Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JohnCleese
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la JohnCleese » 27 mar 2019, 20:13

Ovaj je zreo za tuzbi i sudova :sick:
Skolski primjer obrnute psihologije iskompleksiranog wannabe menadzercica
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 20:16

:lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 mar 2019, 20:17

Wandelanoite je napisao/la: Sta lazem? Prosineckog sam licno vidio u jednom restoranu na Ilidži kako sjedi sa ljudima bliskim Želji (viđao sam ga i u restoranu Sinđelić u BG dok je vodio Zvezdu sa nekim menadžerima tako da znam da voli menadžerske igre). Arezina i Stevanovic su vrbovani u Zelju obećanjima da ce dobiti pozive u reprezentaciju. Po cemu Kjosevski zaslužuje biti tu? Reci mi po cemu? Po cemu Deni Milosevic, Goran Zakaric, Haris Duljevic i Edin Visca zaslužuju biti ispred Hajrovica? Po cemu Kenan Piric zaslužuje biti ispred Begovića? Zasto se ne završavaju papiri za Emira Dilavera koji je trenutno najbolji bh. stoper? Je li Robertu dokazano da laze o igračima u medijima?

Previse je tu stvari koje nemaju veze sa igrom i taktikom i koje nas mogu koštati odlaska na Euro, o taktici i igri ne bih raspravljao jer je nemamo i to svako normalan vidi.
Pa ja mislim isključivo jer je Kenan Pirić napadač, a Begović golman, al nisam siguran.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 27 mar 2019, 20:26

najzalosije od svega je to, sto lik ovo sve tvrdi mrtvo ozbiljno....

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2019, 20:59

Raonffa je napisao/la:Nije problem ukazati na nešto što ne valja, problem je koliko je realno popraviti to što ne valja.

Ja koliko sam shvatio Prosinečkom se najviše zamjeralo što smo u većini susreta puštali protivniku loptu, pogotovo kada imamo rezultat.

Dakle, od reprezentacije BiH se očekuje da pobjeđuje, da igra dobro, da limitira protivnike, da igra vrhunsku defanzivu, i to ne protiv Lihtenštajna nego ni manje ni više protiv reprezentacija poput Sj.Irske, Austrije ili Grčke, reprezentacija koje su daleko uspješnije od naše u zadnjih nekoliko godina, i protiv kojih nikako ne možeš da se postaviš kao neki strašni favorit gdje ih trebaš ubiti, zgaziti, izdominirati na terenu.

Mi malo previše živimo u nebesima, misleći da smo neki veliki kvalitet, eh da mi svaku utakmicu možemo odigrati kao sinoć 20 minuta, to bi bilo najbolje, a ne sumnjam da bi i tada bilo nezadovoljnih :D
Tebra, niko realan ne očekuje da igramo kao Brazil protiv svake reprezentacije na svijetu, naravno da ne očekuje. Ne, radi se o tome da smo igrali na domaćem terenu protiv jedne Grčke reprezentacije bez Manolasa, Torosidisa, Pelkasa, Karnezisa, Mitrogloua, Retsos, Stafylidis, Lykogiannis i Christodolopoulos - svi su to standardni reprezentativci. Zamisli da nama fale Džeko, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Ćivić, Bešić, Šehić, eto kako ti do dođe. Sad ti ta reprezentacija dođe na tvoj teren, bez skoro pola važnih igrača, reprezentacija koja je u posljednje vrijeme izgubila od Mađarske, Finske i Estonije pobogu, i tu nekako uspijemo sve živo usrati i dozvoliti njima da u potpunosti kontrolišu utakmicu nakon 20 i neke minute. Imaš vodstvo od 2-0 u roku od 15 minuta, na domaćem terenu, i umjesto da to koristiš i zabiješ treći da utakmica bude riješena, zatvoriš se i sve što možes uraditi loše, uradiš. Ne mijenjas ništa, ne koristiš izmjene, ništa ne promjeniš na poluvremenu pa desi šta se desilo. Ako nismo dobili ovakvu Grčku sad, nećemo ih nikad opet dobiti. Nedopustivo je. Jedna Estonija, kod kojih je jedan od glavnih igrača polustandardan igrač u U23 Premier League, i čija je tržišna vrijednost manja od naše U-21 reprezentacije, Grčku lagano riješi u sred Atine, i to Grčka sa ovim igračima koji nisu imali protiv nas. I to je sa ovim istim selektorom (Anastasiadis). Vjeruj me, ja sam i više nego svjestan da smo limitirani, ali 100% sam siguran da imamo dovoljno kvaliteta da uzmemo Grcima 3 boda na Bilinom Polju.

