Haris Medunjanin
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Haris Medunjanin
bitno da je bradica opet tu,a što je ponovo uleteo u formu ybga dešava se
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
Čestitke na pogotku ! Drago mi je da se ponovo vraća u formu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ne mogu da vjerujem sta se pisalo za medu,jednog od najbitnijih igraca u repci,iako je spor...on mora igrat pored klasicnog DM-a, jer je pored misketa najmirniji na lopti...jer najbolje iznosi loptu,i ima najtacnije pasove,pogotovo one dalje, preko 20m,a po zemlji,kada je jako doda...salihovic je meni tu kritican...
Egipat nije mjerilo,jer je tada igrao na misketovoj poziciji,i naravno pogubio se,jer misketa tesko ko da moze zamijeniti...
Ali medo je nezamjenjiv na svojoj poziciji...najcesca slika na tekmi jeste kada se medo vrati i uzme loptu od spahe ili bice...
Egipat nije mjerilo,jer je tada igrao na misketovoj poziciji,i naravno pogubio se,jer misketa tesko ko da moze zamijeniti...
Ali medo je nezamjenjiv na svojoj poziciji...najcesca slika na tekmi jeste kada se medo vrati i uzme loptu od spahe ili bice...
Re: $: Haris Medunjanin
hurem je napisao/la:Ne mogu da vjerujem sta se pisalo za medu,jednog od najbitnijih igraca u repci,iako je spor...on mora igrat pored klasicnog DM-a, jer je pored misketa najmirniji na lopti...jer najbolje iznosi loptu,i ima najtacnije pasove,pogotovo one dalje, preko 20m,a po zemlji,kada je jako doda...salihovic je meni tu kritican...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
odigro 90 minuta dao gol i odma evo ga najbolji je dzaba PJanic za mene je on opao u formi i mislim da nam se usporila igra u reprezentaciji ,a da je on jedan od krivaca..
Niko ne kaze nista za Pjanica,uz Edina naseg najboljeg igraca...
Medo nista nije usporio...kriv je susic koji ga je stavio da igra umjesto rahimica i zahirovica na njihovim pozicijama,a on to ne zna...on treba da igra uz DM-a, kako je to bilo do pre SAD-a...
Medo nista nije usporio...kriv je susic koji ga je stavio da igra umjesto rahimica i zahirovica na njihovim pozicijama,a on to ne zna...on treba da igra uz DM-a, kako je to bilo do pre SAD-a...
Najbliže što može biti u reprezentaciji je zamjena za Pjanića kao deeplying playmaker, uz razbijača pored njega.
Slabo pokriva prostor, nema veliki radijus kretanja, high tempo igra za njega je misaona imenica.
Slabo pokriva prostor, nema veliki radijus kretanja, high tempo igra za njega je misaona imenica.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pa vidis gore ovaj lik da kaze svaka cast Pjanicu al MEdo je taj koji kroji igru..Medo samo moze da čuva mjesto Prciću oslabio je on kakva je zvjerka bio,a kazes da ne moze igrati na DMF-u ok slazem se ali MEdo je prije vracao se izmedju dva stopera uzimao loptu i dalje je distribuirao ali vise to ne moze da uradi to sad jedino moze Pjanic da uradi brzo i tecno,svi ostali i napadi su traljavi spori na postavljenu odbranu od njih nema nista zato se mucimo zadnjih 4-5 utakmica..
