Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

TZ_BoY
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la TZ_BoY » 22 jul 2011, 13:11

U njemackoj ocekujem dvostruku pobjedu meclarena ..... :D
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jul 2011, 18:27

TZ_BoY je napisao/la:U njemackoj ocekujem dvostruku pobjedu meclarena ..... :D
Nažalost, to će biti vrlo teško. :mrgreen:

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 22 jul 2011, 22:01

@Plivadon ti veze sa svojim zivotom nemas a kamoli sa F1.
Reci da je Ferrari imao bolji bolid od Red Bulla prosle godine je zaista glupost nad lupostima.Pa RB iam daleko najjaci bolid zadnje 2 je godine.Jedina osoba koja prati taj ritam je Alonso u prilicno nejjakom bolidu u odnosu na RB.
Alonso je smece i **** ? Po cemu ? Jel to on utice na odluke FIA ili pak on ih donosi u njihovo ime ?
Ne podesavaju se pravila po zeljama Alonsa.On je najmanje vazna karika u svemu tome,on je samo VOZAC.

Vetel nije bolji vozac Alonsa u niti jednom mogucem aspektu voznje.Sem sto je mladji i perspektivniji :D
Mnogo je tesko voziti sa nejjakim bolidom i ganjati Vetela i Webbera.Vetelu je druga prica.Prvi je "uvjek" u kvalifikacijama i ima cistu stazu sto dobro korisit.Medjutim kada se nadje iza nekog kvalitetinog vozaca to je druga prica.Alonsa ili recimo Hamchu jako tesko moze prestici jer to su izuzetno kvalitetni vozaci ,mnogo iskusniji i kvalitetniji.
Ferrari se dize iz utrke u utrku mada i dalje dosta kaskaju za RB.Alonso je izriciti krivac sto lice na nesta.Massa je samo solidan u odnosu na njega a sjetimo se kaakv je vozac bio za vrijeme Kimija i Michaela ;)
Slabiji bolid ,Massa se gubi tacnije pokazuje slabosti.Garantuj mi da Vetel u koliko doceka slabiji bolid u odnosu na recimo Hamiltona ili Alonsa da ce opet biti prvak ja cu se ubiti odma ? :;D
Hamiltonu bi ubistvo bilo dati najbrzi i najjaci bolid.Razlog je jednostavan , on je preagresivan i sigurno bi bio predominantan.
Alonsu dati isti bolid je identican slucaj.Alnoso je najpouzdaniji i mnogo racinalan vozac.Svjestan svojih mogucnosti ali i mogucnosti bolida.Ne pokusava neke nerealne stvari i ne glumi nekog kaskadera poput recimo Hamiltona.
Webber meni licno je jedan od losijih vozaca jer koristi ovako dobar bolid gotovo nikako.
Ko bi garantovao da Rosberg koji je fantastican vozac sa bolidom Rb ne bi bio cak i bolji od Vetela ?
Jako je talentovan i mnogo kvalitetan.Dokaz je ova voznja u Mercedesu, jednostavno je predominantan u odnosu na MSchumachera.
Button je meni najdrazi lik , nije najbolji vozac al je najlukaviji daleko.Koristi nevjerovatrno svaku priliku, takticki je podkovan savrseno a voli stedit gume koda nema za drugih :D

Germany ce biti zanimljiv.MIslim licno da ce Alonso opet pobjediti da ce Hamilton biti drugi a ispasti Vettel.3ci ce biti Jenson :D
Mozda bi ovo i bio donekle dobar epilog za nastavak sezone
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 22 jul 2011, 22:55

@Zabac nemoj Boga ti i na ovoj temi.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 22 jul 2011, 22:58

Sebastian Vettel je na današnja dva treninga na stazi u Nürburgringu dva puta završio na trećoj poziciji. Nije to loš rezultat za uvjerljivo vodećeg čovjeka Svjetskog prvenstva, ali uoči sutrašnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke upozorava na odličnu formu Ferrarija i Fernanda Alonsa, danas prvog i drugog.

