Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Bilal
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bilal » 10 jul 2011, 18:33

Svjezije gume? Svjezije oko 2 kruga. :lol:
I gdje si ti vidio da je pustio gas? Lik se trudio maksimalno da ga prestigne. Ali naravno da nece maksimalno rizikovati u zadnjem krugu, pa da obojica izgube podium.
U svakom slucaju ja mislim da se Vettel samo bio opustio, jer je vec odavno izgubio sansu za prvo mjesto i nije se ni nadao Webberovom napadu. Kad ga je ovaj napao i on je malo ubrzao i ostao ispred.

EDIT: Webber izjavio da je ignorirao poruke iz boksa, sto je svko normalan i mogao vidjeti na stazi ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 10 jul 2011, 21:18

Cini se da ce se ipak dogovoriti oko vracanja na stara pravila :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jul 2011, 21:25

Alonso odlično odvezao trku i zasluženo pobjedio,ali Red Bull je opet predaleko mislim,a i prejaki su.Drago mi je da je Ferrari u vrhu jbg navijam za njih otkako pratim formulu
Koji je Hamilton car jel ko slušao njegovu izjavu za BBC poslije trke :lol:
I da bilo bi fino dati isti bolid Vettelu,Alonsu,Hamiltonu i Schumiju i izbacit ove ostale bilo bi zanimljivije :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 10 jul 2011, 22:32

eh taj prijedlog :D e to mi se sviđa :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jul 2011, 22:35

Pa najbolji vozaći današnjice su Hamilton i Alonso...

Vettel kako prošle tako i ove nijednom nije prestigao ni Alonsa niti Hamiltona, mada je imao prilika, normalno ne računam situaciju kada su nove gume na Vettelovom bolidu...

Danas se to najbolje vidjelo, Hamilton i Alonso su prestigli jedan drugog, dok Vettel jednostavno nije mogao ništa Hamiltonu, mada je u svemu bio u prednosti, svježije gume, bolji bolid, DRS...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 11 jul 2011, 18:18

Bilal je napisao/la:Cini se da ce se ipak dogovoriti oko vracanja na stara pravila :)
aBd bilale,onda će ih vettel opet ostaviti po 15+ sekundi :)

@Bianconeri1988 vidimo se u Nurburgringu :) Baš ćemo vidjeti tog Alonsa ;)

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 12 jul 2011, 14:17

Na pomolu veliki povratak Raikkonena u F1 - i to u Red Bull!

Prema pisanju Bilda, sljedeće bi sezone za upravljačem Red Bullova bolida u Formuli 1, osim Sebastiana Vettela (24), mogao sjediti i bivši svjetski prvak Kimi Räikkönen (31)...
Plan austrijske momčadi je obavijen velom tajne, ali Bild se poziva na pouzdani izvor i tvrdi da bi Finac trebao naslijediti Australca Marka Webbera (34). Räikkönen je 2009. napustio Formulu 1 i otada vozi za Citroën u Svjetskom prvenstvu relijaša.
Zanimljivo je da je glavni sponzor Citroëna upravo Red Bull, tako da se već ranije spominjao Finčev dolazak u austrijsku momčad. On je tada, međutim, želio ostati u reliju, ali sada bi mogao primijeniti mišljenje o čemu svjedoči i njegova nedavna izjava:
''Nikad nisam rekao da je moja karijera u Formuli 1 završena.''
Uz to, na nedjeljnoj Velikoj nagradi Velike Britanije Webber je došao u sukob s čelnicima momčadi nakon što je odbio njihov zahtjev da u završnici utrke ne pokušava prestići Vettela. Takva odluka bi mu mogla umanjiti izglede da dobije ugovor i za sljedeću sezonu, a treba spomenuti i da je prije dva tjedna sportski direktor Red Bulla Helmut Marko izjavio:
''Webber želi voziti za nas i iduće godine, ali imamo i druge opcije.''
Jedna od opcija očito je i Räikkönen, bivši vozač McLarena i Ferrarija. S druge strane, izgledi Lewisa Hamiltona, sadašnjeg pilota McLarena, sve su manji nakon što je vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz poručio:
''Njegova vožnja definitivno nije za nas.''
Joint_fc

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 12 jul 2011, 14:22

:D eto jedno 4-godisnje dominace njih dvojce :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 14 jul 2011, 23:52

Mark Webber posljednjih je dana pod posebnim povećalom. Njegova odluka o ignoriranju momčadskih odredbi vrlo je komentirana, ali i ispravna, tvrdi Australac...

