Ne s tobom,vidim tvoju formciju.Govorio sam da se ne slazem da Medunjanin ima prednost nad Misketom kod Susica,o tome smo raspravljali.Mada ja iskreno ne vjerujem da ima i kod Susica.DonCorleone je napisao/la:U cemu se ne mozes sloziti sa mnom? Misimovic u mojoj postavi ima prednost nad Medunjaninom iz razloga koje si sam naveo.? Dakle racionalna odluka na osnovu kvaliteta pojedinaca.drummer je napisao/la: Ja se za Misimovica nikako ne mogu sloziti,to je igrac koji naprosto mora igrati,ne samo zbog zasluga nego i stvrnog kvaliteta koji i sad posjeduje bez obzira na njegovu nesto slabiju pokretljivost.
Moja konstatacija je isla u smjeru da se ne moze igrati bez dva defanzivna vezna ukoliko Misimovic igra, a da pri tome svakako Medunjanin ne bi trebao biti jedan od ta dva defanzivna vezna. Postoji opcija sa Misimovicem i dva def. vezna, ili bez njega sa skroz drugom formacijom i odabirom igraca, a koju ulogu bi Medunjanin trebao zauzeti je pitanje, samo Safet njega definitivno ima u planu kao jednog od def. veznih (!ja ne).
Da skratim, ako Misimovic igra => dva def. vezna "must have", bez Medunjanina.
Safetovo razmisljanje: Misimovic igra => jedan defanzivni vezni => Medunjanin. Dakle ekstremne pogreske Safeta, da ne kazem amaterske.
Tako je bilo do sad,Medunjanin je imao sigurno mjesto ali sad se pojavio Kolasinac koji je siguran clan prve postave.Znaci za Salihovica nema mjesta na poziciji koju je do sad krpio,konacno se vraca tamo gdje i pripada,u vezni red.
Znaci,stvari su se promijenile u odnosu na kvalifikacije.Misimovic,Salihovic,Medunjanin-neko mora van iz prvih 11.Ja mislim da je to objektivno a cak i kod Susica Medunjanin.