Na prvom treningu na Velikoj nagradi Njemačke Sebastian Vettel je u svom Red Bullu ostvario treće najbrže vrijeme, a i u drugom se zaustavio na istoj poziciji. U oba navrata je ispred njega bio Fernando Alonso čiji Ferrari ponovno izgleda jako dobro i koji bi nakon slavlja na Silverstoneu ponovno mogao biti u samom vrhu.

"Mislim da Ferrari ponovno jako dobro izgleda, što se može zaključiti nakon što samo danas vidjeli dobre izvedbe oba njihova vozača", rekao je najmlađi svjetski prvak u povijesti ovog sporta te dodao: "O McLarenu je vrlo teško nešto konkretnije zaključiti, no sutra će ponovno biti brzi i ne smijemo zaboraviti na njih."

Momčadi iz Wokinga danas je najbolji doseg bio peto mjesto Hamiltona na prvom treningu, a vidjet ćemo hoće li već sutra pokazati bolje izdanje. No, Vettel zna da mnogo toga ovisi o njemu samom, kao i o bolidu austrijske momčad pa nastavlja:

"Mislim da će mnogo vrijediti ako napravimo dodatni korak naprijed. Ne znamo kakvi će biti uvjeti u nedjelju, moguća je i kiša, ali pitanje je kad će i gdje do nje doći. No, sad moramo sjesti i vidjeti gdje možemo biti bolji jer prostora za napredak sigurno ima."

Ponešto je o stanju na stazi rekao i pobjednik današnjeg drugog treninga, Mark Webber. "Koncentrirali smo se na sebe i bilo je dobro. Dobro sam osjećao bolid, ali Seb i Fernando su također veoma brzi, a s McLarenom nikad ne znaš. Lijepo što je danas bilo suho jer je tako lakše svima, ali što god nas bude čekalo tijekom vikenda moramo biti spremni", riječi su iskusnog Australca.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 22 jul 2011, 23:05

Zabac je napisao/la:@Plivadon ti veze sa svojim zivotom nemas a kamoli sa F1.
Reci da je Ferrari imao bolji bolid od Red Bulla prosle godine je zaista glupost nad lupostima.Pa RB iam daleko najjaci bolid zadnje 2 je godine.Jedina osoba koja prati taj ritam je Alonso u prilicno nejjakom bolidu u odnosu na RB.
Alonso je smece i **** ? Po cemu ? Jel to on utice na odluke FIA ili pak on ih donosi u njihovo ime ?
Ne podesavaju se pravila po zeljama Alonsa.On je najmanje vazna karika u svemu tome,on je samo VOZAC.

Vetel nije bolji vozac Alonsa u niti jednom mogucem aspektu voznje.Sem sto je mladji i perspektivniji :D
Mnogo je tesko voziti sa nejjakim bolidom i ganjati Vetela i Webbera.Vetelu je druga prica.Prvi je "uvjek" u kvalifikacijama i ima cistu stazu sto dobro korisit.Medjutim kada se nadje iza nekog kvalitetinog vozaca to je druga prica.Alonsa ili recimo Hamchu jako tesko moze prestici jer to su izuzetno kvalitetni vozaci ,mnogo iskusniji i kvalitetniji.
Ferrari se dize iz utrke u utrku mada i dalje dosta kaskaju za RB.Alonso je izriciti krivac sto lice na nesta.Massa je samo solidan u odnosu na njega a sjetimo se kaakv je vozac bio za vrijeme Kimija i Michaela ;)
Slabiji bolid ,Massa se gubi tacnije pokazuje slabosti.Garantuj mi da Vetel u koliko doceka slabiji bolid u odnosu na recimo Hamiltona ili Alonsa da ce opet biti prvak ja cu se ubiti odma ? :;D
Hamiltonu bi ubistvo bilo dati najbrzi i najjaci bolid.Razlog je jednostavan , on je preagresivan i sigurno bi bio predominantan.
Alonsu dati isti bolid je identican slucaj.Alnoso je najpouzdaniji i mnogo racinalan vozac.Svjestan svojih mogucnosti ali i mogucnosti bolida.Ne pokusava neke nerealne stvari i ne glumi nekog kaskadera poput recimo Hamiltona.
Webber meni licno je jedan od losijih vozaca jer koristi ovako dobar bolid gotovo nikako.
Ko bi garantovao da Rosberg koji je fantastican vozac sa bolidom Rb ne bi bio cak i bolji od Vetela ?
Jako je talentovan i mnogo kvalitetan.Dokaz je ova voznja u Mercedesu, jednostavno je predominantan u odnosu na MSchumachera.
Button je meni najdrazi lik , nije najbolji vozac al je najlukaviji daleko.Koristi nevjerovatrno svaku priliku, takticki je podkovan savrseno a voli stedit gume koda nema za drugih :D

