Evo malo da se nadodam na ovo Bekicevo provociranje

.Nedavno bio neki skup hrvata ovdje blizu mene i oni organizovali turnir.Pozvao mene i moju ekipu ovaj jedan prijatelj hrvat iz Istre(prava raja

) da budemo gosti na turniru.I mi ono ko malo se neckamo,ne znamo kako ce biti(bojali smo se izljeva nacionalizma),ali nam ovaj prijatelj obeca da ce sve biti u redu i da se ne brinemo.Na meni Velezov dres,ja ga u shali upitah, mogu li ja ovako na turnir(pokazujuci na najdrazi dres)

i sad cekam njegovu reakciju.Kaze ovaj prijatelj,ako dodjes u drugom dresu ja cu se naljutiti,a ako te iko poprijeko pogleda sa mnom ce imati posla,kakav zrinjski i ta s r a n ja svak zna ko je Velez bio

I tako,odemo nas 10-torica tamo na turnir

,i ja u Velezovom dresu

. Medju tisucama hiljada kockastih(bilo je oko 4-5 000 ljudi) bio je i jedan sa zvijezdom na crvenom dresu

.Normala,bilo je i poprijekih pogleda(narocito od bosanskih hrvata,sreo sam neke i iz Citluka i okoline) ali sve je proslo OK.Ovaj prijatelj i njegov otac nas docekao samo tako,janje nam ispekli na raznju i napunili punu bacvu pive i sokova u ledu,mi se oduzeli pravo

(doduse i mi njih gotivimo kad dodju kod nas) .Prije toga na turniru dosli do polufinala i onda tu ispali jer su protivnici u svoju ekipu ubacili sve one dobre igrace iz onih ekipa koje su vec ispale da bih nas dobili

,ali nema veze bilo je fino sa nasim pijateljima hrvatima iz Istre.Iduce godine rekli su vi ste prvi na spisku za turnir
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA