je seljaka koji nece mrdnut guzicom i govorit dobro je to sve,polozit cu danas dva sljedeci rok dva i eto uslova nece se nista promjenit..trebaju svi studenti bojkotovat taj dan fakulteta i ispite pa **** sebi mater,doci ce do nekog to pa cemo rjesavat nekako
Kod mene fino rasporede ispite ali se ne moze poloziti :D
Jucer na ovaj jedan nas izaslo 13-14, nije niko polozio, a ucili sa realnim nadama da prodjemo.
Ko govori ima naredni rok uskoro, djaba naredni kad ti ne pustas zeno. Tako naredni naredni i obnova ..

To i jest opasnost ovih rokova sada, dodjes treba ti jedan dva za uslova ali lako okines.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 avg 2016, 15:56

Ja sam u ovoj godini bio na desetak ispita koje niko nije polozio,bilo je tu grupa po 28 ljudi koji to pokusavaju poloziti,jos kad ti na to doda raspored od 2-3 ispita za dan,7 ispita u sedmici,popuca covjek u neka doba..najgore je sto ti moras sve uciti,jer nikad ne znas kad ce na kojem ispitu doci hajd reci laksi rok..profesori su njesra,glume neke finoce a zaceruju ovamo,strahota..radije nemoj upisivati toliko svijeta,povecaj skolarinu ili sta vec al daj nek to bude kako treba..ni 30 ljudi se nije prijavilo za energetiku na masinstvu npr,9 polozilo prijemni,pa ko ce to studirati,i onda se skontaju ovi,nema djece hajmo ih ostavit 20 na treceoj godini,nek diplomira ovamo 5 ljudi pa cemo fiktivno imati po 30+ ljudi koji izlaze na ispite a to u biti nije tako
Slatina Bog i batina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 avg 2016, 16:13

Slatinash_7 je napisao/la:Ja sam u ovoj godini bio na desetak ispita koje niko nije polozio,bilo je tu grupa po 28 ljudi koji to pokusavaju poloziti,jos kad ti na to doda raspored od 2-3 ispita za dan,7 ispita u sedmici,popuca covjek u neka doba..najgore je sto ti moras sve uciti,jer nikad ne znas kad ce na kojem ispitu doci hajd reci laksi rok..profesori su njesra,glume neke finoce a zaceruju ovamo,strahota..radije nemoj upisivati toliko svijeta,povecaj skolarinu ili sta vec al daj nek to bude kako treba..ni 30 ljudi se nije prijavilo za energetiku na masinstvu npr,9 polozilo prijemni,pa ko ce to studirati,i onda se skontaju ovi,nema djece hajmo ih ostavit 20 na treceoj godini,nek diplomira ovamo 5 ljudi pa cemo fiktivno imati po 30+ ljudi koji izlaze na ispite a to u biti nije tako
Kod mene na ovaj predmet izlaze neko dvoje i ne zove im se isto predmet, promijenio ime prije 3 godine, a oni izlaze i vuku :D

Sada su rokovi zacerivanja to je istina. Ko ima dobre profe za ove ljetne rokove super mu je, ali ako krv piju onda i da uci po citav dan nije mu nista sigurno.
Ako ovako nastave okinut cu radi dva ispita koja izlazim od juna, jedini ako ne dodje kakva direktiva da nas puste dio na cetvrtu da popune kvotu.

I prakticno ne mogu izaci nesto drugo da polozim jer nas uniste na parcijalama i nema popravljanja. Tako da nema poente izaci.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 avg 2016, 16:29

To uzimanje na parcijalama je najgore,pa zamisli sad da svi profesori kazu da ti oduzimaju bodove koje nisi ostvario na parcijalama,pa ti bi morao 6 predmeta prakticno odma rijesiti,jer ako ne rijesis moras ovamo imati 90% da bi polozio..to za mene nema nikakvog smisla i stvarno sam sretan sto toga na masinstvu prakticno da i nema..
Slatina Bog i batina

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 02 sep 2016, 13:11

Đe mi je onaj sa RGGF-a, jel vama Kemo kad uleti pjan na predavanje pa smara :mrgreen:

