Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

matanisunje
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la matanisunje » 07 apr 2023, 17:53

umro Paul iz grupe S Club 7, baš je ovo užasno vrijeme u kojem ljudi ubrzano odlaze :cry:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 apr 2023, 18:18

Marsal je napisao/la:
07 apr 2023, 16:47
Prije 2 sedmice auto mi udarilo mačku i izginula jadnica, danas popodne budim se jutros izašo iz noćne kad mačak (sin od ove mace zgažene) leži krepan. Kaže stari pustio ga malo da prohoda, on došao i počeo se vrtit u krug i trzat i za 3 minute izdahne. Išla mu i krv iz usta...ne znam je li moguće da je pojeo neki otrov ili ga je neko klepio ili nebitno. I leži on tako, a njegova seka došla do njega i sve ga dira po šapama i legla kraj njega, misli spava...ukopam ga a ona jadnica ga traži po avliji. Osta sama. Baš mi se nekako srce steglo.

Nema čovjeka koji više voli životinje ko ja i kojeg toliko nesreća prati sa njima. Ovo je ukupno osma mačka koju sam izgubio u zadnje 4 godine. A svakoj od njih sam sve napravio, i da ima gdje spavat i vodu pit i sve, mjesečno sam 50 maraka trošio na hranu najmanje jer su i roditelji isto kupovali. Sve ih vodio veterinaru, neke su i kastrirane i sterilizovane i vakcinisane i sve.

Definitivno odustajem od nabavljanja novih, ne mogu više podnijet da se za svaku vežem a ona 💀⚰️

Evo još sinoć je bio zdrav ko drijen
slika
slika
Hoće li ikad nešto lijepo da se desi :roll:
Nabavi psa, mozda budes imao srece sa njim. A i daleko se vise veze za covjeka nego macka
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 apr 2023, 18:21

Marsal je napisao/la:
Prije 2 sedmice auto mi udarilo mačku i izginula jadnica, danas popodne budim se jutros izašo iz noćne kad mačak (sin od ove mace zgažene) leži krepan. Kaže stari pustio ga malo da prohoda, on došao i počeo se vrtit u krug i trzat i za 3 minute izdahne. Išla mu i krv iz usta...ne znam je li moguće da je pojeo neki otrov ili ga je neko klepio ili nebitno. I leži on tako, a njegova seka došla do njega i sve ga dira po šapama i legla kraj njega, misli spava...ukopam ga a ona jadnica ga traži po avliji. Osta sama. Baš mi se nekako srce steglo.

Nema čovjeka koji više voli životinje ko ja i kojeg toliko nesreća prati sa njima. Ovo je ukupno osma mačka koju sam izgubio u zadnje 4 godine. A svakoj od njih sam sve napravio, i da ima gdje spavat i vodu pit i sve, mjesečno sam 50 maraka trošio na hranu najmanje jer su i roditelji isto kupovali. Sve ih vodio veterinaru, neke su i kastrirane i sterilizovane i vakcinisane i sve.

Definitivno odustajem od nabavljanja novih, ne mogu više podnijet da se za svaku vežem a ona 💀⚰️

slika
slika
Jel bio lovac? Moguce da je misa otrovanog pojeo.

ASD je napisao/la:
07 apr 2023, 17:13
alemsa je napisao/la:
07 apr 2023, 15:44
ASD je napisao/la:
07 apr 2023, 12:39

Svakako da nije svejedno.
Hezbollah je militantna milicija. Fanatični su, plus su trenutno na odmoru nakon mira u Siriji.
Ma i ratnici jebga eto 2006 su ginuli 10 na 1 i dalje bi isli, takav mentalitet, 2015 su imali uspjesnu zasjedu nad snagama Izraela. Dok mi Zidovi ne djeluju kao neki ratnici (mozda grijesim). No, ovo je reakcija na napade na dzamiju, i Iran je upleten.
Moguće da je i neki dogovor ovdje, između vlade Izraela i Arapskih susjeda.
Izraelom drmaju protesti mjesecima.

