Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Srbija je rehabilitovala čiča Dražu i četnike, više nisu krivi ni za šta, slave Mladića i Karadžića, nemaju nikakvo moralno pravo da prigovaraju nešto Hrvatima kako se odnose prema NDH ostavštini.slusalica je napisao/la: ↑12 maj 2020, 13:54- Iako sam svjestan da je veliki broj neduznih ljudi stradao, ipak je cijelom svijetu jasno da je Bleiburg simbol ustastva
- Hrvatska predsjedava EU. Svijesni da bi organizacija mise za pokojnike Bleiburške dovelo do ozbiljnih reperkusija sirom eu , opet su odlucili bosanske Hrvate izabrati kao oruđe promovisanja fasistickih tradicija
- Cudno mi je zasto se rukovodstvo RS i Srbije nije zustrije oglasilo na ovu ideju
-Mogli su biti mudriji pa organizovati misu za sve stradalnike komunistickog rezima.
obzirom da je to najprljaviji rezim ikad , imali bi i moju podrsku
Gdje su te druge teme na kojoj se ja raspravljam o Blejburgu? Osim što si sklon laganju reci nam još nešto o sebi, da li si i fašista koji podržava streljanje bez suđenja?RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 maj 2020, 14:53Vidi ovog drejpa što preserava s ustašama i Blajburgom. Na svakoj temi se on s nekim raspravlja i brani ih . Rekao si druže svoje mišljenje 10 puta, nema potrebe da ponavljaš, u redu je.
Pa Milošević i Mladić su bili komunisti?Gunner4 je napisao/la: ↑12 maj 2020, 15:15Slabo su njih na kraju partizani porokali. I jedne i druge... Da su odradili posao kako treba mozda ne bi imali 90te...
Najgore je to odradila UDBA kod imigracije. Skinuli su neke ustase i cetnike ali sve to slabo bi na kraju...
Kako je Mosad jurio naciste po svijetu, milina![]()
Zavisi iz kog ugla, nije sve crno ili bijelo, pa tako ne mogu reci ni da je dobar ni da je los. Za mene je generalno vise pozitivan nego negativan. A nisam ni napisao to sto sam napisao radi Chea, nego da kazem da ta njegova recenica ima smisla, koliko god to brutalno bilo. Jedina prava presuda nastaje onog trenutka kada neko dobije rat, a nacisti su ga izgubili.
Pa djelimično. Imao je i dobrih i loših strana.
Članovi partije - da, komunisti u ideološkom smislu - ne.
Pa mogu se naći i Ustašama pozitivne stvari.ASD je napisao/la: ↑12 maj 2020, 15:19Pa djelimično. Imao je i dobrih i loših strana.
Stradao je recimo zbog loših strana ali itekako su njegove dobre strane pomogle mnogima.
Za razliku od Fidela recimo koji je zajahao na vlast i nije s nje silazio on je napustio ministarsku poziciju i otišao dizati bunu gdje je to trebalo. To je recimo pozitivna stvar.
Na sta bi ti osudio ljude koji su drugim ljudima vadili oci, kuhali ih zive, kopali ih zive?Drape je napisao/la: ↑12 maj 2020, 15:00Gdje su te druge teme na kojoj se ja raspravljam o Blejburgu? Osim što si sklon laganju reci nam još nešto o sebi, da li si i fašista koji podržava streljanje bez suđenja?RacioEmocionalan je napisao/la: ↑12 maj 2020, 14:53Vidi ovog drejpa što preserava s ustašama i Blajburgom. Na svakoj temi se on s nekim raspravlja i brani ih . Rekao si druže svoje mišljenje 10 puta, nema potrebe da ponavljaš, u redu je.
Da li i o zločinu nad dijelom zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske na Vozući imaš isti stav kao i o Bleiburgu? Da li i tu smtraš: "Trebali su ih sve pobiti"?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.