FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FCS-FCS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCS-FCS » 24 jun 2011, 18:58

alibi je napisao/la:Podrsku amiru i irfanu u cjelosti dati.Zlobnici ce se sami prepoznati i na kraju otici iz nase jedine ljubavi.Jedina nedoumica su mi "povratnici"(vucko,bane i pixi).TREBAJU nam i nadam se pozitivnom rijesenju na obostrano zadovoljstvo.
U vezi ove trojice treba reagovati i to POD HITNO...
Pgotovo u vezi Damira i Baneta..vucina moze da ide ali ovaj jedan mora zatvoriti bocnu stranu a Damir hraniti SKORU loptama.Ako nedo Bog skoro ne dodje sva trojica moraju ostati !!!
Velike su sanse u vezi Skorinog povratka pa pored njega tu je i Obuca i za mjesec dana spreman Pehlic ...dobro je da ne kazem extra

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 24 jun 2011, 19:01

UPRAVA NAPOLJE
FKŽ !

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 24 jun 2011, 19:02

TeaM87 je napisao/la:UPRAVA NAPOLJE
Idi mala igraj se strika.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 24 jun 2011, 19:04

Molim momku jedna tableta za smirenje, izgori mu udruzenje :lol:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 jun 2011, 19:04

FCS-FCS je napisao/la:
alibi je napisao/la:Podrsku amiru i irfanu u cjelosti dati.Zlobnici ce se sami prepoznati i na kraju otici iz nase jedine ljubavi.Jedina nedoumica su mi "povratnici"(vucko,bane i pixi).TREBAJU nam i nadam se pozitivnom rijesenju na obostrano zadovoljstvo.
Pgotovo u vezi Damira i Baneta..vucina moze da ide ali ovaj jedan mora zatvoriti bocnu stranu a Damir hraniti SKORU loptama.Ako nedo Bog skoro ne dodje sva trojica moraju ostati !!!
Velike su sanse u vezi Skorinog povratka pa pored njega tu je i Obuca i za mjesec dana spreman Pehlic ...dobro je da ne kazem extra
Priča se i o naka 2 Čeha...vidjećemo sve ubrzo.
Uglavnom, samo opušteno.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 24 jun 2011, 19:09

Dirk je napisao/la:
Molim momku jedna tableta za smirenje, izgori mu udruzenje :lol:
izgleda da mu je potrebna cijela tabla... :lol: :lol: :lol:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 24 jun 2011, 19:09

LEGENDE FK SARAJEVO:
Alija Braco Hadžiosmanović - svojim autoriteto spasio NSBIH od suspenzije i time FKS osigurao izlazak u evropu.
Adnan Fočić - Legendarni fudbaler sarajeva izbacio na desetine vrhunskih igrača čijom je prodajom sarajevo inkasiralo 9 miliona eura. Kao igrač ostavio neizbrisiv trag, 4 prvenstva BiH, 9 kupova BiH i nastup U LP u sezoni 1999-2000. Zbog ljubavi prema FKS odbio slavni bajern 2000 godine.
Senad Merdanović - Ljudska gromada, čovjek priznat u krugovima uefe. Kućni prijatelj sa platinijem. Uskoro će biti imenovan od uefe za čovjeka od povjerenja u borbi protiv kladioničarske mafije.
Agim Nikolić - Čovjek za kojeg je Safet Sušić rekao da je bolji igrač od njega. Zbog povrede propa transfer u real madrid. Kao trener 7 uzastopnih titula u periodu 2000-2007.
Mirza Varešanović - Legenda kluba, 956 utakmica u bordo dresu. Pobjedio travnik, leotar i drinu. U pobjedi nad travnikom izbjegao linč domaćih navijača i igrača koji su išli na nož u toj utakmici, samo 96 puta igrači FKS izlazili na gol travnika. Pokrenuta inicijativa da se dio titove ulice proglasi ulicim Mirze Varešanovića. U lošem odnosu sa puncem Mirsadom Fazlagićem.
Alen Avdić - Najpodcjenjeniji igrač srajeva. U 202 nastupa postigao 406 golova. Na žalosz MV mu nije davao šansu u sezoni 2010-11 zbog čega je odlučio potpisati za lacio u paketu sa lulićem.
NASTAVITI ĆE SE

ZLi

Post Postao/la ZLi » 24 jun 2011, 19:18

FCS-FCS je napisao/la:
Namjerno ili ne zaboravio si i da imamo Harisa Handzica koji je realno najzasluzniji sto vidis evropu,sam je unistio Siroki Brijeg!!!
" TEREN JE NAJBOLJE MJERILO ZA SVE "

Colorado

Post Postao/la Colorado » 24 jun 2011, 19:22

Navijac' Fk Pruga Sarajevo , razligu ;) !

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 24 jun 2011, 19:23

Colorado je napisao/la:
Pogrijesio temu,htio je to napisati na FK Zeljeznicar ;) .
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 24 jun 2011, 19:33

FK Sarajevo je napisao/la:
Colorado je napisao/la:
Pogrijesio temu,htio je to napisati na FK Zeljeznicar ;) .
hahaha rodjen je sa greskom jbg.a :roll: :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 24 jun 2011, 19:48

Genetička greška :D hehe
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 24 jun 2011, 19:53

Iskreno se nadam da će nas i ponos Koševa obradovat ovog ljeta u evro nastupima,neću davat komentare ili ti analize protivnika,ali mislim da bar prvi nastupi bi trebali bit uspješni.

Je li to potpisao i onaj Haskić iz Budućnosti ili sam ja nešto čerezdikovao?
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

-SiviSoko-
Kontakt:

Post Postao/la -SiviSoko- » 24 jun 2011, 20:17

Hilmo Gutić naredne sezone neće nostiti dres Sarajeva. Još uvijek mu nisu isplaćena dugovanja zbog čega je danas sa Damirom Kojaševićem posjetio glavni grad. Crnogorski stoper očekuje da će Uprava bordo kluba biti korektna prema njemu, kao što se i on odnosio prema klubu za vrijeme boravka na Koševu.

Gutiću su preostala dugovanja trebala biti isplaćena 20. juna, no to se nije desilo. Ukoliko Sarajevo ne izmiri dugove, crnogorski stoper ističe da mu ne preostaje ništa drugo već da podigne tužbu.

"Dugovanja su mi trebala biti isplaćena 20. juna, ali do toga nije došlo. Ukoliko ne izmire svoje obaveze, ne znam šta da radim, osim da ih tužim. Čitao sam da je Mirza Varešanović govrio da sam se trebao pojaviti na prozivci. Ne znam koliko je upućen, ali ja sam slobodan igrač", rekao je za SportSport.ba Gutić, koji je oprostio Sarajevu dio duga, kako bi mogao u ljetnom prelaznom roku otići kao slobodan igrač.

"Za vrijeme provedeno u Sarajevu odnosio sam se veoma korektno prema klubu. Očekujem da Uprava isto postupi prema meni i da mi izmiri dugovanja. Plasirali smo se u Evropu i s obzirom na stanje u kakvom smo bili taj rezultat je ravan tituli. Zbog toga igrači nisu zaslužili da se tako odnose prema njima", dodao je 31-godišnji defanzivac.

"Rekao sam više puta i opet ponavljam da je Sarajevo veliki klub. Navijači su jedina svijetla tačka kluba. Ljudi u klubu ne zaslužuju tu da budu. Da je sve do sada bilo korektno, ostao bih sigurno. Žao mi je što sam morao napustiti Sarajevo", ističe crnogorski stoper.

Na pitanje da li ima možda ponuda nekih drugih klubova iz Premijer lige, Gutić je odgovorio: "Do sada nisam imao nikakvih ponuda iz Premijer lige. Moguće je da neki nisu znali da sam slobodan igrač, jer je pisano da sam se trebao pojaviti na prozivci, te zbog toga da nije bilo ponuda. Ostao bih u Premijer ligi ukoliko bi došla prava ponuda".

Gutić je u pregovorima sa nekoliko klubova, a najbliži je albanskoj Vllazniji koja će igrati u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu protiv Birkirkare sa Malte.

"Već neko vrijeme sam u pregovorima sa nekoliko klubova. Najbliži sam Vllazniji. Ukoliko pređem u ovaj albanski klub bit ću veoma blizu kuće, što mi je sada bitno. Dosta je uređeno i što je veoma bitno primanja su redovna. Ali još uvijek nije ništa sigurno", dodao je Gutić za kraj razgovora.Što se tiče Kojaševića njegova sudbina bi se trebala znati sutra. No, kako stvari stoje crnogorski veznjak je bliži odlasku sa Koševa.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 24 jun 2011, 20:24

Al su se ovi vaši zadužili, pa ima li neko da mu nisu dužni?
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 jun 2011, 20:59

O.d.j.e.b.i !!!

Kazu da se nisu dogovorili sa Vucinom,Banetom i Pixijem. Nije jos sigurno ali bilo bi steta.Trebala bi nam onda 3 adekvatne zamjene plus 4 pojacanja(bez Haskica i Smigalovica) ako svi ostanu. Ako jos ode Torlak,Lede ili neko e onda bi nam tek trebalo igraca bruka,10 ak :D

Ovako nam treba stoper,vezni napadaca te golman plus zamjene za njih trojicu a to su krilo,zadnji vezni,desni bek.
Jos uvjek se nadam da cemo zadrzat ovu trojicu,ako ne mogu sva 3 onda barem Baneta i Vucinu :)
Inace ostatak situacije se razvija dobro. Trener je tu i to ne beze trener vec dobar prilicno. Irfan i Amir rade svoj posao,jos samo da zadrze ovu trojicu,obecali su ipak ? :)

SRETNO NAM !

