FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
znaci osmanagic trenutno hoce da igra u 4 kluba iz bih-a 

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Bogičević je štoper i odličan je igrač, po meni. Na desnom beku nema ko nije igrao. Čolić, Bučan, Šimić, Bajić i niko se nije proslavio. Čolić je bio standardan u prvom dijelu a onda je počeo da "odgovara" Amaru. Kako se to završilo, jasno je. Minute na kapaljke. Čolić je sada možda skontao folIsnar je napisao/la:Pa vidi, tvoje misljenje je prilicno dobro i sa mnogim bi se stvarima slozio, ali sve je vec receno, da ne ulazim u daljnji elaborat protivnika... dalje, sto se tice pojacanja, mislim da je napadac najpotrebniji od svega, Mesanovic je najbolji ali on nije buducnost, ko zna hoce li moci izdrzati sve to sam, a u Lazu se ja ne bih pouzdao, podsjeca me na Berbatova, sve zivo izmasa. Sto se tice Rovcanina i Spahica, oni definitivno (blago receno) nemaju mjesta u Europskom Zelji... od prvog je moglo ispast svasta, ali njegova neozbiljnost se ne moze tolerisati... o ovom drugom pravo da kazem i neznam puno, ali cim nije skoro nikako igrao ove sezone, vjerujem da od njegovih kvaliteta bas ne zastaje dah. Dalje, ako ode Bekric (a ja se potajno nadam da nece) onda treba naci novog playmakera, inace cemo igrati ho-ruk igru... sto se tice bekova, mislim da Bogicevic nije toliko los, a za Radovanovica se slazem... koga dovesti? U napadu po meni Dzafic, mada ni taj Dudic nije crn, nije dzaba uvalio 14 golova u Travniku, jedino ne znam koliko je star. Sto se tice veznog reda, mislim da trebamo razmotriti neke opcije u inostranstvu, nesretne "ruse" ili "austrijance", valjda neko od njih bude zainteresovan da dodje na ponovno dokazivanje ili na zavrsetak karijere, nama bi odlicno dosao... naravno, nije to bas Bekric ali realno nemamo teorije dovesti boljeg od njega... za beka ne znam sta bih rekao, nisam bas nesto upucen u dobre bekove... u svakom slucaju pokusati zadrzati sve sto se moze, a ako odu Bekric i Sehic (a, ponavljam, nadam se da nece) onda po svaku cijenu zadrzati Bucana, Simica i Mirsada Besliju... eto, ovako ja to vidim, ali siguran sam da ce to SIR najbolje posloziti...
EDIT: Naravno, zadrzati i Culuma... neko gor spomenu Krunica, mislim da bi to bilo idealno rjesenje, a na njega sam mislio kad sam spomenuo "ruse"...

Dudić je igrao u Želji

Čolić iz Veleža je bek ako sam dobro upućen i dobar igrač ali voli "noćni život" i kafanu. Gančev je bio na probi i navodno je zadovoljio. Također se priča o Arsenijeviću iz Slavije kao opciji za desnog beka. Spominje se i Lukačević iz hrvatske lige kao pojačanje.
Ako možemo za Bekrića minimalno uzeti 500.000 KM sretno mu bilo

Zadnja izmjena: nikad_izvini, dana/u 26 maj 2010, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
tm84 je napisao/la:znaci osmanagic trenutno hoce da igra u 4 kluba iz bih-a
Možda Sloboda nadam se

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
U danasnjem sportu...Rusmir Cviko kaze...da je Gancev prvo pojacanje..za narednu sezonu 

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
jbga ako mu je vjerovati na rijec mislim da nije u pitanju sloboda..Frutek je napisao/la:tm84 je napisao/la:znaci osmanagic trenutno hoce da igra u 4 kluba iz bih-a
Možda Sloboda nadam setu je počeo , i prekriži sv.. Zrinjski nece iz Veleža u Zrinjski
mislim da bi mi imali najvece sanse ako bi odlucio ostati u BIH..U ovom trenutku mali je broj bh. klubova u kojima bih volio nastaviti karijeru. Veoma mi je bitno da ukoliko ostanem u BiH moj budući klub igra u Evropi
-PAJA Fan Club!!
jel ovo doticni gospodinLIvada je napisao/la:U danasnjem sportu...Rusmir Cviko kaze...da je Gancev prvo pojacanje..za narednu sezonu

http://www.youtube.com/watch?v=mCyj4XHObls
-PAJA Fan Club!!
- nikad_izvini
- Kontakt:
đLIvada je napisao/la:U danasnjem sportu...Rusmir Cviko kaze...da je Gancev prvo pojacanje..za narednu sezonu
Desni bek, lijepo

