U Milanu nece biti ulaganja jer nece igrati LP a Inter ce sigurno ulagatiAdamSmith je napisao/la:Nije ekipa, već klub, da se razumijemo, to su dva različita pojma. Milanu uzalud tu prihodi kada nema ulaganja, a neće ih biti ni ovog ljeta jer neće biti Lige šampiona sljedeće sezone, s druge strane Inter će sigurno ulagati, što se vidi na dovođenju Hernanesa i angažovanju Vidića. I dalje ostajem pri tome da Inter KAO KLUB ima veću perspektivu nego Milan.Ibracadabra je napisao/la: Inter neće imati perspektivu dok se ne riješe ovog trenera i svih panjeva što vremešnih što onih koji nemaju mnogo godina a ni znanja.Milan tek na izgled izgleda kao ekipa bez perspektive, ali oni koji malo bolje prate ovaj sport ne mogu razmišljati na taj način. Milan je još uvijek uz Juve ekipa sa najvećim prihodima u Italiji, imaju nekoliko mlađahnih i kvalitetnih igrača na kojima mogu da grade budućnost. Senatora su se riješili, a tokom ljeta će vjerovatno i ostatka škarta. Te dvije ekipe je trenutno teško porediti, jer Inter je(nažalost) upao u kolotečinu katastrofalnih rezultata, i to ne traje sezonu-dvije, već skoro od osvajanja famozne triplete. Prije nego budu u stanju praviti ozbiljan projekat moraju se vratiti u LP-a, jedna sezona bez tog takmičenja je skoro pa ništa, ali kad je to par sezona u nizu onda je to ozbiljan problem. To je suštinska razlika između ta dva posrnula velikana.
Mazzarri kakav god da je trener bolji je od Seedorfa, kad se već spominju treneri, Mazzari nije trener koji će ti donjeti trofeje, ali će sigurno podići klub na nivo više nakon određenog vremena, ko je doveo Napoli u vrha calcia nego Mazzarri.
Subjektivnost u ovom tvom postu je primjetna već u prvom redku kada si napisao da se Inter mora riješiti panjeva, a ako ćemo tako gledati isti broj panjeva je u oba milanska kluba, kvalitet igračkog kadra je ujednačen, a nakon ljeta će Interov biti jači, moje predviđanje, naravno.
Kad pogledaš trenutnu situaciju Inter je u puno boljoj poziciji. Tripletta i posljednji Milanov Scudetto, jedna godina razlike, prekratak period da bi se rezultati mogli dublje analizirati, oba kluba su manje-više u istom periodu ppočela da tonu, ali uostalom ne zanima me toliko prošlost i kako su klubovi došli u ovu situaciju, ja govorim konkretno o sadašnjosti. Iz ovog ugla gledišta Inter je u boljoj poziciji.