Ovo nam je možda i zadnja prilika da sa Džekom (ili uopšte) odemo na neko prvenstvo, pa čovjeku je već 33 godine i to se osjeti. Ni Pjanić nije mlad, a nisu ni Višća ni Zukanović. Od generacije koja dolazi, najveći talenti su Demirović koji nema nikakvog učinka u Segunda Ligi i Ćavar koji ne može do prvih XI Osijeka iako im fale igrači. Hajmo iskoristiti priliku a ne usrati se na svakom ****.m koraku više.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 27 mar 2019, 21:06

hurem je napisao/la:Robi izvlaci iz ovog tima skoro pa maksimum i to je jedina istina!
Kako se ti provaljujes, pa ovo nije istina.

Interesantno da u svakom postu navedes neke glupe argumente koji nikakvo uporiste nemaju a druge osudjujes jer ne razumiju viziju koju samo ti i Robi vidite.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 mar 2019, 21:17

Dokoljenko je napisao/la:
hurem je napisao/la:Robi izvlaci iz ovog tima skoro pa maksimum i to je jedina istina!

Interesantno da u svakom postu navedes neke glupe argumente koji nikakvo uporiste nemaju a druge osudjujes jer ne razumiju viziju koju samo ti i Robi vidite.
:thumbup: ;)

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 27 mar 2019, 21:23

hurem je napisao/la:

:thumbup: ;)
Nije problem, uvijek tu za vas koji mislite da znate.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2019, 21:47

Zakasnio je sa izmjenama u ovom mecu, odmah nakon crvenog je morao uvesti dodatnog veznjaka a izbaciti krilo. Mozda nas ni to ne bi spasilo, ali ipak velika zamjerka na to.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2019, 21:48

Mozda da procita koju knjigu?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2019, 21:51

Amare samo hrabro. Ovo je bio tvoj prvi kiks na klupi reprezentacije. Polako, i ti jos uvijek nadolazis kao trener i ucis od Ivice. Zavrsi prvo Finsku bez srkleta, pa da se pobijemo muski sa Italijim. Nalozi igrace kao onda Zeljine protiv Serifa ili Plzena i necemo lose proci. Jos jednom, Amare sretno!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2019, 22:00

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Nije problem ukazati na nešto što ne valja, problem je koliko je realno popraviti to što ne valja.

Ja koliko sam shvatio Prosinečkom se najviše zamjeralo što smo u većini susreta puštali protivniku loptu, pogotovo kada imamo rezultat.

Dakle, od reprezentacije BiH se očekuje da pobjeđuje, da igra dobro, da limitira protivnike, da igra vrhunsku defanzivu, i to ne protiv Lihtenštajna nego ni manje ni više protiv reprezentacija poput Sj.Irske, Austrije ili Grčke, reprezentacija koje su daleko uspješnije od naše u zadnjih nekoliko godina, i protiv kojih nikako ne možeš da se postaviš kao neki strašni favorit gdje ih trebaš ubiti, zgaziti, izdominirati na terenu.

Mi malo previše živimo u nebesima, misleći da smo neki veliki kvalitet, eh da mi svaku utakmicu možemo odigrati kao sinoć 20 minuta, to bi bilo najbolje, a ne sumnjam da bi i tada bilo nezadovoljnih :D
Tebra, niko realan ne očekuje da igramo kao Brazil protiv svake reprezentacije na svijetu, naravno da ne očekuje. Ne, radi se o tome da smo igrali na domaćem terenu protiv jedne Grčke reprezentacije bez Manolasa, Torosidisa, Pelkasa, Karnezisa, Mitrogloua, Retsos, Stafylidis, Lykogiannis i Christodolopoulos - svi su to standardni reprezentativci. Zamisli da nama fale Džeko, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Ćivić, Bešić, Šehić, eto kako ti do dođe. Sad ti ta reprezentacija dođe na tvoj teren, bez skoro pola važnih igrača, reprezentacija koja je u posljednje vrijeme izgubila od Mađarske, Finske i Estonije pobogu, i tu nekako uspijemo sve živo usrati i dozvoliti njima da u potpunosti kontrolišu utakmicu nakon 20 i neke minute. Imaš vodstvo od 2-0 u roku od 15 minuta, na domaćem terenu, i umjesto da to koristiš i zabiješ treći da utakmica bude riješena, zatvoriš se i sve što možes uraditi loše, uradiš. Ne mijenjas ništa, ne koristiš izmjene, ništa ne promjeniš na poluvremenu pa desi šta se desilo. Ako nismo dobili ovakvu Grčku sad, nećemo ih nikad opet dobiti. Nedopustivo je. Jedna Estonija, kod kojih je jedan od glavnih igrača polustandardan igrač u U23 Premier League, i čija je tržišna vrijednost manja od naše U-21 reprezentacije, Grčku lagano riješi u sred Atine, i to Grčka sa ovim igračima koji nisu imali protiv nas. I to je sa ovim istim selektorom (Anastasiadis). Vjeruj me, ja sam i više nego svjestan da smo limitirani, ali 100% sam siguran da imamo dovoljno kvaliteta da uzmemo Grcima 3 boda na Bilinom Polju.

Ovo nam je možda i zadnja prilika da sa Džekom (ili uopšte) odemo na neko prvenstvo, pa čovjeku je već 33 godine i to se osjeti. Ni Pjanić nije mlad, a nisu ni Višća ni Zukanović. Od generacije koja dolazi, najveći talenti su Demirović koji nema nikakvog učinka u Segunda Ligi i Ćavar koji ne može do prvih XI Osijeka iako im fale igrači. Hajmo iskoristiti priliku a ne usrati se na svakom ****.m koraku više.
Ono sinoć jeste bio kiks, to niko i ne spori valjda, pogotovo kiks zbog načina na koji smo izgubili dva boda. Ali kritike su usmjerene valjda na samu igru konstantno kroz Robijev mandat, nije valjalo ni kada smo dobili Bugarsku, ni kada smo dobili Koreju, ni Austriju, ni Irsku dva puta, nekima nikada ne valja, u tome je poenta.

Nego se desi ovakav kiks, pa onda krenu "e jesam ja vama rek'o prije godinu dana da će se nama vratiti", pa normalno da će se desiti nekakav kiks nekada, kiksa svako na svijetu, samo se kod nas uvijek iskoristi prilika da se kaže kako je posljedica kiksa nešto što nije valjalo ni prije godinu dana, to mene nervira.

A kiks k'o kiks svakako jeste za jednu veliku kritiku, pogotovo što smo se popišali na sve za 60 sekundi, jer do penala mi smo igrali onako kako igramo pod Robijem, zabijemo gol, damo loptu protivniku i onda se branimo, dio taktike jbg, sa tim što smo sinoć u 20 minuta pokazali da očigledno možemo odigrati vrhunski u nekim momentima protiv jedne vazda neugodne i tvrde reprezentacije koju je rijetko kada k'o razbio, bez obzira koji su im igrači na terenu.

