2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NeverGiveUp
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Pre-Season

Post Postao/la NeverGiveUp » 18 okt 2014, 13:32

Zato što ekipe koje ne igraju odbranu nikada neće biti u užem izboru za neko ozbiljno mjesto u ligi.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 13:48

Donnie Darko je napisao/la:Zato što apsolutno ništa što su pokazali prošle sezone ne ukazuje na to da bi se mogli boriti za titulu. Čak im je i playoff bio u opasnosti sve do par sedmica prije kraja regularne sezone. A sad da su se nešto drastično pojačali igrački, vala i nisu, koga su doveli osim Livingstona da je iole relevantan igrač? :?

Plus što je Kerr totalni upitnik, tako da nije ni zahvalno nikakve prognoze pravit.
Eh, ovako, posto nisam bio siguran u svoju memoriju, par stvari sam provjerio...

Prosle godine su odveli Clipperse do 7. utakmice, iako su im i startni, i backup centar bili povrijedjeni. (Bogut i Ezeli)
Promjenili su trenera koji, iako je ugradio pobjednicki mentalitet u ekipu, nije uspio iskoristiti ofanzivni potencijal ove ekipe. Po efikasnosti u defanzivi, ova ekipa je msm bila cetvrta po efikasnosti, sto nikome ne pada prvo na pamet kad se prica o njima. (prvo se razmislja o suterskim mogucnostima Curry-a i Thompsona, pa onda o ostatku ekipe)

Bogut, Lee, Barnes, Thompson i Curry kao prva postava se mogu nositi sa svakom ekipom na zapadu bez problema, onda imas Iguadalu s klupe, Livingstona, Brandon Rush(strasan suter za 3pt, moze otvoriti dodatni prostor u reketu), vec prije spomenuti Ezeli, koji ima odlican uticaj na odbranu ove ekipe, Leandro Barbosa, mozda je veteran, ali nije sigurno zaboravio kako se igra kosarka na visokom nivou, imas Nedovica i Kuzmica od kojih se ocekuje da upadnu u rotaciju ove sezone, da pokazu pofin napredak.

Taj Kerr, koji je uistinu veliki upitnik, je pored toga jedan veliki kosarkaski znalac, i nije sigurno slucajnost sto je toliko ekipa bilo zainteresirano za njegove usluge, i sto je uostalom tolike pare dobio od GSW.

Dakle, u svakom slucaju, ova ekipa sigurno ima potencijala za velike stvari, Thompson je u "contract year", a hoce max, tako da ce i on biti dodatno motivisan da ovu sezonu rasturi.

Ne kazem da ce uzeti zapad, ali isto tako mi je glupo gledati sa strane kako te famozne Clipperse uzdizete, a recimo Grizzliese i Warriorse posmatrate kao vrece za nabijanje. Ako ih malo sreca posluzi sto se tice povreda, sve je moguce ove sezone na divljem zapadu..

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 13:55

NeverGiveUp je napisao/la:Zato što ekipe koje ne igraju odbranu nikada neće biti u užem izboru za neko ozbiljno mjesto u ligi.
To je mit, isto kosto je mit da su Phoenix Sunsi igrali losu odbranu kad su dominirali ligom...
Ako ekipa igra malo brzu kosarku, brze ofanzivno, ako su im napadi tipa "run&gun", onda ce logicno dopustiti vise napada, i s tim vise poena protivnickoj ekipi po utakmici.
GSW ima odlicne defanzivce u Iguadali, Barnesu, Thompsonu, Livingstonu, a od ostalih igraca, jedina "rupa" u odbrani je Curry, a i to je upitno koliki je on ustvari problem, jer, ako se dobro sjecam, Thompson je uvijek cuvao jaceg igraca protivnicke ekipe, bio on PG ili SG, ne zato sto Curry nije mogao, vec zato sto je trener tako zelio. (zbog toga je po statistici Thompson average na odbrani, a lik je ustvari strasan i na tom dijelu terena...)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 okt 2014, 14:19

Ik17 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Zato što apsolutno ništa što su pokazali prošle sezone ne ukazuje na to da bi se mogli boriti za titulu. Čak im je i playoff bio u opasnosti sve do par sedmica prije kraja regularne sezone. A sad da su se nešto drastično pojačali igrački, vala i nisu, koga su doveli osim Livingstona da je iole relevantan igrač? :?