Par žrtava već ima, ali se nadam da će se sve smiriti.
Sumnjam, Iran rece da ce uslijediti konsekvence za ono u dzamiji i sad se desi ovo. A Iran financira Hezbollah, ima ih i po Yemenu, Jordanu, Siriji tako da ako ovo eskalira (za nadati se da nece), mogli bi napast Izrael sa vise frontova, posebno sto su vrlo diskretni jer se ne zna ni koliko ih ima, ove brojke od 100k su samo nagadjanja. Zna se da su sposobni, naoruzani, da ih Iran financira i da kad god su se tukli sa Izraelom da je Izrael popustio, evo i sad govore da ne zele s njima. Oni mogu Palestince dirati, kad ovi najvise sto mogu uraditi je neka zasjeda, kao Partizani Svabama iz shume (prije nego sto su postali legitimni), dok je s ovim prsa u prsa.

19vendetta87 je napisao/la:
07 apr 2023, 18:18

Nabavi psa, mozda budes imao srece sa njim. A i daleko se vise veze za covjeka nego macka
A i daleko vise zahtjevniji, a i macka je dosta cistija.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 apr 2023, 18:34

Marsal je napisao/la:

slika
slika
Ma isti sam po tom pitanju, doduse ja ih pustam da budu napolju. Nijedan macak/macka nije docekao/la 2 godine. Otp. po sjecanju razlozi smrti: Voz, otrov za miseve (imao je slicne simptome kao taj tvoj), auto jedno 4-5x...
A vazda neki zdravstveni problemi, trenutna prima haman svaki mjesec 2-3 inekcije, ima opasne probleme s probavom, a ne mozes gledat da se pati i jbg, sve tako u krug.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 apr 2023, 18:38

alemsa je napisao/la:
07 apr 2023, 18:21

Sumnjam, Iran rece da ce uslijediti konsekvence za ono u dzamiji i sad se desi ovo. A Iran financira Hezbollah, ima ih i po Yemenu, Jordanu, Siriji tako da ako ovo eskalira (za nadati se da nece), mogli bi napast Izrael sa vise frontova, posebno sto su vrlo diskretni jer se ne zna ni koliko ih ima, ove brojke od 100k su samo nagadjanja. Zna se da su sposobni, naoruzani, da ih Iran financira i da kad god su se tukli sa Izraelom da je Izrael popustio, evo i sad govore da ne zele s njima. Oni mogu Palestince dirati, kad ovi najvise sto mogu uraditi je neka zasjeda, kao Partizani Svabama iz shume (prije nego sto su postali legitimni), dok je s ovim prsa u prsa.

Daleko od toga da su sposobni, to se vidjelo na Siriji. Nisu neki ofanzivci, dobri su u gerilskom načinu ratovanja.
Da nisu luda vremena gdje imamo rat u Ukrajini. Rekao bih da nema teorije da bude rata.
Sirija je skoro bila podijeljena i nije isključeno da krenu na Izrael, kao neki vid ujedinjenja.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 apr 2023, 18:49

ASD je napisao/la:
07 apr 2023, 18:38
alemsa je napisao/la:
07 apr 2023, 18:21

Daleko od toga da su sposobni, to se vidjelo na Siriji. Nisu neki ofanzivci, dobri su u gerilskom načinu ratovanja.
Da nisu luda vremena gdje imamo rat u Ukrajini. Rekao bih da nema teorije da bude rata.
Sirija je skoro bila podijeljena i nije isključeno da krenu na Izrael, kao neki vid ujedinjenja.
Sirija je drigo, u sukobima sa Izraelcima su uspjeli pretvoriti u gerilsko ratovanje. Za ostalo slazem se, da nije ovog u Ukrajini, ovo bi vjerovatno bila koja raketica, mjesec dana hajke i cao, kao zadnjih 50 godina. Ali posto svijet izgleda puca u vidu nekog vulkana, Bog sami zna.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 apr 2023, 21:56

Vraćam se u velikom stilu ,poslije 7 dana hlađenja

rank najboljih Kantona u federaciji za život - lista iz prve ruke, poslije silnih iskustava

1. Zapadno-hercegovacki kanton - oaza uvoza u BiH , od 90% najjacih firmi koje se bave uvozom ,distribucijom i trgovinom , stanuje u ovom kantonu. Blizina mora , mediteranska klima, zime bez zagađenja zraka ,kojima pogoduje sto dobra klima ,sto reljef te samim tim manja mogucnost od raka pluća. Najzdraviji zivot te najvece plate mimo tajkuna i pljačkaša , kod obicnog radnika npr radnik u Violeti u ZHK izlazi oko 2k. U Sarajevskom kantonu 1600 vrh.

