Sve mi je jasno osim ovoga. Mislim, logično bi bilo da je ovo stariji tekst pa da su bili "nepoznati" nosioci. Više nisu, sve se zna koliko sam upratio.Strauss je napisao/la:
Naime, 15 pobjednika parova drugog pretkola plus dva bolja iz duela iste faze takmičenja u tzv. grupi „nepoznatih nositelja“ među kojima su Helsinki (Finska) i prvak Mađarske a koji će igrati protiv Aktobea (Kazahstan) ili prvaka Azerbejdžana, u trećem će nastupiti uz prvaka Švicarske i šampione Belgije (Anderlecht) i Danske (Copenhagen).
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- nikad_izvini
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Pa da, tekst je pisan 10.5.2010, još uvijek se nije znalo ni ko je prvi kod nas i u tekstu je na nekoliko mjesta pisano Borac ili Željo.nikad_izvini je napisao/la:Sve mi je jasno osim ovoga. Mislim, logično bi bilo da je ovo stariji tekst pa da su bili "nepoznati" nosioci. Više nisu, sve se zna koliko sam upratio.Strauss je napisao/la:
Naime, 15 pobjednika parova drugog pretkola plus dva bolja iz duela iste faze takmičenja u tzv. grupi „nepoznatih nositelja“ među kojima su Helsinki (Finska) i prvak Mađarske a koji će igrati protiv Aktobea (Kazahstan) ili prvaka Azerbejdžana, u trećem će nastupiti uz prvaka Švicarske i šampione Belgije (Anderlecht) i Danske (Copenhagen).
"To znači da Željezničar ili Borac, ko god bio novi prvak Bosne Hercegovine, u drugom kolu pretkvalifikacija Lige evropskih šampiona, najvjerovatnije, kako sada stvari stoje, neće biti nositelj u žrijebu."
Al toliko mi je bilo smiješno da sam to moramo pobrisati

Najvjerovtnije se tu igraju utakmice pretkola,iako nema puno vremena mislim da ce kosevo biti spremno.U jednoj varijanti se spominjala Zenica... to cemo vidjet,niko sa sigurnoscu ne zna.ZeljoHercegovina je napisao/la:Caoo:D Nov sam na forumu ovdje, samo da pitam da li iko zna hoce li Kosevo biti spremno do pretkola lige prvaka? U slucaju da jeste, hoce li Zeljo tu igrati svoje evropske tekme? Vidio sam da cu biti u BiH kad se te utakmice igraju, i bilo bi prelijepo viditi voljeni tim uzivo:D Pozz iz Norveske
- ZeljoHercegovina
- Kontakt:
Najvjerovtnije se tu igraju utakmice pretkola,iako nema puno vremena mislim da ce kosevo biti spremno.U jednoj varijanti se spominjala Zenica... to cemo vidjet,niko sa sigurnoscu ne zna.[/quote]
Hvala:D
Hvala:D
FK Zeljeznicar ---- BiH Reprezentacija
- Adnan_Zeljovac
- Kontakt:
Hvala:D[/quote]ZeljoHercegovina je napisao/la:Najvjerovtnije se tu igraju utakmice pretkola,iako nema puno vremena mislim da ce kosevo biti spremno.U jednoj varijanti se spominjala Zenica... to cemo vidjet,niko sa sigurnoscu ne zna.
Jasta cu bas do Zenice da idem da gledam tekme,to je prosto nemoguce ba..pa dje ce to uraditi ja mislim da cemo igrati na KOSEVU...

