FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Gdje ti ovdje vidiš pljuvanje? Ja vidim istinu, istinu koju ti izvrćeš na vikendice i članke, čisto da diskredituješ autora a znaš da to što pišeš nema veze sa istinom. Pravi lobotomac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
daj neki dokaz da je potroseno 4 miliona na plate i raskide u protekle dvije godine ili zauvijek usuti!?Neandertalac je napisao/la:Na plate igraca i strucnog staba, raskide, premije, ugovore, potpise, komisije, provizije itd, u zadnje dvije sezone potroseno je preko 4.000.000 km. Za to vrijeme FK Željezničar je uspio osvojiti 5 mjesto 15/16 i ne plasirati se u Evropska takmičenja te 2 mjesto16/17 nakon što smo sramno izgubili titulu u jednom od najjadnijih i najponizivajucih momenata skoro 100 godina duge istorije.Huligansaistoka je napisao/la:hoćeš me razoružati argumentima u vidu konkretnih brojeva koliko i kome smo dali "bespotrebno" keš
te silne milione
to je bit foruma
a ne ko sam ja, ko si ti itd
Kao usporedbu mozemo uzeti ekipe 14/15 koja je izborila 2 mjesto a kostala milion manje po sezoni ili one koje su osvajale trofeje sa duplo manje izdataka na navedene troskove. Neto naravno.
O sportskim benefitima kroz mlade i ostale stvari ne vrijedi ni pricati. Smiješno Boga mi.
___
Za raju kojima smeta ovo pisanje. Ovo nisu beznacajne teme jer se ticu direktno kluba. Ako je "neko" potrosio ovako veliki novac bahato i nesavjesno to se mora reći jer nam je uspjeh kada navijači skupe novac za stadion ili kada štedimo a nije neuspjeh, karikiram, kada za farmerke i majicu s` pijace platimo 500 km. Ako je neko krojio sportsku politiku kluba dovodeci trenere i igrace pa nakon par sedmica ili čak dana te iste tjerao to se mora reci, osuditi kako se ne bi ponovilo jer ugled i novac FK Željezničar se treba čuvati. Ne sjecam se da se protestvovalo protiv omalovazanja legendi, uspjeha nego se hajka vodila do te mjere da su se cak trofeji omalovazavali. Sutili ste, naravno vecina cak i hajcali sada uzivajte.
Meni je žao ali ja na ublehe koje nam serviraju ti isti ne želim da šutim. Genijalci skontali da nemamo tim, svakodnevno pljuju igrače i okrivljuju ih kao da su ti igraci pali sa neba i sami sebi dali ugovore a ne dovedeni po nekakvim procedurama, neko `preuzeo rizik` ali sa Željinom lovom, mislio da može i zna, smije tako raditi. Na ovakav način praviti alibi mogu samo diletanti, što dokazano i jesu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Po uzoru na Kambijasa i Maskerana, da li će doći vrijeme da se Blagojević jednog dana prekomanduje na stopera?
- Huligansaistoka
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
Koji i koliko to klubova ima bolje rezultate? Kako se nameće, čovjek bi pomislio mi ko nekad sezonu završismo u donjem dijelu tabele.plavousrcu je napisao/la:Preslikano stanje iz kluba. U zadnje dvije godine smo sve osim fudbalskog kluba. Iz nekih razloga je postalo vaznije koliko smo platili poreza i ko su nam neprijatelji od rezultata. Trebalo bi, trebalo da nam je rezultat najvazniji jer smo fudbalski klub, a nama je po objavana na sluzbenoj vaznije da smo educirani poreski obveznici. Zasto, zbog cega i na koji nacin je Zeljovcima postao vazniji porez od rezultata pitanje je na koje niko nema smislen odgovor.Quinlan je napisao/la:Drugo ništa ne znaju izgleda, ko nojevi glavu u pjesak i jedno ponavljaj ma dva nacina, Yebem i njih i igrače i agente i plate i odštete i milione i ticu i roštilj i ostaloMocMahale444 je napisao/la:Opet neko kefanje ha
Za tri dana tekmu igramo, sad je već i dva dana, a ne znaju ništa o tome napisat, o sastavu koji očekuju/zele, pa eto i o ovom lijepom renoviranju tj. smikanju grbavice, nego hajmo po 23844 put o yebenom panju pozderu, dilajli husicu itd...
