FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 05 feb 2018, 11:58

DenchiNL je napisao/la:
Ponuđena rješenja za prevazilaženje problema u Fudbalskom klubu Sarajevo

Rješavanje statusnih pitanja Fudbalskog kluba Sarajevo bila su povod sastanka ministra Marija Nenadića i njegovog pomoćnika Hasana Zemanića s generalnom direktoricom ovog kluba Sabrinom Buljubašić i menadžerom akademije Ismarom Hadžiosmanovićem.

– Svi sportski klubovi u Kantonu Sarajevo funkcioniraju kao udruženja građana, a što je direktna i isključiva nadležnost Ministarstva pravde i uprave KS – pojasnio je ministar Nenadić.

Predstavnici menadžmenta FK Sarajeva upoznali su prisutne o određenim poteškoćama s kojima se u svom radu susreću jer su, kako su naveli, za taj klub podjednako zainteresirane strane fizičke i pravne osobe, a prema postojećim propisima koji uređuju funkcioniranje i rad udruženja u Kantonu Sarajevo, njihovo uključivanje u klupske strukture nije moguće.

Ministar Nenadić je dao određena rješenja koja bi mogla prevazići te probleme te su najavili da će u narednom periodu nastaviti razgovore o implementaciji važećeg zakona, a sve s ciljem unapređenja njihovog statuta i akata koji uređuju funkcioniranje Fudbalskog kluba Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.
I sta ovo za nas znaci nisam bas skontqo?

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 05 feb 2018, 12:05

BordoSarajevo je napisao/la:Zašto se čeka na potpis Crepulje, može nam u međuvremenu iskliznut iz ruku :D
Mora dobiti ćiste papire iz kluba, još je pod ugovorom

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 feb 2018, 12:10

zagor1987 je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

Rješavanje statusnih pitanja Fudbalskog kluba Sarajevo bila su povod sastanka ministra Marija Nenadića i njegovog pomoćnika Hasana Zemanića s generalnom direktoricom ovog kluba Sabrinom Buljubašić i menadžerom akademije Ismarom Hadžiosmanovićem.

– Svi sportski klubovi u Kantonu Sarajevo funkcioniraju kao udruženja građana, a što je direktna i isključiva nadležnost Ministarstva pravde i uprave KS – pojasnio je ministar Nenadić.

Predstavnici menadžmenta FK Sarajeva upoznali su prisutne o određenim poteškoćama s kojima se u svom radu susreću jer su, kako su naveli, za taj klub podjednako zainteresirane strane fizičke i pravne osobe, a prema postojećim propisima koji uređuju funkcioniranje i rad udruženja u Kantonu Sarajevo, njihovo uključivanje u klupske strukture nije moguće.

Ministar Nenadić je dao određena rješenja koja bi mogla prevazići te probleme te su najavili da će u narednom periodu nastaviti razgovore o implementaciji važećeg zakona, a sve s ciljem unapređenja njihovog statuta i akata koji uređuju funkcioniranje Fudbalskog kluba Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.
ne znam konkretno , ali Zakon o Sportu se gura, a ovo bi mogle biti neke olakšice privremene...obećan je bio napredak na tome ali se sklonilo u fioku radi ovih što duguju u pm...druga dimenzija :D jeste da je Ministar iz SBB-a :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 feb 2018, 12:23

Ovaj Ismir nesto u akademiji tek sad vidim nisam ni znao!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 05 feb 2018, 14:38

zagor1987 je napisao/la:Ovaj Ismir nesto u akademiji tek sad vidim nisam ni znao!
Ismir?

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 05 feb 2018, 14:49

Orangina85 je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Ovaj Ismir nesto u akademiji tek sad vidim nisam ni znao!
Ismir?
Ismar Hadziosmanovic menadzer akademije
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 feb 2018, 14:57

benko21 je napisao/la:
Orangina85 je napisao/la:
Ismir?
Ismar Hadziosmanovic menadzer akademije
Ma ja nekad smo zajedno trenirali