Australski vozač u bolidu Red Bulla, Mark Webber, još je jednom pojasnio svoju odluku da se upusti u izravni obračun s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom, svjetskim prvakom. U Silverstoneu su se u posljednjih nekoliko krugova borili za drugo mjesto.

"Nisam bio spreman u tom trenutku poslušati uputu iz boksa. Da sam se odmaknuo od Vettela i zadržao razmak od tri sekunde, kao što su me tražili, teško bih zaspao poslije utrke".

"Odabrao sam napad, ali fer, koliko god je to bilo moguće. Dao sam ono najbolje od sebe kako bih prestigao Vettela. Nekoliko sam puta došao blizu, ali nedostajao mi je završni potez. Bila je nezgodna situacija, ali još uvijek vjerujem da sam povukao pravi potez", napisao je Mark Webber za BBC.

Pritom mu nije bilo nimalo svejedno: "Emocije su u toj situaciji dvojake. Želite napredovati bez obzira tko je ispred vas, a pogotovo ako je netko Vettelove razine, što zahtijeva puno posla. Istovremeno sam znao da se suprotstavljam željama momčadi".

"Inače bi se očekivalo da mi je momčad sretna što napadam, ali ovoga puta nisu bili. Nije da me nisu htjeli na drugom mjestu, ali željeli su izbjeći moj dodir s Vettelom. Iz njihove perspektive, to je noćna mora", nastavio je Mark Webber u svojem izlaganju.

Vrlo brzo poslije utrke pojavili su se napisi da je tim potezom Australac zapečatio svoju sudbinu u Red Bullu, odnosno da mu neće biti ponuđen ugovor za 2012. godinu. Webber zasad nije želio reći ništa definitivno.

"Christian Horner i ja razgovarali smo poslije utrke. Svatko je iznio svoju stranu, a Red Bull i ja imamo još dovoljno vremena odlučiti o narednoj sezoni. Razgovaramo, naznake su pozitivne, a nedjeljni događaj neće okrenuti svijet na glavu", zaključio je.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 17 jul 2011, 15:44

POBOLJŠANU verziju Pirellijevih guma za sljedeću sezonu Formule 1 mogu očekivati piloti timova koji sudjeluju u Svjetskom prvenstvu.

Posebno se to odnosi na stražnji par guma, na čijem će razvijanju u Pirelliju pogotovo raditi.

"Promijenit ćemo kompletno oblik i strukturu stražnjih guma. Bilo nam je jasno da uoči ove godine nećemo stići da kraja razviti gume jer smo imali premalo vremena", izjavio je direktor Pirellija Paul Hembery.

Talijani su ekskluzivni opskrbljivač guma za sve momčadi Formule 1 od ove sezone.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 17 jul 2011, 22:36

McLarenov Jenson Button svjestan je da Silverstone nije prošao po željama britanske momčadi, ali vjeruje da njihova forma obećava dobar nastavak sezone...

Pred domaćom publikom na Velikoj nagradi Velike Britanije McLaren nije uspio doći do pobjedničkog postolja, a Jenson Button zbog pogreške u boksu nije uspio niti doći do cilja.

S obzirom da je prije pobjede Fernanda Alonsa McLarenov dvojac Button - Hamilton jedini smogao snage prekinuti niz pobjeda Sebastiana Vettela, postavilo se pitanje gube li Britanci korak.

"Možda smo izgubili malo zamaha koji smo stvorili u prijašnjim utrkama. Ali mislim da nismo izgubili previše", odgovorio je bivši svjetski prvak.

