FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
i znam da pravi i skolu fudbala sa neikm iz hajduka ja mislim
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
Ma dodjavola vise sa tim odlascima, nije dosta sto trebaju otici Sehic i Bekric, jos ako ode i Sime mozemo slijedece sezone ko i Modrica... o kojim pojacanjima pricamo, znamo da ovu trojicu niko od onih koji dodju nece moci zamijeniti, mozemo dobiti samo losije... ako hocemo da postanemo ko Partizan ili Dinamo, a vidim ocito neki misle da smo jaci od njih, onda prvo moramo znati zadrzati vazne igrace na neko vrijeme, a ne cim spoje dva dobra pasa da idu u strasni Usti nad Labem... mislim da ce Amar reci dosta kao prvo rasipanju ekipe na ljeto, a kao drugo prodaji za bagatelu... Hocete Europskog Zelju? Pokazite malo optimizma glede ovoga sto sam rekao 

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Ma samo da mi prodemo 2. pretkolo, ko ebe sljedecu rundu. Sve dalje je uspjehDevil je napisao/la:Da ali pazi ovo ako budete igrali revans u Kazahstanu i izbori te sledecu rundu onda ste previse umorni za sledecu rundu,shvatas?EdinTM87 je napisao/la:To prvo, uredu, al to drugo, pa moraju i oni putovat do Grbavice 10 sati, isto kao i mi do Kazahstana!Devil je napisao/la:Gde ce te prizeljkivati Kazahstance,niste humani ni sekunde.Prvo setite se njihovog nastupa prosle sezone u EL sa onim preokretima ludjacka ekipa.Drugo valja otici do Kazahstana vise od 10 sati putovanjem avionom bez presedanja,onda cekanje da se presedne pa izadje na 15 sati sigurno.To je mozda i najgora varijanta ne toliko zbog kvaliteta mada u zadnjih 2-3 godine ulazu enormne svote novca,nego zbog samog umora od leta.

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
slazem se ja sa tobom i ja bi da sime ostane al.....prije da ce na kipru nastaviti karijeru nego kod nas
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
kakvu karijeru da pravi bolan 30 mu godina hahahhaCLS je napisao/la:slazem se ja sa tobom i ja bi da sime ostane al.....prije da ce na kipru nastaviti karijeru nego kod nas
a na kipru nemozes napravit karijeru to je krkanski fudbal ali su velike pare

svoj ti pos'o !
to se tako kaze i fino pise da ce nastaviti karijeru ne da praviGrbavica moj zivot je napisao/la:kakvu karijeru da pravi bolan 30 mu godina hahahhaCLS je napisao/la:slazem se ja sa tobom i ja bi da sime ostane al.....prije da ce na kipru nastaviti karijeru nego kod nas
a na kipru nemozes napravit karijeru to je krkanski fudbal ali su velike pare![]()

Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Ma znam,znam ja jednog igro gore na kipru karijera mu propala selo selo pola drzave turci pola grci barkidae u glavnom gradu ali imaju pare englezi su tuCLS je napisao/la:to se tako kaze i fino pise da ce nastaviti karijeru ne da praviGrbavica moj zivot je napisao/la:kakvu karijeru da pravi bolan 30 mu godina hahahhaCLS je napisao/la:slazem se ja sa tobom i ja bi da sime ostane al.....prije da ce na kipru nastaviti karijeru nego kod nas
a na kipru nemozes napravit karijeru to je krkanski fudbal ali su velike pare![]()
svoj ti pos'o !
- nikad_izvini
- Kontakt:
Zadnji nosilac je Aktobe, Helsinki nije nosilac. Zašto. Ne znamZeljovac_1921 je napisao/la:Pa ovo su nam moguci protivnici:
Hapoël Tel-Aviv (Izrael) 27.775
Sparta prag (Ceska) 27.395
Rosenborg (Norveska) 23.980
Red Bull Salzbourg (Austrija) 19.915
Litex Lovetch (Bugarska) 15.900
Partizan Beograd (Srbija) 15.800
Dinamo Zagreb (Hrvatska) 14.466
BATE Borisov (Bjelorusija) 13.308
Lech Poznań (Poljska) 11.008
MŠK Žilina (Slovacka) 10.666
Sheriff Tiraspol (Moldavija) 5.45
Debrecen (Madjarska) 5.350
Omonia Nicosie (Kipar) 4.600
AIK Solna (Svedska) 3.838
Bohemians (Irska) 2.908
Ekranas Panevėžys (Litvanija) 2.683
HJK Helsinki (Finska) ili Aktobe-Lento (Kahzastan) 2.399
ovih zadnjih 7 mozemo proci sigurno, i jednu od njih bi najvise i volio. Pa kad osiguramo Europu, nek dolazi ko hoce.