Neki jos nisu shvatili da Susic preferira igru sa 3 kreativna veznjaka. Medunjanin, Pjanic, Misimovic/Hajrovic a kada zatvara utakmicu ubaci Zahirovica kao dodatnog osiguraca. Druga stvar je sto je prva trojka trkacki inferiorna na svaku vecu reprezentaciju, ali smo zato za klasu kreativniji i bolji u ofanzivi nego kada bi recimo igrao Salihovic DMF-a umjesto Mede. On to ne moze, zaboravite na njega. Covjek je limitiran, haj sto je tehnicki i u desnu nogu, al' sto je u mozak limitiran kao malo k'o u modernom fudbalu, pogotovo za vezu, cak je i na beku propao, trenutno je Kolasinac bolja opcija od njega. Ja ga vidim tek kao back-upa Medunjaninu ( kada treba zatvarati utakmicu umjesto recimo Zahirovica, od njega vjerovatno moze bolje odgovoriti tom zadatku jer je jaci i pokriva vise terena) i Kolasincu na beku. Nista vise i ne zasluzuje.
Prcic bi naravno trebao dobiti priliku ali Medunjanin kao jedan od trojice glavnih igraca u kvalifikacijama zasluzuje prvih 11 u Brazilu, kao i zbog svojih kvaliteta naravno.
Kako bi ja to postavio na SP:
-----------------------------------------------------Begovic----------------------------------------------------------------
--------------Mujdza----------------???????----------------------Spahic---------------------Kolasinac--------------------
--------------------------------------------------Medunjanin---------------------------------------------------------------
-------------------Hajrovic----------Pjanic----------------------Misimovic----------------Lulic--------------------------
------------------------------------------------------Dzeko-------------------------------------------------------------------
Stopera ce vjerovatno igrati Bicakcic iako je los za mene. Ima li boljih tu ?
Misimovica bih ovako postavio samo ukoliko digne fizicku spremu, ukoliko ne, Hajrovica na njegovu poziciju a Stevanovica na krilo. Dosta je prodorniji od Ibisevica na toj strani i poziciji, brzi, agilniji.
Klupa: Vrsajevic, neki od stopera, Salihovic, Besica bih obavezno pozvao kao i Prcica, Ibisevic i jos jedno krilo ili napadac.
Dakle formacija 4-1-4-1 sa 2 trkacki jaka krila ( koji su vise midfielderi u ovoj formaciji ) koja bi pomagala u defanzivi i duplala blokove. Za vezu, pogotovo Medu i Misketa se nadam da ce poraditi na kondiciji, znaju da im je ovo posljednja sansa za Svjetsko prvenstvo, tako da vjerujem da vec rade na tome. Kada treba dodatni osigurac uskoce Salihovic ili Zahirovic umjesto jednog ofanzivca i to je to. Naravno ukoliko ostanu na trenutnoj fizickoj spremi ( u ovako ofanzivnoj formaciji ) mogli bi biti naguzeni od Argentine, ali cisto sumnjam. Prihvatam sve do 2 razlike.
Prcic bi naravno trebao dobiti priliku ali Medunjanin kao jedan od trojice glavnih igraca u kvalifikacijama zasluzuje prvih 11 u Brazilu, kao i zbog svojih kvaliteta naravno.
Kako bi ja to postavio na SP:
-----------------------------------------------------Begovic----------------------------------------------------------------
--------------Mujdza----------------???????----------------------Spahic---------------------Kolasinac--------------------
--------------------------------------------------Medunjanin---------------------------------------------------------------
-------------------Hajrovic----------Pjanic----------------------Misimovic----------------Lulic--------------------------
------------------------------------------------------Dzeko-------------------------------------------------------------------
Stopera ce vjerovatno igrati Bicakcic iako je los za mene. Ima li boljih tu ?
Misimovica bih ovako postavio samo ukoliko digne fizicku spremu, ukoliko ne, Hajrovica na njegovu poziciju a Stevanovica na krilo. Dosta je prodorniji od Ibisevica na toj strani i poziciji, brzi, agilniji.
Klupa: Vrsajevic, neki od stopera, Salihovic, Besica bih obavezno pozvao kao i Prcica, Ibisevic i jos jedno krilo ili napadac.