SAMPIONI: 1946-1971/72-97/98-2000/01-2001/02-2009/10
KUP BiH: 1999/00, 2000/01, 2002/03
SuperKup BiH: 1998, 2000, 2001
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!!!
KUP BiH: 1999/00, 2000/01, 2002/03
SuperKup BiH: 1998, 2000, 2001
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!!!
Jedva cekam to,mislim da ce to biti vrhunac...Kad preko tv-a budu gledali Velikog Zelju kako hara evropom jos na Hadisonu to ce mi biti draze od titule ))) 

LIJEPO JE BITI MANIJAK!!!
Samo Bože sreće da dobijemo nekog od ovih slabijih protivnika pa onda u Europa Ligu i 4 utakmice

Samo Bože sreće da dobijemo nekog od ovih slabijih protivnika pa onda u Europa Ligu i 4 utakmice

Lijepo je biti Manijak!!!
Kakva Europa liga, idemo u grupe CL.ŠtaIma je napisao/la:LIJEPO JE BITI MANIJAK!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo Bože sreće da dobijemo nekog od ovih slabijih protivnika pa onda u Europa Ligu i 4 utakmice![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čestitke klubu i svim navijačima Željezničara na zasluženom osvojenom prvenstvu BiH 
Puno sreće u kvalifikacijama za Ligu Prvaka. Bilo bi vam super kad bi u 2.pretkolu dobili Aktobe, Bohemians ili Ekranas, koji su objektivno lakši. Ovi ostali klubovi su malo teži zalogaj, ali siguran sam da kad bi i njih dobili, da bi skupo prodali svoju kožu.
Nadam se da će i plavi Dinamo i plavi Željo vidjeti Ligu Prvaka
Sretno Vam

Puno sreće u kvalifikacijama za Ligu Prvaka. Bilo bi vam super kad bi u 2.pretkolu dobili Aktobe, Bohemians ili Ekranas, koji su objektivno lakši. Ovi ostali klubovi su malo teži zalogaj, ali siguran sam da kad bi i njih dobili, da bi skupo prodali svoju kožu.
Nadam se da će i plavi Dinamo i plavi Željo vidjeti Ligu Prvaka

Sretno Vam

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Iskreno mogli bi nakon dvije utakmice, selamit se sa Evropom . . . Skoro svi navedeni klubovi su ispred nas po mnogo cemu . . .
Ali se isto tako svaki od njih može pobijediti.juveboy je napisao/la:Iskreno mogli bi nakon dvije utakmice, selamit se sa Evropom . . . Skoro svi navedeni klubovi su ispred nas po mnogo cemu . . .
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
ma daj nam Dinamo da ih oderemo i lagano kao nosioci u treće pretkolo!
LUDILO!

LUDILO!
Grbavica- zgrade u nizu, na Jugu- jedan drugom uvijek blizu.
pojedini klubovi su sigurno ispred po nastupima u evropi, budzetu,nekom rejtingu u evropi u zadnje vrijeme i slicno ,ali ti pojedini timovi nemaju ono sto zeljo ima a to su MANIJACI 

Mamić divlja po Šeheru - neprocjenjivo!ljožebizago je napisao/la:ma daj nam Dinamo da ih oderemo i lagano kao nosioci u treće pretkolo!![]()
LUDILO!

Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 25 maj 2010, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
JER KADA MI...NAVIJAMO...JER KADA MI NAVIJAMO, STADION GORI SVE SE TRESE, NA JUGU OPŠTE LUDILO...
Najjači bili, najjači i ostali...MANIJACI
Najjači bili, najjači i ostali...MANIJACI

ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
Osim: Pobjeda u Širokom bila je ključ titule
Nemam mnogo pravih igrača, ali imam solidnu ekipu, a to je važnije
Menadžer Željezničara Amar Osim dan nakon proslave šampionske titule dočekao nas je u svom kafiću. Dok smo radili intervju u povodu Željinog četvrtog, a njegovog trećeg naslova prvaka u Bosni i Hercegovini, društvo nam je pravio Amarov sin Malaki.
Koliko znači ova titula u odnosu na prve dvije?
- Drago mi je zbog ljudi. Vidim koliko mojim prijateljima, ljudima koji su oko mene, navijačima, znači.
Kao da smo pisali
Proljeće je bilo obojeno u plavo. Ovakav pohod nije bio očekivan. Šta je tajna uspjeha?
- Imali smo ovaj dio prvenstva kao iz snova. Sve nam je išlo glat. Sve osim onog finala Kupa, koji smo nesretno ispustili. Ostalo je bilo kao da smo mi pisali. Zimus smo bili sedam bodova iza prvog, a sada je drugi iza nas sedam bodova.
Jeste li mislili da je ovakav rasplet moguć?
- Uvijek ima nekih kombinacija. Mala je razlika među ekipama Premijer lige. Malo bolja atmosfera, uvjeti, navijači, znanje... I kada se još neke stvari poklope, sve je moguće. Dosta nam je stvari išlo u prilog. Na početku smo dobili dvije utakmice zaredom, što i ne mora nužno biti toliko dobro. No, tu prvu dobili smo u gostima, u Zenici, i razbili kompleks gostovanja.
Šta se zimus desilo u ekipi pa je ovako zaigrala u drugom dijelu prvenstva?
- Ništa. Ispoštovali smo igrače onoliko koliko smo mogli. Od kada smo se vratili sa priprema, prilično smo korektno izvršavali naše obaveze prema njima. Bili smo skupa šest mjeseci, a ne dva ili tri kao jesenas, a to je bitna razlika.
Koji je bio ključni trenutak u prvenstvu, koja utakmica?
- Pobjeda u Širokom Brijegu. Oni su bili jesenji prvaci. Poslije nismo mogli reći da smo tu slučajno ili da ne idemo na titulu. Bilo je još važnih utakmica. Derbi smo jesenas izgubili, a zatim dobili u Laktašima pa, onda, zadnju kući sa Leotarom. To nas je vratilo tamo gdje smo željeli biti na kraju jeseni. Planirali smo zaostajati pet, a imali smo minus sedam bodova za vodećima. No, s obzirom na raspored, to je bilo kao četiri, jer smo imali utakmicu viška kući.
Tri prava igrača
Jeste li stvarno ljetos imali samo tri prava igrača, kao što ste rekli?
- Jesam. Nemam ih ni sada mnogo više. Ali, imam solidnu ekipu. To je mnogo važnije. Realno, ekipa se ne pravi preko noći. Neko može i to, ali ja ne mogu.
Kako nadograditi ovaj uspjeh?
- Moramo u svakom pogledu napredovati, i kao ekipa, i kao klub. Trebat će nam para. Ako uspijemo da "tušnemo" ovog (pokazuje na Samira Bekrića, koji sjedi za susjednim stolom sa Milanom Ćulumom), možda i zaradimo.
Ne razmišljam o Dinamu i Vojvodini
Koliko je priznanje to što ste spominjani kao kandidat za trenera zagrebačkog Dinama i novosadske Vojvodine. Razmišljate li o napuštanju Grbavice?
- Ne razmišljam o onome što samo pročitam u novinama. Da me je neko zvao i da smo razgovarali, razmišljao bih. Ovako, nisam imao o čemu. Za sada sam tu.
Želim nekoga koga možemo dobiti
Koga želite za protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka?
- Nekoga koga možemo dobiti, a takvih je malo. Ili nekoga atraktivnog, da zaradimo, a i takvih je malo. Čini mi se da je bolje igrati Evropsku ligu, jer je lakše, ima ekipa koje se mogu proći, a lakše dođeš do nekoga atraktivnog.
Mogući protivnici u drugom pretkolu Lige prvaka