Igra nakon 20 minuta sigurno ima mana, al' mi smo najmanje sinoć kiksali zbog načina igre, jer kažem do tog penala mi smo igrali sasvim solidno kako i inače igramo, Grci su imali nekakvu kontrolu utakmice al' nešto se ne sjećam da su kreirali neku kvalitetnu priliku iz te igre.

Pa čak i poslije penala, da Pjanić nije uradio onu glupost, ja vjerujem da bi mi prije zabili treći nego Grci drugi gol, al' to je svakako šbbkbb.

Najviše treba analizirati kako smo uspjeli usrati komplet utakmicu u 60 sekundi, jer ono je za fudbalske anale, nešto što samo mi možemo uraditi.

Da može bolje, uvijek može, pogotovo mora biti bolja tranzicija i kontra kada se branimo, jer mi smo sinoć morali iz onog posjeda i napada Grčke istrčati jednu kvalitetnu kontru, a nažalost mislim da nije bila nijedna. To je ono gdje treba 'udariti' Roberta i pitati zašto je to tako bilo i zašto inače ta tranzicija nije na nekom nivou, jer da jeste mi bi sinoć do onog penala ima vodstvo od četiri gola razlike.

Naravno, bilo je tu raznih okolnosti, Džeko je bio katastrofalan, gubili smo tu mogućnost da on u kontri primi, sačuva loptu i proslijedi je na krilo, Duljević je previše komplikovao, Kolašinca opet nismo iskoristili na kvalitetan način, Višće opet nije bilo nigdje na terenu mimo gola itd...

Al' sve to na stranu, ništa to nas nije koštalo gubitka dva boda, koštala nas je glupost Pjanića i tačka, ne može me niko uvjeriti kontra.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 mar 2019, 22:07

Vucevich je napisao/la:

Reprezentaciju cini 23-30 igraca, a ne 3, 5, 11...
Sta sad trebaju reci Portugalci, Srbi nam bez Kolarova, Nastasića, Maksimovića, Milivojevića, Matića, Grujića, Kostića...s Jovićem na klupi...otkinuse bod?! Jos su oni evropski prvaci! ;)
Fudbal je ziva stvar.
Nije BiH briljirala vs Grčke, ali je isto tako cinjenica da je crveni bitno uticao na rez, da ne kazem bio presudan i isto tako je cinjenica da Grci ocigledno ne zavise toliko od pojedinaca kao BiH...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2019, 22:13

Btw, ona tekma u Atini, i mi i oni su igrali u skoro najjačim sastavima, ubili smo hljeb u njima gledajući tu nekakvu igru i šanse koje smo stvorili (a na tome se valjda zasniva najveća kritika Robertu), i to sa toliko osporavanim Mešom, pa smo opet na kraju popušili dva boda u sudijskoj nadoknadi.

Ni tada, a ni sinoć problem nije bila igra, nego nešto drugo, tada je bilo to što nismo iskoristili sijaset šansi i što smo se uspaničili u sudijskoj nadoknadi, a sinoć je to bila Pjanićeva glupost, znači totalno nešto nevezano za samu igru i taktiku, jer realizacija ondnosno glup grub start na sredini terena nemaju veze sa načinom igre ili taktikom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 27 mar 2019, 23:03

Raonffa je napisao/la:Btw, ona tekma u Atini, i mi i oni su igrali u skoro najjačim sastavima, ubili smo hljeb u njima gledajući tu nekakvu igru i šanse koje smo stvorili (a na tome se valjda zasniva najveća kritika Robertu), i to sa toliko osporavanim Mešom, pa smo opet na kraju popušili dva boda u sudijskoj nadoknadi.

