AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Baksuzluk se moze desiti jednu ili dvije tekme u sezoni, ja bi rekao da kod nas nije baksuzluk vec NEZNANJE, JAVASLUK koji je radjen od skudeta pa tek sad isplivao malkice na povrsinu.....
Na svu ovu zbrku oko ekipe misljenja sam da je Sergio covjek koji nam je u ovom trenutku najmanje potreban. Covjek njegovog karaktera i teskog ega nista nece dobro donijeti. Ok je da neko zavede red tu nema dvojbe, ali los trenutak su izabrali. Misljenja sam da bi bolje prosli sa nekim trenerom koji ce biti "dobar" sa igracima, uci im u glave, nesto u vidu dobrog motivatora, ne mora ni biti vrli takticar i strucnjak vec neko ko ce probuditi zelju za igranjem kod nasih uspavani ljepotica.
Da prizeljkivao sam Contea koji je isti ters, ali na ljeto kad si mogao nesto od pocetka graditi, sad kad je sezona u jeku onda je to greska, zato cemo i platiti skupu cijenu na kraju.
Da prizeljkivao sam Contea koji je isti ters, ali na ljeto kad si mogao nesto od pocetka graditi, sad kad je sezona u jeku onda je to greska, zato cemo i platiti skupu cijenu na kraju.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Imali su u Pioliju očinsku figuru, pa su ga otjerali tj. sam se povukao kad je vidio da je izgubio svlačionicu i da im više ništa ne može.
Otjerali su i Fonsecu, al' tu me i ne čudi jer frajer nema nikakav autoritet i auru da bude u Milanu, bilo je očekivano da će ga ove mimoze pojesti i sažvakati. Epski zajeb uprave.
Sergio jest protjerao par igrača koji su unosili nemir, al' sad ispade da im ni to ne godi kad imaju nekoga ko zahtjeva full fokus i borbu na terenu. Pa šta koji qurac vam odgovara onda?
Imam dojam da šta god napraviš, koga god dovedeš, ko god da igra na terenu... isti qurac će biti. Jednostavno ništa ne valja, ništa ne funkcioniše i nestvarne/neobjašnjive su pacerske greške koje prave mahom iskusniji igrači koje nas koštaju bodova. Napravljen je zajeb ljetos i tu više nema ispravke, već u oktobru je bilo jasno da je sezona izgubljena i da sad samo mlate mrtvog konja.
Kakva god odluka bila na kraju, jasno je da se mora izvršiti čistka kod igračkog karta jer bi ovaj skup igrača i prajm Ancelotija ili Klopa odveo u propast.
Otjerali su i Fonsecu, al' tu me i ne čudi jer frajer nema nikakav autoritet i auru da bude u Milanu, bilo je očekivano da će ga ove mimoze pojesti i sažvakati. Epski zajeb uprave.
Sergio jest protjerao par igrača koji su unosili nemir, al' sad ispade da im ni to ne godi kad imaju nekoga ko zahtjeva full fokus i borbu na terenu. Pa šta koji qurac vam odgovara onda?
Imam dojam da šta god napraviš, koga god dovedeš, ko god da igra na terenu... isti qurac će biti. Jednostavno ništa ne valja, ništa ne funkcioniše i nestvarne/neobjašnjive su pacerske greške koje prave mahom iskusniji igrači koje nas koštaju bodova. Napravljen je zajeb ljetos i tu više nema ispravke, već u oktobru je bilo jasno da je sezona izgubljena i da sad samo mlate mrtvog konja.
Kakva god odluka bila na kraju, jasno je da se mora izvršiti čistka kod igračkog karta jer bi ovaj skup igrača i prajm Ancelotija ili Klopa odveo u propast.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Sve ok rope, ali si izostavio glavno; nijedna čistka, koliko god igrača otjerao/doveo neće promijeniti stvari na bolje, dugoročno. Menadžment i vlasnici su stvorili inkompetentnu i otrovnu klimu sa pogrešnim fokusom. Umjesto sporta i rezultata oni su bolesni za financijsim rezultatima, jer klub tretirajui gledaju kao kakvu firmu. Man Utd kuburi sa sličnim, koliko god para uložili, pa i ko god od igrača dođe, propadnu.
Nijedan ljubitelj sporta neće nikad reć "sjećaš li se one sezone kad smo završili sa 400M u plusu?"
Nijedan ljubitelj sporta neće nikad reć "sjećaš li se one sezone kad smo završili sa 400M u plusu?"
Mozda stoji to za Piolia, da su se pojedini igraci zasitili. Ali umjesto da si to osvjezio sa par dobri pjacanja, oni su odlucili da prodaju dusu Milana. Sezonu posle pustili i Piolia i dobili smo sto smo dobili. Da je promjena bila neizbjezna ne bi se slozio. Bas radi ovog sto sam napisao prije, mogli su to drugacije uraditi. Isto tako da su pogrijesili vidi se vec sad, a sezona jos nije ni zavrsena. Nije svaka promjena dobra, bolje da su mu unaprijedili momcad sa par dobri igraca i nastavili dalje. Sad smo ni tamo ni ovamo. Sad nam uspjeh predstavlja i samo ucesce u LP, a do skora je to bilo nesto normalno. Nisko smo pali jbg.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Od "starosjedioca" su tu još ostali Theo I Leao, i koliko god to zvučalo cudno i ludo, njih dvojica su ujedno i dva najveća buntovnika. Kada se oni prodaju Milanu će krenuti, pa makar I sa sezonu/dvije patnje ako se može to tako nazvati. Jednom su misli odavno van Milana a drugi je poseban slučaj kada je u pitanju glava i to ne može nažalost niko promijeniti. Ako će se birati pravi trenutak za novi početak ili neki vid tranzicije neka to bude ovo ljeto tj naredna sezona. Mišljenja sam da se treba pružiti prilika Conceicau, jer kada se riješi gore navedenih, i kada mu se dovedu igrači po njegovoj želji to će biti nešto sasvim drugo. Ova ekipa je rastimana od odlasalka Piolija i to ne može niko promijeniti za 4 mjeseca. Za kraj, danas citam da je za Ligu prvaka potrebno cca 70 ak bodova a da bi došli do te brojke treba nam ni manje ni više nego 10 pobjeda u preostalih 13 utakmica. I da smo u najboljoj formi, to sumnjam da možemo ostvariti ( Lacio, Napoli, Fiorentina, Atalanta, Roma, Udine, Bologna 2x, Como, Venezia, Monza, Genova, Lece). Koliko se isplati igrati Ligu Evrope kada je 60-70% manji fond nego u Lp, pitanje je?
Ne treba ni spominjati da su potrebne promjene i u stručnom kadru, te da nam treba pravi sportski direktor, a ne ovi priučeni skauti i ostali qurci koji obnašaju te funkcije kojima nisu dorasli.
Tek onda možemo preći na igrače, gdje je također potrebno svježe krvi i po mogućnosti, iskusnih igrača sa liderskim karakteristikama. Sve ove zvjezdice kojima se ne igra i koje žive na staroj slavi mogu da idu.
Tek onda možemo preći na igrače, gdje je također potrebno svježe krvi i po mogućnosti, iskusnih igrača sa liderskim karakteristikama. Sve ove zvjezdice kojima se ne igra i koje žive na staroj slavi mogu da idu.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Isplati ako se dodje do polufinala ili jos bolje finala. Za takav plasman od uefe se inkasira oko 30ak mil, i nesto malo vise od te cifre klub ima revenue za 8 domacih utakmica. Nisam 100% siguran, ali vjerujem da to takodjer donosi nesto i od sponzora.Adi33 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 21:38Od "starosjedioca" su tu još ostali Theo I Leao, i koliko god to zvučalo cudno i ludo, njih dvojica su ujedno i dva najveća buntovnika. Kada se oni prodaju Milanu će krenuti, pa makar I sa sezonu/dvije patnje ako se može to tako nazvati. Jednom su misli odavno van Milana a drugi je poseban slučaj kada je u pitanju glava i to ne može nažalost niko promijeniti. Ako će se birati pravi trenutak za novi početak ili neki vid tranzicije neka to bude ovo ljeto tj naredna sezona. Mišljenja sam da se treba pružiti prilika Conceicau, jer kada se riješi gore navedenih, i kada mu se dovedu igrači po njegovoj želji to će biti nešto sasvim drugo. Ova ekipa je rastimana od odlasalka Piolija i to ne može niko promijeniti za 4 mjeseca. Za kraj, danas citam da je za Ligu prvaka potrebno cca 70 ak bodova a da bi došli do te brojke treba nam ni manje ni više nego 10 pobjeda u preostalih 13 utakmica. I da smo u najboljoj formi, to sumnjam da možemo ostvariti ( Lacio, Napoli, Fiorentina, Atalanta, Roma, Udine, Bologna 2x, Como, Venezia, Monza, Genova, Lece). Koliko se isplati igrati Ligu Evrope kada je 60-70% manji fond nego u Lp, pitanje je?
embrace the chaos
Klasika, tjerati cemo svoje legende (Paolo) a dovoditi ovog mafijasa.
Čak je i on spejs šatl za ovo što imamo i daleko sposobniji od njih.
Mada je ovaj Berta iz Atletica u prednosti i to bi bio dobar posao.
Mada je ovaj Berta iz Atletica u prednosti i to bi bio dobar posao.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Monza ce najvjerovatnije u Seriju B, nek vrate 'Uncle Festera''
kud ces bolje i iskusnije 

Evidentno se algoritmi u Milanu pale na ex-Laziale; niko ni da spomene da je lord Bonera dobio nogu, stigao je grande Massimmo Oddo
Pamti li još ko Lazievu odbranu u Milanu; Nesta, Pancaro, Favalli, Oddo?
Conceicao je ista škola, a kad smo već na Naziju, iz te generacije je rekordni broj igrača prešao u redove trenera;
Simeone, Inzaghi Jr., Nesta+++
Kladim se da iz ove Milanove generacije neće biti nijedan trener, izuzetno taktički loše školovani, te svako drugi mentalni patuljak
Ako si za komedije samo zamisli npr. Royala, Leaoa, Musaha kao trenera....
Forza Excel (birvaktile Milan!)

Conceicao je ista škola, a kad smo već na Naziju, iz te generacije je rekordni broj igrača prešao u redove trenera;
Simeone, Inzaghi Jr., Nesta+++
Kladim se da iz ove Milanove generacije neće biti nijedan trener, izuzetno taktički loše školovani, te svako drugi mentalni patuljak

Forza Excel (birvaktile Milan!)
Puno pričate o AC Milan DNK i da igrač “mora imati xy da bi igrao za milan” a nikako da shvatite da tipa Leao zna za jedan trofej Milana prije onog što je on osvojio 
Jer kad je milan osvojio zadnji on je imao 10g.
Kada gledamo iz svoje perspektive to ima smisla ali kad gledaš da je pola igrača Milana (ili arsenala za koji navijam) doživjelo jednu,dvije titule tog kluba ti im ne možeš približiti tu težinu.
Kao što meni nećak ne može približit veličinu Citya

Jer kad je milan osvojio zadnji on je imao 10g.
Kada gledamo iz svoje perspektive to ima smisla ali kad gledaš da je pola igrača Milana (ili arsenala za koji navijam) doživjelo jednu,dvije titule tog kluba ti im ne možeš približiti tu težinu.
Kao što meni nećak ne može približit veličinu Citya

120 mil mali igra večeras
Sjajno, sretno vama koji ce pratiti. Zelim vam Bogovske živce
Forza Rossoneri
Sjajno, sretno vama koji ce pratiti. Zelim vam Bogovske živce
Forza Rossoneri
Pretpostavljam po sastavu da je opet Felix na 10, Musah na krilu, Pulišić na klupi, što da ne. 

VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Dzaba sto imas igrace koji igraju tu poziciju sto im je prirodna daj da guramo nekoga kome to nije prirodna, svaka cast
Joao Felix očito MORA da bude u prvoj postavi u svakoj utakmici. Čini se da prvih 11 Milana sastavlja Jorge Mendes! 

Mogli smo povesti već u 20. sekundi 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.