Također, puno griješiš, to je barem moje mišljenje, što se tiče Debrecena(LŠ prošle sezone i opet su šampioni), Omonije(kiparske ekipe su u zadnje dvije sezone LŠ postali redovni, Anartozis i Apoel) i Šerifa(multimilioner ih drži, velika ulaganja, puno stranaca, ne blamiraju se u Europi, prošle godine su ispali u play off-u za LŠ i igrali grupnu fazu LŠ).
Ekipe označene crnom bojom ne želim da izvučemo ni u snu a kamoli u javi

Ekipe označene nekakvom turundži zelenskostom bojom

Ekipe označene plavom bojom priželjkujem da izvučemo. Sad ću i objasniti zašto.
Rozenborg i AIK. Skandinavci na tradicionalno "leže". Bilo da je u pitanju reprezentacija bilo da su u pitanju klubovi(Slavija izbacila Aalborga, Željo Lilestroma, njanje Helsinborga). Također, ima masa Bošnja tamo, uz navijače iz Sarajeva kojih bi bilo dosta(dobre su avionske veze sa Skandinavijom a ni karte nisu (pre)skupe, imali bi odličnu, haman domaću atmosferu na tekmi.
Iznenađenje je što priželjkujem Žilinu ali mi haver reče, koji se mota po Slovačkoj da im je sportski direktor prije početka sezone doveo neke stare, izraubovane igrače i da nisu nešto posebno. Također, gledao je i Želju i Žilinu ove sezone. Dalje, igrali su sa Hajdukom prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu Eufe, izbacili ih na neki čudan način. Remi su odigrali kod kuće a dobili ih na Poljudu 0:1 sa nikakvom igrom. Hajduk je bio jednostavno lošiji od njih.
Bohemians je daleko(Dablin) ali su realno i ubjedljivo najslabija ekipa od nosilaca. Ne bi nas bilo previše u Irskoj ali bi imali najviše šansi da ih prođemo. Pod uslovom da ne štampamo majce sa natpisom "treće kolo LŠ"

Ekrenas je također "slabašan", bez puno stranaca u ekipi(samo četvorica, Kanađanin, Slovenac, Autrijanac i Rumun) koji imaju solidne minutaže. Problem je što su daleko, opet, bolje oni nego Bate, Šerif, Hapoel koji su bogu iza nogu a teško ih možemo dobiti.
Apsolutno se slažem. Prvo Rozenborg kojeg zapravo priželjkujem ako ne mogu oni, Slavija. Blizu su, biće nam "masa" u PraguIsnar je napisao/la:Od ovih eventualnih nositelja u trecem pretkolu najboljim se cine Sparta Prag i Rosenborg... Sparta je nazohor postala prvak jedne neuvjerljive ceske lige, cije smo predstavnike dosad vise puta izbacivali, nije to vise ona Sparta koja je redovno igrala LP, sa njima imamo realne sanse... Rosenborg je prosle godine relativno ubjedljivo bio prvak, ali su ove godine drugi i nisu bas nesto uvjerljivi kao prosle sezone (u Norveskoj se igra sezona od marta do oktobra), a tome treba dodati i to da Norvesko prvenstvo nije nista posebno... mislim da ove dvije ekipe ulijevaju strah (Visca) na osnovu stare slave, a od stare slave se kao sto znamo ne zivi...