Ni tada, a ni sinoć problem nije bila igra, nego nešto drugo, tada je bilo to što nismo iskoristili sijaset šansi i što smo se uspaničili u sudijskoj nadoknadi, a sinoć je to bila Pjanićeva glupost, znači totalno nešto nevezano za samu igru i taktiku, jer realizacija ondnosno glup grub start na sredini terena nemaju veze sa načinom igre ili taktikom.
Imam osjećaj da nam je Grčka nabila kompleks i da bi lakše igrali sa nekom jačom repkom nego sa njima. Vidiš kako ih ostale reprezentacije hladno dobijaju a mi ne možemo.
Support your local club !

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2019, 23:23

Raonffa je napisao/la:
Ono sinoć jeste bio kiks, to niko i ne spori valjda, pogotovo kiks zbog načina na koji smo izgubili dva boda. Ali kritike su usmjerene valjda na samu igru konstantno kroz Robijev mandat, nije valjalo ni kada smo dobili Bugarsku, ni kada smo dobili Koreju, ni Austriju, ni Irsku dva puta, nekima nikada ne valja, u tome je poenta.

Nego se desi ovakav kiks, pa onda krenu "e jesam ja vama rek'o prije godinu dana da će se nama vratiti", pa normalno da će se desiti nekakav kiks nekada, kiksa svako na svijetu, samo se kod nas uvijek iskoristi prilika da se kaže kako je posljedica kiksa nešto što nije valjalo ni prije godinu dana, to mene nervira.

A kiks k'o kiks svakako jeste za jednu veliku kritiku, pogotovo što smo se popišali na sve za 60 sekundi, jer do penala mi smo igrali onako kako igramo pod Robijem, zabijemo gol, damo loptu protivniku i onda se branimo, dio taktike jbg, sa tim što smo sinoć u 20 minuta pokazali da očigledno možemo odigrati vrhunski u nekim momentima protiv jedne vazda neugodne i tvrde reprezentacije koju je rijetko kada k'o razbio, bez obzira koji su im igrači na terenu.

Igra nakon 20 minuta sigurno ima mana, al' mi smo najmanje sinoć kiksali zbog načina igre, jer kažem do tog penala mi smo igrali sasvim solidno kako i inače igramo, Grci su imali nekakvu kontrolu utakmice al' nešto se ne sjećam da su kreirali neku kvalitetnu priliku iz te igre.

Pa čak i poslije penala, da Pjanić nije uradio onu glupost, ja vjerujem da bi mi prije zabili treći nego Grci drugi gol, al' to je svakako šbbkbb.

Najviše treba analizirati kako smo uspjeli usrati komplet utakmicu u 60 sekundi, jer ono je za fudbalske anale, nešto što samo mi možemo uraditi.

Da može bolje, uvijek može, pogotovo mora biti bolja tranzicija i kontra kada se branimo, jer mi smo sinoć morali iz onog posjeda i napada Grčke istrčati jednu kvalitetnu kontru, a nažalost mislim da nije bila nijedna. To je ono gdje treba 'udariti' Roberta i pitati zašto je to tako bilo i zašto inače ta tranzicija nije na nekom nivou, jer da jeste mi bi sinoć do onog penala ima vodstvo od četiri gola razlike.

Naravno, bilo je tu raznih okolnosti, Džeko je bio katastrofalan, gubili smo tu mogućnost da on u kontri primi, sačuva loptu i proslijedi je na krilo, Duljević je previše komplikovao, Kolašinca opet nismo iskoristili na kvalitetan način, Višće opet nije bilo nigdje na terenu mimo gola itd...
.
Pa dobro, ako krenemo od početka rekao je da hoće da mu ekipa igra kao Barcelona ili Manchester City, i stavio je naglasak na tome da igramo 'od noge do noge' ili šta već a očigledno je da od toga nema ništa, jučer protiv jedne Grčke koja nije uopšte poznata po tome da ide na posjed je na našem terenu imala 61% posjeda lopte, a mi samo 39%. I nisam vidio da neko koristi utakmicu protiv Bugarske kao razlog za jučerašnji poraz, već ljudi govore da su od početka tu znakovi da stvari ne idu baš najbolje a to se ignorisalo pod izgovorom 'dok god ima rezultat... bla bla bla' i takve priče.

