Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

muhamedhulk
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la muhamedhulk » 28 mar 2019, 19:52

Baho odsad na MUTE. Kako glup insan...nevidjeno. Kaze nakon 15 min kako bi Grci da se sad utakmica zavrsi. Pa opsovao sam mu pola zenske familije. Nije on kriv za rezultat, ali se osjecam ko nista nakon utakmice, zbog njega i kurchenja. **** Bosnjo, ko ga pozove da komentarise..i njega pokenjam.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Lupi
Kontakt:

Post Postao/la Lupi » 28 mar 2019, 22:29

Imam screen Bahe Topalbečirevića, njegovog statusa sa njegove stranice na FB 15 Novembra 2018. (koju je deaktivirao) ali imam screenshot gdje on iznad svoje slike sa stadiona u Beču, između ostalog piše:

'' Te 1995.sam baš sa ovog stadiona radio svoje prvo finale lige prvaka Ajax-milan 1:0. Bio je to najsretniji i ujedno najtužniji dan u mom životu.
Najsretniji jer sam ostvario svoj dječački san a najtužniji jer sam 15 minuta prije početka utakmice saznao, da je dan ranije pala granata u Tuzli i ubila 120 mladih ljudi. Plakao sam kao dijete i čekao da mi iz režije kažu: ''Baho vani si'', što je značilo da je prenos počeo."

Ajax i Milan su igrali u srijedu 24. maja a granata je pala 25.maja u četvrtak,dakle SUTRADAN.
Kako je Baho mogao plakati zbog nečeg što se još nije ni desilo i desiti će se tek sutra?
Kako objasniti osim riječima, da taj dokazani smrad,gnjida i uhleba od čovjeka skuplja poene radi vlastite promocije na najvećoj tragediji Tuzlaka i laže bezobrazno.

Misleći da se niko neće sjetiti ali ja sam se sjetio ,jer znam bolje od njega i pamtim sve njegove laži i provale u ovih 27 godina,kao i talove sa ljudima iz NSBIH,od kojih je napravio kafić (sarajevo-united), taj bivši prodavač farmerki i propali pjevać (koji je pjevao patriotske pjesme početkom rata u studiu TVBIH,prije nego što je počeo komentarisati tekme, jer nije imao ko da komentariše tada na TVBIH).

btw. poginulo je 71 a ne 120.

Pa,ako neko može da mi objasni da li se uopšte screen može ubaciti na forum?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 29 mar 2019, 08:44

Ma baho je kreten zivi. Jel se ko sjeca ono kosarkasko ep kad su nasi osvojili. Onu sramotu sto je ponavljao sto puta. "Njegos sikiras momak sa pala". Ono je bilo tolika sramota.
Pa ostalo jos tipa "pokradese nas sudije". "Sto uvjek na nas" itd.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 29 mar 2019, 08:51

Lupi je napisao/la:Imam screen Bahe Topalbečirevića, njegovog statusa sa njegove stranice na FB 15 Novembra 2018. (koju je deaktivirao) ali imam screenshot gdje on iznad svoje slike sa stadiona u Beču, između ostalog piše:
Zamaras se nebitnim likom, druze ... nije vrijedan ni sekunde razmisljanja ... izbrisi ga totalno iz svog mozdanog HDD-a ... ;)
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 mar 2019, 15:33

KonjicBOY je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Btw, ona tekma u Atini, i mi i oni su igrali u skoro najjačim sastavima, ubili smo hljeb u njima gledajući tu nekakvu igru i šanse koje smo stvorili (a na tome se valjda zasniva najveća kritika Robertu), i to sa toliko osporavanim Mešom, pa smo opet na kraju popušili dva boda u sudijskoj nadoknadi.

Ni tada, a ni sinoć problem nije bila igra, nego nešto drugo, tada je bilo to što nismo iskoristili sijaset šansi i što smo se uspaničili u sudijskoj nadoknadi, a sinoć je to bila Pjanićeva glupost, znači totalno nešto nevezano za samu igru i taktiku, jer realizacija ondnosno glup grub start na sredini terena nemaju veze sa načinom igre ili taktikom.
Imam osjećaj da nam je Grčka nabila kompleks i da bi lakše igrali sa nekom jačom repkom nego sa njima. Vidiš kako ih ostale reprezentacije hladno dobijaju a mi ne možemo.
To jeste sigurno, pogotovo u zadnje tri utakmice su nam hebali majku na najgori mogući način :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 mar 2019, 15:43

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ono sinoć jeste bio kiks, to niko i ne spori valjda, pogotovo kiks zbog načina na koji smo izgubili dva boda. Ali kritike su usmjerene valjda na samu igru konstantno kroz Robijev mandat, nije valjalo ni kada smo dobili Bugarsku, ni kada smo dobili Koreju, ni Austriju, ni Irsku dva puta, nekima nikada ne valja, u tome je poenta.