Plus što je Kerr totalni upitnik, tako da nije ni zahvalno nikakve prognoze pravit.
Eh, ovako, posto nisam bio siguran u svoju memoriju, par stvari sam provjerio...

Prosle godine su odveli Clipperse do 7. utakmice, iako su im i startni, i backup centar bili povrijedjeni. (Bogut i Ezeli)
Promjenili su trenera koji, iako je ugradio pobjednicki mentalitet u ekipu, nije uspio iskoristiti ofanzivni potencijal ove ekipe. Po efikasnosti u defanzivi, ova ekipa je msm bila cetvrta po efikasnosti, sto nikome ne pada prvo na pamet kad se prica o njima. (prvo se razmislja o suterskim mogucnostima Curry-a i Thompsona, pa onda o ostatku ekipe)

Bogut, Lee, Barnes, Thompson i Curry kao prva postava se mogu nositi sa svakom ekipom na zapadu bez problema, onda imas Iguadalu s klupe, Livingstona, Brandon Rush(strasan suter za 3pt, moze otvoriti dodatni prostor u reketu), vec prije spomenuti Ezeli, koji ima odlican uticaj na odbranu ove ekipe, Leandro Barbosa, mozda je veteran, ali nije sigurno zaboravio kako se igra kosarka na visokom nivou, imas Nedovica i Kuzmica od kojih se ocekuje da upadnu u rotaciju ove sezone, da pokazu pofin napredak.

Taj Kerr, koji je uistinu veliki upitnik, je pored toga jedan veliki kosarkaski znalac, i nije sigurno slucajnost sto je toliko ekipa bilo zainteresirano za njegove usluge, i sto je uostalom tolike pare dobio od GSW.

Dakle, u svakom slucaju, ova ekipa sigurno ima potencijala za velike stvari, Thompson je u "contract year", a hoce max, tako da ce i on biti dodatno motivisan da ovu sezonu rasturi.

Ne kazem da ce uzeti zapad, ali isto tako mi je glupo gledati sa strane kako te famozne Clipperse uzdizete, a recimo Grizzliese i Warriorse posmatrate kao vrece za nabijanje. Ako ih malo sreca posluzi sto se tice povreda, sve je moguce ove sezone na divljem zapadu..
Jesu oni fina i krasna ekipa kad su kompletni al čim im se povrijedi Bogut oni u odbrani za level jedan padaju a znamo svi koliko je on podložan ozljedama. Gube i u napadu jer mogu kroz Boguta vrtit napade preko visokog posta. Međutim, i da uzmeš u obzir da su mi svi zdravi, jednostavno nemaju širinu ko Clippersi, individualnu klasu ko Thunder i genijalan sistem koji od svakog igrača izvlači maksimum ko Spursi.

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 14:52

Epidaurus je napisao/la:
Ik17 je napisao/la:

Jesu oni fina i krasna ekipa kad su kompletni al čim im se povrijedi Bogut oni u odbrani za level jedan padaju a znamo svi koliko je on podložan ozljedama. Gube i u napadu jer mogu kroz Boguta vrtit napade preko visokog posta. Međutim, i da uzmeš u obzir da su mi svi zdravi, jednostavno nemaju širinu ko Clippersi, individualnu klasu ko Thunder i genijalan sistem koji od svakog igrača izvlači maksimum ko Spursi.
Epidaurus, u potpunosti se slažem s tim što kažeš, šanse da će Bogut i Lee biti obojica zdravi u playoffu su 10%. Ali mislim da ova ekipa zaslužuje respect, ne zato sto bi mogli osvojiti, već zato što kao jedna "varijabla" mogu dosta toga promjeniti. Jedna ovakva ekipa može dovesti do toga da ne bude finala između Spursa i Thundera, koje je u slučaju dobrog zdravlja obje ekipe najrealnije.
Košarka je sport, i kao takav uvijek ostavlja mogućnost za neko iznenađenje. Ovim pokušavam skrenuti pažnju nekih forumasa koji striktno upoređuju dvije ekipe, i "svađaju se" oko toga koja je bolja.
Da se tako jednostavno može predvidjeti pobjednik, ne bi imalo smisla uopšte gledati utakmice, zar ne?