Željezničar u drugom pretkolu Lige prvaka može dobiti za protivnika iduće ekipe: Hapoel Tel Aviv (Izrael), Sparta (Češka), Rozenborg (Norveška), Red bul Salcburg (Austrija), Liteks (Bugarska), Dinamo (Hrvatska), Partizan (Srbija), Bate Borisov (Bjelorusija), Leh (Poljska), Žilina (Slovačka), Šerif Tiraspol (Moldavija), Omonija (Kipar), Debrecin (Mađarska), AIK Štokholm (Švedska), Bohemijans (R. Irska), Ekranas (Latvija), Aktobe (Kazahstan).
Izvlačenje je 21. juna. Termini utakmica su 13. i 14. jula, a revanši su 20. i 21. jula.
Nemam mnogo pravih igrača, ali imam solidnu ekipu, a to je važnije
Menadžer Željezničara Amar Osim dan nakon proslave šampionske titule dočekao nas je u svom kafiću. Dok smo radili intervju u povodu Željinog četvrtog, a njegovog trećeg naslova prvaka u Bosni i Hercegovini, društvo nam je pravio Amarov sin Malaki.
Koliko znači ova titula u odnosu na prve dvije?
- Drago mi je zbog ljudi. Vidim koliko mojim prijateljima, ljudima koji su oko mene, navijačima, znači.
Kao da smo pisali
Proljeće je bilo obojeno u plavo. Ovakav pohod nije bio očekivan. Šta je tajna uspjeha?
- Imali smo ovaj dio prvenstva kao iz snova. Sve nam je išlo glat. Sve osim onog finala Kupa, koji smo nesretno ispustili. Ostalo je bilo kao da smo mi pisali. Zimus smo bili sedam bodova iza prvog, a sada je drugi iza nas sedam bodova.
Jeste li mislili da je ovakav rasplet moguć?
- Uvijek ima nekih kombinacija. Mala je razlika među ekipama Premijer lige. Malo bolja atmosfera, uvjeti, navijači, znanje... I kada se još neke stvari poklope, sve je moguće. Dosta nam je stvari išlo u prilog. Na početku smo dobili dvije utakmice zaredom, što i ne mora nužno biti toliko dobro. No, tu prvu dobili smo u gostima, u Zenici, i razbili kompleks gostovanja.
Šta se zimus desilo u ekipi pa je ovako zaigrala u drugom dijelu prvenstva?
- Ništa. Ispoštovali smo igrače onoliko koliko smo mogli. Od kada smo se vratili sa priprema, prilično smo korektno izvršavali naše obaveze prema njima. Bili smo skupa šest mjeseci, a ne dva ili tri kao jesenas, a to je bitna razlika.
Koji je bio ključni trenutak u prvenstvu, koja utakmica?
- Pobjeda u Širokom Brijegu. Oni su bili jesenji prvaci. Poslije nismo mogli reći da smo tu slučajno ili da ne idemo na titulu. Bilo je još važnih utakmica. Derbi smo jesenas izgubili, a zatim dobili u Laktašima pa, onda, zadnju kući sa Leotarom. To nas je vratilo tamo gdje smo željeli biti na kraju jeseni. Planirali smo zaostajati pet, a imali smo minus sedam bodova za vodećima. No, s obzirom na raspored, to je bilo kao četiri, jer smo imali utakmicu viška kući.
Tri prava igrača
Jeste li stvarno ljetos imali samo tri prava igrača, kao što ste rekli?
- Jesam. Nemam ih ni sada mnogo više. Ali, imam solidnu ekipu. To je mnogo važnije. Realno, ekipa se ne pravi preko noći. Neko može i to, ali ja ne mogu.
Kako nadograditi ovaj uspjeh?
- Moramo u svakom pogledu napredovati, i kao ekipa, i kao klub. Trebat će nam para. Ako uspijemo da "tušnemo" ovog (pokazuje na Samira Bekrića, koji sjedi za susjednim stolom sa Milanom Ćulumom), možda i zaradimo.
Ne razmišljam o Dinamu i Vojvodini
Koliko je priznanje to što ste spominjani kao kandidat za trenera zagrebačkog Dinama i novosadske Vojvodine. Razmišljate li o napuštanju Grbavice?
- Ne razmišljam o onome što samo pročitam u novinama. Da me je neko zvao i da smo razgovarali, razmišljao bih. Ovako, nisam imao o čemu. Za sada sam tu.
Želim nekoga koga možemo dobiti
Koga želite za protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka?
- Nekoga koga možemo dobiti, a takvih je malo. Ili nekoga atraktivnog, da zaradimo, a i takvih je malo. Čini mi se da je bolje igrati Evropsku ligu, jer je lakše, ima ekipa koje se mogu proći, a lakše dođeš do nekoga atraktivnog.
Mogući protivnici u drugom pretkolu Lige prvaka
Željezničar u drugom pretkolu Lige prvaka može dobiti za protivnika iduće ekipe: Hapoel Tel Aviv (Izrael), Sparta (Češka), Rozenborg (Norveška), Red bul Salcburg (Austrija), Liteks (Bugarska), Dinamo (Hrvatska), Partizan (Srbija), Bate Borisov (Bjelorusija), Leh (Poljska), Žilina (Slovačka), Šerif Tiraspol (Moldavija), Omonija (Kipar), Debrecin (Mađarska), AIK Štokholm (Švedska), Bohemijans (R. Irska), Ekranas (Latvija), Aktobe (Kazahstan).
Izvlačenje je 21. juna. Termini utakmica su 13. i 14. jula, a revanši su 20. i 21. jula.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Amar Osim
Gospodar Grbavice
Najzaslužniji za Željinu titulu prvaka BiH
Ime Amara Osima posljednjih godina vezano je uz uspjehe Željezničara. Većinu titula i trofeja "Plavi" su osvajali dok ih je predvodio sin legendarnog Ivice. Od osvojenog Kupa BiH 2003. godine na Grbavici je bilo malo radosti. Živjelo se uglavnom u sivilu prosječnosti.
Kada se u ljeto 2009. vratio na klupu Želje, Amar Osim najavio je stvaranje ekipe koja bi se mogla u narednim godinama boriti za vrh bh. nogometa. No, titula prvaka proslavljena je prije nego što se iko nadao.
Željezničar je prvak BiH za sezonu 2009/2010., a najzaslužniji za to je upravo Amar Osim, koji je vratio radost na Grbavicu.
Rođen je 18. jula 1967. u Sarajevu. Nogometnu karijeru započeo je u Željezničaru, za koji je igrao do početka rata u BiH. U Francuskoj je nastupao za nekoliko nižerazrednih klubova, a završio je na Grbavici 1997.
Trenersku karijeru počeo je u omladinskom pogonu "Plavih". U proljeće 2001. preuzeo je prvi tim Željezničara i osvojio prvenstvo i Kup. I 2002. bio je prvak sa Željezničarom, a godinu kasnije uzeo je Kup. Kao trener japanskog Džef junajteda osvojio je japanski Liga kup.
Gospodar Grbavice
Najzaslužniji za Željinu titulu prvaka BiH
Ime Amara Osima posljednjih godina vezano je uz uspjehe Željezničara. Većinu titula i trofeja "Plavi" su osvajali dok ih je predvodio sin legendarnog Ivice. Od osvojenog Kupa BiH 2003. godine na Grbavici je bilo malo radosti. Živjelo se uglavnom u sivilu prosječnosti.
Kada se u ljeto 2009. vratio na klupu Želje, Amar Osim najavio je stvaranje ekipe koja bi se mogla u narednim godinama boriti za vrh bh. nogometa. No, titula prvaka proslavljena je prije nego što se iko nadao.
Željezničar je prvak BiH za sezonu 2009/2010., a najzaslužniji za to je upravo Amar Osim, koji je vratio radost na Grbavicu.
Rođen je 18. jula 1967. u Sarajevu. Nogometnu karijeru započeo je u Željezničaru, za koji je igrao do početka rata u BiH. U Francuskoj je nastupao za nekoliko nižerazrednih klubova, a završio je na Grbavici 1997.
Trenersku karijeru počeo je u omladinskom pogonu "Plavih". U proljeće 2001. preuzeo je prvi tim Željezničara i osvojio prvenstvo i Kup. I 2002. bio je prvak sa Željezničarom, a godinu kasnije uzeo je Kup. Kao trener japanskog Džef junajteda osvojio je japanski Liga kup.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Sarun i 30 gostiju.