Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RacioEmocionalan
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 maj 2020, 14:20

:ljepota: :ljepota:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 maj 2020, 14:25

slusalica je napisao/la:
12 maj 2020, 13:54
- Iako sam svjestan da je veliki broj neduznih ljudi stradao, ipak je cijelom svijetu jasno da je Bleiburg simbol ustastva

- Hrvatska predsjedava EU. Svijesni da bi organizacija mise za pokojnike Bleiburške dovelo do ozbiljnih reperkusija sirom eu , opet su odlucili bosanske Hrvate izabrati kao oruđe promovisanja fasistickih tradicija
- Cudno mi je zasto se rukovodstvo RS i Srbije nije zustrije oglasilo na ovu ideju
-Mogli su biti mudriji pa organizovati misu za sve stradalnike komunistickog rezima.
obzirom da je to najprljaviji rezim ikad , imali bi i moju podrsku
Srbija je rehabilitovala čiča Dražu i četnike, više nisu krivi ni za šta, slave Mladića i Karadžića, nemaju nikakvo moralno pravo da prigovaraju nešto Hrvatima kako se odnose prema NDH ostavštini.

Bleiburg je preživio i Josip Strmečki koji je poslije rata bio fudbalski sudija u Jugoslaviji:

"1945. godine trebao sam ići u časničku školu za intendante. Nismo ni predavanje imali, a već su rekli da moramo bježati u Bleiburg kod Engleza da nas spase od partizana. Oni su nas prevarili. Ja nisam ni imal oružje jer sam došao četiri dana prije kad trebala početi škola."

"Jedan časnik intelektualac se pozvao na vojnu konvenciju, a partizanski oficir mu je spremio kuglu v čelo. Vidio sam kako ubijaju petoricu ispod starog grada Bleiburga."

"Pavelić je dozvolio da s nama idu četnici iz Hrvatske, Bosne, Srbije, najviše ih je bilo iz Crne Gore. Oni su bili izdvojeni i za njih su došli posebno kamioni. Oni su odvezeni u Maribor, a od tamo u Beograd. Tamo ih je Ranković sve pustio kući."

"To zovu križni put. Ja to zovem krvavim Titovim križnim putem. Vodili su nas u kolonama. Onda kad ni stražari nisu mogli ići su dali odmor. Kad je odmor završio, tko nije mogao ići dalje, kugla v čelo i gurnul ga je u kanal. Ubijalo se na veliko. Ja sam igral nogomet pa sam imao kondiciju."

"To je bio general Basta. Bio je predsjednik nogometnog kluba Crvenka. Sudio sam njihovu utakmicu protiv Niša. Nakon utakmice su nas počastili. Bilo nas je za stolom 20-ak i ne znam kako je došlo do priče o Bleiburgu, a on kaže kako su nasamarili ustaše: Mislili su da će ići kući kada su bacili oružje, ali išli su k... kući."

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 12 maj 2020, 14:53

Vidi ovog drejpa što preserava s ustašama i Blajburgom. Na svakoj temi se on s nekim raspravlja i brani ih . Rekao si druže svoje mišljenje 10 puta, nema potrebe da ponavljaš, u redu je.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 maj 2020, 15:00

RacioEmocionalan je napisao/la:
12 maj 2020, 14:53
Vidi ovog drejpa što preserava s ustašama i Blajburgom. Na svakoj temi se on s nekim raspravlja i brani ih . Rekao si druže svoje mišljenje 10 puta, nema potrebe da ponavljaš, u redu je.
Gdje su te druge teme na kojoj se ja raspravljam o Blejburgu? Osim što si sklon laganju reci nam još nešto o sebi, da li si i fašista koji podržava streljanje bez suđenja?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 maj 2020, 15:07

Je l ono Che rekao da u revoluciji nema vremena za sudjenje?

Da su nacisti dobili rat ko zna kako bi ti isti Partizani prosli. A znamo kako su vec prolazili po npr. jamama u Hercegovini.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 12 maj 2020, 15:13

dscile je napisao/la:
12 maj 2020, 15:07

Da su nacisti dobili rat ko zna kako bi ti isti Partizani prosli. A znamo kako su vec prolazili po npr. jamama u Hercegovini.
A Che je neki pozitivan lik?
Let's talk about SIX baby!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 maj 2020, 15:14

Pustite nek se komunisti i ustaše prepiru. Patriote moraju nekad i odmoriti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 12 maj 2020, 15:15

Slabo su njih na kraju partizani porokali. I jedne i druge... Da su odradili posao kako treba mozda ne bi imali 90te...

Najgore je to odradila UDBA kod imigracije. Skinuli su neke ustase i cetnike ali sve to slabo bi na kraju...
Kako je Mosad jurio naciste po svijetu, milina :ljepota:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 maj 2020, 15:17

Ovaj Drape pokušava fašizam prikazati antifašizmom i brani ustaše na svakom koraku. Da si imalo čovjek rekao bi kakvi su neljudi te iste ustaše bile. Crnokošuljaši, ne zna se ko je gori bio oni ili četnici. I on njih našao da brani, ja eto trebali su ih maziti :facepalm:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 maj 2020, 15:17

Gunner4 je napisao/la:
12 maj 2020, 15:15
Slabo su njih na kraju partizani porokali. I jedne i druge... Da su odradili posao kako treba mozda ne bi imali 90te...

Najgore je to odradila UDBA kod imigracije. Skinuli su neke ustase i cetnike ali sve to slabo bi na kraju...
Kako je Mosad jurio naciste po svijetu, milina :ljepota:
Pa Milošević i Mladić su bili komunisti?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 12 maj 2020, 15:19

Fowl95 je napisao/la:
12 maj 2020, 15:13
dscile je napisao/la:

Zavisi iz kog ugla, nije sve crno ili bijelo, pa tako ne mogu reci ni da je dobar ni da je los. Za mene je generalno vise pozitivan nego negativan. A nisam ni napisao to sto sam napisao radi Chea, nego da kazem da ta njegova recenica ima smisla, koliko god to brutalno bilo. Jedina prava presuda nastaje onog trenutka kada neko dobije rat, a nacisti su ga izgubili.

Sto se komunizma tice.. Niti sam komunjara, niti bih volio zivjeti u komunistickoj drzavi. Ali 1945. godine bih sigurno navijao za njih.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2020, 15:19

Fowl95 je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Pa djelimično. Imao je i dobrih i loših strana.
Stradao je recimo zbog loših strana ali itekako su njegove dobre strane pomogle mnogima.

Za razliku od Fidela recimo koji je zajahao na vlast i nije s nje silazio on je napustio ministarsku poziciju i otišao dizati bunu gdje je to trebalo. To je recimo pozitivna stvar.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 12 maj 2020, 15:24, ukupno mijenjano 3 puta.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 12 maj 2020, 15:21

Trebo je tito 20 Blejburga napraviti sirom Jugoslavije i za ustase i cetnike. Zatrt u sjemenu.

Nego zivota mi ne razumijem sta se raspravlja onaj covjek sa zenama, sta hoce on.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 12 maj 2020, 15:32

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 maj 2020, 15:17
Pa Milošević i Mladić su bili komunisti?
Članovi partije - da, komunisti u ideološkom smislu - ne.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 maj 2020, 15:35

Komunizam je propala ideologija ali je Milošević taj koji je ukinuo komunističku partiju u Srbiji.
Mladić je možda i bio član kao i većina stanovnika Jugoslavije ali vjerovatno jako malo s njom veze imao.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 maj 2020, 15:37

Ono što se zvalo komunizmom je imalo jako malo dodirnih tačaka sa izvorno zamišljenim komunizmom.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 12 maj 2020, 15:38

Kaže, časnik intelektualac, a ustvari Ustaša, nacist, fašist, pozivao se na vojne konvencije :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

Monti Pajton.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 12 maj 2020, 15:39

ASD je napisao/la:
12 maj 2020, 15:19
Fowl95 je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Pa djelimično. Imao je i dobrih i loših strana.
Stradao je recimo zbog loših strana ali itekako su njegove dobre strane pomogle mnogima.

Za razliku od Fidela recimo koji je zajahao na vlast i nije s nje silazio on je napustio ministarsku poziciju i otišao dizati bunu gdje je to trebalo. To je recimo pozitivna stvar.
Pa mogu se naći i Ustašama pozitivne stvari. :mrgreen:
Let's talk about SIX baby!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 12 maj 2020, 15:42

Drape je napisao/la:
12 maj 2020, 15:00
RacioEmocionalan je napisao/la:
12 maj 2020, 14:53
Gdje su te druge teme na kojoj se ja raspravljam o Blejburgu? Osim što si sklon laganju reci nam još nešto o sebi, da li si i fašista koji podržava streljanje bez suđenja?
Na sta bi ti osudio ljude koji su drugim ljudima vadili oci, kuhali ih zive, kopali ih zive?

Ja da sam se pitao osudio bi ih na istu takvu smrt, partizani su jos blagi bili

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 maj 2020, 15:43

Baader je napisao/la:
12 maj 2020, 15:38
Kaže, časnik intelektualac, a ustvari Ustaša, nacist, fašist, pozivao se na vojne konvencije :rol: :rol: :tokralju: :tokralju:

Monti Pajton.
Da li i o zločinu nad dijelom zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske na Vozući imaš isti stav kao i o Bleiburgu? Da li i tu smtraš: "Trebali su ih sve pobiti"?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.