Mark Webber posljednjih je dana pod posebnim povećalom. Njegova odluka o ignoriranju momčadskih odredbi vrlo je komentirana, ali i ispravna, tvrdi Australac...
Australski vozač u bolidu Red Bulla, Mark Webber, još je jednom pojasnio svoju odluku da se upusti u izravni obračun s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom, svjetskim prvakom. U Silverstoneu su se u posljednjih nekoliko krugova borili za drugo mjesto.
"Nisam bio spreman u tom trenutku poslušati uputu iz boksa. Da sam se odmaknuo od Vettela i zadržao razmak od tri sekunde, kao što su me tražili, teško bih zaspao poslije utrke".
"Odabrao sam napad, ali fer, koliko god je to bilo moguće. Dao sam ono najbolje od sebe kako bih prestigao Vettela. Nekoliko sam puta došao blizu, ali nedostajao mi je završni potez. Bila je nezgodna situacija, ali još uvijek vjerujem da sam povukao pravi potez", napisao je Mark Webber za BBC.
Pritom mu nije bilo nimalo svejedno: "Emocije su u toj situaciji dvojake. Želite napredovati bez obzira tko je ispred vas, a pogotovo ako je netko Vettelove razine, što zahtijeva puno posla. Istovremeno sam znao da se suprotstavljam željama momčadi".
"Inače bi se očekivalo da mi je momčad sretna što napadam, ali ovoga puta nisu bili. Nije da me nisu htjeli na drugom mjestu, ali željeli su izbjeći moj dodir s Vettelom. Iz njihove perspektive, to je noćna mora", nastavio je Mark Webber u svojem izlaganju.
Vrlo brzo poslije utrke pojavili su se napisi da je tim potezom Australac zapečatio svoju sudbinu u Red Bullu, odnosno da mu neće biti ponuđen ugovor za 2012. godinu. Webber zasad nije želio reći ništa definitivno.
"Christian Horner i ja razgovarali smo poslije utrke. Svatko je iznio svoju stranu, a Red Bull i ja imamo još dovoljno vremena odlučiti o narednoj sezoni. Razgovaramo, naznake su pozitivne, a nedjeljni događaj neće okrenuti svijet na glavu", zaključio je.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu