Andres je napisao/la:Te su furke glavne...Svaki navijac barce je od 2006, dobar trip.... Svaki navijac Reala je od 2002..
Inace svaki LvP navijac je ono iz vremena 1960 , itd.... Nebudi smjesan jedan i drugi.. ja govorim Realne stvari vi 20 godina niste osvojili titulu i nemozete bit veliki klub !!! Da niste uzeli 5 , OK, ali kume 20 godina plus ova , to je malo previse !Veliku historiju imate , a sadasnjost vam je prosjecna .... Navijace ce te uvjek imati najbolje u Engleskoj.... ali ipak 20 godina je previse...
Ne mrzim LvP , ali kad vidim kako pljujete po Nandu zgadite mi se....Do neki dan vam je bio Boq sad vam je glano sovat i pljuvat.....Torres je vas najbolji igrac u zadnjim godinama , htjeli ili ne to je tako....dobili ste 50 miliona i sutite....Kupili ste Suareza koji je fantastican igrac... i doveli ste onu motiku za 41 milion , gdje vas je Castlle udario pu usima,... Mislm da ni City niti Real nebi napravili takvu glupost.. al et nadam se da ce vasm se isplatiti.
1) Ovdje se piše 1960. ( jer poslije rednog broja ide tačka ).
2) Zatim ne ide zarez, jer je zarez tu višak.
3) Rječica "ne" u odričnim oblicima glagola se piše rastavljeno.
4) Nema potrebe za dvije tačke na kraju rečenice, naprotiv u bosanskom jeziku stavlja se samo jedna tačka na kraju rečenice.
5) Samim tim, početno slovo naredne rečenice se piše velikim slovom.
6) Riječ realne se piše malim slovomu ako se nalazi u sredini riječi.
7) Poslije riječi stvari treba tačka da dođe na kraju, jer je to rečenica koja ima smisla.
8) Samim ti, Vi se piše velikim slovom jer je to nova rečenica.
9) Ok se piše malim slovom u sredini rečenice.
10) Na kraju rečenice, ponavljam, ide samo jedna tačka.
11) Nema potrebe za 4 tačke jer je to neispravno, ovdje treba da dođe zarez.
12) Opet isto.
13) Kada imaš veznik
i onda su tačke bespotrebne.
14) Nije pu, nego po, ušima. Pu je metaforičko značenje za pljuvati na bosanskom jeziku.
15) Ovdje imaš zarez i tri tačke, tačke su bespotrebne.
16) Ako je tačka, onda si u pravu za veliko slovo. Međutim, ti si stavio zarez, tako da je veliko slovo ovdje gramatički neispravno. Nije valjda da sam sebe persiraš?
17) Opet dvije tačke, a samo je jedna potrebna.
18) U ovom slučaju si trebao stavljati apostrofe al' et', međutim nisi, pa se ove riječi na bosanskom pišu ali eto.
19) Mislim da si ovdje htio reći vama a ne vasm. Usput, gramatički cijelu rečenicu si trebao napisati ovako
ali eto nadam se da će se vama isplatiti. Loš ti je raspored riječi u rečenici.
P.S. Imaš 19 štamparskih grešaka ( koje sam našao od oka ), tako da bi se trebao posvetiti pravopisu bosanskog jezika, da bi te mogli razumjeti tvoji sugrađani o čemu ti pričaš. Kad budeš pričao bosankim jezikom onda nam opet dođi da promuhabetimo koju. Mahsuz pozdrav od peterostrukog prvaka evrope.
There got to be something for Liverpool big number nine ...