Joj sto uzivam kad se ljudi zale na profe, a kod nas fino dogovaras termine kad se digne odsjeku **** svi izlaze u susret
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 sep 2016, 13:22

Momci, da li će bit' socijalni rok na UNTZ ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 02 sep 2016, 13:42

Socijalni ti je sad poslije ovog. Tamo nekad od sljedeće sedmice valjda, od ove godine on prelazi u redovne rokove koliko ja znam.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 02 sep 2016, 13:56

Aerials je napisao/la:Socijalni ti je sad poslije ovog. Tamo nekad od sljedeće sedmice valjda, od ove godine on prelazi u redovne rokove koliko ja znam.
Pa valjda smo dobili sad ova zadnja 2 roka umjesto socijalnog.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 02 sep 2016, 13:57

Jedan samo, jedan je bio i prije :D barem na mom faksu.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 02 sep 2016, 13:58

Aerials je napisao/la:Jedan samo, jedan je bio i prije :D barem na mom faksu.
U Augustu i Septembru, za zimski i ljetni semestar rokovi. Gdje ti studiras jbt :mrgreen:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 02 sep 2016, 14:05

nismo se skontali izgleda :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 02 sep 2016, 14:11

Imaju va ljetna i jedan zimski poslije 22 augusta.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 04 sep 2016, 20:04

Potrebna dokumentacija za upis na unsa se dobije u studetskim sluzbama ili ?

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 sep 2016, 20:10

Soba je napisao/la:Potrebna dokumentacija za upis na unsa se dobije u studetskim sluzbama ili ?
Ono sto ti moras prikupit naravno da ne (nadam se da ne pitas za to) tipa: rodni list, drzavljanstvo, diploma i svjedocanstva. Medicinski sredis na studentskoj na kosevu blizu gradjevinskog faxa i onda dobijes upisnicu u studentskoj koju ispunis u hodniku i sve skupa predas.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 04 sep 2016, 21:33

FrancescoTotti je napisao/la:
Soba je napisao/la:Potrebna dokumentacija za upis na unsa se dobije u studetskim sluzbama ili ?
Ono sto ti moras prikupit naravno da ne (nadam se da ne pitas za to) tipa: rodni list, drzavljanstvo, diploma i svjedocanstva. Medicinski sredis na studentskoj na kosevu blizu gradjevinskog faxa i onda dobijes upisnicu u studentskoj koju ispunis u hodniku i sve skupa predas.
Ma dobro te diplome, rodni etc sam predao na konkursu mislio sam na tu upisnicu, index ...
P.S. Hvala

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 05 sep 2016, 02:15

Sta bi od kolizije na UNTZ, MF tačnije

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 05 sep 2016, 14:17

ChaosX je napisao/la:Sta bi od kolizije na UNTZ, MF tačnije
Drage kolege, prije nego Vam postavim pitanje i dam mogućnost da glasate i izglasate konačnu odluku studenata s prve godine, koju bi mogli iznijeti na vijeću, pročitajte sve. Radi se o koliziji, odnosno uvođenja mogućnosti slušanja i polaganja ispita iz predmeta iz naredne godine. Uglavnom, ukoliko obnovite godinu, tj. ostane vam tri ili više predmeta, imate mogućnost da polažete predmete iz naredne godine (s tim da broj predmeta po semestru ne smije prelaziti 30 ECTS bodova). Ali uzmite u obzir da po pravilu, ako date uslov recimo za drugu godinu, a ne očistite godinu, koštat će vas to 4te godine, tj. obnovit ćete. Sljedeća stvar koja bi predstavljala problem jeste prostor. Naravno, uvođenjem kolizije bi se povećao broj studenata na nekom predmetu, što će biti teško organizovati i smjestiti masu (mada i sami znate s kakvim kapacitetima raspolažemo). Zapravo iz svega ovoga možemo donijeti zaključak da kolizijom bi nagradili studenta koji obnavlja godinu, a onog ko da uslov bi ostao oštećen. Mogući scenario:
Da li ste uslov, ali Vam je ostao jedan predmet sa prve. Ne možete poloziti sve predmete iz naredne godine. Možete poloziti taj jedan što Vam je ostao iz prve, ali nećete moći jedan predmet za druge godine koji ima isti broj ECTS bodova kao taj sa prve. I to dalje bi se vuklo do četvrte godine koji biste obnovili. I kolizija bi se mogla usvojiti, samo ako svima bude odgovarala, u protivnom ništa. *Da li ste za uvođenje kolizije?*
120 za, 32 protiv. :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 sep 2016, 14:25