Dakle formacija 4-1-4-1 sa 2 trkacki jaka krila ( koji su vise midfielderi u ovoj formaciji ) koja bi pomagala u defanzivi i duplala blokove. Za vezu, pogotovo Medu i Misketa se nadam da ce poraditi na kondiciji, znaju da im je ovo posljednja sansa za Svjetsko prvenstvo, tako da vjerujem da vec rade na tome. Kada treba dodatni osigurac uskoce Salihovic ili Zahirovic umjesto jednog ofanzivca i to je to. Naravno ukoliko ostanu na trenutnoj fizickoj spremi ( u ovako ofanzivnoj formaciji ) mogli bi biti naguzeni od Argentine, ali cisto sumnjam. Prihvatam sve do 2 razlike.
Re: $: Haris Medunjanin
Nzm u cemu je problem naravno da je Pjanic svjetska klasa na svojoj poziciji ali ja idalje vjerujem da ce prije medunjanin pronac napadaca dugom loptom ili pasom kroz odbranu. I nije uopste problem igrat istovremeno s obojicom u prvih 11. A da medo nije iskoristio kapacitete to svi vec znaju i tu nema sporenja.zgembo89 je napisao/la:Pa vidis gore ovaj lik da kaze svaka cast Pjanicu al MEdo je taj koji kroji igru..Medo samo moze da čuva mjesto Prciću oslabio je on kakva je zvjerka bio,a kazes da ne moze igrati na DMF-u ok slazem se ali MEdo je prije vracao se izmedju dva stopera uzimao loptu i dalje je distribuirao ali vise to ne moze da uradi to sad jedino moze Pjanic da uradi brzo i tecno,svi ostali i napadi su traljavi spori na postavljenu odbranu od njih nema nista zato se mucimo zadnjih 4-5 utakmica..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
Emisija BH u Brazilu. Gosti Medo i Zuka

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Medunjanin opet na klupi za Gaziantep, nadam se da ce tako biti i u Brazil
Zabrinjava ovaj Zmaj.Veceras usao u 80 minutu,ne pamtim kad je odigrao cijelu utakmicu.Zakljucak,ono sto smo svi vidjeli,fizicke predispozicije su mu lose,hronicno,ne da se popraviti to sad.Ako je to u jednom Gaziantepu tako onda za reprezentaciju nema potrebe trositi rijeci.
Naravno,poziv nije upitan ali ogromna greska bi bila stavljati ga u prvih 11.
Naravno,poziv nije upitan ali ogromna greska bi bila stavljati ga u prvih 11.
- Goalgetter
- Kontakt:
Po meni, korisnije je prebaciti Pjanica na njegovu poziciju, pored Pjanica staviti defanzivnog veznog, a Misketa ispred kao ''10ku''. Jasno je da nema mjesta za Medu, Pjanica i Misketa u prvom sastavu, minimum jedan mora van, stavi li Pape opet sve trojicu, pisi propalo.
Medunjanin je rijetko kada iznevjerio u reprezentaciji, ali mislim da on pomalo popusta, kako u repci, tako i klubu.
Medunjanin je rijetko kada iznevjerio u reprezentaciji, ali mislim da on pomalo popusta, kako u repci, tako i klubu.
Nista bez Medunjanina
Jedan od 3 najbolja igraca u kvalifikacijama mora imati zacementirano mjesto u prvih 11 u Brazilu, jednostavno. Ne sumnjam da ce dici formu do ljeta, inteligentan je momak, zna da mu je zadnja sansa.
Nego zna li neko zasto je poceo izostajati iz prvih 11 u klubu ?

Jedan od 3 najbolja igraca u kvalifikacijama mora imati zacementirano mjesto u prvih 11 u Brazilu, jednostavno. Ne sumnjam da ce dici formu do ljeta, inteligentan je momak, zna da mu je zadnja sansa.
Nego zna li neko zasto je poceo izostajati iz prvih 11 u klubu ?

