Pojedinima džaba crtat izgleda, oni će opet po svome iako im crno na bijelo postaviš podatke.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: Bundesliga
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Možda čovjek ne prati toliko njemački fudbalBundesliga je napisao/la: ↑06 jan 2023, 16:09Pojedinima džaba crtat izgleda, oni će opet po svome iako im crno na bijelo postaviš podatke.

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Shategabri je poglup insan dzaba njemu i crtati. Najgluplji 40 godisnjak ikad
Ovo 50%+1 pravilo je već puno puta prožvakavano. Razlozi zašto se ne napušta su isto poznati, njemci ne daju tako lako svoje kompanije, strateške resurse itd.... pa tako ne daju ni svoje klubove. E sad, koliko su klubovi stvarno njihovi, u smislu da klubom stvarno upravljaju navijači/članovi na godišnjim skupštinama to je već drugo pitanje.
Zašto dortmund, kusen, gladbach itd. ne žele ukidanje tog pravila, osim ovog gore rečenog, ima nešto i u parafrazi one "bolji prvi u selu nego drugi u gradu". Tj. bolje bit u prvih šest u bundesu nego 15-ti ili 18-ti ako se napravi "level playing field" i tradicionalisti se ponovo vrate u ring (hamburg, stuttgart, köln, sechzigeri,...). A i tu je ona: "mi smo godinama krvavo radili da uđemo u prvih šest (npr. freiburg, union,...), a ovi bi nas tuđim parama samo tako izgurali, e pa neće moći..."
S druge strane, bayo je svjestan da će bez velike kapitalne baze teško na dugi rok opstat u eliti, tako da nema ništa protiv ukidanja ovog pravila. Na kraju krajeva, zašto većinski vlasnici ne bi bili npr. DT i BMW, sve opet ostaje doma a koja milijarda ojra bi baš dobro legla.
P.S. Mislim da je jako loše vrijeđati na osobnoj razini, treba raspravljati samo argumentima. Svako ko čita ima svoju pamet i vidi ko, šta i na temelju čega govori, a nikog se ionako ne može u nešto silom uvjerit.
Zašto dortmund, kusen, gladbach itd. ne žele ukidanje tog pravila, osim ovog gore rečenog, ima nešto i u parafrazi one "bolji prvi u selu nego drugi u gradu". Tj. bolje bit u prvih šest u bundesu nego 15-ti ili 18-ti ako se napravi "level playing field" i tradicionalisti se ponovo vrate u ring (hamburg, stuttgart, köln, sechzigeri,...). A i tu je ona: "mi smo godinama krvavo radili da uđemo u prvih šest (npr. freiburg, union,...), a ovi bi nas tuđim parama samo tako izgurali, e pa neće moći..."
S druge strane, bayo je svjestan da će bez velike kapitalne baze teško na dugi rok opstat u eliti, tako da nema ništa protiv ukidanja ovog pravila. Na kraju krajeva, zašto većinski vlasnici ne bi bili npr. DT i BMW, sve opet ostaje doma a koja milijarda ojra bi baš dobro legla.
P.S. Mislim da je jako loše vrijeđati na osobnoj razini, treba raspravljati samo argumentima. Svako ko čita ima svoju pamet i vidi ko, šta i na temelju čega govori, a nikog se ionako ne može u nešto silom uvjerit.
- Shategabri
- Kontakt:
Slazem se u potpunosti. Nije mi jasno kako moze biti ovako smor.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
- Omerbavarac
- Kontakt:
Georginio Rutter veoma blizu Leedsa.
Vrijednost transfera ce iznositi oko 30 miliona eura a ne smijemo zaboraviti da ga je Hoffenheim prije sezonu i pol doveo za 750 hiljada eura.
Mozda je steta sto ih napusta jedan takav potencijal jer momak tek ima 20 godina ali bi malo koja ekipa odbila ovakvu ponudu.
Vrijednost transfera ce iznositi oko 30 miliona eura a ne smijemo zaboraviti da ga je Hoffenheim prije sezonu i pol doveo za 750 hiljada eura.

Mozda je steta sto ih napusta jedan takav potencijal jer momak tek ima 20 godina ali bi malo koja ekipa odbila ovakvu ponudu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
Export-import šljaka ko švicarski sat.
Nije samo Rutter pred odlaskom nego i Kone iz Gladbacha. A tek je trećina TP prošla.

Bayern: Roca, O. Richards, C. Richards - ukupno 32.5m€
BVB: Haaland, Akanji - ukupno 77.5m€
Leipzig: Adams, Hwang - ukupno 33.7m€
Union: Awoniyi, Dajaku - ukupno 21.5m€
Mainz: Niakhate - ukupno 10m€
Wolfsburg: Mbabu - ukupno 5.5m€
Bochum: Bella-Kotchap - ukupno 11m€
Stuttgart: Kalajdžić, Mangala, Churlinov - ukupno 34.5m€
Dakle za 15 igrača Bundesligaši su Englezima uzeli na ljeto skoro 230m€. Bayern se riješio škarta, dok su ostali izgubili većinom jako bitne karike svoje ekipe, ali su ekipe zaradile novce koje do sada nisu mogli dobiti za transfere. Realnost je da je Bundesliga trenutno najisplativije englesko tržište, a s druge strane Bochum i Union su oborili sve rekorde po prodaji igrača za više od 2 do 3 puta. Tako se i ovaj transfer rok taj trend nastavlja, Leipzig primjera radi je zaobišao to famozno pravilo na sebi svojstven način i opet su razvojna akademija Bayernu, Dortmundu i Englezima, ne znam ja da bi to pravilo 50+1 išta riješilo jer i investitori koji bi došli u Njemačku ne bi sigurno bili snažni ko ovi što kupe po Engleskoj.
BVB: Haaland, Akanji - ukupno 77.5m€
Leipzig: Adams, Hwang - ukupno 33.7m€
Union: Awoniyi, Dajaku - ukupno 21.5m€
Mainz: Niakhate - ukupno 10m€
Wolfsburg: Mbabu - ukupno 5.5m€
Bochum: Bella-Kotchap - ukupno 11m€
Stuttgart: Kalajdžić, Mangala, Churlinov - ukupno 34.5m€
Dakle za 15 igrača Bundesligaši su Englezima uzeli na ljeto skoro 230m€. Bayern se riješio škarta, dok su ostali izgubili većinom jako bitne karike svoje ekipe, ali su ekipe zaradile novce koje do sada nisu mogli dobiti za transfere. Realnost je da je Bundesliga trenutno najisplativije englesko tržište, a s druge strane Bochum i Union su oborili sve rekorde po prodaji igrača za više od 2 do 3 puta. Tako se i ovaj transfer rok taj trend nastavlja, Leipzig primjera radi je zaobišao to famozno pravilo na sebi svojstven način i opet su razvojna akademija Bayernu, Dortmundu i Englezima, ne znam ja da bi to pravilo 50+1 išta riješilo jer i investitori koji bi došli u Njemačku ne bi sigurno bili snažni ko ovi što kupe po Engleskoj.
-
- Kontakt:
Zavisi šta je cilj tim investitorima i koliko su jaki. RB posjeduje mnogo timova iz različitih sportova tako da ne idu all in na samo jedan klub. Tu je i FFP pa se ne može trošiti kako hoćeš osim ako se ne prave fiktivne firme koje posjeduju vlasnici. Treba imati i dobru upravu inače ti pare ne znače mnogo. To najbolje možemo vidjeti na primjeru Herthe. Neki investitori samo gledaju profit i nije ih briga za rezultate toliko. Tačnije filijale su za pravljenje i prodavanje igrača. Hoffenheim npr.coelho41 je napisao/la: ↑10 jan 2023, 08:37Leipzig primjera radi je zaobišao to famozno pravilo na sebi svojstven način i opet su razvojna akademija Bayernu, Dortmundu i Englezima, ne znam ja da bi to pravilo 50+1 išta riješilo jer i investitori koji bi došli u Njemačku ne bi sigurno bili snažni ko ovi što kupe po Engleskoj.
I am not yet born; O hear me.
-
- Kontakt:
jel se sjećate toga da je Mitar Mirić nosio dres Bayerna?
Ko ti je taj Mitar Mirić? Znaš li ti da je Buba Corelli bio u dresu Bayerna u spotu pjesme koja ima 137M pregleda na YT?
-
- Kontakt:
ne znam stvarno, znam samo ovog dosta poznatijeg muzičara

Kad bavarski gigant zovne

-
- Kontakt:
Demirović, Čolina i Beljo u Augsburgu, zaista će biti zanimljivo pratiti to društvo
Jel' ovo Moukoko ima 22g umjesto 18 g.
Ne bi me čudilo da ima čak i 30g. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sjećam se kad je Lukaku onomad igrao za Anderlecht protiv Dinama, tad je kao imao 17 godina. A izgledao ko da ima 25.
Sad svako malo povreda, sve na njemu otišlo, ja mislim da je lik stariji od Dzeke, da ima 40+ godina, a po papirima nema ni 30...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa nije cudo sto je ovaj Moukoko prekucavao mladje kategorije kad je bio cetiri godine stariji od ostalih. Pa jbt i mi sa foruma bi bili najbolji na terenu tako. To je ogromna razlika u djecijem uzrastu.kraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2023, 22:02Sjećam se kad je Lukaku onomad igrao za Anderlecht protiv Dinama, tad je kao imao 17 godina. A izgledao ko da ima 25.
Sad svako malo povreda, sve na njemu otišlo, ja mislim da je lik stariji od Dzeke, da ima 40+ godina, a po papirima nema ni 30...
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Svaki afrikanac u 99% slučajeva lažira godine, rodne listove i ostale stvari, zato malo-malo iskoči neka afera, pravi rodni list i sl. Bakery Jatta iz HSV-a je primjer, ušao u Njemačku sa 98. godištem, a ustvari bio 95. Silas Nwankwo iz Myallbyja u Švedskoj, igrao u nigerijskom prvenstvu kao 24-godišnjak, odjednom se pojavio u Švedskoj kao 18-godišnjak, baš smiješnokraljttbvb je napisao/la: ↑12 jan 2023, 22:02Sjećam se kad je Lukaku onomad igrao za Anderlecht protiv Dinama, tad je kao imao 17 godina. A izgledao ko da ima 25.

Onda također Samuel Etoo, Obafemi Martins koji je u prajmu sa 28 godina otišao u MLS jer nije više mogao

Baš kao što Justin kaže, svako ko je igrao/trenirao fudbal u mlađim kategorijama znaju koja je razlika između nekog ko ima 13-14-15 godina i ovih od 16-17-18-19, tu se godina razlike u tim uzrastima baš osjeti na terenu, a navodno ovaj (Moukoko) sa 13 bio najbolji strijelac Bundeslige među dječacima uzrasta 16-17 godina, ma kako da ne...
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.