Uostalom, nije GSW jedina ekipa koja može napraviti havariju. Jedan Dallas npr, kojeg svi otpisuju u startu zbog toga što im je slaba PG pozicija ima jednog Nelsona i Feltona, koji su sasvim pristojni za startera i za backup.
Tu su i Phoenix, Portland I Houston koji su po meni napravili korak unazad, (ok, Portland nije nazadovao kao ekipa, ali nisu ni napredovali, za razliku od ostalih ekipa) sto ostavlja prostor za neke druge ekipe, i za potencijalno potpuno drugačiji slijed događaja.

Ovim "romanom" samo pokušavam skrenuti diskusiju od toga koje su kvalitete svake ekipe, prema njihovim slabostima, jer ne moze mi niko tvrditi da Scott Brooks može napokon početi praviti napade normalne napade, a ne samo na iso da idu, da će Westbrook odjednom skontati da ono što radi je loše za ekipu, da je Durant broj 1,a ne on. (ovo dajem samo banalan primjer na račun jedne ekipe...).

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2014, 14:55

Tri najbolje ekipe na zapadu su Spursi, Oklahoma i Memphis. Ostali su klasa ispod.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 okt 2014, 15:13

Greivis je napisao/la:Tri najbolje ekipe na zapadu su Spursi, Oklahoma i Memphis. Ostali su klasa ispod.
Jedna od tvojih većih gluposti

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 okt 2014, 16:31

DAL niko ne moze i ne smije otpisati...Ta ekipa je veteranska, ima i igrace koji su jako dobri, a u svom su primeu ili tamo tek dolaze.Takodje,svima je valjda jasno da imaju jednog od najboljih trenera u ligi,posebno kad je u pitanju prilagodjavanje tokom PO serije.Sto se tice GSW i igraca koje je neko pomenuo gore,puno je tu upitnika,iako je roster dosta sirok na prvo gledanje.Prvo,novi trener(a posebno nedokazan trener),tesko da moze voditi ekipu u svojoj prvoj sezoni,odmah do finala konferencije,a da pri tome nema najboljeg igraca lige kod sebe,sto oni nemaju.Drugo,Ezeli koji je pomenut kao neki defanzivac,citavu proslu sezonu nije igrao,a ne igra ni ovu predsezonu,jer opet vuce neku povredu.Previse,posebno kad se zna da on nije veteran i jos uvijek 'uci' da igra.Premalo minuta da bi bio neki faktor u PO-u.Bogut stalno povrijedjen i i on polako postaje nebitan igrac u smislu prijetnje kosu,sto vrhunski timovi itekako znaju iskorisititi.Lee,koliko god dobar ofanzivno,toliko ga eksploatisu defanzivno,jer je uzasan tu.Barnes,totalna nepoznanica i ocito je da lose funkcionise,kad nije medju prve 2-3 opcije u napadu,sto on ovdje ni pod razno ne moze biti.Iguodala je takodje u padu i to vidi svako ko pomnije prati.Rush nije igrao ozbiljnu kosarku zadnje 2 god,jer je imao tesku povredu.Barbosa isto tako.Curry drzi svoj nivo,dok Klay postaje zvijer na oba kraja parketa i po meni je njihov najopasniji igrac.Gledao sam ga i uzivo,tako da to mogu tvrditi.Livingston ne igra predsezonu,jer ima povredu,a to je veliki minus,jer je sezona na pragu,a on nema utakmica sa ekipom.Takodje,igrac je sa kojeg se moze pomagati.Igrac kojeg posebno cijenim kod njih je Green.Taj moze cuvati bilo koga i definitivno je x faktor.Njihov domet je 2.runda,po meni....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 okt 2014, 16:39

@Ik17, @NEZALAGANJE i @Epidaurus - e to se zove prava diskusija bez vrijedjanja, trollanja i ostalih gluposti :tokralju: svaka vam cast :salut:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 17:27