Sve potpisujem.Goalgetter je napisao/la:Po meni, korisnije je prebaciti Pjanica na njegovu poziciju, pored Pjanica staviti defanzivnog veznog, a Misketa ispred kao ''10ku''. Jasno je da nema mjesta za Medu, Pjanica i Misketa u prvom sastavu, minimum jedan mora van, stavi li Pape opet sve trojicu, pisi propalo.
Majstor je ali pomalo me nervira svojom sporoscu,uzme loptu pa dok se on okrene protivnicka odbrana se vec postavi i onda je tesko.Po meni jedan od razloga zasto smo zadnje utakmice igrali uzasno sporo je Medunjanin,ako nije i glavni razlog.
Moramo drasticno ubrazati tranziciju igre,pogotovo po oduzetoj lopti dok se protivnik jos nije postavio u odbrandbenu formaciju,to smo izgubili a nekad smo to radili odlicno.Onako kako su Slovaci,Argentinci,Egipcani i Amerikanci radili nama,u tren oka kad nam oduzmu loptu nam bahnu pred gol.
- Goalgetter
- Kontakt:
Mozda ne bih istaknuo kao glavni razlog, ali jeste sigurno jedan od razloga slaba forma Medunjanina.
Jednostavno vezni red nema uopste dinamike kad su njih trojica u igri. Protiv ekipa poput Latvije i Litvanije, to moze proci, ali vec kad dodju repke koje igraju brz nogomet, imaju dobru transformaciju iz odbrane u napad, to nas debelo kosta.
Mene je Medunjanin npr. odusevio protiv Argentine u St. Loisu sa svojom kontrolom lopte, i kako je par situacija rutinski odradio, ali jednostavno, ne mozes u toj taktici sa 3 vezna igraca koji nisu trkaci i oni koji ce gristi, puno toga postici.
Pape ima dobre namjere sa tim da njih svu 3 stavi u igru, da pridobijemo posjed i pokusamo dominirati igrom, ali jednostavno to ne prolazi uvijek.
U Brazilu cemo i vjerovatno sa 4-5-1 igrati, dosta da Pjanic dodje po loptu u nasoj polovini i kreira napade. Inace tu poziciju Medunjanin ispunja, stoji ispred odbrane uzme loptu, i djeli je dalje, ali ne vidim razlog sto to ne bi Pjanic radio. Uostalom, i u AS Romi ima slicnu ulogu, tog ''Box to box'' igraca, kao sto je Modric u Realu.
Medunjanin je sjajan fudbaler, ali mislim da cemo njega i Vedu morati zrtvovati, ako bi do optimalne taktike protiv Argentine, ali i Nigerije i Irana na SP.
Jednostavno vezni red nema uopste dinamike kad su njih trojica u igri. Protiv ekipa poput Latvije i Litvanije, to moze proci, ali vec kad dodju repke koje igraju brz nogomet, imaju dobru transformaciju iz odbrane u napad, to nas debelo kosta.
Mene je Medunjanin npr. odusevio protiv Argentine u St. Loisu sa svojom kontrolom lopte, i kako je par situacija rutinski odradio, ali jednostavno, ne mozes u toj taktici sa 3 vezna igraca koji nisu trkaci i oni koji ce gristi, puno toga postici.
Pape ima dobre namjere sa tim da njih svu 3 stavi u igru, da pridobijemo posjed i pokusamo dominirati igrom, ali jednostavno to ne prolazi uvijek.
U Brazilu cemo i vjerovatno sa 4-5-1 igrati, dosta da Pjanic dodje po loptu u nasoj polovini i kreira napade. Inace tu poziciju Medunjanin ispunja, stoji ispred odbrane uzme loptu, i djeli je dalje, ali ne vidim razlog sto to ne bi Pjanic radio. Uostalom, i u AS Romi ima slicnu ulogu, tog ''Box to box'' igraca, kao sto je Modric u Realu.
Medunjanin je sjajan fudbaler, ali mislim da cemo njega i Vedu morati zrtvovati, ako bi do optimalne taktike protiv Argentine, ali i Nigerije i Irana na SP.
