FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BelminM23
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BelminM23 » 15 feb 2018, 15:33

Ne bih baš rekao da presušuje baza talenata u dijaspori, barem što se fudbala tiče, svaki iole dobar igrač ima želju igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Ne križaju se naši toliko sa strancima koliko mislimo. :D

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 15 feb 2018, 16:03

Fudbaleri Sarajeva u 19. kolu BHT Premijer lige BiH, odnosno prvom susretu proljetnog dijela sezone, gostovat će kod Širokog Brijega, na Pecari. Susret se igra u nedjelju od 17.30, a izabranici Husrefa Musemića imat će podršku sa tribina. To je potvrđeno i iz redova osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. – Sarajevo je tražilo 200 ulaznica, što je Široki Brijeg osigurao. Osiguran je i prostor za gostujuće navijače na tribinama, tako da smo spremni za dolazak gostiju – kazali su za Faktor iz NK Široki Brijeg.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 15 feb 2018, 16:26

MortemHz je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Vala su mogli i kakav stadion sklepat tu u Butmiru od 10-15k mjesta i da ne ovisimo vise ni od kog.
Tesko.. ipak je i to golema investicija za nase uslove a ne bi koristili to, kao sto @zagorski rece, daleko je i od centra a i nije ''prirodno'' nase mjesto.
Kosevo daleko brate. Vise bi volio kad bi bili na Otoci, podignemo tribine i cao. Bilo bi nas 5000 svaku tekmu.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 feb 2018, 16:28

BelminM23 je napisao/la:Ne bih baš rekao da presušuje baza talenata u dijaspori, barem što se fudbala tiče, svaki iole dobar igrač ima želju igrati za Bosnu i Hercegovinu.

:thumbup:
VanBasten je napisao/la: Polahko ali sigurno presusuje i bazen talenta u dijaspori. Dakle, u skoroj buducnosti domaci igraci ce uglavnom ciniti okosnicu reprezentacije.
čuo sam ove teorije i prije na temi repke ali ja ne znam stvarno na čemu bazirate takvo razmišljanje
trenutno stanje u državi je što se tiče mladih ljudi i bilo kojih stručnjaka je da masovno ljudi idu vani, podatci od 2015-e govore da je 40% stanovništva BiH van zemlje , dakle to su stari podatci, trenutno sumnjam da imamo i milion stanovnika koji žive u BiH i ostaju u BiH u bliskoj budućnosti...najbliži smo evropskom putu nego što smo ikad bili , svi sa Cro putovnicom mogu potvrditi kakvo je stanje u Hrvatskoj, a iz ličnog iskustva vidim da i iz Hrvatske svi odoše zapadno i to je lanac iseljavanja kojem nema kraja definitivno ne u skorije vrijeme, a da ne pričam ako se neko od ovih naših političara zajebe pa nas uvede u neke ozbiljnije priče s EU...dakle tu samo govorim o običnim ljudima, koji imaju specifično zanimanje, zanat koji se traži, pored toga imaš i val ljudi koji bez tih vještina pokušavaju emigrirati gore , preko braka, ilegalno , kako god....
a onda da se dotaknemo fudbalera...koliko godina imaju igrači koje smo prodali ovog prelaznog? prodali smo većinu njih na njihov zahtjev izričit ili njihovog predstavnika, pogledaj i prodaje ostalih klubova ovaj prelazni , sve isključivo mladi igrači....dakle apsolutno nema želje za ostankom u ovoj ligi nizašta na svijetu....i onda neko napiše da će domaći igrači činiti okosnicu repke? koje? U-17 možda? to je za mene maštanje teško bez dodira sa stvarnošću....baza talenata u dijaspori raste i više je sigurno da će to biti trend nego bilo šta drugo u narednih 10-20 godina....sve što savez :puke: uradi je kap u moru i prekasno da napravi bilo kakav osjetan efekat....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 16:30

Tebra, halali, al nemam ja dovoljno pameti da te desifrujem
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 15 feb 2018, 16:41

Otoka je previše mala za Sarajevo, ali svakako kad bi se malo dovela u red ne bih imao ništa protiv da Sarajevo igra tu svoje utakmice. Koševo nema perspektivu, ogromno je, a mi to ne možemo napuniti redovno. 7.000 ljudi na Koševu izgleda kao jedna manja grupa na TV prijenosu, dok bi na Otoci to bilo krcato... Tu je razlika... OTOKA pun pogodak!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 15 feb 2018, 16:57