2. Hercegovacko neretvanski kanton
Slična situacija kao pod brojem 1. Solidna ekonomija juzno od mostara , i ljepsa priroda nego kod prvih , uz USK vjerovatno najljepsi pejzaži u BiH. Minus žestoka ljeta (al ko je naucio svejedno mu je ) plus blage zime (osim bure). Pogodan za zdrav život

3. Livanjski kanton
Kanton na nebesima. Jednom sam vozio od Prozora ka Tomislavgradu i sve sto vidis su dobre ceste, voznja kroz oblake , kamenje i pokraj konja. Ko ne voli puno socijalne interakcije idealan je za njega , mirni krajolici ,rijetko naseljeni. Klimatski zdravi opet je bitno ponovit, finansijski stabilini , sto sami od sebe , sto zbog blizine EU i kantona južno

4. Srednjo-Bosanski kanton , da ima dva Viteza u sebi bio bi najjači. Izuzetno poduzetnicki nastrojeni , od Kaonika do Doca na Lašvi visi firma na firmi. Tamo posla nema samo ko ne zeli da radi. Minus mu je cestovna povezanost , lasvanska magistrala je stravična na momente, po N.Travniku , Travniku,Biloj radari non stop ne mozes bit opusten. Klima nako meh na momente ,nije zagađeno moze se disat ,al nekad udari neko sivilo , treperi ti pred očima. Živahano je.

5.Tuzlanski.

Mimo Tuzle koja zna biti zagađena i crna ,ostalo je podnosljivo i dobro. Zdravo. Finansijski stabilno.

6.USK

O njima najmanje znam. Idealne uslove imaju za zivot, da nema migranata vjerovatno bi ga i živjeli.

7. Posavski kanton

Ravan je i blizu EU.

8. BPK

Nesto najotuđenije sto sam vidio u zivotu. Dok dođeš do Foče vec osjetiš sunovrat civilzacije , a ovi su još dalje. Onako nije loše samo po sebi, ali geografija im nikako ne ide na ruku, skoro dva sata voznje do prve civilizacije , uzasni Rogoj, krivincuge mrtve tačke i vratolomije do tamo. Nema nista sto bi te zdrave svjesti privuklo sebi osim mozda ekstremnog turzima i sportova na ivici razuma.

9. ZDK
Mrtva trka za talog pozicije je bila izmedju dva najgora kantona. Ali ovaj ipak ima mjesta koja ga izvlače pa nije na samom dnu. Žepče i Tešanj su među ponajboljim mjestima za živjet u BiH kada bi gledali samo gradove , sjajan odnos dobrih plata i ne tako basnoslovno skupih cijena od nekretnina pa dalje. Mjesta koja stalno napreduju i kao da su zalutali u ZDK.
Ali isti ovaj kanton ima Zenicu, Vareš i Olovo kojih bi se i černobil postidio. Vareš apoklapisa civilizacije ,ono ne mozes vjerovati da postoji, duhovi se češu od tebe kada prolaziš. A sta tek reći za Zenicu najzagađeniji grad poslije Delhia vjerovatno u svijetu. Kada se spuštaš sa novih naplatnih pa gledaš u dimnjake željezare i čestice koje izlaze u zrak kojd vjerovatno nisu ni hemiji poznate dobiješ napade panike. Najbolesniji grad za zivjet. Vecina stanovnika ima bolesti pluca za koje i ne zna. Mozda su vec stekli i imunitet. Zayebano je ko dođe sa strane.