Da,fudbal se dosta promijenio.Vidimo da sad najbolje prolaze timovi koji prepuste protivniku posjed ali se disciplinovano i organizovano brane,cesto i presingom i po osvojenoj lopti iz munjevitih kontri ugrozavaju protivnika.Tako je jednostavno lakse igrati,teze je onome ko ima posjed.Bayern je vrhunska ekipa sa vrhunskim veznim redom pa smo vidjeli da im posjed i dominacija nisu donijeli rezultat.
Bojim se da tako i mi ne budemo imali problema,dominiras na sredini ali ne mozes probiti odbranu.
Bilo bi dobro da barem za Argentinu mi uigramo drugaciji pristup,ne mozemo njima parirati na sredini,ako to pokusamo jasno je da gubimo.Znaci,eto im posjed a mi cemo,uz cvrstu i disciplinovanu igru u odbrani, njih ugrozavati povremenim presingom i kontrama i polukontrama.U tom slucaju sam ubijedjen da cak mozemo izvuci i pozitivan rezultat.
Bojim se da tako i mi ne budemo imali problema,dominiras na sredini ali ne mozes probiti odbranu.
Bilo bi dobro da barem za Argentinu mi uigramo drugaciji pristup,ne mozemo njima parirati na sredini,ako to pokusamo jasno je da gubimo.Znaci,eto im posjed a mi cemo,uz cvrstu i disciplinovanu igru u odbrani, njih ugrozavati povremenim presingom i kontrama i polukontrama.U tom slucaju sam ubijedjen da cak mozemo izvuci i pozitivan rezultat.
@Goalgetter
Razumijem sta hoces da klazes i zato bi ja Misketa poslao na klupu protiv jacih protivnika( ma koliko god mi bio drag ), pogotovo ako ne digne fizicku spremu. Razlog je jednostavan - Pjanic sam je dovoljan kao AMF i nece imati ko da ga guši i kao takav je najbolji. Harisovu poziciju nema ko odigrati.
Dakle, sa Misketom, Medom i Pjanom ovako, protiv slabijih:
------------------Medunjanin----------------------
----------Pjanic---------------Misimovic----------
Bez Misketa u formaciji 4-1-4-1
---------------------------Medunjanin------------------------------
------Hajrovic------Pjanic----------Salihovic---------Lulic-------
Trkacki jako mocni, ofanzivno isto tako
Mada bi ovog Salihovica najradije izostavio ili ga stavio na beka ( cak je i za tu poziciju glup ) a Kolašinca ili Zahirovica u vezu.
Steta sto nema Besica ..
Razumijem sta hoces da klazes i zato bi ja Misketa poslao na klupu protiv jacih protivnika( ma koliko god mi bio drag ), pogotovo ako ne digne fizicku spremu. Razlog je jednostavan - Pjanic sam je dovoljan kao AMF i nece imati ko da ga guši i kao takav je najbolji. Harisovu poziciju nema ko odigrati.
Dakle, sa Misketom, Medom i Pjanom ovako, protiv slabijih:
------------------Medunjanin----------------------
----------Pjanic---------------Misimovic----------
Bez Misketa u formaciji 4-1-4-1
---------------------------Medunjanin------------------------------
------Hajrovic------Pjanic----------Salihovic---------Lulic-------
Trkacki jako mocni, ofanzivno isto tako

Mada bi ovog Salihovica najradije izostavio ili ga stavio na beka ( cak je i za tu poziciju glup ) a Kolašinca ili Zahirovica u vezu.
Steta sto nema Besica ..
Čuj Hajrović u prvoj postavi, čovjek nije ni na klupi Galatasaraya, a Salihovića bi izostavio, čovjeka koji je možda u najboljoj formi od svih naših igrača.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kakarut, Micron, Quartararo, UtdBiH21 i 32 gosta.