MortemHz je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Vala su mogli i kakav stadion sklepat tu u Butmiru od 10-15k mjesta i da ne ovisimo vise ni od kog.
Tesko.. ipak je i to golema investicija za nase uslove a ne bi koristili to, kao sto @zagorski rece, daleko je i od centra a i nije ''prirodno'' nase mjesto.
Nek ga naprave gdje god, samo da bude nase. Kosevo nema nikakvu perspektivu. Jedino ga srusit i napravit novi stadion :(
1946~

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2018, 16:58

CIJENA PUTA: 23KM (URAČUNATA I KARTA ZA UTAKMICU)!

UPLATE ĆE SE PRIMATI U PETAK I SUBOTU OD 17:00h do 19:00h U PROSTORIJAMA UNFKS.
OKUPLJANJE NA KOŠEVU OD 13:00h. POLAZAK PLANIRAN U 13:30h!

NAPOMENA:
ALKOHOL JE STROGO ZABRANJEN!
MALOLJETNICI NE MOGU IĆI!
POŽURITE SA UPLATAMA JER JE BROJ MJESTA OGRANIČEN!
AUTOMOBILI I KOMBIJI NISU DOZVOLJENI, NA STADION MOGU UĆI SAMO AUTOBUSI U ORGANIZACIJI UNFKS!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 15 feb 2018, 16:59

Ma vala da imamo svoj, nek ima i 7 hiljada stolica, naš je i ćao. A ako ćemo birat između dva gradska, daj da ostanemo na Koševu, kakva Otoka. Yebo to što izgleda prazno, barem dva put godišnje imaš utakmice gdje bude 10 milja navijača, onda bi neko popušio mjesto radi gostujućih itd. A i problem odmah oko sezonskih, imaš dvije tribine, problem navijačke tribine (sjever je postao baš to, u zadnje vrijeme su svi u kopu i svi navijaju, a ne k'o jug kod kona gdje navija 200 ljudi a ostali sjede sa strana). Po meni je Otoka baš neprihvatljivo rješenje, jedino dobro oko nje je lokacija, geografski puno bliže centru grada nego Koševo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 feb 2018, 17:11

Na otici sa vrlo malo love se moze napravit stadion od 12 milja.
Sto bi bilo dovoljno, za nas, plus kamp bi bio mnogo blize glavnom terenu.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 15 feb 2018, 17:11

skoroalen je napisao/la:Ma vala da imamo svoj, nek ima i 7 hiljada stolica, naš je i ćao. A ako ćemo birat između dva gradska, daj da ostanemo na Koševu, kakva Otoka. Yebo to što izgleda prazno, barem dva put godišnje imaš utakmice gdje bude 10 milja navijača, onda bi neko popušio mjesto radi gostujućih itd. A i problem odmah oko sezonskih, imaš dvije tribine, problem navijačke tribine (sjever je postao baš to, u zadnje vrijeme su svi u kopu i svi navijaju, a ne k'o jug kod kona gdje navija 200 ljudi a ostali sjede sa strana). Po meni je Otoka baš neprihvatljivo rješenje, jedino dobro oko nje je lokacija, geografski puno bliže centru grada nego Koševo.
Pa dobro na otoci bi se morale i ostale tribine napraviti, kada bi na nju presli
1946~

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 15 feb 2018, 17:12

skoroalen je napisao/la:Ma vala da imamo svoj, nek ima i 7 hiljada stolica, naš je i ćao. A ako ćemo birat između dva gradska, daj da ostanemo na Koševu, kakva Otoka. Yebo to što izgleda prazno, barem dva put godišnje imaš utakmice gdje bude 10 milja navijača, onda bi neko popušio mjesto radi gostujućih itd. A i problem odmah oko sezonskih, imaš dvije tribine, problem navijačke tribine (sjever je postao baš to, u zadnje vrijeme su svi u kopu i svi navijaju, a ne k'o jug kod kona gdje navija 200 ljudi a ostali sjede sa strana). Po meni je Otoka baš neprihvatljivo rješenje, jedino dobro oko nje je lokacija, geografski puno bliže centru grada nego Koševo.
Sve to stoji, ali zar dvije utakmice od 10.000 ljudi, mijenjaju čitavu koncepciju i pogled na neuslovni, slobodno rečeno užasni koševski stadion. :o