10. Sarajevski

Najprecijeneniji glavni grad europe. Najgori omjer primanja vs troškova u svijetu. Grad u kome su plate Banovićke,a troskovi u levelu Zuricha. Ovdje se misli na 90% raje koja je stvarno radno aktivna i koja se pati , ne na onu manjinu koja je na raznim budzetima ,Nvo , sa strancima i koja daje laznu sliku idiličnosti. Nezdrav zivot ne treba ni spominjati ,malo manje su štetni od Zenice zimi, za dlaku, ali dovoljno da te ubije. Saobracaj najgori u juznoj europi, previse auta ,premalo cesti , uzasna regulisanost itd itd . Na jednu pozitivnu stvar dođe 10 negativnih.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 07 apr 2023, 23:27

znači neloš dan danas (iako je malo falilo da bude savršen), Kraljice pobjedile, košarkaši Partizana ušli u top 8, jedino je tu Hajduk podbacio, kako god, dvije ture piva za mene!

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 08 apr 2023, 00:53

Daj pomozite... Kako de zove od muževe sestre muž?

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 08 apr 2023, 00:55

Cipiripiblicblic je napisao/la:
08 apr 2023, 00:53
Daj pomozite... Kako de zove od muževe sestre muž?
Zet/ svak

Zavisno od regije
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 08 apr 2023, 00:57

Ma nije zet, zet ima kraće objašnjenje.

Nešto šalbaba ili tako nekakva pizdarija ako ti je poznato. :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 apr 2023, 01:33

Zaova je sestra, zaovac je valjda njen muž.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 apr 2023, 01:51

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 apr 2023, 01:51

Cipiripiblicblic je napisao/la:
08 apr 2023, 00:57
Ma nije zet, zet ima kraće objašnjenje.

Nešto šalbaba ili tako nekakva pizdarija ako ti je poznato. :mrgreen:
Tovar

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 apr 2023, 04:36

I found freedom. Losing all hope was freedom.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 08 apr 2023, 10:09

Marsal je napisao/la:

slika
slika
Žao mi je stvarno.
slika
Radije meni nešto da se desi nego njoj.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 apr 2023, 10:15

RollMan je napisao/la:
07 apr 2023, 21:56
1. Zapadno-hercegovacki kanton - oaza uvoza u BiH , od 90% najjacih firmi koje se bave uvozom ,distribucijom i trgovinom , stanuje u ovom kantonu. Blizina mora , mediteranska klima, zime bez zagađenja zraka ,kojima pogoduje sto dobra klima ,sto reljef te samim tim manja mogucnost od raka pluća. Najzdraviji zivot te najvece plate mimo tajkuna i pljačkaša , kod obicnog radnika npr radnik u Violeti u ZHK izlazi oko 2k. U Sarajevskom kantonu 1600 vrh.
Dobre su im plate jer drugacije ne mogu zadrzati ovo malo ljudi sto je ostalo. Ionako im je tamo ostao samo ko nije mogao u EU.

Hrvatska im je vecini dala putovnice i tako im napravila medvjedju uslugu, jer su sa tim istim putovnicama raja masovno odselila.

Kanton iz kojeg je lako skoknuti do mora i otici do Mostara. Inace su zabaceni, ni jedan normalan put ne vodi kroz taj kanton.

RollMan je napisao/la:
2. Hercegovacko neretvanski kanton
Slična situacija kao pod brojem 1. Solidna ekonomija juzno od mostara , i ljepsa priroda nego kod prvih , uz USK vjerovatno najljepsi pejzaži u BiH. Minus žestoka ljeta (al ko je naucio svejedno mu je ) plus blage zime (osim bure). Pogodan za zdrav život
Kanton koji solidno zivi, ali najbolje zivi juzni (H) dio, jer zive na nasoj grbaci.

Gule drzavu na sve moguce nacine i kad god mogu zaobilaze placanje bilo kakvog poreza.

Posto se pitaju ovi iz H naroda, iz sjedista kantona im nikad ni za sta nece poslati inspekciju.