Germany ce biti zanimljiv.MIslim licno da ce Alonso opet pobjediti da ce Hamilton biti drugi a ispasti Vettel.3ci ce biti Jenson :D
Mozda bi ovo i bio donekle dobar epilog za nastavak sezone
sine nesjecam se dobro,al sam negdje citao kad je neki glavni u Red Bullu izjavio,da mu je Ferrarijev bolid da bi osvojio i ranije šampionat (2010 sezona)

a ko vam je kriv,newey je najbolji konstruktor,i vrlo je dosjetljiv ;)

i da Vettel je meni bolji vozač ;) Alonso je umišljeno špansko g.ovno koje vole samo prepotentni ljudi ;)
Massa mi je mnogo draži ;) i usput..koliko je malera imao prošle sezone Vettel? samo da napomenem onu svjećicu kad je završio 4..jer mu je motor počeo gubiti snagu pa su ga prestigli ;) i da :)

http://www.sportsport.ba/auto_moto/ferr ... vila/49945" onclick="window.open(this.href);return false;

i onda na sredini sezone mijenjaju pravila i taj vaš alonso naprasno osvoji prvo mjesto -.-...pitam se gdje je bio do sad

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 jul 2011, 23:50

Kakva promjena pravila?? Nista se nije promijenilo osim onoga sto se tice za kvalifikacije red bulla.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 jul 2011, 02:38

majestic24 je napisao/la:Kakva promjena pravila?? Nista se nije promijenilo osim onoga sto se tice za kvalifikacije red bulla.
Nemas ti veze!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jul 2011, 12:31

Promjena pravila se tek osjeti u drugoj polovici utrke...to se najbolje vidjelo na Silverstoneu...

Ferrariju je samo važno da do prve promjene u boksu se Red Bull ne odvoji puno, a pobjeda će doći sama od sebe...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 23 jul 2011, 13:19

P3 je završen
Standings:
1)VET
2)WEB
3)ALO
4)HAM
5)BUT
6)ROS
7)MAS
8)SUT
9)MSC
10)MAL

hahah :D gdje vam je sad taj alonso :D vettel uvijek po svom,prva dva treninga,niđe veze ono 3-4, Kvalifikacije po jedan krug i prvi :D i na race ce da bude prvi!

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 23 jul 2011, 13:21

Bilal je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Kakva promjena pravila?? Nista se nije promijenilo osim onoga sto se tice za kvalifikacije red bulla.
Nemas ti veze!
fakat da veze nema :)

alonso se prije promjene pravila nije vidio,a onda odjednom prvi...j3bote talentiran vozac odma izbio na prvo..da mu nije neko napravio hamajliju? HAHAH

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 23 jul 2011, 13:56

Plivadon je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
Nemas ti veze!
fakat da veze nema :)

alonso se prije promjene pravila nije vidio,a onda odjednom prvi...j3bote talentiran vozac odma izbio na prvo..da mu nije neko napravio hamajliju? HAHAH
Jesi ti paglu il se samo praviš takav?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 jul 2011, 14:33

Bianconeri1988 je napisao/la:Promjena pravila se tek osjeti u drugoj polovici utrke...to se najbolje vidjelo na Silverstoneu...