Dno ma šta je tema spala, nemaš osjećaj da je uopšte tema fudbalski kluba jer o tekmama može se pročitati rijetko šta, gadi mi se i citat vise
Važno jeste i sve ostalo, jer da nije ne bi nigdje mogao "pokucati" na vrata ko što rade mnogi klubovi i zadužiti dio kolača koji UEFA daje za razvoj igre. A sami ništa ne možemo. Mada znaš ti to al eto to je ko nebitno

- Huligansaistoka
- Kontakt:
Odakle si dobio taj podatak 4 miliona?Neandertalac je napisao/la:Na plate igraca i strucnog staba, raskide, premije, ugovore, potpise, komisije, provizije itd, u zadnje dvije sezone potroseno je preko 4.000.000 km. Za to vrijeme FK Željezničar je uspio osvojiti 5 mjesto 15/16 i ne plasirati se u Evropska takmičenja te 2 mjesto16/17 nakon što smo sramno izgubili titulu u jednom od najjadnijih i najponizivajucih momenata skoro 100 godina duge istorije.Huligansaistoka je napisao/la:hoćeš me razoružati argumentima u vidu konkretnih brojeva koliko i kome smo dali "bespotrebno" keš
te silne milione
to je bit foruma
a ne ko sam ja, ko si ti itd
Kao usporedbu mozemo uzeti ekipe 14/15 koja je izborila 2 mjesto a kostala milion manje po sezoni ili one koje su osvajale trofeje sa duplo manje izdataka na navedene troskove. Neto naravno.
O sportskim benefitima kroz mlade i ostale stvari ne vrijedi ni pricati. Smiješno Boga mi.
Ako se ne varam oko 1 milion poreza godišnje, to bi ako se u plate pretvori bilo oko 3 miliona. NA SVE UPOSLENIKE
Tvoja priča je bila o promašajima, koliko se love bacilo nestručnim radom. Tu ne možeš uvrstiti onda igrače koji su "pošteno zaradili" svoju platu.
Koliko se para potrošilo bespotrebno, na igrače koji su bili promašaj. Jer takvih je bilo uvijek, takvi su uvijek uzimali plate, nisu igrali za kikiriki?
To bi bio problem, da se hrpa para bacila na to, A NIJE.
Mada pokušavaš nametnuti da je prvo jednako drugo. Gluho bilo
- Jaozinho22
- Kontakt:
Kako to sad 4 miliona, zar nismo završili u plusu nakon raskida ?

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Pretjeruje se sa ciframa ali je tacno da smo u predhodne dvije sezone imali itekakvih promasaja sa igracima (dovođenja/raskidi/plate - niko ne zna tacnan iznos ne iznosite razne informacije).
Uglavnom ekipa je sad takva kakva jeste, vidjet cemo sta do zime sta mogu uciniti da budemo u vrhu sa sto vise bodova a onda za zimski prelazni rok hoce li biti nekih "pojacanja" za ligu šest i lov na trofeje.
Dajte da zavrsimo ovu pricu vise, ljepe stvari se desavaju vezano za stadion a vjerovatno ce nakon toga i sportski segment doci na svoje.
Uglavnom ekipa je sad takva kakva jeste, vidjet cemo sta do zime sta mogu uciniti da budemo u vrhu sa sto vise bodova a onda za zimski prelazni rok hoce li biti nekih "pojacanja" za ligu šest i lov na trofeje.
Dajte da zavrsimo ovu pricu vise, ljepe stvari se desavaju vezano za stadion a vjerovatno ce nakon toga i sportski segment doci na svoje.