Što se tiče jučerašnjeg kiksa... tu sigurno jeste Pjanić jedan od glavnih krivaca, neshvatljivo mi je da takav igrač koji ima toliko iskustva (igrao je finale LŠ, pa i na svjetskom prvenstvu je igrao, i tako dalje) napravi tako glup potez u takvom trenutku. Bez obzira da li neki misle da je crveni ili nije, a ja mislim da svakako jeste, ne bi trebao uopšte doći u situaciju da se raspravlja da li je crveni ili nije, pogotovo nakon penala. A i fascinanto mi je kako bez Pjanića ne možemo uopšte da se sastavimo sa loptom, kao da postanemo Gibraltar kada izađe sa terena. Nije da smo baš toliko loši igrački bez njega ali tako ispada svaki put. Trener je trebao i morao napraviti izmjenu nakon crvenog kartona ali ništa nije uradio pa su nam i zabili drugi gol...

A za ovo zadnje, pad u našoj igri je krenuo već u prvom poluvremenu, pa u sred naše 'fenomenalne igre' je Kostas Fortounis bukvalno zicer mašio, ne zna ni sam kako vjerovatno. Penal je samo bio kap koji je prelio čašu, vjerovatno bi Grci zabili drugi čak i ako Pjanić ne bi dobio crveni, jer su jednostavno u tim trenucima imali potpun kontrol nad igrom.

Ima i više toga, ali o tom potom, svaki put se isto priča pa svaki put pronađemo način da sve useremo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 27 mar 2019, 23:42

Malo realnosti ne bi bilo na odmet, pa i pojedinih novinara.
Cijelo vrijeme imas samo Dzeku i Pjanica, i napokon ti se prikljuci Kolasinac kao treci klasni igrac, ali opravdano ostajes bez vaznog Vranjesa. Ma ko sta govorio, Vranjes je bio medju 5,6 nasih najvaznijih igraca.
Vidim neki porede Robija s Bazdarevicem ali u isto vrijeme nece reci da je Mesa pored ovih trenutnih reprezentativaca imao i Lulica, Ibisevica, Spahica, Medunjanina...
Neki ocito nisu svjesni koliko smo kvalitetom slabiji u odnosu na prije 2,3 godine a 5,6 godina pogotovo.

Robiju jedino kao vecu zamjerku vidim u Hajrovicu, mada ovaj put je svakako povrijedjen bio.
Nadam se da ce ga pozvati u junu.
Vidjet cemo da li ce koristiti Prcica umjesto Pjanica za Finsku...
Ima vremena za kakvo takvo rjesenje, zavisno od forme pojedinih igraca.
Kad igraš utakmicu protiv Grčke, u kojoj ti Džeko van forme, povrijeđen ne doprinosi na nivou svoje klase, u kojoj Pjanić igra sat vremena, u kojoj ne igra najstandardniji veznjak u mandatu selektora Sarić, onda je svakom jasno da imaš probleme u realizaciji utakmice.. Postavkom je nadoknadio nedostatak Sarića, ali kad u toku utakmice nemaš željeni učinak Džeke i do kraja rolu Pjanića, eh to je problem..
Sa ovim "novinarskim fudbalskim stručnjakom" se slažem u ovoj "hladan tuš" konstataciji.. Prevelika očekivanja sami sebi pravimo, ali imamo rezervu sa onim "loši smo mi.. Ne može Prosinecki.. Ta će Džeko.. Pjanić glupan.." itd...
Ovaj dio priče o širenju na bokove je valjda očekivan rasplet situacije.. Grci šire prostor, a ako smo nešto dobro branili u proteklim utakmicama to su centaršutevi i to nam nije u osnovi bio problem.. Da nas se pitalo kako želimo biti napadani, vjerujem da bi izabrali centarsut jer to čistimo.. Samo činjenica da se tok utakmice i momentum okrenuo u 60 sekundi za 180 stepeni..