Nego se desi ovakav kiks, pa onda krenu "e jesam ja vama rek'o prije godinu dana da će se nama vratiti", pa normalno da će se desiti nekakav kiks nekada, kiksa svako na svijetu, samo se kod nas uvijek iskoristi prilika da se kaže kako je posljedica kiksa nešto što nije valjalo ni prije godinu dana, to mene nervira.

A kiks k'o kiks svakako jeste za jednu veliku kritiku, pogotovo što smo se popišali na sve za 60 sekundi, jer do penala mi smo igrali onako kako igramo pod Robijem, zabijemo gol, damo loptu protivniku i onda se branimo, dio taktike jbg, sa tim što smo sinoć u 20 minuta pokazali da očigledno možemo odigrati vrhunski u nekim momentima protiv jedne vazda neugodne i tvrde reprezentacije koju je rijetko kada k'o razbio, bez obzira koji su im igrači na terenu.

Igra nakon 20 minuta sigurno ima mana, al' mi smo najmanje sinoć kiksali zbog načina igre, jer kažem do tog penala mi smo igrali sasvim solidno kako i inače igramo, Grci su imali nekakvu kontrolu utakmice al' nešto se ne sjećam da su kreirali neku kvalitetnu priliku iz te igre.

Pa čak i poslije penala, da Pjanić nije uradio onu glupost, ja vjerujem da bi mi prije zabili treći nego Grci drugi gol, al' to je svakako šbbkbb.

Najviše treba analizirati kako smo uspjeli usrati komplet utakmicu u 60 sekundi, jer ono je za fudbalske anale, nešto što samo mi možemo uraditi.

Da može bolje, uvijek može, pogotovo mora biti bolja tranzicija i kontra kada se branimo, jer mi smo sinoć morali iz onog posjeda i napada Grčke istrčati jednu kvalitetnu kontru, a nažalost mislim da nije bila nijedna. To je ono gdje treba 'udariti' Roberta i pitati zašto je to tako bilo i zašto inače ta tranzicija nije na nekom nivou, jer da jeste mi bi sinoć do onog penala ima vodstvo od četiri gola razlike.

Naravno, bilo je tu raznih okolnosti, Džeko je bio katastrofalan, gubili smo tu mogućnost da on u kontri primi, sačuva loptu i proslijedi je na krilo, Duljević je previše komplikovao, Kolašinca opet nismo iskoristili na kvalitetan način, Višće opet nije bilo nigdje na terenu mimo gola itd...
.
Pa dobro, ako krenemo od početka rekao je da hoće da mu ekipa igra kao Barcelona ili Manchester City, i stavio je naglasak na tome da igramo 'od noge do noge' ili šta već a očigledno je da od toga nema ništa, jučer protiv jedne Grčke koja nije uopšte poznata po tome da ide na posjed je na našem terenu imala 61% posjeda lopte, a mi samo 39%. I nisam vidio da neko koristi utakmicu protiv Bugarske kao razlog za jučerašnji poraz, već ljudi govore da su od početka tu znakovi da stvari ne idu baš najbolje a to se ignorisalo pod izgovorom 'dok god ima rezultat... bla bla bla' i takve priče.

Što se tiče jučerašnjeg kiksa... tu sigurno jeste Pjanić jedan od glavnih krivaca, neshvatljivo mi je da takav igrač koji ima toliko iskustva (igrao je finale LŠ, pa i na svjetskom prvenstvu je igrao, i tako dalje) napravi tako glup potez u takvom trenutku. Bez obzira da li neki misle da je crveni ili nije, a ja mislim da svakako jeste, ne bi trebao uopšte doći u situaciju da se raspravlja da li je crveni ili nije, pogotovo nakon penala. A i fascinanto mi je kako bez Pjanića ne možemo uopšte da se sastavimo sa loptom, kao da postanemo Gibraltar kada izađe sa terena. Nije da smo baš toliko loši igrački bez njega ali tako ispada svaki put. Trener je trebao i morao napraviti izmjenu nakon crvenog kartona ali ništa nije uradio pa su nam i zabili drugi gol...

A za ovo zadnje, pad u našoj igri je krenuo već u prvom poluvremenu, pa u sred naše 'fenomenalne igre' je Kostas Fortounis bukvalno zicer mašio, ne zna ni sam kako vjerovatno. Penal je samo bio kap koji je prelio čašu, vjerovatno bi Grci zabili drugi čak i ako Pjanić ne bi dobio crveni, jer su jednostavno u tim trenucima imali potpun kontrol nad igrom.

Ima i više toga, ali o tom potom, svaki put se isto priča pa svaki put pronađemo način da sve useremo.
Nikada nijedna reprezentacija neće moći biti uigrana kao neki tim, u to nema sumnje. Jedino kada ti okosnicu reprezentacije čine igrači iz istog tima, ala onda Španije sa igračima Barce i Reala npr, pa djelimično i Njemačka sa igračima Bajerna. Imaš tu još neke, talentom strašne, reprezentacije poput Holadnije, Brazila ili Belgije koje su u stanju igrati lijep fudbal.