- Zeljeznicar -
Šta je ba ovo Muha, uvedi malo reda na temi, ne može više ovo ovakoMocMahale444 je napisao/la:Opet neko kefanje ha

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Neandertalac
- Kontakt:
Evo ja necu više, obećajem. Smeta i ne zanima nikoga, lazov, plaćenik, petljanac, sve ok, nije istina ali poštujem.
Neka vrijeme pokaže svoje.
Neka vrijeme pokaže svoje.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Huligansaistoka
- Kontakt:
normalno da se pretjerujeZenzo je napisao/la:Pretjeruje se sa ciframa ali je tacno da smo u predhodne dvije sezone imali itekakvih promasaja sa igracima (dovođenja/raskidi/plate - niko ne zna tacnan iznos ne iznosite razne informacije).
jer da se kaže (lupam), donji smo pola miliona, to "nije" onda problem
ali 4 miliona je već problem
zašto se pokušava napraviti vještački problem ? - to treba da odgovore oni koji ga konstruišu
da je idealno nije, to niko ne spori
ali nisu svi igrači bili promašaji, bilo ih je možda više nego ranije...ali isto tako kako su ti promašaji sad koštali, koštali su i prije. ti od prije nas i dan danas koštaju kroz ovaj reprogram duga.
niko ne kaže koliki su prije bili prihodi, nije isto kad "baciš" na igrače (lupam) 1 milion a zaradio si (na raznorazne načine) 2, ili kad baciš milion a zaradio si pola...
ali svakom na obraz
Hajmo sad malo o starim Upravama, polako ali sigurno usmjeriti diskusiju u stari dobri smjer.
Ovo su greške napravljene zbog nestručnosti, bahatosti, ogromnom količinom novca naslijeđenom od prethodne Uprave, pa su se fudbalski laici igrali menadžera. Dovodili trenere Power Point prezentacijama, igrače prodavali po Facebooku, a nove tražili pomoću 'najmodernijih' aplikacija. Jednostavno igrač nije bio dovoljno dobar ako WyScout ne kaže da je dobar, pa su se tako propustili mnogi dobri igrači a igrače nam je dovodio kompjuter.
Ovo su greške napravljene zbog nestručnosti, bahatosti, ogromnom količinom novca naslijeđenom od prethodne Uprave, pa su se fudbalski laici igrali menadžera. Dovodili trenere Power Point prezentacijama, igrače prodavali po Facebooku, a nove tražili pomoću 'najmodernijih' aplikacija. Jednostavno igrač nije bio dovoljno dobar ako WyScout ne kaže da je dobar, pa su se tako propustili mnogi dobri igrači a igrače nam je dovodio kompjuter.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da je Murinjo bio trener u to vrijeme, kao i neki drugi SD pitanje je da li bi se doveli iskusni ili sto mi kazemo ubolo sa tada dovedenim igracima, cijela prica se svodi na to da je "neko" drugi tada obavljao tu funkciju SD i trenera da se ne bi pogrijesilo, ali koja je garancija za to ?
- Zeljeznicar -
- plavousrcu
- Kontakt:
Trosilo se i trosit ce se. Nije se osvojilo nista i mora se konacno osvojiti. Igra nam je bila nikakva i raja to prepoznaje. Zbog toga i pored najave gradnje Juga, radi se jos uvijek samo o najavi i nista konkretnije, zadnje utakmice i posjeta na tribinama su odraz nezadovoljstva. Mi moramo poceti igrati fudbal jer ce nam uzalud biti pozlaceni Istok i Jug. Zjapit ce prazni. Da li su sredjeni prostori ispod Istoka i kad je planirano da se krene sa rentanjem?
Odes nekad na utakmicu i pogledas istocnu tribinu kako treba, mani se interneta i streama.plavousrcu je napisao/la:Trosilo se i trosit ce se. Nije se osvojilo nista i mora se konacno osvojiti. Igra nam je bila nikakva i raja to prepoznaje. Zbog toga i pored najave gradnje Juga, radi se jos uvijek samo o najavi i nista konkretnije, zadnje utakmice i posjeta na tribinama su odraz nezadovoljstva. Mi moramo poceti igrati fudbal jer ce nam uzalud biti pozlaceni Istok i Jug. Zjapit ce prazni. Da li su sredjeni prostori ispod Istoka i kad je planirano da se krene sa rentanjem?