Ne slažem se za Litex. Blizu su, biće nam dosta u Bugarskoj što je plus. Također idem, što ima logike, na taj ist jurop mentalitetIsnar je napisao/la: sa druge strane ni pod razno nam ne bi trebao Litex, koji se prosetao kroz relativno jako Bugarsko prvenstvo, ostavivsi daleko iza sebe i CSKA i Levskog... tesko bi se izaslo na kraj i sa Hapoelom koji je postao prvak u bezrazlozno potcjenjenoj Izraelskoj ligi, ostavivsi iza sebe Maccabi Haifu, koja je pojam za skoro sve timove koji nam mogu biti protivnici, a o cemu svjedoci i igranje u LP prosle sezone... Red Bull Salzburg je vec godinama sampion Austrije i vec su se upraksali po ovim kvalifikacijama, imaju dosta iskustva, prilicno su kvalitetni i organizovani, to bi bila teska misija za Zelju... Partizan i Dinamo su vec poprilicno apsolvirani, tako da ne bih sad o tome...

Hapoel, brrrrr. Naježio sam se

Red Bull sam gledao na početku kvalifikacija za prošlu LŠ protov Bohemiansa. 1:1 u Salzburgu i 0:1 u Dublinu gdje su zabili seljački gol iza 80 minute zbog mongoloid greške igrača Bohemiansa. Blizu su, bilo bi nas masa, početak sezone. Uz normalno suđenje, bez straha, nisu bauk, po meni.
Partizan ne želim

Šerif je prelud, neću i ne želim nikako. Predaleko, prebogati, previše stranaca u ekipi. JokIsnar je napisao/la: Sa druge strane, od ovih ostalih, Aktobe, Ekranas i Bohemians su timovi za koje odgovorno tvrdim da su slabiji od sadasnjeg Zelje... AIK i Sheriff su tu negdje, mozda malo iskusniji u Evropi od nas, ali svakako moguci za proci... BATE vise nije ono sto je bio prije dvije godine, iako su jaci od nas, mislim da tamo itekako imamo sta traziti...

Slažem se za Omoniu i Debrecen. Za Žilinu baš i ne. Napisao sam razloge. Lech, hm. Više-manje su blizu, poljske ekipe ne briljiraju u Europi, u LŠ još manje. Nisu za poželjeti al bolje oni nego HapoelIsnar je napisao/la: Omonia, Debrecen i Zilina su jako losi za dobiti, Kiparska liga je vec par godina sve samo ne losa, dvije godine za redom imaju predstavnika u LP (Anorthosis i APOEL) i ne vidim zasto ne bi i sada ponovili isto (mnogo ih se vise bojim od Sparte, za razliku od Visce), Debrecen je tim koji vec godinama obitava po raznim kvalifikacijama i dosta dobro izgledaju, prosle su sezone igrali i u grupnoj fazi LP, Zilina je takodje europski iskusan tim i imaju dosta uspjeha na tom planu zadnjih godina... Lech komotno moze u kos sa Hapoelom ili Litexom, mislim da je zalutao u nepostavljene timove, a razlog tome je koeficijent koji u ovom slucaju ne nudi jasnu sliku snage ovog kluba, a sanse sa njima su nam minimalne.
Nadam se da se ovo nekome dalo citati...

Naravno, Željo se mora dobro pojačati. Oba beka nam trebaju. Radovanović je taraba u odbrani, loše se postavlja i prelako ispada. Zamjena za Bekrića, još jedan dobar veznjak i kvalitetan napadač. Realno, nijedan naš napadač nije kalibar za Europe. Lazar je neefikasan, odnosno, fula nemoguće(to sam primjetio)

Eto

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- nikad_izvini
- Kontakt:
Šimiću je istekao ugovor koliko sam upućen. Da je bio najbolji, nije. Da je bio među najboljim, po meni, ni blizu. Loš defanzivno, hoće udarit onako jalijaški. Igrao uglavnom domaće utakmice ako me sjećanje dobro služi. Također, koliko sma upućen on i Bešlija su imali najbolje ugovore za Željom. Bešlija vrijedi svakog feninga, treba mu to još povećati, Šimić, paaaaa i ne vrijedi baš.
"Problem" bi bio(ako ne dovedemo adekvatnu zamjenu) odlazak Seje Bučana. On, trenutno, neće da produži ugovor ako sam dobro informisan.
LIjepo bi bilo kada bi tušnuli Bekrića za iznos ne manji od 500.000 KM
a doveli Zajka Zebu kao zamjenu koji se nije proslavio u Rusiji i uopšte ne igra. To su špekulacije al eto, svašta se priča. Bilo bi lijepo. Hasanović bi nas također pojačao ako potpiše, dečko zna lopte. Ćuluma bi trebalo zadržati. Ako je pametan, neće nigdje iz Želje.
Šeha ima ugovor do Decembra. To se također mora riješiti. Odlazak Bajića me ne bi nešto pogodio. Nije čemu. Kerla zdrao. Idemo na tribine do Decembra
"Problem" bi bio(ako ne dovedemo adekvatnu zamjenu) odlazak Seje Bučana. On, trenutno, neće da produži ugovor ako sam dobro informisan.
LIjepo bi bilo kada bi tušnuli Bekrića za iznos ne manji od 500.000 KM

Šeha ima ugovor do Decembra. To se također mora riješiti. Odlazak Bajića me ne bi nešto pogodio. Nije čemu. Kerla zdrao. Idemo na tribine do Decembra

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- Ponos Torina
- Kontakt:
Sta fali dovesti jednog Branislava Krunica

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
znal ko kakva je situacija sa dialibom ??
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
Sime mozda nije bio najbolji, ali je na svim utakmicama ostavljao srce na terenu (za razliku od nekih "razvikanijih") i zato ga vecina navijaca gotivi. U svakom slucaju, steta ako ode, ali koga nema bez njega se moze....
Pa vidi, tvoje misljenje je prilicno dobro i sa mnogim bi se stvarima slozio, ali sve je vec receno, da ne ulazim u daljnji elaborat protivnika... dalje, sto se tice pojacanja, mislim da je napadac najpotrebniji od svega, Mesanovic je najbolji ali on nije buducnost, ko zna hoce li moci izdrzati sve to sam, a u Lazu se ja ne bih pouzdao, podsjeca me na Berbatova, sve zivo izmasa. Sto se tice Rovcanina i Spahica, oni definitivno (blago receno) nemaju mjesta u Europskom Zelji... od prvog je moglo ispast svasta, ali njegova neozbiljnost se ne moze tolerisati... o ovom drugom pravo da kazem i neznam puno, ali cim nije skoro nikako igrao ove sezone, vjerujem da od njegovih kvaliteta bas ne zastaje dah. Dalje, ako ode Bekric (a ja se potajno nadam da nece) onda treba naci novog playmakera, inace cemo igrati ho-ruk igru... sto se tice bekova, mislim da Bogicevic nije toliko los, a za Radovanovica se slazem... koga dovesti? U napadu po meni Dzafic, mada ni taj Dudic nije crn, nije dzaba uvalio 14 golova u Travniku, jedino ne znam koliko je star. Sto se tice veznog reda, mislim da trebamo razmotriti neke opcije u inostranstvu, nesretne "ruse" ili "austrijance", valjda neko od njih bude zainteresovan da dodje na ponovno dokazivanje ili na zavrsetak karijere, nama bi odlicno dosao... naravno, nije to bas Bekric ali realno nemamo teorije dovesti boljeg od njega... za beka ne znam sta bih rekao, nisam bas nesto upucen u dobre bekove... u svakom slucaju pokusati zadrzati sve sto se moze, a ako odu Bekric i Sehic (a, ponavljam, nadam se da nece) onda po svaku cijenu zadrzati Bucana, Simica i Mirsada Besliju... eto, ovako ja to vidim, ali siguran sam da ce to SIR najbolje posloziti... 
EDIT: Naravno, zadrzati i Culuma... neko gor spomenu Krunica, mislim da bi to bilo idealno rjesenje, a na njega sam mislio kad sam spomenuo "ruse"...

EDIT: Naravno, zadrzati i Culuma... neko gor spomenu Krunica, mislim da bi to bilo idealno rjesenje, a na njega sam mislio kad sam spomenuo "ruse"...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
- Ponos Torina
- Kontakt:
Krunic skoro pa slobodan igrac,on je iskusan i dobar fudbaler ima to internacionalno iskustvo i mislim da bi Zelji dosao extra jos kad bi ostala ekipa na okupu i da dovedu Nedveda-Mislim Krunica bilo bi super 

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Dovesti Džafica, Osmanagica i Čolića iz Veleža i Almira Bekića iz slobode i pokrivene su sve rupe u ekipi i to pravim pojacanjima i jos uz Zajka Zebu (koji trenira s ekipom) ekipa za grupnu fazu EL.
Samo Ultra
A Albin Pelak i on je trenirao sa nama, moguce da i on ostane na grbavici za sljedecu sezonu?!?!
Mes Que Un Club
BenjoTM je napisao/la:Dovesti Džafica, Osmanagica i Čolića iz Veleža i Almira Bekića iz slobode i pokrivene su sve rupe u ekipi i to pravim pojacanjima i jos uz Zajka Zebu (koji trenira s ekipom) ekipa za grupnu fazu EL.
Nećete vala Bekića iz Slobode

Zadnja izmjena: Frutek, dana/u 25 maj 2010, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
- C.Ronaldo_9
- Kontakt:
Eh ovako posto je kraj sezone ja imam jedan prijedlog...vidio sam da ovo ima na ss.ba ali za sve forumasa,ali ja bih volio da se mi organizujem navijaci ZELJE i da se odigra par termina u malom fudbalo,cisto onako iz za*ebancije...........Jedini uslov po meni je da svi koji bi eventualno igrali imaju vise od 18 godina i to bi bilo to.pa ako nas bude bilo mogli bi to organizovati,negdje na plasticnoj travi..Pozdrav
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........
ANER KASAPOVIC 1979-2005
ANER KASAPOVIC 1979-2005
posto se doticni dovodi u vezu s nasim klubom postat cu ovdje..
Piše: A. Beganović
Utorak, 25.05.10. 21:02.
Sutra je na rasporedu posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaleri naših klubova još nisu niti otišli na odmor, a već se počelo špekulisati oko eventualnih transfera.
Jedan od onih koji će sasvim sigurno biti jedan od najtraženijih igrača u Premijer ligi je veznjak Veleža, Amer Osmanagić, kojem ističe pozajmica u mostarskom klubu.
"Rano je još pričati o tome. Sutra igramo sa Modričom i želim profesionalno odraditi i posljednji susret. Nadam se da ćemo sutra slaviti, te tako, bez obzira na sve, uspješno okončati sezonu", rekao je za SportSport.ba Amer Osmanagić.
"Ako baš insistirate onda ću vam reći da mi je inostranstvo prioritet. Imam još godinu i pol ugovora sa OFK Beogradom, tako da mnogo toga zavisi i od srbijanskog kluba. Na kraju krajeva, imam menadžera koji vodi brigu o tome i ja se doista na želim zamarati tim stvarima. U ovom trenutku mali je broj bh. klubova u kojima bih volio nastaviti karijeru. Veoma mi je bitno da ukoliko ostanem u BiH moj budući klub igra u Evropi", zaključio je Osmanagić.
-PAJA Fan Club!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.