McLaren može biti zadovoljan brzinom koju pokazuje cijele sezone, smatra Button: "Silverstone je bio razočaranje, ali općenito smo dobri. Ponekad smo najbrži, a ponekad nismo".

Rezultat iz Velike Britanije prokomentirao je i šef momčadi Martin Whitmarsh: "Propustili smo priliku za pobjedničko postolje, ali to će nam biti podsjetnik da koliko god se mi trudili napraviti što bolji bolid, naši konkurenti rade isto to".
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 jul 2011, 23:27

Unatoč uvjerljivom vodstvu Vettela u borbi za naslov svjetskog prvaka te Red Bulla u konstruktorskom poretku, Felipe Massa i dalje vjeruje da Ferrari, ali i Alonso mogu do naslova prvaka.

Brazilac Felipe Massa uvjeren je kako Ferrari i njegov momčadski kolega, Španjolac Fernando Alonso imaju šanse dostići trenutno vodeći Red Bull te Nijemca Sebastiana Vettela. Branitelj konstruktorskog naslova i trenutno vodeći Red Bull ima 164 boda prednosti pred Ferrarijem, dok je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel 92 boda ispred Alonsa. Unatoč tome, Massa je nakon VN Velike Britanije i forme koju je Ferrari pokazao na stazi Silverstone itekako uvjeren kako se mogu suprotstaviti prvacima u borbi za naslove.

Na svom je blogu na Ferrarijevoj stranici Massa napisao kako se Ferrari nikada ne predaje te kako još uvijek postoji nada za osvajanje prvenstva: "Ne znam što da kažem za prvenstvo, no dokle god postoji matematička mogućnost postoji i nada. Često sam govorio kako se mi u Ferrariju nikada ne predajemo te se uvijek borimo dalje."

"Najbolja strategija za osvajanje prvenstva jest ići utrku po utrku, kao što smo to učinili u Silverstoneu", dodao je Massa.

Iako Red Bull želi povećati svoju prednost sljedećeg vikenda, na VN Njemačke, Massa smatra da će aerodinamičke nadogradnje na Ferrariju uvelike utjecati na rezultate na Nürburgringu: "Na temelju onoga što je naš aero paket pokazao u Silverstoneu, nadam se kako ćemo u tom smjeru nastaviti i u Njemačkoj."

"Moramo zadržati zamah ovaj vikend te potom i u Mađarskoj koja slijedi tjedan dana nakon Njemačke", zaključio je Massa.

U borbi za naslov svjetskog prvaka Massa, viceprvak svijeta 2008. godine, nalazi se na šestom mjestu, 152 boda iza vodećeg Vettela te 57 iza petoplasiranog Britanca Jensona Buttona.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 18 jul 2011, 23:31

Samo je jedan Kimi :D

Jos ja i kudi kamo imam veze sa fincima(djevojka mi je finkinja), pa ga bas nekako gotivim :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 jul 2011, 13:26

Ted Mosby je napisao/la:Unatoč uvjerljivom vodstvu Vettela u borbi za naslov svjetskog prvaka te Red Bulla u konstruktorskom poretku, Felipe Massa i dalje vjeruje da Ferrari, ali i Alonso mogu do naslova prvaka.

Brazilac Felipe Massa uvjeren je kako Ferrari i njegov momčadski kolega, Španjolac Fernando Alonso imaju šanse dostići trenutno vodeći Red Bull te Nijemca Sebastiana Vettela. Branitelj konstruktorskog naslova i trenutno vodeći Red Bull ima 164 boda prednosti pred Ferrarijem, dok je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel 92 boda ispred Alonsa. Unatoč tome, Massa je nakon VN Velike Britanije i forme koju je Ferrari pokazao na stazi Silverstone itekako uvjeren kako se mogu suprotstaviti prvacima u borbi za naslove.