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Je li ovo Kemo jos uvijek povrijedjen ? Ko ce igrati stopera protiv Radnika ? [emoji33]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
Peglaju u 16, hajde da je nesto novo pa bi insan obratio paznju ali samo se ponavlja. Ja sam vec 4 sedmice se preselio na yt a i nekog posla ima, prema tome budi sad ti murga drot loma.Raonffa je napisao/la:Šta je ba ovo Muha, uvedi malo reda na temi, ne može više ovo ovakoMocMahale444 je napisao/la:Opet neko kefanje ha
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- plavousrcu
- Kontakt:
Keplerovi zakoni su ove teme za tebe. Ko sem tebe ide na utakmicu da gleda tribinu? Na utakmicu se dolazi da bi se gledao fudbal. Ja i ti ga ne vidimo u posljednje dvije godine uz neki izuzetak. Pozlaceni Jug i Istok uzalud ako na njima nema raje, a raja dolazi da gleda fudbal.Zeljo92 je napisao/la:Odes nekad na utakmicu i pogledas istocnu tribinu kako treba, mani se interneta i streama.plavousrcu je napisao/la:Trosilo se i trosit ce se. Nije se osvojilo nista i mora se konacno osvojiti. Igra nam je bila nikakva i raja to prepoznaje. Zbog toga i pored najave gradnje Juga, radi se jos uvijek samo o najavi i nista konkretnije, zadnje utakmice i posjeta na tribinama su odraz nezadovoljstva. Mi moramo poceti igrati fudbal jer ce nam uzalud biti pozlaceni Istok i Jug. Zjapit ce prazni. Da li su sredjeni prostori ispod Istoka i kad je planirano da se krene sa rentanjem?
Ajmo sad malo o Radniku. Protiv njih u gostima imamo samo jedan poraz (2005. godine), a prošle sezone u prvenstvu smo ih 2 puta pobjedili i u kupu remizirali (2-2). Obje pobjede su bile teške, gdje smo u prvoj utakmici pobjedili golom starog lisca Nikolića u sudijskoj nadoknadi. Iako smo teško pobjedili tu utakmicu, to je bila po meni jedna od boljih partija našeg tima pod palicom Petrovića. Nisam siguran, ali mislim da je tada sviran veoma diskutabilan penal protiv nas. U LzP smo pobjedili isto teže, sa manje ljepote u igri nego u prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Radnika na njihovom terenu. Lijepom golom Zebe smo slavili, ali vrlo lako je moglo da završi remijem ovaj meč jer je Stanić dobio crveni, plus prečka i raspoloženi Kjosevski su nam pomogli da odnesemo pun plijen iz Bijeljine. Poslije te utakmice o tituli se sve glasnije pričalo, ali sudbina je drugačije htjela. Nebitno.
Radnik je trenutno 6. na tabeli i vjerovatno je njihov cilj da se ponovo uguraju u LzP ali to će biti dosta teško ove sezone. Pogotovo jer se očekuje dizanje forme Sarajeva te dolaskom dobrog trenera u Borac koji je tvrd orah za sve ekipe. Treba tu spomenut i Široki koji sigurno neće dopustiti sebi ove sezone da ponovo budu ispod crte u drugoj polusezoni, tako da Radnika očekuje zayeban zadatak ove sezone. Ove sezone upisali su 3 pobjede i to protiv Zrinjskog, Slobode i Goška. Poraze su doživjeli od Čelika koji je na krilima inspirisanog Kouadija razbio ekipu iz Bijeljine, te u posljednjem kolu su doživjeli težak poraz od Sabljnih ratnika. Upisali su i remi protiv Krupe na svom terenu u prvom kolu. Radnik je nekada važio za čvrstu ekipu, pogotovo pod Petrovićevim vodstvom ali ove sezone to nije slučaj. Statistički gledano sa 8 primljenih pogodaka u 6 utakmica, imaju najslabiju odbrani u ligi poslije Čelika i GOŠK-a.
Tako da krenimo sa njihovom odbranom. Na golu će stajati iskusni Mladen Lučić, koji je po meni uvijek bio ta neka srednja klasa golmana u našoj ligi, nije rupa od golmana, a nije ni neka klasa za ovu ligu. Solidan golman, koji je ponekad znao biti uvršten u tim kola. Ispred njega će štoperski tandem činiti Domagoj Franić i Besim Šerbečić. Franić je u dosadašnjoj karijeri igrao za hrvatske drugoligaše. Prošle sezone je svoju najbolju partiju pružio upravo protiv nas u kupu, kad je postigao go i asistirao Obradoviću. Njegov partner u odbrani Šerbečić važi za jednog od većih defanzivnih potencijala u ligi. Mladi je reprezentativac naše zemlje i mislim da je greška što ga nismo zaganjali dok je prve znakove potencijala počeo pokazivati u gradačačkoj Zvijezdi. Ali tad se furala druga transfer politika, nebitno. Na lijevom beku je Radović koji je sa 23 godine igrao u dosta klubova. U našoj zemlji je igrao za Drinu i Olimpik, dok je u Srbiji igrao za Vojvodinu, Zemun i Voždovac. Jedino što sam o njemu našao da je igrao za "reprezentaciju" RS-a u meču protiv Asterasa. Poziciju desnog beka igra Vasić Aleksandar, što je za mene veliko iznenađenje. Vasić je u prethodnim sezonama igrao na krilnim pozicijama, a Žižović ga je transformisao u desnog beka ovih sezone. Mislio sam da će njihovo pojačanje iz Zrinjskog Blaić biti prvi pik na poziciji desnog beka ove sezone.
Vezni red čine Arnautović, Beširević i ispred njih Đurić. Arnautović je velika nepoznanica za mene, prošle sezone je igrao u prvoj ligi RS, a premijerligaško iskustvo je stekao igrajući za Veliku Obarsku kad su igrali premijer ligu BiH. Beširević je ipak poznatiji igrač koji je dospio i na širi spisak naše A repke. On je ujedno i kapiten Radnika i sigurno uz Pecu i Šerbečića njihovoj najvrijedniji eksponat. Mada se ne očekuje od njega neka bajna statistika s obzirom na poziciju koju igra, upisao je asistencije protiv Zrinjskog i GOŠK-a ove sezone. Igrač na kojem će Krstajić vjerovatno uzeti solidnu lovu, pogotovo nakon što se počeo dovoditi u kontekst repke. Na poziciji ofanzivnog veznog je iskusni Đurić čiji su najbolji fudbalski dani prošli, ali ove sezone je svojoj ekipi izborio pobjedu golom protiv Slobode. Na lijevom krilu je Srećković, dok je desno mladi Peco. Peco je u Veležu pokazivao da se radi o velikom talentu i šteta što ga tad nismo ugrabili. Prelaskom u Radnik nastavio je pružati dobre partije ali onda je imao dosta problema sa povredama tako da je propustio dosta utakmica prošle sezone ako se ne varam. U posljednjem kolu prošle sezone na Grbavici nam je baš on postigao pogodak. Ove sezone se jednom upisao u strijelce i to protiv GOŠK-a.
U napadu je prvi izbor Aleksandar Glišić. Na zimskoj pauzi prošle sezone Radnik ga šalje na posudbu u Zvijedu iz Gradačca i to se pokazalo kao pun pogodak za njega. BIo je ponajbolji napadač federalne, a njegove dobre igre su preporučile Radniku da se ipak može računati na njega. Postigao je pogodak protiv Zrinjskog i GOŠK-a ove sezone.