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 27 mar 2019, 23:44

KonjicBOY je napisao/la:Imam osjećaj da nam je Grčka nabila kompleks
To uopste nije nemoguce kad igras s nekim toliko puta i nikako neuspijevas da ga izdominiras ... pa mi navijaci ga imamo a kamoli igraci koji se svake kvalifikacije s njima moraju fajtat' ... a daje Bogdom da je to jedini nas kompleks ... imamo mi i portugalski, belgijski, spanski, srpski, hrvatski itd. ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 27 mar 2019, 23:48

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

.
Pa dobro, ako krenemo od početka rekao je da hoće da mu ekipa igra kao Barcelona ili Manchester City, i stavio je naglasak na tome da igramo 'od noge do noge' ili šta već a očigledno je da od toga nema ništa, jučer protiv jedne Grčke koja nije uopšte poznata po tome da ide na posjed je na našem terenu imala 61% posjeda lopte, a mi samo 39%. I nisam vidio da neko koristi utakmicu protiv Bugarske kao razlog za jučerašnji poraz, već ljudi govore da su od početka tu znakovi da stvari ne idu baš najbolje a to se ignorisalo pod izgovorom 'dok god ima rezultat... bla bla bla' i takve priče.

Što se tiče jučerašnjeg kiksa... tu sigurno jeste Pjanić jedan od glavnih krivaca, neshvatljivo mi je da takav igrač koji ima toliko iskustva (igrao je finale LŠ, pa i na svjetskom prvenstvu je igrao, i tako dalje) napravi tako glup potez u takvom trenutku. Bez obzira da li neki misle da je crveni ili nije, a ja mislim da svakako jeste, ne bi trebao uopšte doći u situaciju da se raspravlja da li je crveni ili nije, pogotovo nakon penala. A i fascinanto mi je kako bez Pjanića ne možemo uopšte da se sastavimo sa loptom, kao da postanemo Gibraltar kada izađe sa terena. Nije da smo baš toliko loši igrački bez njega ali tako ispada svaki put. Trener je trebao i morao napraviti izmjenu nakon crvenog kartona ali ništa nije uradio pa su nam i zabili drugi gol...

A za ovo zadnje, pad u našoj igri je krenuo već u prvom poluvremenu, pa u sred naše 'fenomenalne igre' je Kostas Fortounis bukvalno zicer mašio, ne zna ni sam kako vjerovatno. Penal je samo bio kap koji je prelio čašu, vjerovatno bi Grci zabili drugi čak i ako Pjanić ne bi dobio crveni, jer su jednostavno u tim trenucima imali potpun kontrol nad igrom.

Ima i više toga, ali o tom potom, svaki put se isto priča pa svaki put pronađemo način da sve useremo.
Samo mi reci, je li lopta na krilo došla na postavljenu odbranu s druge strane terena i preletjela Kolasinca koji se malo nonšalantno postavio, pa zastao da ne napravi još i penal.. I kako bi taktički riješio tu nonsalanciju i onemogućio protivnika da do te šanse dođe?

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 27 mar 2019, 23:48

DaVinci je napisao/la:
KonjicBOY je napisao/la:Imam osjećaj da nam je Grčka nabila kompleks
To uopste nije nemoguce kad igras s nekim toliko puta i nikako neuspijevas da ga izdominiras ... pa mi navijaci ga imamo a kamoli igraci koji se svake kvalifikacije s njima moraju fajtat' ... a daje Bogdom da je to jedini nas kompleks ... imamo mi i portugalski, belgijski, spanski, srpski, hrvatski itd. ...
Pa da,to i kažem. Jednostavno su pogan sa kojima ne možeš igrat kako treba.

Nego sad se treba kosolidovat, naučiti nešto iz jučerašnje utakmice i juriš u Finsku po 3 boda a protiv Italije šta se uradi - uradi.
Support your local club !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 38 gostiju.