NEZALAGANJE je napisao/la:DAL niko ne moze i ne smije otpisati...Ta ekipa je veteranska, ima i igrace koji su jako dobri, a u svom su primeu ili tamo tek dolaze.Takodje,svima je valjda jasno da imaju jednog od najboljih trenera u ligi,posebno kad je u pitanju prilagodjavanje tokom PO serije.Sto se tice GSW i igraca koje je neko pomenuo gore,puno je tu upitnika,iako je roster dosta sirok na prvo gledanje.Prvo,novi trener(a posebno nedokazan trener),tesko da moze voditi ekipu u svojoj prvoj sezoni,odmah do finala konferencije,a da pri tome nema najboljeg igraca lige kod sebe,sto oni nemaju.Drugo,Ezeli koji je pomenut kao neki defanzivac,citavu proslu sezonu nije igrao,a ne igra ni ovu predsezonu,jer opet vuce neku povredu.Previse,posebno kad se zna da on nije veteran i jos uvijek 'uci' da igra.Premalo minuta da bi bio neki faktor u PO-u.Bogut stalno povrijedjen i i on polako postaje nebitan igrac u smislu prijetnje kosu,sto vrhunski timovi itekako znaju iskorisititi.Lee,koliko god dobar ofanzivno,toliko ga eksploatisu defanzivno,jer je uzasan tu.Barnes,totalna nepoznanica i ocito je da lose funkcionise,kad nije medju prve 2-3 opcije u napadu,sto on ovdje ni pod razno ne moze biti.Iguodala je takodje u padu i to vidi svako ko pomnije prati.Rush nije igrao ozbiljnu kosarku zadnje 2 god,jer je imao tesku povredu.Barbosa isto tako.Curry drzi svoj nivo,dok Klay postaje zvijer na oba kraja parketa i po meni je njihov najopasniji igrac.Gledao sam ga i uzivo,tako da to mogu tvrditi.Livingston ne igra predsezonu,jer ima povredu,a to je veliki minus,jer je sezona na pragu,a on nema utakmica sa ekipom.Takodje,igrac je sa kojeg se moze pomagati.Igrac kojeg posebno cijenim kod njih je Green.Taj moze cuvati bilo koga i definitivno je x faktor.Njihov domet je 2.runda,po meni....
Jooj, ja glupan Greena zaboravih :/
Nema šta, svaka ti je na mjestu, samo bih dodao da sam malo pretjerao sa tim finalom zapada, i Ezelijem (on mi je nesto ostao u pamćenju jer je O'Neil igrao centra, pa je bila priča da im je bar on na centru :)), ali ostajem pri konstataciji da su oni nagazna mina, i da mogu poremetiti tok playoffa.
A što se tiče Dallasa, neka njih u sjeni, bar do PO, tad su najjači, i tad imaju najjače rezultate. (kad se sjetim 2007 godine kad su od tada pomalo bezveznog GSW ispali u prvoj rundi, a prvi su favoriti bili, i da su osvojili kad su sve oči bile uprte u Heat, odmah mi je malo lakše što se suti kad su oni u pitanju :D)

Samo nek ovo bude sezona bez dodatnih težih povreda zvijezda lige, nek budu svi zdravi ako je ikako moguće, i niko sretniji od mene kad ludilo ponovo započne :D :D :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 okt 2014, 17:34

Na Zapadu apsolutno nema veze koji sI seed kad PO pocinje.Svaka ekipa moze izbaciti bilo koju,tako da su def. 'nagazna mina'....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 okt 2014, 17:37

Ja sam prije sezone bas spominjao Dallas, nimalo ih ne bi otpisao, al Alem rece u odbrani su pusiona sto je tacno. Vidjecemo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 okt 2014, 17:44