A opet sa druge strane imao si Francusku koja je sa istom generacijom bila finalista Eura i osvajač SP-a, a na oba takmičenja nisu imali nikakvu igru, al' su zato imali odlične rezultate. Mislim, nisu imali nikakvu igru u smislu te neke ljepote koja se traži kod naših navijača, al' su taktički bili izvanredni, strašna tranzicija, kao i Hrvatska na zadnjem SP-u, oni su većinu utakmica igrali na tu kontru i tranziciju, pa dođoše do finala, dok je npr lepršavost Brazila zaustavljena od Belgija, a lepršavost Belgije zaustavljena od strane 'ružne' Francuske.

Helem, razumiješ šta želim da ti kažem, pogotovo još uzmi u obzir kakve igrače imaju ti Francuzi ili Hrvati u odnosu na nas, pa skontaj onda koliko je teško imati lepršavost u igri sa 2,5 vrhunska igrača u rosteru.

Robi za moj ukus izvlači maksimum iz ove reprezentacije, sa tim da je način gubljenja bodova protiv Grčke za svaku osudu i kritiku, nevezano sad je l' kriv Pjanić, Prosinečki, sudija, Baho, kako ko već vidi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sidras
Kontakt:

Post Postao/la sidras » 30 mar 2019, 10:14

a da je amaw osim selektor kosovo bi nas pobjedilo

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 mar 2019, 16:00

Robi je kriv sto nije pozvao Hajrovica kojeg ni danas nema u rosteru.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 mar 2019, 16:29

hurem je napisao/la:Robi je kriv sto nije pozvao Hajrovica kojeg ni danas nema u rosteru.
nemoj zezati kad znas da ne bi bio na spisku i da je zdrav.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 30 mar 2019, 22:09

hurem je napisao/la:Robi je kriv sto nije pozvao Hajrovica kojeg ni danas nema u rosteru.
pravda za lui vitona

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 mar 2019, 23:58

babino je napisao/la:
nemoj zezati kad znas da ne bi bio na spisku i da je zdrav.
Ne znam. Ja mislim da je kojim slucajem bio zdrav i igrao protiv Benfice i ostavio dobar dojam da bi natjerao Robija da ga pozove...ovako nista.
Nadati se da ce biti zdrav do juna i igrati redovno...mada sada ce faliti i motiva, liga gotova, nema evropskih utakmica, koliko ce prilike Bjelica davati drugim i mladjim igracima, koliko rotirati, itd...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 31 mar 2019, 09:10

Ma ne znam vala sa njim pretjeruje iskreno, Zakarić nije bolji od njega ni na PESu vala
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 mar 2019, 13:16

Hajrovic kakav god bio uz Džeka i Pjanića jedini koji odudara kvalitetom :bih:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 apr 2019, 17:24

Za igru protiv Grcke je odgovoran selektor.
Onakve oscilacije pokazuju kao da nismo imali trenera na utakmici.
Lose pripremljeni psihicki, fizicki, takticki, lose izmjene.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 12 maj 2019, 23:38

Mozel' i jedan selfi sa bjelosvjetskih stadiona proci bez dezurnog ahbaba Amira Spahica ... bolje da je Robija odveo da prati formu reprezentativaca od rednog broja 3 pa nadalje nego sto je jos jednom uzivo utvrdio da je Dzeko babuka a Pjanke odsutan ... da je bit selektor ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 maj 2019, 00:57

DaVinci je napisao/la:Mozel' i jedan selfi sa bjelosvjetskih stadiona proci bez dezurnog ahbaba Amira Spahica ... bolje da je Robija odveo da prati formu reprezentativaca od rednog broja 3 pa nadalje nego sto je jos jednom uzivo utvrdio da je Dzeko babuka a Pjanke odsutan ... da je bit selektor ... :zviz:
Ima i onaj Gagan uz njeg :urnebes:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 maj 2019, 02:39

Otisao da se posavjetuje s Edinom i Miretom oko predstojecih utakmica i Vrancica.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 maj 2019, 00:47

hurem je napisao/la:Otisao da se posavjetuje s Edinom i Miretom oko predstojecih utakmica i Vrancica.
Ma samo neka je okupljanje u Sarajevu a ne u Zenici i ima dogovor sa njima. Sta ima sa njima pricati oko Vrancica?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 14 maj 2019, 19:36

Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar) – Darko Todorović (Salzburg), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Samir Memišević (Groningen), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Goran Zakarić (Partizan), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Mario Vrančić (Norwich), Rade Krunić (Empoli), Sanjin Prcić (Strasbourg), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Bilbao), Rijad Bajić (Basaksehir)
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 20 maj 2019, 11:41

Jel' i dalje menadžerski ? :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Dinhooo, hurem, L-Train, Skojevska i 36 gostiju.