FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jestamaji
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jestamaji » 07 avg 2017, 00:08

nešto mi pade napamet... svi glavu gore, mi smo najveći... jel ono biješe da nas je FIFA prve od svju kaznila zbog financijskog fair playa? :mrgreen:

nego gledam ovu tabelu.. mi žugamo na naše što se provališe kod mladosti... kad ono mladost najbolja .... vodi na tabeli :mrgreen: :mrgreen:

užas .... imal ko da nas vadi, ovo neće na dobro :?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 avg 2017, 00:15

AMAR OSIM
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2017, 00:25

Inače ovo mi je omiljena faza u fudbalu, kad svaku utakmicu očekujem poraz, kiks, ma ono najgore.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 avg 2017, 01:07

Virtu4l je napisao/la:Edis Mulalić je najbolji trener u ligi.
bolji je onaj slovenac sto pravi fine prezentacije
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 avg 2017, 01:54

A yebote nikad slabija liga nije bila a mi cemo se mucit za evropu :lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 07 avg 2017, 03:06

irfo je napisao/la:A yebote nikad slabija liga nije bila a mi cemo se mucit za evropu :lol:
Nikad se mi s djecom nismo mučili, izbaci još ova dva tri polovnjaka što su ostala i malci u vatru. U jednu ruku mi je i žao što će opet spašavat dupe Fm stručnjacima koji će proćerdat njihove pare i zamijenit ih preplaćenim polovnjacima prvom prilikom
Što bi Dejo Nikolić rekao, pregovaralo se s Nestorovskim i Ebueom :zviz: :rol:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 07 avg 2017, 08:19

Jaozinho22 je napisao/la:
irfo je napisao/la:A yebote nikad slabija liga nije bila a mi cemo se mucit za evropu :lol:
Nikad se mi s djecom nismo mučili, izbaci još ova dva tri polovnjaka što su ostala i malci u vatru. U jednu ruku mi je i žao što će opet spašavat dupe Fm stručnjacima koji će proćerdat njihove pare i zamijenit ih preplaćenim polovnjacima prvom prilikom
Što bi Dejo Nikolić rekao, pregovaralo se s Nestorovskim i Ebueom :zviz: :rol:
Joj nemoj Ribu spominjati taj nema 2 osnovne kako treba zavrseno , otjeran gdje god je bio i sta god je radio u zivotu i uhljebi se kod nas.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 07 avg 2017, 09:06

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 07 avg 2017, 09:55

Ne mogu da vjerujem da se odigra onakva utakmica protiv GOŠK-a i sada protiv Viteza ovako. Doslovno od sjaja do očaja. Samo sam govorio ranije zbog ovo kasne smjene da ne bude alibi što je Adžem kasno preuzeo ekipu. Očekivao sam 12 bodova do derbija. Sada se mora taj Borac dobiti. Da se hoce ponoviti igra kao protiv GOŠK-a...
"Truth begins in lies."

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 avg 2017, 10:11

Podrzavam Upravu naravno, prije svega zbog radova na infrastrukturi koji su po meni kljucni za svjetlu buducnost jednog kluba. Nadam se da cemo uskoro vidjeti bagere na Jugu i da opet krene ta lijepa prica o radovima na stadionu. do tada da kazem nesto o sportskom dijelu, tj igri i igracima koji su trenutno u ekipi.
Zeljo je izgubio mnogo odlaskom Lendrica i Stevanovica prije svih, takve igrace u ovoj ligi ne mozes naci nazalost. Zamjene nisu adekvatne i to je jedan od razloga losih igara, jednostavno nemamo dovoljan broj kvalitetnih igraca, nemamo dovoljno dobrog trenera sa autoritetom, znanjem itd. rezultat sega toga je ovo sto danas imamo, gledamo...
Za nesto vise u ovoj sezonu, pod tim podrazumjevam i plasman u Evropu , potrebna su nam 2-3 kvalitetna pojacanja, prije svih napadac, zadnji vezni, krilo...cak i stoper, ali to mi nekako ne djeluje kao realno u ovom trenutku. Cudi me sto nisu doveli Odovica za trenera A ekipe, on je ia Adzema izmislio fudbal, realno... Ovo je jedan od najgorih Zeljezničara poslije rata, igramo stvarno lose, bezidejno, traljavo, u nikad losijoj ligi. Sve se to moze brzo okrenuti, ali uz adekvatna pojacanja i tu je kraj svakom filozofiranju! Dok jos nije kasno...

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 07 avg 2017, 10:43

Virtu4l je napisao/la:Edis Mulalić je najbolji trener u ligi.
Da dođe u Želju bio bi najgori, a Adžem koji bi kao otjeran otišao u "Vitez" posato bi najbolji. Sabura malo i nek čovjek izgura do kraja sezone. Eno Sarajevo zijanilo od Goška ima i gore.

nagibuzbrdica
Kontakt:

Post Postao/la nagibuzbrdica » 07 avg 2017, 11:03

Pozdrav svima, pratim forum vec jako dugo, a nekih dvije godine svakodnevno,i iskljucivo pdf Zeljecnicar. Ja sam tip navijaca koji voli Zelju i kojeg zanima samo rezultati, igra i ono sto je na terenu, dakle pobjede, trofeji, radost, navijanje i slicno. Ko je u upravi, koliko ima duga, kolika je plata, inspekcije, transferi, treneri, igraci itd mi je skoro pa nevazno. Ali kao navijacu kojemu je rezultat najvazniji namece se pitanje zasto je Amar Osim i dalje slobodan trener kad nam je donio toliko radosti i srece, a svi znamo koliko je brko sposoban da cak i ligu ucini dosadnom. Malo je degutantno ovdje citati kad neko osporava njegovo ime i rad na ustrb stolice, sitnog sicara ili cega vec.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 07 avg 2017, 11:09

Mulalic je pokazao u Zelji da je daleko od nekog odlicnog trenera za nase lige, sa ogranicenim igracima osim pobjede nad Sarajevom (tada mnogo jacim sarajevom) nije uradio nista vrijedno hvale u prvoj polusezoni, a u drugoj polusezoni kad su mu dovedeni brutalni igraci za ovu ligu, osim bljeska od prvih 7-8 utakmica, do slobode (poslije toga derbi je bio dobar na kosevu), a onda se vratio u prosjecnost i lose rezultate (sa razlogom dobio nogu)... sa njim je Zeljo izgledao mozda jos jadnije nego sad po igri, a nije da nije imao puno bolje igrace nego adzem...
Da se ne lazemo u 5 deka su oni treneri, nista posebno ni jedan a ni drugi (istina sablja je veliki motivator)...
Od tih Zeljinih vojnika oda i normslno osim su najbolji treneri, ostalo tanko Bogami...

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 07 avg 2017, 11:13

Kompromis je napisao/la:Mulalic je pokazao u Zelji da je daleko od nekog odlicnog trenera za nase lige, sa ogranicenim igracima osim pobjede nad Sarajevom (tada mnogo jacim sarajevom) nije uradio nista vrijedno hvale u prvoj polusezoni, a u drugoj polusezoni kad su mu dovedeni brutalni igraci za ovu ligu, osim bljeska od prvih 7-8 utakmica, do slobode (poslije toga derbi je bio dobar na kosevu), a onda se vratio u prosjecnost i lose rezultate (sa razlogom dobio nogu)... sa njim je Zeljo izgledao mozda jos jadnije nego sad po igri, a nije da nije imao puno bolje igrace nego adzem...
Da se ne lazemo u 5 deka su oni treneri, nista posebno ni jedan a ni drugi (istina sablja je veliki motivator)...
Od tih Zeljinih vojnika oda i normslno osim su najbolji treneri, ostalo tanko Bogami...
.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 avg 2017, 11:16

Kompromis je napisao/la:Mulalic je pokazao u Zelji da je daleko od nekog odlicnog trenera za nase lige, sa ogranicenim igracima osim pobjede nad Sarajevom (tada mnogo jacim sarajevom) nije uradio nista vrijedno hvale u prvoj polusezoni, a u drugoj polusezoni kad su mu dovedeni brutalni igraci za ovu ligu, osim bljeska od prvih 7-8 utakmica, do slobode (poslije toga derbi je bio dobar na kosevu), a onda se vratio u prosjecnost i lose rezultate (sa razlogom dobio nogu)... sa njim je Zeljo izgledao mozda jos jadnije nego sad po igri, a nije da nije imao puno bolje igrace nego adzem...
Edis nakon nas pokazuje da ima slifa. Kod nas je bio pogubljen, a zbog cega ne znam. Sve mi lici na to da su neki po direktivi Uprave morali igrati i da su igraci dovodjeni bez njehovog znanja. Tada smo svjedocili ustaljenim procedurama Nikolica i Misimovica i to je Mulalicu bila otezavajuca okolnost. Dva kluba bez ustaljenih procedura i pravi posao.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 07 avg 2017, 11:21

Transfer1312 je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: ajd ne za-jeb-aji molim te. Mulalic je isto imao limitiranu ekipu i opet je bolje se držao , dovodili su mu igrače kao što i sada dovode. A on je za Adžema DOKTOR! I neću se raspravljati , vrijeme će pokazati kako ova sezona tako i budućnost ko će napraviti neku trenersku karijeru. Ja ti garantujem da će on više napraviti sa Mladosti do kraja sezone , nego Adžem sa Željom ( jedino Adžem neće dočekati ni polusezonu a jok Kraj sezone).
Doveli su m. stevanovica, lendrica i bekrica (sve provjerene i dokazane igrace u ovoj ligi, a pored toga "normalnog" stevanovica koji je tad rasturao u pazaru i jos neke manje bitne igrace... i sa ovim igracima je kihnuo i nije ostvario zacrtano, a to je Evropa... zato je potpuno opravdano dobio nogu... uz to iako nisam pobornik gledanja ljepote igre, igrao se anti-fudbal, cak u rangu petrovicevog....
Za njegovu prvu polusezonu se apsolutno slazem jer nije ni imao neke igrace (osim hadziahmetovica i djelmica) pa i nisam ocekivao nista posebno, otprilike takvi su i rezultati bili, prosjecni.... otprilike slicnu ekipu sad ima i adzem... zato i ne očekujem nista specijalno...
A sto se tice trenerskog posla obojica su realno prosjecni... petrovic je imao mnogo bolje rezultate prije njih sa jadnom ekipom pa i on cucnu u Zelji (mada realno bolji je bio i od adzema i mulalica)... nije isto voditi radnik, mladost sa jedne i Zelju sa druge strane...

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 07 avg 2017, 11:24

.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 07 avg 2017, 11:28

plavousrcu je napisao/la:
Edis nakon nas pokazuje da ima slifa. Kod nas je bio pogubljen, a zbog cega ne znam. Sve mi lici na to da su neki po direktivi Uprave morali igrati i da su igraci dovodjeni bez njehovog znanja. Tada smo svjedocili ustaljenim procedurama Nikolica i Misimovica i to je Mulalicu bila otezavajuca okolnost. Dva kluba bez ustaljenih procedura i pravi posao.
Ali su mu dovedeni uglavnom odlicni igraci za ove lige, a on je jos plus uspio mentalno devastirati memiju koji je do tada odlican bio (petrovicu se zamijeralo ne guranje mladih igraca, sto je ispravno i tacno, ali isto tako mulalic ih nije gurao, memiju je mentalno unistio, a o dzenisu ne treba ni pisati, u pitanju su igraci koji su samo godinu ili pola godine prije toga kod ode rasturali)...
Edis je cucnuo u Zelji i to je sva poenta... ne sumnjam ni da ce adzem isto tako jer objektivno ni nema neku ekipu...
Edisa nisam pratio u Crnoj Gori priznajem, ali iskreno ovo sto do sada radi u mladosti je radio i ibro rahimic prosle godine do odlaska u velez (izgleda da su dosta zdrava sredina)... tako da neka prodje neko vrijeme prije nego li mu se dodjeljuju neki epiteti i hvalospjevi....

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 07 avg 2017, 11:31

Kompromis je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
Ali su mu dovedeni uglavnom odlicni igraci za ove lige, a on je jos plus uspio mentalno devastirati memiju koji je do tada odlican bio (petrovicu se zamijeralo ne guranje mladih igraca, sto je ispravno i tacno, ali isto tako mulalic ih nije gurao, memiju je mentalno unistio, a o dzenisu ne treba ni pisati, u pitanju su igraci koji su samo godinu ili pola godine prije toga kod ode rasturali)...
Edis je cucnuo u Zelji i to je sva poenta... ne sumnjam ni da ce adzem isto tako jer objektivno ni nema neku ekipu...
Edisa nisam pratio u Crnoj Gori priznajem, ali iskreno ovo sto do sada radi u mladosti je radio i ibro rahimic prosle godine do odlaska u velez (izgleda da su dosta zdrava sredina)... tako da neka prodje neko vrijeme prije nego li mu se dodjeljuju neki epiteti i hvalospjevi....
.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 07 avg 2017, 11:33

Transfer1312 je napisao/la:Joco Stokic , Djermanovic , Diatta , Livaja , Nedo Turkovic , Mailson , Kramaric , braća Sadiković...

I nije isto voditi ,gdje ti traze kako ces voditi i gdje imas slobodu u radu. Pred nama je sve necu se raspravljati , predpostavljam da si i ti na platnom spisku ba cuvas svoje mjesto ;) . Da si malo realan uvidio bi greske DJL
Jesam 3 stoje svakog prvog u mjesecu, osim ako nedjelja kaci jbg tad ne radi platni promet pa ne mogu ni proci transakcije (u tom slucaju onda je drugog)...

Znas li ti citati gdje mu spominjem prvu polusezonu kad je od ode uzeo ekipu nakon nekoliko kola... bogami uzmi neki kurs citanja... a tu si nabrojao igrace koji su mu došli u januaru, i igrace koje je zatekao (poput livaje, diatte, nede, stokica itd)... i neki su kod nkega bili na probi nekoliko mjeseci poput mailsona kojeg je licno edis aminovao.... tako da si fulao totalno ali totalno poentu... ili ne znas citati sa razumijevanjem... kurs...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Cwirek, ELDIABLO20, ŠTA_JE i 59 gostiju.