Ik17 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:DAL niko ne moze i ne smije otpisati...Ta ekipa je veteranska, ima i igrace koji su jako dobri, a u svom su primeu ili tamo tek dolaze.Takodje,svima je valjda jasno da imaju jednog od najboljih trenera u ligi,posebno kad je u pitanju prilagodjavanje tokom PO serije.Sto se tice GSW i igraca koje je neko pomenuo gore,puno je tu upitnika,iako je roster dosta sirok na prvo gledanje.Prvo,novi trener(a posebno nedokazan trener),tesko da moze voditi ekipu u svojoj prvoj sezoni,odmah do finala konferencije,a da pri tome nema najboljeg igraca lige kod sebe,sto oni nemaju.Drugo,Ezeli koji je pomenut kao neki defanzivac,citavu proslu sezonu nije igrao,a ne igra ni ovu predsezonu,jer opet vuce neku povredu.Previse,posebno kad se zna da on nije veteran i jos uvijek 'uci' da igra.Premalo minuta da bi bio neki faktor u PO-u.Bogut stalno povrijedjen i i on polako postaje nebitan igrac u smislu prijetnje kosu,sto vrhunski timovi itekako znaju iskorisititi.Lee,koliko god dobar ofanzivno,toliko ga eksploatisu defanzivno,jer je uzasan tu.Barnes,totalna nepoznanica i ocito je da lose funkcionise,kad nije medju prve 2-3 opcije u napadu,sto on ovdje ni pod razno ne moze biti.Iguodala je takodje u padu i to vidi svako ko pomnije prati.Rush nije igrao ozbiljnu kosarku zadnje 2 god,jer je imao tesku povredu.Barbosa isto tako.Curry drzi svoj nivo,dok Klay postaje zvijer na oba kraja parketa i po meni je njihov najopasniji igrac.Gledao sam ga i uzivo,tako da to mogu tvrditi.Livingston ne igra predsezonu,jer ima povredu,a to je veliki minus,jer je sezona na pragu,a on nema utakmica sa ekipom.Takodje,igrac je sa kojeg se moze pomagati.Igrac kojeg posebno cijenim kod njih je Green.Taj moze cuvati bilo koga i definitivno je x faktor.Njihov domet je 2.runda,po meni....
Jooj, ja glupan Greena zaboravih :/
Nema šta, svaka ti je na mjestu, samo bih dodao da sam malo pretjerao sa tim finalom zapada, i Ezelijem (on mi je nesto ostao u pamćenju jer je O'Neil igrao centra, pa je bila priča da im je bar on na centru :)), ali ostajem pri konstataciji da su oni nagazna mina, i da mogu poremetiti tok playoffa.
A što se tiče Dallasa, neka njih u sjeni, bar do PO, tad su najjači, i tad imaju najjače rezultate. (kad se sjetim 2007 godine kad su od tada pomalo bezveznog GSW ispali u prvoj rundi, a prvi su favoriti bili, i da su osvojili kad su sve oči bile uprte u Heat, odmah mi je malo lakše što se suti kad su oni u pitanju :D)

Samo nek ovo bude sezona bez dodatnih težih povreda zvijezda lige, nek budu svi zdravi ako je ikako moguće, i niko sretniji od mene kad ludilo ponovo započne :D :D :D
Brate svakako da su nagazna mina bilo kojoj ekipi jer Splash Brothersi (pogotovo Steph) mogu u par minuta unerediti bilo koju i bilo kakvu odbranu u ligi :D

Dallas bi itekako opasan mogao bit jer je Carlisle uz Popa i Thibu najbolji trener u ligi i ako je prošle godine mogao odvući Spurse u 7. utakmicu i to upravo zahvaljujući njegovoj genijalnosti, onda itekako ove godine sa realno jačim rosterom može neki povelik upset napravit

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 18:18

NEZALAGANJE je napisao/la:Na Zapadu apsolutno nema veze koji sI seed kad PO pocinje.Svaka ekipa moze izbaciti bilo koju,tako da su def. 'nagazna mina'....
Nema veze, ali opet ima veze...
Ovako ja vidim stvari(hipotetički): Thunder u direktnom duelu uzima Spurse(Ibaka bi tu igrao čitavu seriju, "stari" spursi su stariji, a Thunder jos malo iskusniji), dok sa druge strane je jedan Memphis, i LAC veliki problem za OKC, a nisu toliki za Spurse. Po seedovima LAC bi se mogli susresti sa OKC u 2. rundi, a opet, ako im dođe neka divljačka ekipa u startu, tipa Portland i GSW, vrlo lako bi se moglo desiti da ispadnu. Dallas je strasna ekipa, perfektan coaching staff, i nekako su mi oni i spursi dvije strane jedne medalje. (valjda nisam previše fulio s ovom usporedbom :/) Jako su slični, a opet toliko različiti. Ove godine bih u direktnom duelu dao blagu prednost Mavsima, ali opet, oduvijek sam bio Dirkov fan, pa mi nemojte previše zamjeriti što sam ovo napisao :)