To bi trebalo ovako izgledat:

Može se reći da Radnik imamo izuzetno solidnu klupu: Okić, Hodžurda, Blaić, golman Ružić, Hodžurda, naš nekadašnji junior Mekić itd. Većinom poznata imena iz naše lige sa određenim iskustvom.
Što se nas tiče biće interesantno vidjeti šta je Adžem naumio tokom ove pauze. Da li će se poslije povratka suspendovanog Ramovića ponovo odlučiti za formaciju sa Jovanom, Sinanom i Zajkom ili će ipak Anel uletit u prvih 11. Ili možda što je Adžem testirao Ramovića na krilu govori da bi ga mogli vidjeti na toj poziciji. Zajmović vjerovatno ponovo kuca na vrata prvih 11, pogotovo poslije postignutog gola na prijateljskoj protiv VIteza. Treba uzeti u obzir da mu Zec svojim ne tako uvjerljivim partijama dosta pomaže u tome.
Radnik je trenutno 6. na tabeli i vjerovatno je njihov cilj da se ponovo uguraju u LzP ali to će biti dosta teško ove sezone. Pogotovo jer se očekuje dizanje forme Sarajeva te dolaskom dobrog trenera u Borac koji je tvrd orah za sve ekipe. Treba tu spomenut i Široki koji sigurno neće dopustiti sebi ove sezone da ponovo budu ispod crte u drugoj polusezoni, tako da Radnika očekuje zayeban zadatak ove sezone. Ove sezone upisali su 3 pobjede i to protiv Zrinjskog, Slobode i Goška. Poraze su doživjeli od Čelika koji je na krilima inspirisanog Kouadija razbio ekipu iz Bijeljine, te u posljednjem kolu su doživjeli težak poraz od Sabljnih ratnika. Upisali su i remi protiv Krupe na svom terenu u prvom kolu. Radnik je nekada važio za čvrstu ekipu, pogotovo pod Petrovićevim vodstvom ali ove sezone to nije slučaj. Statistički gledano sa 8 primljenih pogodaka u 6 utakmica, imaju najslabiju odbrani u ligi poslije Čelika i GOŠK-a.
Tako da krenimo sa njihovom odbranom. Na golu će stajati iskusni Mladen Lučić, koji je po meni uvijek bio ta neka srednja klasa golmana u našoj ligi, nije rupa od golmana, a nije ni neka klasa za ovu ligu. Solidan golman, koji je ponekad znao biti uvršten u tim kola. Ispred njega će štoperski tandem činiti Domagoj Franić i Besim Šerbečić. Franić je u dosadašnjoj karijeri igrao za hrvatske drugoligaše. Prošle sezone je svoju najbolju partiju pružio upravo protiv nas u kupu, kad je postigao go i asistirao Obradoviću. Njegov partner u odbrani Šerbečić važi za jednog od većih defanzivnih potencijala u ligi. Mladi je reprezentativac naše zemlje i mislim da je greška što ga nismo zaganjali dok je prve znakove potencijala počeo pokazivati u gradačačkoj Zvijezdi. Ali tad se furala druga transfer politika, nebitno. Na lijevom beku je Radović koji je sa 23 godine igrao u dosta klubova. U našoj zemlji je igrao za Drinu i Olimpik, dok je u Srbiji igrao za Vojvodinu, Zemun i Voždovac. Jedino što sam o njemu našao da je igrao za "reprezentaciju" RS-a u meču protiv Asterasa. Poziciju desnog beka igra Vasić Aleksandar, što je za mene veliko iznenađenje. Vasić je u prethodnim sezonama igrao na krilnim pozicijama, a Žižović ga je transformisao u desnog beka ovih sezone. Mislio sam da će njihovo pojačanje iz Zrinjskog Blaić biti prvi pik na poziciji desnog beka ove sezone.
