RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 28 jan 2014, 14:32

Titova-Juga je napisao/la:Slazem se od a d zh. Doduse Merzic je ostao, al ne zato jer je uprava tako htjela nego pukom srecom :cry: Hvala sto si mi ustedio vrijeme tipkanja. Najveci bogalji I dalje j klubu, rjesili se I rijesavamo par kvalitetnih igraca I da budem zadovoljan. :twisted:

mi smo bola bilmezi, ne razumijemo se u ekonomiju i stabiloizaciju tipa cisti prvo kvalitetno, ostavljaj trulo, sta dovedemo dovedemo, ako nas ko i ispali poput isaka i purketa itd itd i nije steta....
omladinaca nam par kvalitetni isto odvukose- mislim ne vidim razlog tvoga kukanja? :lol:

meni je ovo bas zanimljiv scenario, da je drugacije pomislio bih da nije sve oke s nama, losa navika valjda neka jbg
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 28 jan 2014, 14:35

Evo ode i Jusufaga a igracine ostadose u klubu....

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 28 jan 2014, 14:56

Izgleda da je došao red na Jusufbegovića da i on malo pravi Evropski Velež. Do sada su to radili Tana&co.
Ja stvarno mislim da je Jusufbegović otjerao ovu dvoicu a da uprava aminuje. Možda čovjek zna šta radi, vidjeće se mada ja baš i nevjerujem u njega.
O nekoj lovi od Slobode je neozbiljno i pričati.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 28 jan 2014, 14:59

Ma nismo mi ni navikli na bolje zato me ovi raspleti ne cude. Od rata politika + nesposbni ljudi koji vode klub srozavaju nas iz dana u dan. A mi mostarci ko mostarci tabijat radi i da se borimo za titulu. Do rata mi je Velez produzio zivot 20 godina ali mi je ovaj poslje skratio isto toliko tako da sam na pozitivnoj nuli za razliku od omladinaca koji su u minusu 20 :P Jbga to je nasa realnost i nadati se da ce biti bolje. Glavno je da se nasa ljubav prenosi s koljena na koljeno evo vec 92 godine.. Forza Velez uz nasu staru mostarsku Mostar u Srcu Velez do Groba
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 jan 2014, 15:04

pravnik1981 je napisao/la:Evo ode i Jusufaga a igracine ostadose u klubu....
gdje ces to rec, zvonke maestro i kodrinjho ce nas odvest do titule vec ove sezone kad pocnu sijevat! :mrgreen: :mrgreen: meni se cini da je uprava malo preozbiljno shvatila to da gradi ekipu od domaci igraca, pustise sve igrace sa strane pa i one koji su najbolji u ekipi! nemoze se od govana pita napravit, daj boze da nas pozitivno iznenade ovi dana sa 2-3 pojacanja koja su bas pojacanja a ne "pojacanja" u smislu PL BiH, to jest samo prinove koje nisu nista bolji od oni koje imas ili koje si pustio da idu....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jan 2014, 15:12

Puštanje omladinaca da idu iz kluba, perspektivnih omladinaca, ne ide u prilog tezi da se oslanjamo na domaće snage. Sve je ovo jako čudno, ali čekam, čekam nešto, da vidimo o čemu se radi, kakva je politika uprave, trenera, šta zapravo žele ovim da postignu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 jan 2014, 15:28

Neznam ljudi šta ste se svezali Jusufbegovića, ko da je Ronaldo.Po meni prosječan napadač, koji nikako i ničim nije odskakao od drugih u klubu.Neko kaže nije dobi pravu šansu, pa za ono minita što je igrao mogo je nešto pokazati.Nije ni blizu centarforu kakvog mi trebamo, tipa Džafe sa kraja 90-tih ili Ace u svoje vrijeme.Nama treba takav napadač!Jusufu sretno.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jan 2014, 15:32

Jbt, nama niko ne valja. Kad je došao Jusufbašić ljetos kod nas, priča je bila, pola lige se otimalo za njega, a on došao kod nas.

Sad kad je otišao, prosječan napadač. Tješimo sami sebe, vidjeti ćemo dokle.

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 28 jan 2014, 15:37

Ova navodna pojacanja ne bih da komentarisem, jer niko ne zna kakvi su i kakvi ce se pokazati osim naravno Skaljica.Sto se tice ovih odlazaka svi su vidim iznenadeni i razocarani ali ne vidim neki razlog zbog cega bi se trebalo tugovati.Taj famozni Jusufbasic je doveden kao nase najbolje pojacanje pred pocetak sezone a bukvalno nije nista pokazao osim neka jadna 4 gola od kojih je samo jedan vrijedan paznje.Njegovo zalaganje,trud,pokretljivost su jedno veliko nista.Covjek utakmice koje je igrao nista nije pokazao i bio je jedan medu gorima.Nije nesto puno ni igrao ali ipak imao je priliku da se dokaze.Prvo je kod Rahimica poceo 3-4 utakmice i onda preselio na klupu pa je onda i kod Jusufbegovica poceo nekoliko utakmica i onda pao u drugi plan.Ocigledno je da se nije uklopio ili da je imao nekih problema ili je mozda prenapuhan igrac koji je stvoren za 2 lige i nekih izmisljenih klubova gdje ce on biti glavni igrac i gdje ce svi ostali raditi i trcati za njega.Majkic je u poredenju s igracem kakav je bio kad je otisao neprepoznatljiv.Bilo je naravno i gorih od njega i svi znamo ko su ali je i on jednostavno podbacio i nije pokazao i opravdao status jednog od iskusnijih igraca u ekipi.Kroz utakmice je bio previse slab, nespreman i odsutan ali je mozda na kraju najmanje zasluzio da ga se otpise u poredenju s nekim drugima.Ovo nije smak svijeta vec samo minimalne proimjene koje ce nadam se dati rezultata.Kad se sjetim prijasnjih godina prije pocetka priprema bi vec otislo 4-5 kljucnih igraca koji se nisu mogli zamijeniti.Ove zime napokon imamo zadrzanu citavu ekipu koja se samo treba nadopuniti i prosiriti pravim pojacanjima koja ce doci u narednim danima.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 jan 2014, 15:50

zizu1991 je napisao/la:Jbt, nama niko ne valja. Kad je došao Jusufbašić ljetos kod nas, priča je bila, pola lige se otimalo za njega, a on došao kod nas.

Sad kad je otišao, prosječan napadač. Tješimo sami sebe, vidjeti ćemo dokle.
Neznam ko je to pričao ali nije neki znalac očito.Igrači koji dolaze iz kluba koji je ispao iz lige teško da mogu biti vanserijski, pa tako ni Ramović i Jusufbašić.On je igrač za prosječnog premierligaša i ništa više, kao i većina naših fudbalera (mislim na Velež).To što oni imaju trenutno dobra i redovna primanja neznači da su dovoljno kvalitetni izreli za Evropu.Od samog početka vidjevši naše igre znao sam da je Evropa daleko i da smo ekipa za neko 6-7 mjesto gdje se i nalazimo.Naša uprava je nametnula nerealne zahtjeve pred trenera i igrače, to je očito.Mi teško možemo izboriti Evropu pored 3-4 vrlo kvalitetne ekipe (Sarajevo, Željo, Široki, Olimpic) i ako neko misli da imamo više od 5-10% šanse za to grdno se vara.Nadam se da će se ljepota naše igre popraviti i da ćemo moći više uđivati u igri a Evropu bez 6-7 ekstra igrača možemo sanjat, to mislim za iduću sezonu jer od ove neočekujem ništa niti sam puno očekivao.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 jan 2014, 15:55

AlemC85 je napisao/la:Damir Desnica, legenda Rijeke: "Velež je uvijek bio gospodska ekipa". 8-)
evo "Gluhe" :mrgreen:

slika
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

saskograd
Kontakt:

Post Postao/la saskograd » 28 jan 2014, 17:31

Damir Desnica ocigledno nije bio u Mostaru zadnjih 20ak godina pa je tu "glupost" izvalio! :lol: :lol: :lol:
HSK Zrinjski Mostar.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jan 2014, 17:35

pa kud baš ti moraš kao muha na g.ovno da komentarišeš sve? :evil:

zaobiđi Velež živ bio.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jan 2014, 17:41

saskograd je napisao/la:Damir Desnica ocigledno nije bio u Mostaru zadnjih 20ak godina pa je tu "glupost" izvalio! :lol: :lol: :lol:
Pa vjerovatno ne zna šta dušmani uradiše Veležu i njegovim navijačima u zadnjih 20 godina. I bolje mu je da ne zna...