Nadao sam se da ću čuti ovako neke varijacije sa vaše strane, da se malo vise oko ovoga priča, stilovi ekipa, najznačajniji match-up-i, ko kome kako odgovara, ko ce iznenaditi, ko razočarati, jer je DOSADNO kad uđem, i vidim da se samo priča o tome ko je jaci, bolji, i uvijek iste ekipe, isti igrači, ukratko, diskusija bez kraja, msm ljudi, sve se isto ponavlja :(

U ligi je 30 ekipa, toliko je igrača koji su podcijenjeni ili precijenjeni, interesantnih priča, dajte da ovih desetak dana praznine popunimo nekim pozitivnim i interesantnim out-of-the-box temama :D

(sad ce me ljudi cudakom prozvati, i ban ću još pokupiti xD)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 okt 2014, 18:20

Dallas ima jednog igraca koji je dobar u odbrani i to je Tyson, iako i on nije vise ono sto je bio, (mada je prosle godine imao problema sa povredama), i kao takva ekipa ce imati uspjeha u regularnoj sezoni, ali na pola kosa, tesko, posebno jer nece biti u stanju napraviti stops kad im bude potrebno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 okt 2014, 18:28

LAC ne moze nikad biti nezgodan matchup za OKC , kada niko apsolutno , nijednu kvalitetnu minutu ne moze sacuvati Duranta.(osim Paula na niskom postu :lolno: )

Dobili su tog treceg visokog , al bez manjka defanzivaca na perimetru i backup playa(vidjet cemo kakav ce biti i Jamal ove godine kao taj priucni play , iako je car imat ce 35 godina kad pocne playoff) ne mogu jednostavno preko San Antonia/Oklahome kada su ovi u punom sastavu.
Ik17 je napisao/la:Ove godine bih u direktnom duelu dao blagu prednost Mavsima, ali opet, oduvijek sam bio Dirkov fan, pa mi nemojte previše zamjeriti što sam ovo napisao
Trebamo vidjeti Mavse na djelu.
Oni su prosle godine imali fenomenalnu srecu sa povredama pa su svi glavni igraca odradili oko 80 utakmica maltene.

Dobilu su nominalno dva bolja startera na trojci i petici , mada ce zdravlje Chandlera pod kose biti vrlo bitno.
Izgubili su najboljeg playa/sutera i dvojicu legit playoff igraca u Marionu i Carteru , dosao je Parsons koji moze odigrati vise minute nego obojica al taj dvojac je bio kompaktabilna doza jednog kvalitetnog defanzivca i jednog skorera sa klupe (kada udje Vince).
Pa ostaje da se vidi dal ce on sam imati bolju produkciju nego ova dvojica , kada bude bitno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

PeleFerguson
Kontakt:

Post Postao/la PeleFerguson » 18 okt 2014, 18:33

Ja iako navijam za Spurse,ne ocekujem da cemo igrati u finalu a kamoli repeatovati,jednostavno tradicija nije na nasoj strani,plus zapad je nezahvalan za prognoze.Svaka cast na analizama,ali jedna povreda moze promjeniti kompletno stanje na zapadu.Cak i Istok mi djeluje otvoreniji nego ikad.Ne vidim ni jedan "elitni tim",ima par pretendenata Bulls,Cavs,Wizards(?) pa cak ne bih ni Heat otpisao.Mislim da ce ovo biti jedna od najzanimljivijih sezona u skorije vrijeme.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 okt 2014, 18:50

