Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Biko
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Biko » 26 maj 2012, 01:57

nerminh74 je napisao/la:
TKC je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:pa to i jeste poenta citave situacije
mada po meni treba lo bi pokusati sa tim po cjenu neigranja vise nikakve lige u BiH, pa kada bi to onda ugrozilo nastupe navedenih klubova u regiji i sire da vidis kako bi se nasao kompromis
nermine.
hajde pogodi prvi 14..? koji ce biti pozvani..?
znam za ove
wright, gordic, pasalic, mitrovic, djedovic, jeftic, teletovic, bavcic, sinanovic, kuzmic, kikanovic i nurkic
mislim isto da su jos dvojica masic i suton, ako ne njih dvojica onda persic i naletilic
takodjer mislim da je 15 koji se koleba planinic
jedan je takodjer trebao biti savovic sa cijim se agentom ozbiljno razgovaralo, ali je on glatko odbio jer misli da sada ima sanse da zaigra za srbiju

Ja bas neki dan razmisljam o Jefticu, da bi trebao dobiti poziv, ako nista na siri spisak pogotovo sto igra na nama deficitarnoj poziciji. Sto se tice ostalih imena, ne bih zeljeo biti kritican, ali moram priznati da sam i ja ocekivao vise na tom planu, jos kada se uzme u obzir da nas napustaju igraci koji su bili medju nosiocima u ovoj reprezentaciji, ali bez obzira na sve treba pozitivno razmisljati, a ne odmah od pocetka osporavati jer ipak doslo je do velike rekonstrukcije tima plus neki igraci koji su se spominjali kao potencijalna pojacanja, nemaju namjeru igrati za BiH.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 maj 2012, 12:04

mislim da treba prvo vidjeti kakav je sada pasalic posto je imao uspjesnu sezonu u grckoj, znaci van bosne gdje nije imao zasticen status, treba vidjeti koliko je kuzmic napredovao, treba vidjeti koji je kvalitet mitrovica, treba vidjeti kako ce se wright snaci u ulozi prvog pleja naseg nacionalnog tima, treba vidjeti sta ce sinanovic donijeti repki, ..., pogotovu treba vidjeti kako ce to aco ukomponovati

+ jos jedna vazna stvar, jos nismo vidjeli koga ce aco pozvati, mozda ipak bude iznenadjenja!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 maj 2012, 12:24

ja se nadam makar jos jednim iznenadjenjem.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 maj 2012, 12:25

da jos jedna mala sitnica, repesa najvjerovatnije ide u unicaju, a u spaniji treneri nemogu voditi uporedo i reprezentacije, a repesa je zvao ramljaka i planinica i njegovim odlaskom (najvjerovatnije poslje kvalifikacija) njihovo mjesto postaje jos vise upitno, pa mozda im ipak dodze iz guzice u glavu

istina nije da mi se svidja da smo neka druga opcija, ali opet tako je vec duze vrijeme u nasoj repki, pa opet ti igraci su igrali solidno u istoj (npr. vasiljevic ili varda)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 maj 2012, 12:39

Mahmutović: Pravimo temelje za budućnost bh. košarke

Petrović je stigao u BiH sa željom da napravi "lijepu košarkašku priču", dok su Marković, Firić i Halimić preuzeli mlađe selekcije...
Autor Fena | Objavljeno 26.05.2012. u 10:17
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Harun Mahmutović, generalni skretar KSBiH Harun Mahmutović, generalni skretar KSBiH

U proteklih godinu dana Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) radi punom parom na postavljanju temelja za budućnost košarke u BiH. Sve je započelo dolaskom Haruna Mahmutovića na poziciju generalnog sekretara Saveza, nakon čega su na selektorske pozicije dovedena provjerena košarkaška imena poput trofejnog hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića i bivših bh. internacionalaca Nenada Markovića, Gordana Firića i Emira Halimića.

Petrović je stigao u BiH sa željom da napravi "lijepu košarkašku priču", dok su Marković, Firić i Halimić preuzeli mlađe selekcije koje će u narednih desetak godina postati okosnica košarke u BiH. Imajući u vidu kakva je finansijska situacija u sportu u BiH, njihova ljubav prema košarci je neupitna, a motivacija na visokom nivou, jer rijetki su oni koji bi prihvatili rad u savezu koji nema podršku države.

Mahmutović je objasnio da je ispočetka bilo izuzetno teško jer je Savez bio u krizi. Dugovanja su bila milionska, a potrebno je bilo osigurati minimalne uvjete za rad.

- Štedjeli smo gdje god smo mogli, promijenili smo prostorije Saveza, te smanjili broj uposlenika. Srećom i firme su imale razumijevanja pa su nam prolongirale rok za vraćanje dugovanja, što nam je omogućilo da dio dugova otplatimo. Odblokirali smo račune, pa sada možemo raditi transparentno. Nismo još vratili sve dugove, ali nadam se da ćemo u narednih godinu dana riješiti i taj dio posla, rekao je Mahmutović.

Mahmutović je kazao da KSBiH, ali i drugi sportski savezi imaju veliki problem jer država već dvije godine ne finansira sport te ističe da je odnos Federacije BiH prema košarci bio sraman.

- To me je šokiralo kada sam došao na ovu poziciju. Federacija nije ni marke izdvajala za košarku, a tu su najodgovorniji bili Gavrilo Grahovac i Mujo Demir. Međutim, na našu sreću na te pozicije došli su novi ljudi. Premijer Nermin Nikšić nam je pomogao da saniramo dio dugova, Kanton Sarajevo nam je pomogao, ali drugi kantoni nisu i to je žalosno. Još nemamo pomoć kakvu imaju savezi iz država okruženja, ali mislim da smo uspjeli navesti ljude da više razmišljaju o sportu, naglasio je generalni sekretar KSBiH.

KSBiH je donio pravilo da klubovi u domaćim prvenstvima u svakom trenutku na parketu moraju imati jednog mladog igrača. Mahmutović smatra da je pravilo urodilo plodom i da je BiH na taj način dobila nekoliko mladih igrača koji se na parketu ponašaju kao da iza sebe imaju godine iskustva.

- U finalu državnog prvenstva BiH između Širokog i Igokee u svakom trenutku na terenu nalazi se jedan mladi igrač. Mnogi to ne primijete jer ti igrači ne odudaraju od njihovih starijih kolega. To je veliki uspjeh bh. košarke jer na taj isti način košarkaške sile grade sportsku budućnost i mi smo krenuli istim putem, rekao je Mahmutović.

BiH će u narednom periodu u reprezentativnim selekcijama dobiti petnaestak novih imena koja dolaze iz jakih evropskih ekipa. Mahmutović vjeruje da su ti igrači budućnost bh. košarke koju očekuju bolja vremena. Petrovića, Markovića, Firića i Halimića očekuje težak posao odabira najboljih, koji će na evropskim parketima predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 maj 2012, 00:09

"Zack Wright, odlično raspoložen u finalu play-offa"

Zack Wright, koji bi u narednom periodu trebao obući dres BiH postigao je 6 poena za 29 minuta. Svemu ovome treba dodati i 8 skokova i 5 asistencija.

? :roll:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 maj 2012, 00:36

Papastathopoulos je napisao/la:"Zack Wright, odlično raspoložen u finalu play-offa"

Zack Wright, koji bi u narednom periodu trebao obući dres BiH postigao je 6 poena za 29 minuta. Svemu ovome treba dodati i 8 skokova i 5 asistencija.

Sta ti nije jasno?
Nisi zadovoljan?

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 27 maj 2012, 00:41

lumani je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:"Zack Wright, odlično raspoložen u finalu play-offa"

Sta ti nije jasno?
Nisi zadovoljan?
I ja ga nisam skontao, jer pored ovog ucinka imao je i 2 ukradene i 1 blokadu, te sa valorizacijom 15 bio poslije Kusa, najbolji u Ciboni.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 maj 2012, 00:43

lumani je napisao/la:

Sta ti nije jasno?
Nisi zadovoljan?
zadovoljan sam ja, al mi nije jasan ovaj naslov...odlicno raspolozen, a zabio 6 poena...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 maj 2012, 00:45

