Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

nedim1993
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la nedim1993 » 19 jul 2012, 17:53

pa normalno da nema ništa. :mrgreen: . Ko da je ovo prvi transferni rok u historiji fudbala pa tako pričate. Mora se svaki bolji igrač na ovoj kugli povezat sa Arsenalom aman :lol:
Vođa zna.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 jul 2012, 18:55

Jamie Sanderson
If Arsenal do want Ganso, Arsène Wenger is getting a good look at present. The Brazil Olympic squad are training at London Colney, and he and Steve Bould have been down to have a look at the team in action.

Arsenal have watched Ganso a handful of times in the last 18 months, and despite a few reservations, I think he'd be a great fit. Tall, composed and a quality passer of the ball - a less mobile version of Fabregas, perhaps.

The deal would come down to price, and unfortunately Arsenal won't go anywhere near the £20 million Santos want. A real shame, because he's just the sort of player the club should be going for.

E upravo moja..

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 jul 2012, 23:48

Athletic Bilbao and Spain forward Fernando Llorente is in the picture and the Gunners are also looking at Corinthians’ Brazilian midfielder Paulinho.

Real Madrid prospect Jese Rodriguez, a star of the recent Under-19 European Championship, is also on their radar - the teenager may leave the Bernabeu if he cannot get first team chances.

Arsenal have also checked on whether Barcelona’s Dutch forward Ibrahim Afellay is available.
Jese je zvijer, a za Llorentea su riječi suvišne.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2012, 00:12

Ako ostanu RVP i Walcott, onda ja stvarno ne vidim potrebe za dovodjenje novog napadača. Tu je prva opcija svakako RVP, druga Giroud, a onda i Podolski se može pomjerati svuda u ofanzivi (moguće da će primarno biti krilo, al' za ne daj bože može igrati napadača, vjerovatno i kvalitetnije nego krilo), a ako baš, baš zaškripi, tu je Walcott.

Tako da smo što se tiče špice prepuni. Jedino bih volio da, ukoliko se 'vako sve rasplete, dodje onaj Mbaye Niang. Zato što je Wenger zayeban sa tim imenima, napravio bi on od njega velikog igrača, a i imao bi vremena da ga kalemi. :lol:

Eh, kad smo kod ofanzive, škripi na ofanzivnom veznjaku. Tu imamo Wilshera, al' nešto jače od nas mu ne da da se oporavi, pa ne da. :x Imamo i dostojnu zamjenu, Rosicky, al' Rosicky u ovom slučaju nema zamjene. Tri su moguće opcije: (1.) da Wenger promovira Eisfelda, što će i uraditi, ukoliko bude smatrao da je dovoljno sazreo, (2.) da koristi Chamberlaina na toj poziciji ili (3.) da jednostavno kupi nekog.

Na krilima isto imamo premalo igrača, tu je potreban jedan takodje. Ako Lukas bude krilo, onda ih je 4 (do pet): Lukas, Gervinho, Walcott i Oxlade (+Ryo ako). Mada je to zapravo tek dva do tri klasična krila, tj. Podolski nije krilo, a ni Theo to ne želi biti, dok i Chambo voli igrati kroz sredinu. Tu nam treba jedan igrač....

Što se tiče štopera, sve mi se nešto pričinjava da bi M.Sakho mogao doći u Arsenal. :? A strašno bih volio onog Egipćana Mila da dovedemo. :mrgreen:

PS: Što se tiče Ibrahima, ja ga ne bih. Kvalitetan je igrač, al' nije po mom ukusu. Eto ako ne možemo dovesti već Cazorlu, neka dodje makar Susaeta ili Oscar de Marcos, može i Griezmann (mijenjat za Velu, koji je btw. već zvanično otišao iz kluba za 4 mio eura, uz mogućnost otkupa za istu cijenu. A u slučaju prodaje nad 3 mio eura, Arsenal dobija dio novca), to ako baš moraju biti iz Primere, Isco je takodje jako dobar igrač. A iz Barcelone bih 2x radije Cuencu nego Afellaya.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 20 jul 2012, 11:30

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18922208" onclick="window.open(this.href);return false;

RVP ne ide na turneju po Aziji sa Arsenalom..piše da je Arsenal primio tri ponude... ;)

to je to..ode on...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 20 jul 2012, 11:35

IlPrincipino je napisao/la:http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18922208

RVP ne ide na turneju po Aziji sa Arsenalom..piše da je Arsenal primio tri ponude... ;)

to je to..ode on...
Ma nek ide, ali ako se adekvatna zamjena ne dovede za pare koje ćemo dobit, tj da se izvali na nekog kvalitetnog veznjaka (Ganso) bit ću u očaju, i onda bi bilo vrijeme da se navijači pobune i Silent Stana maknu iz uprave, kao i PHW-a i Gazidisa.

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 20 jul 2012, 11:39

to je to..ode on...
Neka daju kojih 50 milki i nek a vode.....Za taj novac dovedemo Afellaya(koji će biti odličan ako dođe,vjeruje te mi) i Gansa lijepo,zatim nadodamo još za Llorente-a i jači smo nego ikad! ;)
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!
Uzmite mi sve,ali ARSENAL mi ne dirajte!

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 jul 2012, 11:59

TopGun je napisao/la:

to je to..ode on...
Neka daju kojih 50 milki i nek a vode.....Za taj novac dovedemo Afellaya(koji će biti odličan ako dođe,vjeruje te mi) i Gansa lijepo,zatim nadodamo još za Llorente-a i jači smo nego ikad! ;)
Kojih 50m.... U Engleskoj ja msm igrac u zadnjoj godini ugovora ide za max 25m funti ili Eura... Vjerovatno ovo prvo al' et.... Tako je uredjen zakon....
Al' ce on otici sigurno za manju sumu novca....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 20 jul 2012, 12:03

Kako god bilo Van Persie će očito otići u koji klub,iskreno me ne zanima,ali sad se treba okrenuti Llorente-u da ga što prije dovedemo da se sve što bolje ukomponira u momčad,a poslije što bude,ali po meni bi ostala velika žal da ne dovedemo Gansa kad smo ovako blizu ;)
Bile su ovdje svakakve ˝legende˝,koje su se ˝klele˝ u veliku ˝ljubav˝ prema Arsenalu,ali na kraju se pokazalo ono što je istina,a to je da navodne ˝legende˝ odlaze,ali klub ostaje tamo gdje je i bio!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 jul 2012, 12:06

Kad BBC kaže da je tako, tako je. Yebiga.

Malo sam razmišljao o ovoj situaciji oko van Persieja i došao sam do zaključka da iako je upravu sa ovim što čini u isto vrijeme je jako jako nezahvalan i to najviše prema Wengeru pa onda prema navijačima. Wenger je toliko imao strpljenja i razumijevanja prema njemu da bi mu RvP sve to ovako vratio nakon godinu i pol igranja na najvišem nivou. Uz to dobio je čast da bude kapiten ekipe i jednostavno bio je bog. Pa navijači u Londonu ga vole više nego čitav ostali tim zajedno ali eto on im ovako vraća. Zaboravlja ko je bio uz njega kad se svake godine lomio po 3-4 mjeseca ali eto. Što se tiče mene lično, volio sam ga više neko ikog. Najdraži igrač bio mi je bergkamp, ali evo van Persieja sam bio zavolio više njega i sad se osjećam izdanim. Možda je to vama smiješno, ali tako je. Da je bio džek ko što je govorio ostao bi u klubu. Sad će zli jezici reći ne bi osvojio trofeja i ne bi zaradio puno.

Odmah za trofeje ću vam reći Matthew Le Tissier, pogledajte kakva je to igračina bila, gdje igrao kroz karijeru i koji mu je najveći uspjeh. ;) A što se novca tiče imao bi ga sasvim dovoljno, da on i njegova unučad do kraja života žive ekstravagantnim životom u bilo kojoj prijestolnici svijeta.

Možda se ne bi imo pohvaliti trofejima, ali za 20 godina kad bi pitali dijete koje ga nije gledalo "Mali ko je RvP" dijete bi odgovorilo pa to je najveća legenda Arsenala. A uz konkurenciju Tony Adamsa, Keowna, Henrya, Parloura, Mersona, Bergkampa i ostalih to bi zaista bio podvig.