Ik17 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Na Zapadu apsolutno nema veze koji sI seed kad PO pocinje.Svaka ekipa moze izbaciti bilo koju,tako da su def. 'nagazna mina'....
Ovako ja vidim stvari(hipotetički): Thunder u direktnom duelu uzima Spurse(Ibaka bi tu igrao čitavu seriju, "stari" spursi su stariji, a Thunder jos malo iskusniji), dok sa druge strane je jedan Memphis, i LAC veliki problem za OKC, a nisu toliki za Spurse. Po seedovima LAC bi se mogli susresti sa OKC u 2. rundi, a opet, ako im dođe neka divljačka ekipa u startu, tipa Portland i GSW, vrlo lako bi se moglo desiti da ispadnu. Dallas je strasna ekipa, perfektan coaching staff, i nekako su mi oni i spursi dvije strane jedne medalje. (valjda nisam previše fulio s ovom usporedbom :/) Jako su slični, a opet toliko različiti. Ove godine bih u direktnom duelu dao blagu prednost Mavsima, ali opet, oduvijek sam bio Dirkov fan, pa mi nemojte previše zamjeriti što sam ovo napisao :)

Nadao sam se da ću čuti ovako neke varijacije sa vaše strane, da se malo vise oko ovoga priča, stilovi ekipa, najznačajniji match-up-i, ko kome kako odgovara, ko ce iznenaditi, ko razočarati, jer je DOSADNO kad uđem, i vidim da se samo priča o tome ko je jaci, bolji, i uvijek iste ekipe, isti igrači, ukratko, diskusija bez kraja, msm ljudi, sve se isto ponavlja :(

U ligi je 30 ekipa, toliko je igrača koji su podcijenjeni ili precijenjeni, interesantnih priča, dajte da ovih desetak dana praznine popunimo nekim pozitivnim i interesantnim out-of-the-box temama :D

OKC,koliko god to cudno zvucalo nekome,je meni slabiji ove godine nego prosle(vjerovatno ce im to biti bolje za buducnost),mada ih ova povreda Duranta moze uciniti jacim za PO i promijeniti ovaj pocetni stav koji imam.Razlog zasto ovo kazem?Otisla su im 3 jako znacajna veterana sa VELIKIM PO iskustvom,a kao zamjena je dovedan samo Morrow za kojeg mislim da ce se odlicno uklopiti.Roberson im starta na SG-u,za sada,dok Lamb ulazi s klupe.Treba pomenuti i Jonesa.Sve igraci sa slabim ili nikakvim PO iskustvom sto se u dubljim rundama itekako odrazava.Adams je dosta napredovao,ali tu se javlja dilema.Ako ces ga igrati u prvoj petorci,onda je Perkins totalno nebitan faktor s klupe,a ako obrnes,smanjices produktivnost 'malom'.Collison je ispao iz PO rotacije jos prosle godine,jer je postao neucinkovit u napadu totalno.Iz svega ovoga se vidi i jasno zna ko dobro mora potegnuti.Ibaka je,vec rekoh ranije,'rijesen' slucaj za SA,zato sto je u odbrani izvucen i mora braniti sut sa perimetra,dok u napadu nema sposobnost da igrom ledjima kazni cinjenicu da ga cuvaju Bonner ili Diaw.Koliko sam upratio,on to nije popravio,a nije ni imao vremena tokom ljeta,jer je igrao SP.Sto se tice njihovog match upa-a sa drugim vrhunskim ekipama Zapada,njima su oni problem kad im se parira 'atletikom',jer je Brooks uzasan trener i ne zna 'izmisliti' nesto novo.DAL pokusava biti SA i u napadu ce to oni svakako i biti ove godine.Defanzivno,na prvu,nisu nesto,ali to je veteranska ekipa koja ce znati potegnuti i na tom kraju,kad dodje PO,posebno kad igraju svoju match up zonu,sto zadaje problem skoro svakoj ekipi.Neki ne stignu odreagovati na to u PO seriji i bum,izbaceni su.Znaci,oni itekako znaju zamaskirati svoje mane u odbrani,a ti itekako moras biti dobar defanzivno da njih limitiras kad napadaju,jer su prijetnja iz svh pozicija.Iskren da ti budem,racun da DAL ove godine izbaci OKC. :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 okt 2014, 19:54

alemsa je napisao/la:Dallas ima jednog igraca koji je dobar u odbrani i to je Tyson, iako i on nije vise ono sto je bio, (mada je prosle godine imao problema sa povredama), i kao takva ekipa ce imati uspjeha u regularnoj sezoni, ali na pola kosa, tesko, posebno jer nece biti u stanju napraviti stops kad im bude potrebno.