Ferrariju je samo važno da do prve promjene u boksu se Red Bull ne odvoji puno, a pobjeda će doći sama od sebe...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: slikaslikaslikaslikaslikaslika

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 23 jul 2011, 15:45

gdje je Alonso? HAHAAHAHAHAHA
Webber nije iznevjerio,nije bgm ni Vettel,Hamilton me ugodno iznenadio :) fino

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2011, 15:58

Webber odlicna voznja danas,zasluzeno prvo mesto.Odmah iza Hamilton nije mi drago sto je ispred Vettela ali treba reci da je i on odlicno odvezao.Vettel treci,Alonso 4.
BIce ovo odlicna trka sutra bar se nadam,pogotovo sto ocekujem poprilican broj izletanja i vracanja na stazu zbog same konfiguracije.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jul 2011, 16:03

Hamilton je prvi vozač iz drugih ekipa da je uspio biti ispred Vettela na treningu...

Sutra najavaljuju i kišno vrijeme, Hamilton je konkurentan, dva preduslova da se ponove trke iz Kanade ili iz Silverstonea... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 jul 2011, 16:19

@Plivadon sta ti konkretno imas protiv Alonsa ? JEl ti nekog u familiji zakl'o il sta vec ?
Jel on kriv sto su promjenjena pravila ? Jel on kriv sto se prosle godine RB cesto kvario ?

I de mi garantuj da taj "strucnjak" sto je rekao da bi Vettel 2010 u Ferrariju bio duplo bolji nego u RB.Svaka mu cast.I ti kao i taj ste ocito veliki strucnjaci.
De mi reci bili 2004 on u Renaultu uzeo titulu kao sto je Alonso ispred Schumija , KImija itd ?Vjerovato bi uzo sa mnogo vecom prednoscu.

I de mi reci kako je moguce da promjena pravila utice toliko na bolid.Ja koliko vidim RB je i dalje daleko najbrzi i najjaci.Nije mi jasno kako to samo na njihj lose utice.A inace samo Alonsu i nikome vise ide u korist ?

Sutra ce biti zanimljiva utrka , ocekujem da Ferrarijev dvojac odma napadne Vetela a da Hamcho raznese u prvom zavoju Webbera u svom stilu :D

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 jul 2011, 18:20

Sine kad nemas pojma ne javljaj se. Pravila su vracena na staro i kao sto vidis odmah se Mclaren vratio ispred Ferarija, a po pravilima iz Silverstona su gubili po 0.8 s po krugu. Tako sami kazu.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 jul 2011, 18:45

Bilal je napisao/la:Sine kad nemas pojma ne javljaj se. Pravila su vracena na staro i kao sto vidis odmah se Mclaren vratio ispred Ferarija, a po pravilima iz Silverstona su gubili po 0.8 s po krugu. Tako sami kazu.
pa to mu klocko pokusavam obajsniti.Da ovo ne ide Alonsu u korist kao sto on prica nego izricito Mclarenu

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 23 jul 2011, 19:47

Zabac je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Sine kad nemas pojma ne javljaj se. Pravila su vracena na staro i kao sto vidis odmah se Mclaren vratio ispred Ferarija, a po pravilima iz Silverstona su gubili po 0.8 s po krugu. Tako sami kazu.
pa to mu klocko pokusavam obajsniti.Da ovo ne ide Alonsu u korist kao sto on prica nego izricito Mclarenu
Njima dvojici ne možeš ništa objasnit, ja mislim da oni koriste sliku Alonsa k'o pikado kod kuće, pucaju ih neki prenosi...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.