Mislim da cemo rijesiti ovaj prelazni rok na sjajan nacin, spominju se sjajna imena, neka od njih moraju biti realizovana. Odavno nismo imali ovako jak mladi pogon, to moramo iskorstiti. Mislim da bi nam bilo dovoljno da ovako odradimo rok - Odbrana: Zapata/Peluso, Kolarov/Armero...Sredina: Veratti/Pogba ili obojica, Nianggolan/Asamoah...Napad: Giovinco/Jovetic, Cavani/Dzeko/Damiao.
Imam neki osjecaj da ce Italija dobro odigrati ovo prvenstvo za razliku od prethodna dva, prvenstveno zbog toga sto je nasih 8 igraca, tj. 8 igraca koji su sjajno odigrali ovu sezonu kao i cijeli Juventus. Nema sumnje da ce oni biti nosioci igre Italije, jer oni cine odbranu i sredinu, a napad ionako nije jaca strana Italije, barem nije u taktickim zamislima selektora. Znamo da oni igraju da ne primaju gol, a sigurno ce ih uspjeti dati sa Giovincom, Balotellijem i Di Nataleom.
Jako mi je zao zbog Luce. Nadam se da ce se brzo oporaviti od ovog soka. Zelim mu sve najbolje u zivotu, necu nikad zaboraviti onaj gol glavom protiv Catanie sa 16 metara. U stativu pa u gol. Sedam golmana ono ne bi odbranilo.
Vjerujem u Marottu, Nedveda i Agnellija. Kako i sami kazu, izgradili su uspjesan kolektiv, sada idu po igrace koji ce voljeti klub za koji ce igrati, koji ce ginuti za crno bijeli dres i sasvim sigurno pokazati ono sto najbolje rade. Siguran sam da ce uspjeti i iduce sezone nam pruziti mnogo srece, bas kao sto su i ove sezone ucinili.
Forza Juve!
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★