Ovo nije 20. vijek kad je poenta bila da na stadion stane 50.000 ljudi, a to što je neuslovno, bez ikakve komocije nije bilo važno. :hmmmmm:

Ipak mislim da Koševo trebamo zaboraviti. :stop:
Ja zaista ne znam kome odgovara da pokraj onako lijepog trening centra, koji se svakodnevno popravlja, svoje utakmice igramo na neuslovnom Koševu. Trebamo barem malo pratiti napredak tog trening centra i razmišljati šta i kako oko stadiona. :njanjanja:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 15 feb 2018, 17:14

DenchiNL je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Ne bih baš rekao da presušuje baza talenata u dijaspori, barem što se fudbala tiče, svaki iole dobar igrač ima želju igrati za Bosnu i Hercegovinu.

:thumbup:
VanBasten je napisao/la: Polahko ali sigurno presusuje i bazen talenta u dijaspori. Dakle, u skoroj buducnosti domaci igraci ce uglavnom ciniti okosnicu reprezentacije.
čuo sam ove teorije i prije na temi repke ali ja ne znam stvarno na čemu bazirate takvo razmišljanje
trenutno stanje u državi je što se tiče mladih ljudi i bilo kojih stručnjaka je da masovno ljudi idu vani, podatci od 2015-e govore da je 40% stanovništva BiH van zemlje , dakle to su stari podatci, trenutno sumnjam da imamo i milion stanovnika koji žive u BiH i ostaju u BiH u bliskoj budućnosti...najbliži smo evropskom putu nego što smo ikad bili , svi sa Cro putovnicom mogu potvrditi kakvo je stanje u Hrvatskoj, a iz ličnog iskustva vidim da i iz Hrvatske svi odoše zapadno i to je lanac iseljavanja kojem nema kraja definitivno ne u skorije vrijeme, a da ne pričam ako se neko od ovih naših političara zajebe pa nas uvede u neke ozbiljnije priče s EU...dakle tu samo govorim o običnim ljudima, koji imaju specifično zanimanje, zanat koji se traži, pored toga imaš i val ljudi koji bez tih vještina pokušavaju emigrirati gore , preko braka, ilegalno , kako god....
a onda da se dotaknemo fudbalera...koliko godina imaju igrači koje smo prodali ovog prelaznog? prodali smo većinu njih na njihov zahtjev izričit ili njihovog predstavnika, pogledaj i prodaje ostalih klubova ovaj prelazni , sve isključivo mladi igrači....dakle apsolutno nema želje za ostankom u ovoj ligi nizašta na svijetu....i onda neko napiše da će domaći igrači činiti okosnicu repke? koje? U-17 možda? to je za mene maštanje teško bez dodira sa stvarnošću....baza talenata u dijaspori raste i više je sigurno da će to biti trend nego bilo šta drugo u narednih 10-20 godina....sve što savez :puke: uradi je kap u moru i prekasno da napravi bilo kakav osjetan efekat....
Kad se kaze bazen u dijaspori vjerovatno se misli na igrače tipa Kolašinac, Hajrović, Lulić, Pjanić koji su rođeni tamo, počeli tamo, skoro i ne znaju Bosanski, prosli mlađe selekcije drugih zemalja. Vrlo vjerovatno da ce takvi odbijati BiH ako imaju mjesta u drugim repkama. I tu ce savez svuci repku u ravan, zato trebaju ulagati ovdje u infrastrukturu jer mislim da je neupitno da će igraci koji odavde odu s 18 igrati za BiH tipa Hadžić, Veladžić, Sadiku. Nemam ništa protiv da se taj trend odlazaka nastavi, jedan mora biti Džeko. Ali tu je problem onda da mladi neće činiti okosnicu timova u PL.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 15 feb 2018, 17:20

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
Sve to stoji, ali zar dvije utakmice od 10.000 ljudi, mijenjaju čitavu koncepciju i pogled na neuslovni, slobodno rečeno užasni koševski stadion. :o

Ovo nije 20. vijek kad je poenta bila da na stadion stane 50.000 ljudi, a to što je neuslovno, bez ikakve komocije nije bilo važno. :hmmmmm:

Ipak mislim da Koševo trebamo zaboraviti. :stop:
Ja zaista ne znam kome odgovara da pokraj onako lijepog trening centra, koji se svakodnevno popravlja, svoje utakmice igramo na neuslovnom Koševu. Trebamo barem malo pratiti napredak tog trening centra i razmišljati šta i kako oko stadiona. :njanjanja:
Istina, al' mi para za trening kamp nemamo, gradimo ga 4 godine, a kamoli za projekat stadiona gdje bi trebalo 5 puta više love.
Meni vala lokacija nije toliko bitna, što se mene tiče nek ga u Ilijašu naprave al da je naš, ko je dolazio na Koševo dolazit će bilo gdje, ja lično svaki vikend 25 kilometara prelazim, često autobusom, da dođem na utakmicu. I da se igra u Butmiru ne bih promijenio ništa, opet bih dolazio.
E sad, kad bi se napravile još dvije tribine, kad bi se renovirale postojeće (da se one gay stolice promijene :mrgreen: ), sredit reflektore, travu (koja nije loša al et, ako se radi nek se radi kako treba), onda bi to fkt bilo lijepo. Al' i to su naši snovi da se ne lažemo, od tog nema ništa, k'o što je moj dedo na Koševo dolazio, i moji unuci će sigurno. :D

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 15 feb 2018, 17:24

KrajisnikBosnjak je napisao/la: Ipak mislim da Koševo trebamo zaboraviti. :stop:
Na Koševu popravi teren, uljepšaj malo prostorije unutar stadiona, napravi krov iznad jedne tribine i to bi bilo to za početak. Naravno ovo se ne može završiti sve za jednu sezonu, ali može u nekim etapama i to bi kroz par godina izgledalo fino. Jedini problem Koševa je što je ogroman stadion, pa i kad ima 6000-7000 ljudi na stadionu to izgleda prazno, ali ne dolazimo na stadion da bi drugim pokazali da nas ima nego zbog Sarajeva. Izgradnju novog stadiona što prije raja prestane zamišljati biće svima lakše. Nemam pojma kako neko ko živi u BiH može i razmišljati o tome više..

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 15 feb 2018, 17:25

ima se para za stadion, ali nema drzave ni vlasti. da to imamo kosevo bi do 2020 bilo najsavremeniji i najbolji stadion na balkanu

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 15 feb 2018, 17:29

Daj da mi na terenu nešta ostvarimo, da osvojimo koji trofej, prođemo barem dva pretkola u Evropi... Džaba nam i Stemford Bridž ako će nas GOŠK trpat na njemu. :kafa:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 feb 2018, 17:31

SarajevoJeBordo je napisao/la: Kad se kaze bazen u dijaspori vjerovatno se misli na igrače tipa Kolašinac, Hajrović, Lulić, Pjanić koji su rođeni tamo, počeli tamo, skoro i ne znaju Bosanski, prosli mlađe selekcije drugih zemalja. Vrlo vjerovatno da ce takvi odbijati BiH ako imaju mjesta u drugim repkama. I tu ce savez svuci repku u ravan, zato trebaju ulagati ovdje u infrastrukturu jer mislim da je neupitno da će igraci koji odavde odu s 18 igrati za BiH tipa Hadžić, Veladžić, Sadiku. Nemam ništa protiv da se taj trend odlazaka nastavi, jedan mora biti Džeko. Ali tu je problem onda da mladi neće činiti okosnicu timova u PL.
pa dobro to i kažem mladi ljudi koju odu danas vani i imaju dijete, koje će biti rođeno tamo , bit će od malih nogu dijasporac i odrast će na extra uslovima a pošto su te škole fudbala i sistem omasovljeni i sve više ima tog rasizma(bar trenutno) uvijek biraju svoje u repku timove itd. izuzev nekog baš zajebanog talenta, mislim da će uvijek biti tih koji će biti nama dijasporci a nikad "prave" švabe,austrijanci, šta već...i od njih i mladih igrača koji odu iz BiH ćeš praviti repku slično kao dosad jbg...treba definitivno ulagat u infrastrukturu ali dramatično više od nekakve siće za reflektore posebno kad to ide klubovima koji duguju po 5 miliona...da se oproste dugovi, ili bar prepišu stadioni timovima koji iste koriste kao u srbiji to bi bio pravi potez...to bi bio kickstart za kompletnu fudbalsku industriju...zakon o sportu nikad potrebniji....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 feb 2018, 18:14

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2018, 18:15

Lose boje u pm :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: rimljanin90, Vanja8 i 20 gostiju.