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 feb 2018, 15:08

Papiri za Crepulju bi trebali biti gotovi do kraja sedmice. Tada ce i zvanicno postati nas clan. Traga se za napadacem, na radaru je jedno jako ime (dovodio se u vezu s nama) ali je tesko ocekivati da ga angazujemo jer je skup.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 05 feb 2018, 16:10

belosevic28 je napisao/la:Papiri za Crepulju bi trebali biti gotovi do kraja sedmice. Tada ce i zvanicno postati nas clan. Traga se za napadacem, na radaru je jedno jako ime (dovodio se u vezu s nama) ali je tesko ocekivati da ga angazujemo jer je skup.
Jel tamnoput? Joj posljednji napadac koji meni pada napamet da se s nama povezivao, onaj djetic s malte :facepalm: ne racunajuci obradovica

Da nije Koljic?
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 feb 2018, 16:11

Nije tamnoputi s malte je jeftin i los, ko heroin kod onog popa. Rakic, nekada milionski transfer OFK-a, kasnije promijenio mnogo klubova. Jos se jednom cini mi se povezivao s nama.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 feb 2018, 16:30

Ovaj Tipuric ato ce u Slobodu se prije povezivao sa nama jel cemu?

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 05 feb 2018, 16:54

belosevic28 je napisao/la:Nije tamnoputi s malte je jeftin i los, ko heroin kod onog popa. Rakic, nekada milionski transfer OFK-a, kasnije promijenio mnogo klubova. Jos se jednom cini mi se povezivao s nama.
https://www.transfermarkt.com/djordje-r ... eler/37551

Hmmm, koliki on ima interes da igra i da da sve od sebe ili koliki interes da uzme keš...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 feb 2018, 17:02

ledesma je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Nije tamnoputi s malte je jeftin i los, ko heroin kod onog popa. Rakic, nekada milionski transfer OFK-a, kasnije promijenio mnogo klubova. Jos se jednom cini mi se povezivao s nama.
https://www.transfermarkt.com/djordje-r ... eler/37551

Hmmm, koliki on ima interes da igra i da da sve od sebe ili koliki interes da uzme keš...
Ovakvi igrači sa 32/33 godine, koji godinu nisu igrali nigdje su novi Ikande, Alispahić, Stepanov, sadašnji Huseinović i slično! Pri tome su skupi na račun jakih klubova gdje su prije nastupali! 300% ovaj ne bi imao bolji učinak od Ahmetovića ili Krste, zato što dalje od Sarajeva!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 05 feb 2018, 17:09

zagor1987 je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

Mozda to da su stranci koji su bili zainteresovani da nas kupe od Tana odustali samo zbog ovih glupih propisa i zakona. Nece niko da ulaze milione a da ne postane vlasnik.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 feb 2018, 17:18

DenchiNL je napisao/la:

Ja koliko sam skontao problem je sto smo udruzenje gradjana a imamo i vecinskog vlasnika . kako skonta problem je sto niko normalan nece da ulaze u udruzenje gradjana a isto tako mi smo nesto mjenjali statut gdje mozes kupit vecinska prava . pa tako da nam ni ovi iz kantona nece nesto da pomazu posto imamo gazdu .mozda i grijesim al tako ja skonta .

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 05 feb 2018, 17:19

belosevic28 je napisao/la:Papiri za Crepulju bi trebali biti gotovi do kraja sedmice. Tada ce i zvanicno postati nas clan. Traga se za napadacem, na radaru je jedno jako ime (dovodio se u vezu s nama) ali je tesko ocekivati da ga angazujemo jer je skup.
Crepulja ako ne dobije ciste papire do 8.februara nece moci ni potpisati za nas.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 feb 2018, 17:25

UltraSA je napisao/la:
Crepulja ako ne dobije ciste papire do 8.februara nece moci ni potpisati za nas.
Do 10.2. je zimski registracioni rok kod nas. Ako ne potpiše do tada, neće moći biti registrovan za proljetni dio sezone.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 feb 2018, 17:27

Ma ja se nadam da ce rijesiti potrebnu papirologiju, tj. raskinuti ugovor sa belgijancima do tada.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 feb 2018, 17:35

belosevic28 je napisao/la:Ma ja se nadam da ce rijesiti potrebnu papirologiju, tj. raskinuti ugovor sa belgijancima do tada.
Jel se zna koje je jako ime na radaru?

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 05 feb 2018, 17:37

Dođe SMS za Crepulju!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533 i 51 gost.