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
ChaosX je napisao/la:Sta bi od kolizije na UNTZ, MF tačnije
Drage kolege, prije nego Vam postavim pitanje i dam mogućnost da glasate i izglasate konačnu odluku studenata s prve godine, koju bi mogli iznijeti na vijeću, pročitajte sve. Radi se o koliziji, odnosno uvođenja mogućnosti slušanja i polaganja ispita iz predmeta iz naredne godine. Uglavnom, ukoliko obnovite godinu, tj. ostane vam tri ili više predmeta, imate mogućnost da polažete predmete iz naredne godine (s tim da broj predmeta po semestru ne smije prelaziti 30 ECTS bodova). Ali uzmite u obzir da po pravilu, ako date uslov recimo za drugu godinu, a ne očistite godinu, koštat će vas to 4te godine, tj. obnovit ćete. Sljedeća stvar koja bi predstavljala problem jeste prostor. Naravno, uvođenjem kolizije bi se povećao broj studenata na nekom predmetu, što će biti teško organizovati i smjestiti masu (mada i sami znate s kakvim kapacitetima raspolažemo). Zapravo iz svega ovoga možemo donijeti zaključak da kolizijom bi nagradili studenta koji obnavlja godinu, a onog ko da uslov bi ostao oštećen. Mogući scenario:
Da li ste uslov, ali Vam je ostao jedan predmet sa prve. Ne možete poloziti sve predmete iz naredne godine. Možete poloziti taj jedan što Vam je ostao iz prve, ali nećete moći jedan predmet za druge godine koji ima isti broj ECTS bodova kao taj sa prve. I to dalje bi se vuklo do četvrte godine koji biste obnovili. I kolizija bi se mogla usvojiti, samo ako svima bude odgovarala, u protivnom ništa. *Da li ste za uvođenje kolizije?*
120 za, 32 protiv. :mrgreen:
Nalagali su vam ovdje pravo.

1. cetvrtu godinu ne mozes obnovit, kod nas ko dodje do cetvrte godine moze prijaviti sve predmete koji su mu ostali, a ne samo do 30+30 po semestru. Time postaje apsolvent, ne upisuje nikakvu obnovu godine vec slusa do kraja to i u junu postaje apsolvent i u septembru dobija raspored apsolventskih rokova

2. ako si dao uslov i ostala su ti dva predmeta. Oni kazu da onda mozes uz to prijaviti samo iz druge neke kako bi punio do 60 kredita. I to nije u potpunosti istina. Postoji odluka o prenosenju bodova na univerzitetu i svaki student moze da prenese 2 predmeta i bodove iz njih. Te tako stvori sebi mjesta da odslusa citavu narednu godinu kada da uslov.

3. kolizijom niko ne gubi i kada prenese 1 ili 2 predmeta zbog mogucnosti prenosa bodova predispitnih i mogucnosti da kada dodje do 4. odslusa sve i prijavi preko 60ects. Kolizijom svi dobijaju i svi su nagradjeni. Osoba koja zavrsi fakultet za 7 godina sada ga moze zavrsiti za 5 ili 6.

4. u koliziji ne postoji obnova i student koji obnovi. Jer svaki student kada upisuje semestar sebi moze staviti predmete i iz 1,2,3,4 ako za njih ima preduslov. Od 10 studenata moze se desiti da niko ne prijavi identicnih 5 predmeta.

Eto kod nas je tako na faxu vec 2 godine. Zafrkat ce vas za koliziju, ne uvodi im se. Tada bi morali raditi.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 05 sep 2016, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 sep 2016, 14:28

Ja sam nesto cuo da na medicini nece biti usvojena, sad ne znam je li istina. Ovaj predstavnik ni sam ne zna sta pise, sad jedno, sad drugo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko i 4 gosta.