Na svom je blogu na Ferrarijevoj stranici Massa napisao kako se Ferrari nikada ne predaje te kako još uvijek postoji nada za osvajanje prvenstva: "Ne znam što da kažem za prvenstvo, no dokle god postoji matematička mogućnost postoji i nada. Često sam govorio kako se mi u Ferrariju nikada ne predajemo te se uvijek borimo dalje."

"Najbolja strategija za osvajanje prvenstva jest ići utrku po utrku, kao što smo to učinili u Silverstoneu", dodao je Massa.

Iako Red Bull želi povećati svoju prednost sljedećeg vikenda, na VN Njemačke, Massa smatra da će aerodinamičke nadogradnje na Ferrariju uvelike utjecati na rezultate na Nürburgringu: "Na temelju onoga što je naš aero paket pokazao u Silverstoneu, nadam se kako ćemo u tom smjeru nastaviti i u Njemačkoj."

"Moramo zadržati zamah ovaj vikend te potom i u Mađarskoj koja slijedi tjedan dana nakon Njemačke", zaključio je Massa.

U borbi za naslov svjetskog prvaka Massa, viceprvak svijeta 2008. godine, nalazi se na šestom mjestu, 152 boda iza vodećeg Vettela te 57 iza petoplasiranog Britanca Jensona Buttona.
Još kad bi Massa više radio,a manje pričao bio bih siguran da uzimamo i konstruktorsku i vozačku
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 20 jul 2011, 11:28

kako su ove forumule postale dosadno
totalna dominacija redbula

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 20 jul 2011, 16:14

a nije ti smetalo dok je Ferrari imao dominaciju u zlatno doba Mihaela?

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 jul 2011, 22:59

Za vikend očekujem pobjedu Vettela na domaćoj stazi
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 jul 2011, 23:12

Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo okončao je špekulacije oko odlaska Felipea Masse te je potvrdio da će sadašnji dvojac sjediti u bolidima s propetim konjićem i 2012. godine.

Ovih dana mnogo se tinte u Italiji prolilo oko Felipea Masse i njegovog angažmana u Ferrariju. Mark Webber i Jenson Button su se provlačili kao nasljednici Brazilca u crvenom bolidu, no Di Montezemolo je prekinuo svaku raspravu i, sasvim sigurno, olakšao Massi buduće nastupe.

"Felipe i Alonso uvijek donesu nešto više. Fernando je super, Massa se polako vraća i zaista mislim kako nemamo problem s vozačima. Jasno mi je da je ovo vrijeme za tračeve, ali sljedeće sezone naši vozači će ostati isti kao i ove", rekao je za Sky Sports Italia predsjednik momčadi.

Alonsova prva pobjeda ove sezone dogodila se na prošloj utrci u Silverstoneu te je nakon nje Španjolac komentirao kako je njegov san o naslovu prvaka još uvijek živi, iako je prednost Vettela ogromna. Njegov partner Massa kazao je da ništa još nije riješeno usprkos razlici od 92 boda. Predsjednik je sretan zbog optimizma svojih pulena.

"Imamo se pravo nadati, gdje ima volje, ima i načina. Razočarani smo što od početka sezone nismo bili onakvi kakvi želimo biti i zato sam zadovoljan slavljem u Velikoj Britaniji, bili smo vrlo superiorni. Maksimalno ćemo se truditi u svakoj utrci, a na kraju godine pogledati bodove. Također, na umu imamo i iduću sezonu", kazao je Di Montezemolo.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 jul 2011, 22:33

Uoči Velike nagrade Njemačke iz momčadi Lotusa došla je informacija da će na Nürburgringu umjesto Jarna Trullija što bolju poziciju loviti Karun Chandhok. Indijcu će to biti povratak utrkivanju, a Trulli je rekao da će mu pomoći da ostvari što bolji plasman.

Jarno Trulli se cijelu sezonu muči sa svojim servo-upravljačem, a kako bi da mehaničarima vremena da problem otklone do utrke u Mađarskoj iskusni Talijan je odlučio propustiti Veliku nagradu Njemačke i pružiti priliku 27-godišnjem Karunu Chandhoku.