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 28 jan 2014, 19:41

Ma šta škutorčić zna ko je DD. Kad je ovaj gostovao s Rijekom u Mostaru ovaj je dolazio jednom godišnje u grad ali na sud s ćaćom i braćom radi ne ravnomjerno raspoređene međe u gornjem ograđeniku koju im je dida ostavio :mrgreen: žibje matane s teme ne mori eto doće radi vas :mrgreen: možda i bi ali još nije čuo da postojite

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jan 2014, 22:57

I vi se lijepite na njegove postove. Ignorišite ga i fajrunt.
Sa vašim odgovorima na njegov post, dobio je što je tražio, a to je pažnja.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 jan 2014, 23:12

Ma nista novo za ovog multiaccountera
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 jan 2014, 01:25

Evo malo da se nadodam na ovo Bekicevo provociranje :roll: .Nedavno bio neki skup hrvata ovdje blizu mene i oni organizovali turnir.Pozvao mene i moju ekipu ovaj jedan prijatelj hrvat iz Istre(prava raja 8-) ) da budemo gosti na turniru.I mi ono ko malo se neckamo,ne znamo kako ce biti(bojali smo se izljeva nacionalizma),ali nam ovaj prijatelj obeca da ce sve biti u redu i da se ne brinemo.Na meni Velezov dres,ja ga u shali upitah, mogu li ja ovako na turnir(pokazujuci na najdrazi dres) :o i sad cekam njegovu reakciju.Kaze ovaj prijatelj,ako dodjes u drugom dresu ja cu se naljutiti,a ako te iko poprijeko pogleda sa mnom ce imati posla,kakav zrinjski i ta s r a n ja svak zna ko je Velez bio ;) I tako,odemo nas 10-torica tamo na turnir ;) ,i ja u Velezovom dresu :o . Medju tisucama hiljada kockastih(bilo je oko 4-5 000 ljudi) bio je i jedan sa zvijezdom na crvenom dresu ;) .Normala,bilo je i poprijekih pogleda(narocito od bosanskih hrvata,sreo sam neke i iz Citluka i okoline) ali sve je proslo OK.Ovaj prijatelj i njegov otac nas docekao samo tako,janje nam ispekli na raznju i napunili punu bacvu pive i sokova u ledu,mi se oduzeli pravo :lol:(doduse i mi njih gotivimo kad dodju kod nas) .Prije toga na turniru dosli do polufinala i onda tu ispali jer su protivnici u svoju ekipu ubacili sve one dobre igrace iz onih ekipa koje su vec ispale da bih nas dobili :D ,ali nema veze bilo je fino sa nasim pijateljima hrvatima iz Istre.Iduce godine rekli su vi ste prvi na spisku za turnir :D

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 29 jan 2014, 14:57

Lijepo, tako i treba. Nema ko šta da te gleda poprijeko, zna se šta je Velež.
I ja sam Srbin po pripadnosti, pa kroz Prijedor hodam u majici sa velikim grbom RŠD Velež na sredini. Kad mi "srpske patriote" priđu i kažu " kako možeš navijati za Velež, to je "njihov" klub", ja im očitam malu lekciju o istoriji Veleža, i da u ovom klubu nikad od osnivanja nije bila bitna nacionalnost, te da se prvi kapiten Veleža zvao Lazar, objasnim im antifašističku prošlost kluba i zakunem im se da ću ih podaviti k'o zečeve ako mi ikad ispred Veleža budu stavljali nacionalni predznak. :D Drago mi je da smo uspjeli poslije rata da sačuvamo Velež onakvim kakav on zaista jeste, jer vidim da su mnogi klubovi za koje se nekad navijalo posvuda odjednom postali klubovi jednog naroda.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jan 2014, 15:01

SalePD je napisao/la:Lijepo, tako i treba. Nema ko šta da te gleda poprijeko, zna se šta je Velež.
I ja sam Srbin po pripadnosti, pa kroz Prijedor hodam u majici sa velikim grbom RŠD Velež na sredini. Kad mi "srpske patriote" priđu i kažu " kako možeš navijati za Velež, to je "njihov" klub", ja im očitam malu lekciju o istoriji Veleža, i da u ovom klubu nikad od osnivanja nije bila bitna nacionalnost, te da se prvi kapiten Veleža zvao Lazar, objasnim im antifašističku prošlost kluba i zakunem im se da ću ih podaviti k'o zečeve ako mi ikad ispred Veleža budu stavljali nacionalni predznak. :D Drago mi je da smo uspjeli poslije rata da sačuvamo Velež onakvim kakav on zaista jeste, jer vidim da su mnogi klubovi za koje se nekad navijalo posvuda odjednom postali klubovi jednog naroda.
8-)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.