Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 17:08

aless je napisao/la:Narode ima li kakvih informacija za Alexa, da li se povlači ili nastavlja karijeru i gdje ili je ipak rano za to?
Bit će konferencija za novinare ovih dana na kojoj će reći gdje ide, najvjerovatnije MLS.

Quagliarella dobio 3 utakmice suspenzije u kupu zbog udaranja on papka od Aronice.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 maj 2012, 17:38

u petak je najavljena ta konferencija...tu će biti prisutan i Lapo Elkann...

javio se ponovo sportski direktor Pescare..kaže da pregovara sa nama već dva tri mjeseca...postoje razlike u cijeni..navodno mi nudimo osam milliona a oni žele dvanaest...

Verratti mora biti naš...

Giovinco će sto posto biti otkupljen od Parme medjutim spominje se da se neće zadržati kod nas..najvjerovatnije će biti uključen u neki posao za nekog...priča se o Jovetiću i o Cavaniu...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 maj 2012, 17:53

Joj ako ovo uspije zeznut, za kakve debile je davao pare a za ovog momka ne moze izdvojit 10 mil. Neka fino ode u neki drugi klub i opet nam pokaze da nista nismo naucili na proslim greskama.
Alessandro Del Piero !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 maj 2012, 17:59

Verratti želi nama medjutim i Pescara je bezobrazna...jbg..imaju dragulja u svojim redovima..do prije par sedmica unazad Marcova cijena je bila osam milliona..a sada je već 12...ako zaigra na EP možda ode i još više...nije to do Marotte...treba shvatiti da Pescara nije htjela priču o Marcu dok se sezona ne završi u Serie B...treba probati ponuditi pare plus Giandonata...mislim da bi mogli prihvatiti to...a imamo još igrača na raspolaganju koje bi mogli utopiti..sredit će to Marotta...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 22 maj 2012, 18:08

Oxygen je napisao/la:
aless je napisao/la:Narode ima li kakvih informacija za Alexa, da li se povlači ili nastavlja karijeru i gdje ili je ipak rano za to?
Bit će konferencija za novinare ovih dana na kojoj će reći gdje ide, najvjerovatnije MLS.

Quagliarella dobio 3 utakmice suspenzije u kupu zbog udaranja on papka od Aronice.
Fakat je onaj Aronica jad pravi,samo provocira i svaku tekmu sa nekim zakuha,klosar pravi.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 18:09

Ma dati im Pasquata, Giandonata + posudbe recimo Appelta ili Bouya koji kod nas vjerovatno nikada neće ni zaigrati.
Realno, ne vrijedi on ni tih 8M, nemojmo se se zavaravati, Vidal je plaćen oko 10 (jeste bio u zadnjoj godini ugovora), ali ne bi svakako bio iznad 14/15.
Stvar je što svaki mali klub želi izmusti Juventus i svi su u tome i uspijevali, dosta je više toga, taman da je novi Zidane. Da ne govorim da sam ubijeđen da će Bouy imati bolju karijeru od njega i da će biti bolji igrač.

Oko Gia se mislim previše u prazno priča, još nije ni otkupljen, a svi ga sele.
Marotta i Conte sigurno nisu ni sjeli da razgovaraju i odluče šta su mete za mercato, a svi se uhvatili pisati, tako da je to smiješno, jedno je sigurno, ne bih Gia dao ni za kakvog igrača kada je dragulj nebrušeni, ali u Juventusu apsolutno ne znaju cijeniti svoje igrače, brojni su primjeri, a pogledajte Pescaru kako cijeni Verrattia koji je odigrao prvu sezonu i to u nižoj ligi, a mi polovicu najvećeg svog produkta prodali za 3M. :twisted:
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 22 maj 2012, 18:15, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 maj 2012, 18:14

to mi smeta najviše..ne znamo cijeniti naše igrače(ove što valjaju)...

ne bih se složio sa tobom oko Verrattia..pričalo se o Verrattiu još prošle sezone...ali cijena jest prevelika mada nek se plati samo da bude naš...utrpati još par igrača...samo da se dovede...

a to za Giovinca...ja bih volio da ostane kod nas...bio bi nam pojačanje...igrao bi on meni umjesto Vučinića...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 18:18

Pričalo se ok, ali tek je zaigrao i odmah 12M, mislim ono, Guarin je plaćen 11, Vidal 10, jasno ti je gdje ciljam.
Mada, ubijeđen sam da će volja Verrattia presuditi, kada on eksplicitno zatraži da pređe, Pescara će morati spustiti cijenu, a siguran sam da ćemo im dati bar 2 igrača na posudbe ili polovice što i nije loše, neka se kale.
Mislim da je i problem tu Zeman, smrtni neprijatelj Juventusa.

Za Gia više nemam motivaciju da pišem, jasni su moji stavovi oko njega.
Da li ima bar malo istine u vezi priče o Higuainu, moja najveća želja u napadu, a slijedi Džeko!? :P
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 maj 2012, 18:23

napadač nam treba to je svima jasno...

Higuain je odličan igrač medjutim mislim da će prije grozdje roditi na vrbi prije nego Marotta plati 40+ milliona za njega...drugačije je u Serie A jer može uključiti nekog igrača... :mrgreen:

Cavani ostaje opcija...za Džeku se priča..treba nam neko umjesto Pepea...tehnički potkovaniji...meni se i Saurez svidja...

ima dosta opcija...

ja se samo nadam da će doći neki igrači na koje će se ozbiljno računati iduće sezone do početka priprema...moraju proći pripreme sa nama...

EDIT: prema Sky prvo Juventusovo ljetno pojačanje je Leali...košta je pet milliona i potpisat će petogodišnji ugovor... ;)

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 22 maj 2012, 19:57

Kakve su ovo priče da je Conte nekad u Sieni ja mslm bio umijesan u neke nedozvoljene radnje pa bi kao SAD trebao da dobije suspenziju i kao zamijenit ce ga Capelo :shock:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 maj 2012, 20:12

dovesti Jovetica i Dzeku,Gia ne treba moliti,ta nije Mesi,nigdje veze...Jovetic je bolji od njega 2 puta,i ova opcija sa Fiorentinom gdje ce Juve poslati 2 igraca i dati 12 miliona eura je sasvim realna! uz to dovesti Dzeku za 25 miliona(na 4-5 rata,zna Marota kako to uraditi) i onda se fokusirati na lijevog beka,i dovesti Sedorfa besplatno..i eto ga Juventus bi bio jaci bar 30 % nego prosle sezone kad su sve gazili!
zamisli samo napada:
Vucinic-Dzeko-Jovetic(ubjedljivo najbolji u Serii A),nadavali bi se golova i golova!

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 22 maj 2012, 20:33

@drughi

To sam procitao samo na jednom sajtu koji skoro nikad nista tacno ne objavi , sto se tice Contea i tih utakmica on je rekao da ce javit na svaki nadleznih organa i da ce iznjeti svoje misljenje tako da ja cisto sumljam da on ima veze sa tim ....
O Higuainu je suvisno pricati izgleda da se ova sapunica moze ponoviti kao i prosloljetna sa Aguerom ....
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 20:41

Manje-više se sve kristališe, ja sam rekao i stojim iza riječi da Higuain, Persie, Cavani, Suarez >>>>>neće doći.
Male nade su za Jovetića, ostaju Džeko, Damiao, tako da očekujem još bar neko ime tu koje će novinari proizvesti.
U slučaju da ni Džeko ne dođe, neće biti famoznog top playera za Juventus ove sezone.
No, meni neće smetati niti jedan napadač koji je mlad i talentovan jer će svaki napadač koji dođe (uz Giovinca) značajno unaprijediti našu igru jer ne može biti lošiji od mizernih 2 gola Boriella,3-4 Quaglie, 9 Vučinića i 10 Matria.
Dakle, koji god da dođe, sposoban je dati kao svi oni zajedno (20-25 golova).
Very simple, mada, navijači će kao i obično se okomiti na Marottu, ali će biti demantovani.

Mene lično najviše zanima ko će to još doći u vezu, to je ono što prolazi u Evropi, imali smo mi sjajne napadače, ali nisu mogli ništa u LP (recimo od 2004-2006 pod Capellom).
Zašto, zato što nismo imali igru, svodilo se sve na 2 DM-a ( Vierira i Emerson), lopta u napad i pedalaj.
Sada kada imamo igru, treba je samo još upgrade-ovati sa korisnim veznjacima, a napad neće uvijek biti ovako neefikasan pogotovo što će doći bar 2 igrača u vrh.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 maj 2012, 21:11

Mah tog se ja i bojim, Marotta ce pod tim pritiskom uciniti jos gore pa ce dovesti nekog polovnjaka za velike novce a ako vec niko ne dode ja bih onda samo bio zadovoljan da vrate Immobila u napad. Nama treba igraca i u odbrani a i u veznom redu, za vezni red se sve manje vise sve zna, mene zanima odbrana a tu se samo spominjao Peluso :?
Alessandro Del Piero !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 21:17

Neće, zato što Conte daje zeleno svjetlo za sve, tako je i sa Boriellom, zato će i ostati. :twisted:
Tako da, u očima navijača i Conte i Marrota trebaju dijeliti krivicu za neki transfer, a ne sve Marotta.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 maj 2012, 21:25

Ma Conte je kriv i za Padoina koji se bas naigrao a placen vise nego za koliko smo mi Giovinica prodali a ako Borriello ostane to je sve Conte mislim da se on i pita za sve osim kada su u pitanju ovi pregovori kao npr slucaj Verratti gdje cijena predstavlja problem.
Alessandro Del Piero !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 maj 2012, 21:34

Upravo, Padoin je primjer da Conte diriguje, igrač kojeg je on trenirao i poznavao, zato ga je i doveo.
To je i normalno, glupo bi bilo da Marotta kupuje bez pitanja Contea, to je bilo sa Zieglerom jer je doveden od Marotte dok Conte još nije bio trener, tako da ga je Conte i otjerao.
Zato ja kažem da nema se šta kriviti Marotta, možda u eri Del Neria (a i tada je vjerovatno konsultovao trenera, morao je), Conte kaže taj može ili ne može, imam osjećaj da je Elia više maslo Marotte jer nije bio u mogućnosti da dovede Bastosa ili nekog drugog, pa je bilo daj šta daš. Druga stvar je pregovaračka sposobnost Marotte jer daje talentovane igrače koji su često i bolji (bar potencijalno) od onih koje dovodi, te sa aspekta cijena, mora se više cjenkati.

A najbolje bi bilo da i u Italiji kao u Engleskoj trener postane manager.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 22 maj 2012, 22:34

Oxygen je napisao/la:A najbolje bi bilo da i u Italiji kao u Engleskoj trener postane manager.
Da, to bi bilo najbolje.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 22 maj 2012, 22:54

Marotta je vrh svog zanata, ko kaze drugacije mislim da se samo zeza :D

Po meni je sve odlicno odradio, a sto je najbitnije nije potrosio velike novce. Svoje sposobnosti ce potvrditi u ovom prelaznom roku...

Nije bilo lahko krenuti iz "temelja" i pronaci adekvatne igrace koju su kako se ispostavilo osvojili scudetto.Naravno da sve sada lakse ide jer postoji konunikacija izmedju Contea i Marotte tako da vise nece biti igraca koji se se svrstavati u promasaje. Nece vise biti Elia Ili Krasica...

Bravo Marotta!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 22 maj 2012, 23:23

Jeste bilo je sigurno nesporazuma na relaciji Conte-Marotta, ali nadam se da je to bilo prvi i posljednji put, bar što se tiče skuplji igrača. Prvo se to vidjelo sa Zieglerom koji je doveden prije Contea i nije bio igrač po volji Contea, za Krasića ne možemo reći da je promašaj Marotte, jer je momak u prvoj sezoni bio jedan od najbolji igrača Juventusa, poslije nije dobio pravu priliku i uvijek je bila priča kako je to zbog defanzive. Krasić bi igrao više da se nastavilo sa formacijom 4-4(2)-2(4), odnosno da Conte nije skontao da Vidal mora u prvi jedanaest.

Marotta je imao promašaje Martinez, Elija (momak nije dobio šansu, ali vjerovatno ga je doveo na svoju ruku, čak se i Nedved ljutio zbog dolaska Elije, jer je Nedved htio da dođe Saqiri koji je potpisao za Bayern, mislim da je to i jedan od razloga što Holanđanin nije dobio šansu), Motta, i jedna od najveći prodaja Trezegea :( . Imao je i grešaka kao Traore, Rinaudo, ali to su bile posudbe. I ne znam da li je on zaslužan za prodaju polovine ugovora Giovinca ili ga Del Neri nije imao u planu ili je to bile za vrijeme Seca :? .

Ali kad pogledamo da je doveo:

Storarria, Matrija, Quagliarellu, Bonuccia, Barzaglia, Pirla, Lichstenera, Pepea, Vučinića, Vidala, Caceresa, za sad ima dobru ocjenu, samo još da poradi malo na mladim igračima, jer to se loše radi , ali nadam se prije svih da se Conte založi za iste, jer sigurno je da će mu nakon ovakve sezone morati ispuniti želje.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.