Indijac je u Formuli 1 debitirao prošle godine u momčadi HRT-a, ali u utrci nije nastupio od prošlogodišnje VN Velike Britanije. Tad je zauzeo 20. mjesto, a kako bi sad nadmašio taj rezultat pomoći će mu i Trulli. "Radujem se suradnji s Karunom tijekom vikenda i napravit ću sve što mogu da što bolje iskoristi priliku."

Uzbuđen zbog činjenice što će se nakon nekog vremena ponovno naći na startu bio je i sam Chandhok. "Otkad sam se pridružio momčadi čekam ovakvu priliku i veoma sam uzbuđen što ću se u nedjelju naći na gridu. Znam da će biti mnogo navijača koji će me bodriti i dat ću sve od sebe", izjavio je Indijac uoči njemačkog F1 vikenda.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 jul 2011, 22:52

Mark Webber će na Velikoj nagradi Njemačke biti pod posebnim povećalom zbog svog napada na Sebastiana Vettela u Silverstoneu, no australski vozač tvrdi da je sve to već prošlost, ali da natjecanje na stazi ostaje otvoreno...

"Razgovarao sam sa šefom Hornerom, svatko je iznio svoje viđenje i brzo smo sve riješili", ispričao je Red Bullov Mark Webber uoči početka vikenda na Nürburgringu, prisjećajući se burnih dana poslije bliskog susreta s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom.

"Momčadske naredbe ignorirao sam zbog Hornerovih riječi nakon kontroverze s Alonsom i Massom iz 2010. godine. Tada je rekao da nikad neće zabraniti svojim vozačima pravo natjecanje".

Webber vjeruje da taj incident iz Velike Britanije neće imati utjecaja na budućnost: "Slobodni smo utrkivati se, većinu vremena. Situacija je u Silverstoneu ispala čudna, rijetko se poklopi toliko okolnosti".

"Za mene se ništa ne mijenja, ja sam se pomirio s onime što sam napravio u Silverstoneu. Bodovi su važni, ali važno je i napredovati. A neke stvari treba pitati Hornera jer ja ne mogu dati odgovore na njih", nastavio je Australac.

O nagađanjima oko novog ugovora za iduću sezonu nije želio previše govoriti u ovom trenutku: "Trebao bih ostati u Formuli 1, ne želim voziti samo cestovni automobil do trgovine. Opušten sam, u dobrom odnosu s Red Bullom, dobro nam ide i nema žurbe. Zbivanja iz Silverstonea neće ostaviti traga na ugovoru".

Michael Schumacher ovog će se vikenda predstaviti svojim navijačima u Njemačkoj, a pritom će pokušati isprati i svoje nezadovoljstvo dosadašnjim tijekom sezone...

Samo 28 osvojenih bodova nije zadovoljilo očekivanja iskusnog Michaela Schumachera, koji će na Nürburgringu u nedjelju voziti pred domaćom publikom.

"Apsolutno sam razočaran sezonom", otvoreno je priznao Nijemac uoči treninga u petak. U Mercedesu su vjerovali da se mogu boriti za vrh, no zasad su predaleko od pobjedničkih postolja.

"Svi smo očekivali nešto drukčije. Prije odlaska u Australiju bili smo jako uzbuđeni zbog dobrih pokazatelja na zimskim testiranjima. Ali na kraju se nije sve odvijalo onako kako smo se nadali", dodao je Michael Schumacher.

Ujedno ne vjeruje da će svoje navijače u Njemačkoj moći počastiti nekim izrazito dobrim rezultatom: "Mislim da nismo u poziciji govoriti o pobjedama. Na dobrom smo putu, ali napredujemo polako. Gledamo u budućnost i iz te sam perspektive vrlo optimističan".

"Nürburgring mi je uvijek ostajao u lijepoj uspomeni i nadam se da ću navijačima pružiti barem nešto. Vrijeme će biti važan čimbenik i moglo bi biti zanimljivo", najavio je višestruki prvak svijeta.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.