Mozda nemaju neke 1 na 1 defanzivce,ali imaju nesto sto je bitnije a to je Timska igra ;)

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 okt 2014, 20:15

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ik17 je napisao/la:

OKC,koliko god to cudno zvucalo nekome,je meni slabiji ove godine nego prosle(vjerovatno ce im to biti bolje za buducnost),mada ih ova povreda Duranta moze uciniti jacim za PO i promijeniti ovaj pocetni stav koji imam.Razlog zasto ovo kazem?Otisla su im 3 jako znacajna veterana sa VELIKIM PO iskustvom,a kao zamjena je dovedan samo Morrow za kojeg mislim da ce se odlicno uklopiti.Roberson im starta na SG-u,za sada,dok Lamb ulazi s klupe.Treba pomenuti i Jonesa.Sve igraci sa slabim ili nikakvim PO iskustvom sto se u dubljim rundama itekako odrazava.Adams je dosta napredovao,ali tu se javlja dilema.Ako ces ga igrati u prvoj petorci,onda je Perkins totalno nebitan faktor s klupe,a ako obrnes,smanjices produktivnost 'malom'.Collison je ispao iz PO rotacije jos prosle godine,jer je postao neucinkovit u napadu totalno.Iz svega ovoga se vidi i jasno zna ko dobro mora potegnuti.Ibaka je,vec rekoh ranije,'rijesen' slucaj za SA,zato sto je u odbrani izvucen i mora braniti sut sa perimetra,dok u napadu nema sposobnost da igrom ledjima kazni cinjenicu da ga cuvaju Bonner ili Diaw.Koliko sam upratio,on to nije popravio,a nije ni imao vremena tokom ljeta,jer je igrao SP.Sto se tice njihovog match upa-a sa drugim vrhunskim ekipama Zapada,njima su oni problem kad im se parira 'atletikom',jer je Brooks uzasan trener i ne zna 'izmisliti' nesto novo.DAL pokusava biti SA i u napadu ce to oni svakako i biti ove godine.Defanzivno,na prvu,nisu nesto,ali to je veteranska ekipa koja ce znati potegnuti i na tom kraju,kad dodje PO,posebno kad igraju svoju match up zonu,sto zadaje problem skoro svakoj ekipi.Neki ne stignu odreagovati na to u PO seriji i bum,izbaceni su.Znaci,oni itekako znaju zamaskirati svoje mane u odbrani,a ti itekako moras biti dobar defanzivno da njih limitiras kad napadaju,jer su prijetnja iz svh pozicija.Iskren da ti budem,racun da DAL ove godine izbaci OKC. :D
Za OKC iskreno ne znam jesu li jači ili slabiji, znam samo da su im navijači dosta bučniji nego prošle sezone :D
Nisam upratio sta su radili ove sezone, osim što je Morrow sad tu, nešto se klupa kao uzdiže, mladi igrači sazrijevaju (Adams i onaj mali Reggie, PG s klupe, valjda sam mu ime dobro napisao :D) koliko sam upratio po društvenim mrežama, očekuju da će ona doprinijeti više ove godine nego proteklih, ali opet kažem, ne znam koliko je sve to realno (tj nisam bio baziran na njih).
Znam samo da pod hitno trebaju tražiti još opcija u napadu, jer bilo je tekmi kad su samo 4 igrača bili upisani u listu strijelaca sve do posljednje četvrtine :/
I sta ce jos uostalom bit sa Perkinsom, realno ga niko neće, njima nije od neke koristi, puno je tu upitnika :?
Jedina je sreća što imaju 2 top 10 igrača u ligi, i jednog od najboljih defanzivaca :) (al Brooks im dođe ko kakva crna rupa :/)
Sto je tice Dallasa, savršen trener, jos bolji vlasnik, imaju kvalitet, iskustvo, i najbitnije, imaju apetit za velike stvari :P

PS Off topic... hoće li Brooks i dalje forsirati sto defanzivnijeg SG kao što je bio sefolosha? :/

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.