Samo pogledati izvjestaj turisticke zajednice (ili vec ko je objavio podatak za proslu ili pretproslu godinu), da tokom ljeta vise nocenja bude prijavljeno u Konjicu, nego u Neumu sve govori. Ko je bio tokom ljeta samo jedan dan u Neumu, mogao je vidjeti koliko ljudi dole bude, a po prijavljenim nocenjima ispadne ko da je Neum grad duhova.

RollMan je napisao/la:
5.Tuzlanski.

Mimo Tuzle koja zna biti zagađena i crna ,ostalo je podnosljivo i dobro. Zdravo. Finansijski stabilno.
Kanton koji moze sam zivjeti od struje i ostalih stvari koje proizvode.
Ja bih rekao da su najjaci kanton u drzavi, samo sto im poreze i ostalo pokupi glavni grad.

Neki dan sam bio poslom u Lukavcu, nacelnik im kaze da su grad sa ogromnim potencijalom za razvoj.

Ja kako skontah da svake godine iz budzeta za sport izdvoje milion maraka. A u fudbalu, kosarci,rukometu..., nemaju ekipe koje su u prvoligaskim rangovima takmicenja.

RollMan je napisao/la:
8. BPK

Nesto najotuđenije sto sam vidio u zivotu. Dok dođeš do Foče vec osjetiš sunovrat civilzacije , a ovi su još dalje. Onako nije loše samo po sebi, ali geografija im nikako ne ide na ruku, skoro dva sata voznje do prve civilizacije , uzasni Rogoj, krivincuge mrtve tačke i vratolomije do tamo. Nema nista sto bi te zdrave svjesti privuklo sebi osim mozda ekstremnog turzima i sportova na ivici razuma.
Kanton koji ima 30-ak hiljada ljudi, a imaju kantonalnu vladu, ministre, skupstinu i ostale gluposti na koje se bukvalno bacaju pare.

Kanton koji treba pripojiti Sarajevskom kantonu.

RollMan je napisao/la:
10. Sarajevski

Najprecijeneniji glavni grad europe. Najgori omjer primanja vs troškova u svijetu. Grad u kome su plate Banovićke,a troskovi u levelu Zuricha. Ovdje se misli na 90% raje koja je stvarno radno aktivna i koja se pati , ne na onu manjinu koja je na raznim budzetima ,Nvo , sa strancima i koja daje laznu sliku idiličnosti. Nezdrav zivot ne treba ni spominjati ,malo manje su štetni od Zenice zimi, za dlaku, ali dovoljno da te ubije. Saobracaj najgori u juznoj europi, previse auta ,premalo cesti , uzasna regulisanost itd itd . Na jednu pozitivnu stvar dođe 10 negativnih.
Stanovi u Sarajevu preskupi i kupiti i iznajmiti jer ih nema puno, a puno ljudi dolazi jer bi svi u glavni grad. Plus studenti koji moraju negdje zivjeti.

Ne mogu skontati ljude koji imaju para, a idu u Sarajevo zivjeti. Auto putem mozes doci brzo iz ovih okolnih gradova gdje je manja guzva, mirniji zivot, bolja klima, cisci zrak...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 apr 2023, 10:37

Debili s klixa ne objavljuju da su poginula trojica ljudi kod Jajca, a objavljuju o napadu medvjeda u Italiji :crazy:

Da se desilo u Sarajevu bilo bi udarna vijest :damn:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 apr 2023, 12:52

Najgori je Srednjobosanski kanton, bijeda zesca, gdje su bile firme, sad su zgrade. Standard daleko najnizi, imate manja mjesta gdje su plate nerijetko i manje od 400 KM.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 08 apr 2023, 13:20

numanumaye22 je napisao/la:
08 apr 2023, 12:52
Najgori je Srednjobosanski kanton, bijeda zesca, gdje su bile firme, sad su zgrade. Standard daleko najnizi, imate manja mjesta gdje su plate nerijetko i manje od 400 KM.
Ne bi se složio, zivim u SBK i radim u firmi gdje je minimalna plata blizu 700 km bez toplog obroka

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 75 gostiju.