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 24 jun 2011, 21:03

Zivim za dan kad ce Fazlagic da krepa, licno cu mu u avazu na smrtovnici napisati da je veliko **** i da mu haram za sve zla sto je uradio nasem klubu !!!
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 24 jun 2011, 21:26

Saopštenjem kojeg potpisuju "veterani FK Sarajevo i omladinski pogon" koje je u medijima u BiH objavljeno dana 24.06.2011. godine svoj je poraz potpisala struja koja je godinama vedrila i oblačila u i oko Kluba i kojoj su izbrojani posljednji dani kada je u pitanju bilo kakva relevantnost kada je u pitanju FK Sarajevo.

Niz je nelogičnosti kada je u pitanju jadno saopštenje, a prvo koje se nameće je zloupotreba memoranduma Fudbalskog kluba Sarajevo za izražavanje svog ličnog interesa, bez potpisa i pečata?

Navijači FKS postavljaju i javno pitanje po kojem osnovu “veterani i omladinski pogon” daju sebi za pravo da zabranjuju pristup Klubu članovima Upravnog odbora FK Sarajevo, kao da je to njihova privatna prćija? Da li su to isti oni likovi zbog kojih je Klub danas u finansijskoj dubiozi kakvoj jeste, ali bez ikakve odgovornosti? Ili su oni zaslužni za sve dobro kada je upitanju FKS, a za sve ostalo kriva je – Krivaja?

Sramotno je da se u kvazi-saopštenju prozivaju Irfan Redžepagić i Maid Delić, koji su jedini ispred Kluba posjetili prvi tim na pripremama u Fojnici i koji su jedini otvoreno razgovarali sa igračima o njihovim problemima... UNFKS i UBP1946 prepoznali su veliki trud kojeg je uložio g. Redžepagić i smatramo da, kao finansijski neovisan član UOFKS, može mnogo toga dobroga donijeti za bordo tim, što je i pokazao tokom svog angažmana u proteklih nekoliko mjeseci.

Da li su pojedini treneri omladinskog pogona vidjeli realnu opasnost u sistematskim rješenjima UOFKS kada je u pitanje legalitet poslovanja, pa sebe ne vide u budućim talovima i kriminalnom naplaćivanju članarina od roditelja, od čega nijedna marka ne završi u FK Sarajevo? Ko će u ime “omladinskog pogona” javnosti pokazati svoje mjesečne izvještaje kada je u pitanju (nemali) protok novca...? Gdje su ti igrači omladinske škole FK Sarajevo koji su napravili velike karijere u Evropi, i na koje bi bordo armija, ali i svaki istinski ljubitelj bh.fudbala trebao biti ponosan, a što je bio njihov osnovni zadatak...? Da li je možda došao kraj igranju “maminih i tatinih sinova” od kojih su se za netalente uzimali novci, dok su druga djeca završavala svoje karijere prije nego su i počeli? U projektu “Fudbalska Akademija FK Sarajevo” za njih mjesta sigurno nema...

Članovi Fudbalskog Kluba Sarajevo koji su ujedno i članovi Udruženja Navijača FK Sarajevo (UNFKS) stoje na raspolaganju Upravnom Odboru FK Sarajevo za svu pomoć na volonterskoj osnovi kada su u pitanju svakodnevni poslovi, a posebno kada je u pitanju pristup prostorijama Kluba članovima Upravnog Odbora. UNFKS i BP1946, kao i većina navijača FK Sarajevo, daju podršku Upravnom Odboru FK Sarajevo i predsjedniku Amiru Rizvanoviću, te članovima UOFKS Edisu Kusturici, Bakiru Hadžiomeroviću, Irfanu Redžepagiću, Maidu Deliću, Muniru Taloviću, Fuadu Muzuroviću...

Ujedno koristimo ovu priliku da iskažemo dobrodošlicu našem novom treneru Plišeku kojem želimo mnogo uspjeha u evropskim i domaćim utakmicama u sezoni 2011/12.

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO! UNFKS i UBP1946

http://www.bordoprijatelji.ba/v2/bp-194 ... /mi-smo-tu
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 jun 2011, 21:28

Ma mrs taman sam kreno staviti to :mrgreen: idi izadji malo :P

Nego nesto mi stalo ovo sa dresovima,izgleda nesta se okrenulo , opet Nike aktuelan
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 24 jun 2011, 21:29

miky_hz je napisao/la:Ma mrs taman sam kreno staviti to :mrgreen: idi izadji malo :P

Nego nesto mi stalo ovo sa dresovima,izgleda nesta se okrenulo , opet Nike aktuelan
Evo dos'o iz grada,pokis'o k'o mis i opet ugrabim prije tebe :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, TETRAPAK i 27 gostiju.