Papastathopoulos je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Sta ti nije jasno?
Nisi zadovoljan?
zadovoljan sam ja, al mi nije jasan ovaj naslov...odlicno raspolozen, a zabio 6 poena...

mozda misle na kompletnu igru,skok,ass...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 maj 2012, 00:50

ustvari, tako i jest...imajuci u vidu da on nije neki scorer, i ova sestica je dobra :D zauvar :mrgreen:

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 27 maj 2012, 03:39

covjek je plej a ne suter. odigrao vrlo dobru utakmicu. vukao tranziciju, igrao vrhunsku obranu, dobro organizirao igru i puno sudjelovao u napadackom skoku. kljucan covjek u ciboninom preporodu. otkako je dosao cibona ni jednu utakmicu nije izgubila. nije mastovit u igri i ima veliku manu da nemore bacvu pogodit, ali ostali segmenti su mu vrhunski. racionalan igrac koji ne divlja na terenu kao vecina amera, takodjer nesebican

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 27 maj 2012, 11:40

konobar23 je napisao/la:covjek je plej a ne suter. odigrao vrlo dobru utakmicu. vukao tranziciju, igrao vrhunsku obranu, dobro organizirao igru i puno sudjelovao u napadackom skoku. kljucan covjek u ciboninom preporodu. otkako je dosao cibona ni jednu utakmicu nije izgubila. nije mastovit u igri i ima veliku manu da nemore bacvu pogodit, ali ostali segmenti su mu vrhunski. racionalan igrac koji ne divlja na terenu kao vecina amera, takodjer nesebican
Boze boj,šut je nesto sto imas ili nemas...uglavnom da se navjezbat,pa ni Dzejsi Kerol nije postao vrhunski suter preko noci,vec je ostavio jedno ljeto samo za sutiranje "trojki"..Cini mi se da ih je za jedno ljeto ispalio 30.000
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 maj 2012, 09:21

šta ćemo s Peršićem Miljane..jel i dalje levat ili? ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 maj 2012, 13:06

Jozo Brkić u reprezentaciji :lol: :lol: :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 maj 2012, 13:09

Spisak igrača: Zach Wright, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Ivan Opačak, Ante Mašić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jozo Brkić, Jusuf Nurkić.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 maj 2012, 13:13

gace se tresu gruzijcima i rumunima. FUJ :!:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 28 maj 2012, 13:16

Neznam meni je Bajramovic uvijek bio borben i neznam neobicno mi sto njega nema ili sto je zapravo ovako izbacen... :( zalosno al eto... Keno majstore hvala ti za sve...
>>No body likes us but we dont care<<

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 maj 2012, 13:24

neno#4 je napisao/la:
Spisak igrača: Zach Wright, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Ivan Opačak, Ante Mašić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jozo Brkić, Jusuf Nurkić.

znaci u sustini imamo ovakav sastav: kar'na-od-crnca, igrac-koji-je-stagnirao, neiskusan-za-ovaj-nivo, bek-bez-suta, "suter"-sa-cca-30%-FG, kamena-s-ramena, gdje-sam-nestao?, nikad-nisam-ni-bio igrac, Bog, tu-sam-iako-ne-znam-ni-sam-zasto, udjem-svaku-prestupnu-godinu, talentovani-drugoligas, smijurija, dijete.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 maj 2012, 13:29

KK_Bosna je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

znaci u sustini imamo ovakav sastav: kar'na-od-crnca, igrac-koji-je-stagnirao, neiskusan-za-ovaj-nivo, bek-bez-suta, "suter"-sa-cca-30%-FG, kamena-s-ramena, gdje-sam-nestao?, nikad-nisam-ni-bio igrac, Bog, tu-sam-iako-ne-znam-ni-sam-zasto, udjem-svaku-prestupnu-godinu, talentovani-drugoligas, smijurija, dijete.

Pozvan i mehmedalija pasalic!jao, ljudi ne znaju ni ime!!Svaka cast novinaru...
Pozvan i mitrovic ,koji je jednom prilikom rekao da je rodjen u srbiji?ili ipak sarajevu?ili se samo nadao srpskom dresu:))
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 28 maj 2012, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.