Vezni red čine Arnautović, Beširević i ispred njih Đurić. Arnautović je velika nepoznanica za mene, prošle sezone je igrao u prvoj ligi RS, a premijerligaško iskustvo je stekao igrajući za Veliku Obarsku kad su igrali premijer ligu BiH. Beširević je ipak poznatiji igrač koji je dospio i na širi spisak naše A repke. On je ujedno i kapiten Radnika i sigurno uz Pecu i Šerbečića njihovoj najvrijedniji eksponat. Mada se ne očekuje od njega neka bajna statistika s obzirom na poziciju koju igra, upisao je asistencije protiv Zrinjskog i GOŠK-a ove sezone. Igrač na kojem će Krstajić vjerovatno uzeti solidnu lovu, pogotovo nakon što se počeo dovoditi u kontekst repke. Na poziciji ofanzivnog veznog je iskusni Đurić čiji su najbolji fudbalski dani prošli, ali ove sezone je svojoj ekipi izborio pobjedu golom protiv Slobode. Na lijevom krilu je Srećković, dok je desno mladi Peco. Peco je u Veležu pokazivao da se radi o velikom talentu i šteta što ga tad nismo ugrabili. Prelaskom u Radnik nastavio je pružati dobre partije ali onda je imao dosta problema sa povredama tako da je propustio dosta utakmica prošle sezone ako se ne varam. U posljednjem kolu prošle sezone na Grbavici nam je baš on postigao pogodak. Ove sezone se jednom upisao u strijelce i to protiv GOŠK-a.
U napadu je prvi izbor Aleksandar Glišić. Na zimskoj pauzi prošle sezone Radnik ga šalje na posudbu u Zvijedu iz Gradačca i to se pokazalo kao pun pogodak za njega. BIo je ponajbolji napadač federalne, a njegove dobre igre su preporučile Radniku da se ipak može računati na njega. Postigao je pogodak protiv Zrinjskog i GOŠK-a ove sezone.
To bi trebalo ovako izgledat:

Može se reći da Radnik imamo izuzetno solidnu klupu: Okić, Hodžurda, Blaić, golman Ružić, Hodžurda, naš nekadašnji junior Mekić itd. Većinom poznata imena iz naše lige sa određenim iskustvom.
Što se nas tiče biće interesantno vidjeti šta je Adžem naumio tokom ove pauze. Da li će se poslije povratka suspendovanog Ramovića ponovo odlučiti za formaciju sa Jovanom, Sinanom i Zajkom ili će ipak Anel uletit u prvih 11. Ili možda što je Adžem testirao Ramovića na krilu govori da bi ga mogli vidjeti na toj poziciji. Zajmović vjerovatno ponovo kuca na vrata prvih 11, pogotovo poslije postignutog gola na prijateljskoj protiv VIteza. Treba uzeti u obzir da mu Zec svojim ne tako uvjerljivim partijama dosta pomaže u tome.
Kad nam Hasanovic bude stoper u Bijeljini. [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Odes na utakmicu da usput pogledas tribinu jer se sa nje gleda utakmica a ne sa stolice od kuce kako si navikao.plavousrcu je napisao/la:Keplerovi zakoni su ove teme za tebe. Ko sem tebe ide na utakmicu da gleda tribinu? Na utakmicu se dolazi da bi se gledao fudbal. Ja i ti ga ne vidimo u posljednje dvije godine uz neki izuzetak. Pozlaceni Jug i Istok uzalud ako na njima nema raje, a raja dolazi da gleda fudbal.Zeljo92 je napisao/la:Odes nekad na utakmicu i pogledas istocnu tribinu kako treba, mani se interneta i streama.plavousrcu je napisao/la:Trosilo se i trosit ce se. Nije se osvojilo nista i mora se konacno osvojiti. Igra nam je bila nikakva i raja to prepoznaje. Zbog toga i pored najave gradnje Juga, radi se jos uvijek samo o najavi i nista konkretnije, zadnje utakmice i posjeta na tribinama su odraz nezadovoljstva. Mi moramo poceti igrati fudbal jer ce nam uzalud biti pozlaceni Istok i Jug. Zjapit ce prazni. Da li su sredjeni prostori ispod Istoka i kad je planirano da se krene sa rentanjem?
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Trenutno korisnika/ca: zastitaIdentiteta i 38 gostiju.