Amare, nastavi da me slušaš

PS šalim se

Zadnja izmjena: nikad_izvini, dana/u 26 maj 2010, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- themaniaks
- Kontakt:
nisam primjetio da je neko postavio,ako jest nek halali
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Delimir Bajić: Jako razočaran, definitivno odlazim iz Želje
Delimir Bajić (27), je u Željezničaru od sezone 2008/2009. Sjećamo se da je tada ovaj odbrambeni igrač stigao iz Veleža, a sve što su navijači znali o ovm momku je bilo to da je brat mnogo poznatijeg Branimira Bajića, tadašnjeg prvotimca BiH reprezentacije.
Sada svaki ljubitelj plave boje zna mnogo više, kao na primjer, da je Bajić sa "Željom" novi prvak BiH, ali i da nema zadatka koji ovaj igrač nije bio spreman izvršiti. Svaka ekipa koja je obilježila jedan period počinje od odbrane. Ni Željezničar nije izuzetak. Pred zadnje kolo, Bajić i kolege iz zadnje linije najuspješniji su bedem naše Premijere, a podatak da su Bajić (2), Kerla (2), Mešić (1), Cocalić (2) i Radovanović (1) postigli 8 golova, dovoljno govori o kakvoj potentnoj zadnjoj liniji je riječ. Liniji koja se mora očuvati...
Vratimo se na period kada je Bajić dolazio u "Dolinu ćupova". Tada je zajedno sa njim, iz gradskog rivala Sarajeva pristigao Sead Bučan ali i povratnik iz Rusije Predrag Šimić. Zajedno sa ostali saigračima trebalo im je dvije sezone ali i povratak Amara Osima pa da zaostatak od 10 bodova iz 13. kola, koliko im je nedostajalo do prvoplasiranog Širokog Brijega, pretvore u 7 bodova prednosti nad drugoplasiranim Borcem, nakon furioznog "plavog proljeća" (bodovna situacija prije zadnjeg kola op.a.).
Sve ovo pišemo jer ekipa koja je takvim suncem obasjala Grbavicu morala bi ostati na okupu (naravno da je nemoguće da ostanu baš svi, ali ovdje mislimo na one koji su podnijeli najveći teret). Naravno da su potrebna i pojačanja ali to je druga priča.
Sada dolazi izuzetno interesantan period gdje će utakmica za Upravu tima sa Grbavice biti možda i teža nego svi oni silni susreti u toku sezone. A da će to biti uvodni derbi pred izlazak u Evropu govori podatak da nakon zadnjeg kola i utakmice u Trebinju ugovori ističu: Bajiću, Šimiću, Bučanu, M. Bešliji, Radovanoviću. Dodamo li ovim dokazanim igračima i Bekrića koji sa svojim menadžerom već ima pravo pregovora sa drugim klubom, ali i Ćuluma koji je potpisao ugovor (1+1), onda sva ova situacija postaje još složenija.
Jedan od pobrojanih je i Delimir Bajić, igrač o kojem smo pisali na početku ovog teksta. Jedan je od prvih koji je obavio razgovor sa Upravom novog prvaka, jedan je od onih koji su mnogo uložili u ovu sezonu ali i jedan, da zaista možda i jedini koji je izravno optužen za gubitak Kupa. O svemu ovome razgovarali smo sa Bajićem koji je za Sport.ba otvorio svoju dušu.
- Spremamo se za Trebinje i tamo ćemo biti već dan ranije. Želimo da se kvalitetno pripremimo za utakmicu zadnjeg kola jer se želimo pokazati u najboljem svjetlu iako nam utakmica u rezultatskom smislu ne znači mnogo. Idemo se prikazati u što boljem izdanju. Da li će igrati najbolji sastav ili možda igrači koji nisu mnogo igrali, ta odluka je na treneru.
- Uglavnom, kada sam ja u pitanju, obavio sam razgovor i naravno da je bilo riječi o mom produženju ugovora ali ništa od toga.
Ništa od toga? Zasigurno ste očekivali bolje uslove u ugovoru što je nakon osvojene titule i realno očekivati?
- Pa svako očekuje da ga se više cijeni, ali sa ponuđenim apsolutno nisam zadovoljan. Čak se može reći i da sam razočaran, ne samo sa ovom ponudom za novi ugovor već i sa nekim stvarima iz bliže prošlosti.
O čemu sa radi?
- Razočarenje je raslo još od susreta na Grbavici u okviru finala Kupa kada je Borac slavio. Mislim da nije korektno što sam u nekim izjavama od strane šefa okarakterisan kao jedini krivac. Da li je možda ekipa podbacila? Da li sam ja jedini baš taj koji je svu odgovornost ali i kritiku trebao primiti na svoja pleća. Na kraju i taj prijedlog novog ugovora, ali ustvari najviše me boli taj odnos i definitivno je jasno da ja odlazim iz Želje.
Znači, ukoliko zauzmete mjesto u sastavu koji treba istrčati u Trebinju to će biti vaša posljednja utakmica u dresu Željezničara? Pitamo vas, jer ipak smo pomalo iznenađeni.
- Da to će biti moja zadnja utakmica za Željezničar. Jako razočaran definitivno odlazim iz Želje.
Bajić koji je za Željezničar sakupio 42 nastupa nije zvučao ljutito ali defnitivno razočaranje se itekako osjetilo u njegovom glasu. Uspjesi, neuspjesi, odlasci ili razočarenja, definitivna su realnost modernog nogometa. Veliki rezultat ekipe sa Grbavice i euforija tokom proljeća možda su nas učinili krhkim na ovakve informacije. Ali vratimo se u realnost, igrači ne žive od pehara podignutog u prošlu nedjelju već od onoga od čega i svi mi.
Nakon "Željinog proljeća" očekuje nas, pregovorima oko novih ugovora, vrelo ljeto na Gebavici.
Delimir Bajić (27), je u Željezničaru od sezone 2008/2009. Sjećamo se da je tada ovaj odbrambeni igrač stigao iz Veleža, a sve što su navijači znali o ovm momku je bilo to da je brat mnogo poznatijeg Branimira Bajića, tadašnjeg prvotimca BiH reprezentacije.
Sada svaki ljubitelj plave boje zna mnogo više, kao na primjer, da je Bajić sa "Željom" novi prvak BiH, ali i da nema zadatka koji ovaj igrač nije bio spreman izvršiti. Svaka ekipa koja je obilježila jedan period počinje od odbrane. Ni Željezničar nije izuzetak. Pred zadnje kolo, Bajić i kolege iz zadnje linije najuspješniji su bedem naše Premijere, a podatak da su Bajić (2), Kerla (2), Mešić (1), Cocalić (2) i Radovanović (1) postigli 8 golova, dovoljno govori o kakvoj potentnoj zadnjoj liniji je riječ. Liniji koja se mora očuvati...
Vratimo se na period kada je Bajić dolazio u "Dolinu ćupova". Tada je zajedno sa njim, iz gradskog rivala Sarajeva pristigao Sead Bučan ali i povratnik iz Rusije Predrag Šimić. Zajedno sa ostali saigračima trebalo im je dvije sezone ali i povratak Amara Osima pa da zaostatak od 10 bodova iz 13. kola, koliko im je nedostajalo do prvoplasiranog Širokog Brijega, pretvore u 7 bodova prednosti nad drugoplasiranim Borcem, nakon furioznog "plavog proljeća" (bodovna situacija prije zadnjeg kola op.a.).
Sve ovo pišemo jer ekipa koja je takvim suncem obasjala Grbavicu morala bi ostati na okupu (naravno da je nemoguće da ostanu baš svi, ali ovdje mislimo na one koji su podnijeli najveći teret). Naravno da su potrebna i pojačanja ali to je druga priča.
Sada dolazi izuzetno interesantan period gdje će utakmica za Upravu tima sa Grbavice biti možda i teža nego svi oni silni susreti u toku sezone. A da će to biti uvodni derbi pred izlazak u Evropu govori podatak da nakon zadnjeg kola i utakmice u Trebinju ugovori ističu: Bajiću, Šimiću, Bučanu, M. Bešliji, Radovanoviću. Dodamo li ovim dokazanim igračima i Bekrića koji sa svojim menadžerom već ima pravo pregovora sa drugim klubom, ali i Ćuluma koji je potpisao ugovor (1+1), onda sva ova situacija postaje još složenija.
Jedan od pobrojanih je i Delimir Bajić, igrač o kojem smo pisali na početku ovog teksta. Jedan je od prvih koji je obavio razgovor sa Upravom novog prvaka, jedan je od onih koji su mnogo uložili u ovu sezonu ali i jedan, da zaista možda i jedini koji je izravno optužen za gubitak Kupa. O svemu ovome razgovarali smo sa Bajićem koji je za Sport.ba otvorio svoju dušu.
- Spremamo se za Trebinje i tamo ćemo biti već dan ranije. Želimo da se kvalitetno pripremimo za utakmicu zadnjeg kola jer se želimo pokazati u najboljem svjetlu iako nam utakmica u rezultatskom smislu ne znači mnogo. Idemo se prikazati u što boljem izdanju. Da li će igrati najbolji sastav ili možda igrači koji nisu mnogo igrali, ta odluka je na treneru.
- Uglavnom, kada sam ja u pitanju, obavio sam razgovor i naravno da je bilo riječi o mom produženju ugovora ali ništa od toga.
Ništa od toga? Zasigurno ste očekivali bolje uslove u ugovoru što je nakon osvojene titule i realno očekivati?
- Pa svako očekuje da ga se više cijeni, ali sa ponuđenim apsolutno nisam zadovoljan. Čak se može reći i da sam razočaran, ne samo sa ovom ponudom za novi ugovor već i sa nekim stvarima iz bliže prošlosti.
O čemu sa radi?
- Razočarenje je raslo još od susreta na Grbavici u okviru finala Kupa kada je Borac slavio. Mislim da nije korektno što sam u nekim izjavama od strane šefa okarakterisan kao jedini krivac. Da li je možda ekipa podbacila? Da li sam ja jedini baš taj koji je svu odgovornost ali i kritiku trebao primiti na svoja pleća. Na kraju i taj prijedlog novog ugovora, ali ustvari najviše me boli taj odnos i definitivno je jasno da ja odlazim iz Želje.
Znači, ukoliko zauzmete mjesto u sastavu koji treba istrčati u Trebinju to će biti vaša posljednja utakmica u dresu Željezničara? Pitamo vas, jer ipak smo pomalo iznenađeni.
- Da to će biti moja zadnja utakmica za Željezničar. Jako razočaran definitivno odlazim iz Želje.
Bajić koji je za Željezničar sakupio 42 nastupa nije zvučao ljutito ali defnitivno razočaranje se itekako osjetilo u njegovom glasu. Uspjesi, neuspjesi, odlasci ili razočarenja, definitivna su realnost modernog nogometa. Veliki rezultat ekipe sa Grbavice i euforija tokom proljeća možda su nas učinili krhkim na ovakve informacije. Ali vratimo se u realnost, igrači ne žive od pehara podignutog u prošlu nedjelju već od onoga od čega i svi mi.
Nakon "Željinog proljeća" očekuje nas, pregovorima oko novih ugovora, vrelo ljeto na Gebavici.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
-
- Kontakt:
Za Bekrica nema sanse da se uzmu te pare koje vi spominjete, nije niko lud dati 500.000 za igraca kojem ugovor istice za pola godine, ja znam pouzdano kako tu stvari stoje oko njega i nemojte se bezveze nadati nekim ciframa koje ni blizu nisu ostvarive....
I jos nesto, nije mi jasno kako se ti ugovori potpisuju da isticu na pola sezone to jos nigdje nisam vidio, i onda se pojavljuju slucajevi tipa cocalic
I jos nesto, nije mi jasno kako se ti ugovori potpisuju da isticu na pola sezone to jos nigdje nisam vidio, i onda se pojavljuju slucajevi tipa cocalic
ja sam skroz pesimistican sto se tice ostanka pojedinih i mogucih pojacanja...
znaci moze me nesto samo obradovati..

- themaniaks
- Kontakt:
"Međutim, u proljetnom dijelu smo igrali zaista sjajno i mislim da smo zasluženo šampioni", rekao je Bekrić, koji nam, ipak, nije želio otkriti da li će ostati na Grbavici.
"O tome uopšte ne razmišljam. Uživam u trenucima radosti. Vidjet ćemo šta će biti“.
"O tome uopšte ne razmišljam. Uživam u trenucima radosti. Vidjet ćemo šta će biti“.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
-
- Kontakt:
Otice vecinom svi ovi za koje se i spekulise, ali ce i doci dosta igraca jer se njih dosta nudi, sad je pitanje ko ce se kako uklopiti jer su to vecinom povratnici i oni bez ugovorablablabla je napisao/la:ja sam skroz pesimistican sto se tice ostanka pojedinih i mogucih pojacanja...
- themaniaks
- Kontakt:
Cisto sumnjam da ce Radovanovic,Culum,M.Beslija otici a i po ovom sto sam procitao izgleda da se i Bekric dvoumi,jer sad je skroz druga situacija,Zeljo igra ligu prvaka,Zeljo je sad hit i sigurno kad bi se nasla neka sredstva da im se poboljsaju primanja da bi ostali.
evo moje nekakve slike o trenutnoj i buducoj situaciji:
kvalifikacije za evropu:
a) Ostanak svih igraca (najvaznijih)
namucicemo se dosta u kvalifikacijama...mogli bi dogurati do 3 pretkola ili najvise play-off LE (mada i to tesko)
b) Odlazak najavljenih
vrlo, vrlo tesko cak i u 2 kolu kvalifikacija osim ako ne dobijemo 2-3 najslabije ekipe
za premijer ligu su mi slijedeca ocekivanja
a) Ostanak svih igraca
uslijedilo bi rasturanje u premijer ligi 65+ bodova
b) Odlazak najavljenih:
vise je nego realno ocekivati borbu za 1-3 mjesta
pojacanja za evropu: kako god u evropi ne vjerujem da bi mogli ista napraviti jer se ne moze igrac tek tako lako i brzo prilagoditi u novoj ekipi...
pojacanja za ligu: to cemo jos vidjeti...
znaci ako cu biti realan, ne vjerujem da ce se desiti opcija a) ni u evropi ni u ligi slijedece sezone...
ako se desi nesto priblizno bio bi prezadovoljan
da nisam malo zakomplikovao
kvalifikacije za evropu:
a) Ostanak svih igraca (najvaznijih)
namucicemo se dosta u kvalifikacijama...mogli bi dogurati do 3 pretkola ili najvise play-off LE (mada i to tesko)
b) Odlazak najavljenih
vrlo, vrlo tesko cak i u 2 kolu kvalifikacija osim ako ne dobijemo 2-3 najslabije ekipe
za premijer ligu su mi slijedeca ocekivanja
a) Ostanak svih igraca
uslijedilo bi rasturanje u premijer ligi 65+ bodova

b) Odlazak najavljenih:
vise je nego realno ocekivati borbu za 1-3 mjesta
pojacanja za evropu: kako god u evropi ne vjerujem da bi mogli ista napraviti jer se ne moze igrac tek tako lako i brzo prilagoditi u novoj ekipi...
pojacanja za ligu: to cemo jos vidjeti...

znaci ako cu biti realan, ne vjerujem da ce se desiti opcija a) ni u evropi ni u ligi slijedece sezone...
ako se desi nesto priblizno bio bi prezadovoljan
da nisam malo zakomplikovao

FOTOPRIČA: TM BREZA ! (Slike sa posljednje utakmice,sjedaljka u plavom salonu)
http://tm87-breza.com.ba/
http://tm87-breza.com.ba/
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza
- nikad_izvini
- Kontakt:
Sve to stoji, ali ako si ti rekao "da znaš pouzdano" ja ti bezrezervno vjerujemAdmiral_TM87 je napisao/la:Za Bekrica nema sanse da se uzmu te pare koje vi spominjete, nije niko lud dati 500.000 za igraca kojem ugovor istice za pola godine, ja znam pouzdano kako tu stvari stoje oko njega i nemojte se bezveze nadati nekim ciframa koje ni blizu nisu ostvarive....

Dalje, neće da potpiše novi ugovor. Nema problema. Vozdra igranje u LŠ, na tribine lagano do Decembra. Da mi je otac rođeni ne bi igrao ako neće da potpiše novi ugovor. Vrlo prosto.
Cocalić se zajebao, tako barem čujem od momka koji ga poznaje i koji se čuje sa njim. Nije zadovoljan. U početku je igrao sad ga nema nigdje. Od 31 igrača na rosteru Panioniosa čak 16 ima bolju minutažu od njega. Jest došao na pola sezone ali je odigrao ukupno 7 utakmica

Što se tiče ovih igrača kojima ističu ugovori, po meni, valjalo bi zadržati Bešliju i možda Bučana. Ovo ostalo, noga.
Šampionska ekipa sa šampionskim igračkim kadrom. Sada smo uzeli titulu na trčanje bez nekog znanja. U Europi svi trče, to nije novost

PS ni meni nije jasno potpisivanje ugovora koji traje do Decembra. Faruk-Samirova posla. Greška nove uprave je bila što to nije korigovala. Opet, u kakvoj smo bili situaciji bilo je daj šta daš, popravljaćemo poslije.
Mada, oni su zapravo došli jer se Džeko trebao prodati na početku prošle sezone

Hahanikad_izvini je napisao/la: Cocalić se zajebao, tako barem čujem od momka koji ga poznaje i koji se čuje sa njim. Nije zadovoljan. U početku je igrao sad ga nema nigdje. Od 31 igrača na rosteru Panioniosa čak 16 ima bolju minutažu od njega. Jest došao na pola sezone ali je odigrao ukupno 7 utakmicaNije se baš proslavio. Možda bi bolje prošao da je ostao u Želji koji sada igra LŠ za razliku od Panioniosa gdje sjedi na klupi i koji se bori za opstanak
![]()
Zbog ovog se vrijedilo registrovati! Pa šta ti bolan ima govoriti neki momak, zar ne znaš internet koristiti?!
Ovako! U pocetku nije igrao! Jer nije prosao pripreme! Zadnjih 8 kola(jednu preskočio zbog kartona) je najstandardniji i najbolji igrač Panioniosa! Miljenik navijača! A da su dobili Aris kući 3 kola do kraja, bili bi na 2 boda od play off-a i bila bi mrtva trka! 1:1 završilo, a rasturili ih po prilikama. A ovako su završili na 8 mjestu! Ni u jednom trenu ne boreći se za opstanak! I onda kad vidim ove neke podatke(16 od 31) i slične idiotarije, onda fakat vidim koliko si napaćen i koliko bi i ti i taj njegov navodni poznanik željeli da ga sahranite. Ovako možete samo da muda svoja jedete! Čuj sjedi na klupi hahah
Trener ga mijenja samo kad on to zatraži!

Alaim: Prije sedam kola sve se znalo
Muhamed Alaim godinama živi za klub, za razliku od nekih kojima je klub usputna stanica, poligon za prodaju. Alaim je iz ljubavi prema klubu odbijao unosne ponude, povređivao se i ostajao bez transfera, zapostavljan od strane selektora, a bio prvi na braniku kada je trebalo braniti ugled kluba. Čini se da je i njemu prekipilo. Sreli smo ga dok je u «Pionirskoj» šetao svoju djecu. - U ovoj ligi se sve unaprijed zna. Željo je politički prvak. Misliš da je slučajno što je jedne godine prvak iz reda Hrvata, druge Srba, treće godine iz bošnjačkog korpusa. Pa, meni je čovjek rekao i šokirao me prije sedam kola, ko će biti prvak, ko će ispasti, ko uzeti Kup. Nisam vjerovao, ali već tada je nepravljen inižinjering da Sarajevo ne ode u Evropu - rekao nam je Alaim, koji je stekao simpatije, kako u svom klubu, tako i u drugim sredinama zbog svoje beskompromisne borbe za čiste odnose u fudbalu. Čini se kako je shvatio da je to «sizifovski posao», pa je izvjestan njegov odlazak iz naše lige.
-
- Kontakt:
I ? , kakve to veze sa nama ima ? 

Trenutno korisnika/ca: 1921TM87, bvsic, Kabinet1987, kontra, Lokomotifa, Samba71, xFrAg, zastitaIdentiteta i 126 gostiju.