Više mi toliko nije drag ali poštujem ga i poštovat ću ga i dalje sve dok ne pojača United ili City. Neka ide u Juventus, nek barem toliko učini za kraj i nek nam ne zabode svima cijeli nož u leđa. Dovoljno je i pola ovog što nam sad viri iz leđa.

Zbogom Robine, želim ti sve najbolje i da se naosvajaš svega i svačega, ali jednom kad odeš molim te više nemoj pričat, govorit i spominjat Arsenal više u svojim intervjuima, na svom Twitteru itd. Imao si priliku da pokazes ko si i šta si i to si na kraju i učinio.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 20 jul 2012, 12:12

Marsal je napisao/la:Kad BBC kaže da je tako, tako je. Yebiga.

Malo sam razmišljao o ovoj situaciji oko van Persieja i došao sam do zaključka da iako je upravu sa ovim što čini u isto vrijeme je jako jako nezahvalan i to najviše prema Wengeru pa onda prema navijačima. Wenger je toliko imao strpljenja i razumijevanja prema njemu da bi mu RvP sve to ovako vratio nakon godinu i pol igranja na najvišem nivou. Uz to dobio je čast da bude kapiten ekipe i jednostavno bio je bog. Pa navijači u Londonu ga vole više nego čitav ostali tim zajedno ali eto on im ovako vraća. Zaboravlja ko je bio uz njega kad se svake godine lomio po 3-4 mjeseca ali eto. Što se tiče mene lično, volio sam ga više neko ikog. Najdraži igrač bio mi je bergkamp, ali evo van Persieja sam bio zavolio više njega i sad se osjećam izdanim. Možda je to vama smiješno, ali tako je. Da je bio džek ko što je govorio ostao bi u klubu. Sad će zli jezici reći ne bi osvojio trofeja i ne bi zaradio puno.

Odmah za trofeje ću vam reći Matthew Le Tissier, pogledajte kakva je to igračina bila, gdje igrao kroz karijeru i koji mu je najveći uspjeh. ;) A što se novca tiče imao bi ga sasvim dovoljno, da on i njegova unučad do kraja života žive ekstravagantnim životom u bilo kojoj prijestolnici svijeta.

Možda se ne bi imo pohvaliti trofejima, ali za 20 godina kad bi pitali dijete koje ga nije gledalo "Mali ko je RvP" dijete bi odgovorilo pa to je najveća legenda Arsenala. A uz konkurenciju Tony Adamsa, Keowna, Henrya, Parloura, Mersona, Bergkampa i ostalih to bi zaista bio podvig.

Više mi toliko nije drag ali poštujem ga i poštovat ću ga i dalje sve dok ne pojača United ili City. Neka ide u Juventus, nek barem toliko učini za kraj i nek nam ne zabode svima cijeli nož u leđa. Dovoljno je i pola ovog što nam sad viri iz leđa.

Zbogom Robine, želim ti sve najbolje i da se naosvajaš svega i svačega, ali jednom kad odeš molim te više nemoj pričat, govorit i spominjat Arsenal više u svojim intervjuima, na svom Twitteru itd. Imao si priliku da pokazes ko si i šta si i to si na kraju i učinio.
Brate u potpunosti se slažem sa tobom!
Ovaj me tvoj tekst nekako pogodio u srce i dokučio sam pravo razočaranje...Ali šta je tu je,idemo dalje,ipak smo mi mnogo veći od navodnih igrača koji najviše vole svetinju,a na kraju otiđu.Imao je sve,sve što je poželio,ali eto niti to mu nije dovoljno,pa zato pozdrav Robine!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jul 2012, 13:14

Svi oni dodju i odu a Arsenal ostaje.... to isto vazi i za trenere. ;)

Bez Robina je sansa da Ibrahim dodje mnogo manja. Navodno ga i Liverpool zeli (ako uspiju prodati Carrolla i ne dovedu Joe Allena).

Ako Robin ode, to ce biti veliki udarac za Arsenal, nizak udarac. Isto tako i za navijace ali i za sponzore i medije koji ce se sve vise okretati drugim klubovima.
Evo sad citam da su navodno United, City i Juventus poslali ponude za Robina. Spominje se cifra od 18 miliona eura a Arsenal navodno hoce minimlno 25-30.
U istom clanku pise da se Robin ne slaze sa transfer politikom kluba u kojoj se previse stedi i da je to jedan od razloga zasto odlazi. Nece ici u Aziju na pripreme. Stvar je ocigledno jasna, on odlazi.

Robin je pokusao promijeniti neke stvari u Arsenalu, one o kojima mi vec dugo pricamo, ali nije uspio. Ja ga u potpunosti podrzavam, ali bas ono 100% jer je vec godinu dana ranije najavio ovaj scenario ali nista konkretno se nije uradilo, osim suplje price!

Zasto se ljutiti na Robina kad je ovo ono sto Arsenal zeli. Svjesno su izabrali da budu uzgajivaci fudbalera za druge klubove. Svjesno su izabrali da su pare vaznije od trofeja. Sasvim je normalno da je Robin postao prevelik za ovakav Arsenal.

SRETNO ROBINE, MA GDJE OTISAO!
(iako bi najbolje bilo da ostanes :( )

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jul 2012, 13:25

Afellaj je smijesan igrac koji nam ne treba i kojeg necemo dovesti ako ode Van Persie mi imamo vec dovoljno sirok kadar da popunimo njegov izostanak, mozda jos jedno pojacanje u odbrani ili vezi mada ni to nije bas toliko neophodno. Po meni bi bilo fenomenalno da Walcott ispuni svoje prijetnje i ode iz kluba klaun je veliki u Arsenalu je bio smijesan kakav bi tek bio u nekom drugom klubu sa osmijehom bi ga gledao. Predvidjam mu u narednim sezonama povratak u Southampton.

Zna li neko sta je sa Wilshareom, ide li na turneju po dalekom istoku i da li ce biti spreman za pocetak sezone?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 jul 2012, 13:43

25-30 miliona za Robina i prodat je. City i Juve su sigurno poslali ponude, ko je treći klub ( ukoliko uopšte postoji ) ne zna se. Možda PSG. :mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jul 2012, 13:45

OTNYS_YNWA je napisao/la:25-30 miliona za Robina i prodat je. City i Juve su sigurno poslali ponude, ko je treći klub ( ukoliko uopšte postoji ) ne zna se. Možda PSG. :mrgreen:
United je prvi poslao ponudu od 18 miliona, Arsenal je navodno odbio.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 jul 2012, 13:50

Ne mogu se oni 'hrvati' sa ovim pomenutim, pogotovo ne sa gradskim rivalom. Koliko god United ponudi, City će 2 puta više. :D Teško da i Italijani mogu prismrditi, ali eto, nekako su najviše zagrijani za Robina.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jul 2012, 13:54

Ja bi najvise volio da ode u City ili PSG jer ce nam oni dati najvise novca.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jul 2012, 14:09

Sad nam treba jedno dobro krilo(kakav Afellay) i mozda jedan bek. Sad opet zavisi ako ce JAck brzo onda ne bi trebao ofanzivni, ako nece onda treba. Znaci maksimalno tri igraca, ali ako dobijemo jednog(a da je klasa naravno) bice odlicno.
Celik!3,2,2.

TopGun
Kontakt:

Post Postao/la TopGun » 20 jul 2012, 14:10

BigBigBang je napisao/la:Ja bi najvise volio da ode u City ili PSG jer ce nam oni dati najvise novca.
Neka ide što dalje od Engleske,barem to neka učini za kraj ako imalo poštuje nas navijače,a prvenstveno klub.

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 20 jul 2012, 14:21

BigBigBang je napisao/la:Ja bi najvise volio da ode u City ili PSG jer ce nam oni dati najvise novca.
Apsoultno se slazem sa Pajom,neka ode gdje hoce samo za sto vise novca,rivalitet nije bitan gdje god ode propast ce ! :D
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.