Ma bas tako - ako dijete imalo valja - imat ce priliku u Velezu prije nego bilo gdje drugo. Sve ostalo su suplje. Da se rodi jedan Tuce, ne brini ti, igro bi on i dobio 5 godina ugovor odma.rodjak je napisao/la:Morat ce se malo pobrinuti i za omladinski pogon ali polako ne moze sve odjednom.Ja ne vidjoh nigdje da se pise o tim silnim talentima koje imamo.Kod nas dijete da 2 gola na utakmici i odmah talenat
.Moras ti majstore raditi ko konj pa da isplivas na povrsinu.I ne mozes ti ,ako malo odskaces od ostalih,odmah traziti neke pare neke ugovore od kluba koji je prosao to sto je prosao,moras imati malo i ljubavi prema klubu.Moje dijete da je u takvoj situaciji nikad ne bi otiso iz Veleza(pa makar i ne imao nikakve karijere).Pa zna li to dijete da kad ode u drugi klub da mora biti bar 30% bolji igrac da bih upao u ekipu prije domaceg igraca,plus sto je tu konkurencija puno jaca.Ako on ista vrijedi nek vrijedno trenira i bude disciplinovan isplivat ce na povrsinu kad-tad,jer se kvalitet ne moze sakriti.Ta i Velez bi volio najvise na svijetu da dobije jednog dobrog igraca iz omladinskog pogona.Slazem se ,ima tu gresaka i u radu sa omladinskim pogonom(trebat ce tu clanarinu ukinuti sto prije jer to odvraca mlade talente)a isto tako ima i povlastene djece koji nezasluzeno ulaze u tim prije nekog ko je bolji.(to je isto zlo za nas omladinski pogon koje se mora iskorijeti)Nismo sada PSG koji ima para na bacanje pa da odjednom ulazemo u sve segmente,ali koliko se moze ono ce se ulagai.Samo apelujem na klub da se iskorijene ove stvari koje klub nista ne kostaju a pridonose poboljsanju rada sa mladom djecom.
FORZA VELEZ
100%AlemC85 je napisao/la:ne znam zbog čega ovolika halabuka oko ovog momka Behrama. Nek ide, sretno mu bilo. niko se ne može silom zadržati.
znam da postoje anomalije u radu omladinske škole, ali ljudi moji, svi mi znamo da je Velež krenuo od nule, kao što neko reče, bez ičega, ali hvala uzvišenom, klub se vraća u normalu. @MostaracVelezovac je rekao pravu istinu, zašto se trenutno ne okreće ka omladinskoj školi, zato što je cilj da se konačno klub finansijski stabilizira, i da mu ne prijeti ne dobivanje licenci zbog dugovanja, što se i uspjelo. Tek nakon toga se napada najveći problem mostarskog giganta - OMLADINSKA ŠKOLA. Tako je i sam Tanović jednom rekao, da je uz infrastrukturu glavni i prioritetni cilj upravo omladinska škola koja je dosta zapuštena. Reći da će se sve urušiti ako oda NN je nigdje veze, iz razloga što je klub konačno prodisao punim plućima zahvaljujući timu ljudi (tu je i pomenuti Tanović, bez obzira kakvo mišljenje mi imali), koji su se očigledno maksimalno žrtvovali da ovo uspije, a naravno i sam NN je dio tima, koji je to uradio.
Pa kako ne kontate jednu stvar. Dolazak na saldo 0 je konačni cilj, za daljnja ozbiljnja ulaganja u klub. Ako mislite da nema ljudi, koji bi htjeli ulagati u klub, kao što je TAN uradio, varate se, jer je upravo ovo jedna od inicijalnih kapsila koja će sigurno odjeknuti ovim prostorima, da je konačno i Velež postao ozbiljan klub. Pa šta mislite da ona saopštenja koja se napišu nakon skupština kluba, da je to to. Ne, nevjerujem, iz razloga što mi ne znamo koje planove UO prave za jačanje kluba, i koje su smjernice donešene, jer bi to bilo smiješno da se sve objelodani javnosti. To vrijeme curenja informacija konačno je prošlo. Samo polako i treba sabura, nije bilo lako oživiti mrtvaca koji je 20 godina bio u komi.
Ajd ne rise.Buu je napisao/la:Ne brinite za malog u dobrim je rukama
Golemo vas nije stid to drzat u rukamaBuu je napisao/la:Ne brinite za malog u dobrim je rukama
Hajde ba sta se palis, nece kod vladikezizu1991 je napisao/la:Ajd ne rise.Buu je napisao/la:Ne brinite za malog u dobrim je rukama
Ajd šibri.Buu je napisao/la:Hajde ba sta se palis, nece kod vladike
Druže da te ispravim,Danijal Brković je bolovao od mononukleoze i zbog toga nije igrao, kad ozdravi igrat ce,inače momak ima 22 godine i po tvojoj logici, igrača sa toliko godina je pregazilo vrijeme :O meni je on izuzetno drag igrač, kupio me golom protiv Čelika u Zenici za Željinu pobjedu..MostaracVelezovac je napisao/la:A kad vec pricamo o Seidu Behramu ili bilo kojem klincu na pocetku fudbalske karijere, hajde da se osvrnemo na sve one klince od 18-21 godine koji su iz Veleza svoju srecu trazili u Sarajevu ili Zelji ili negdje drugo u BiH:
1) Brkovic. Eno neki dan sam mu pricao sa dajdzom (ili adzom) sta mu je vec. Covjek kuka kako mali ne igra nikako. Sjedi na klupi. Propada. Govorili mu da ce ga ubacit. Pa danas. Pa sutra. Pa nikad. I tako prolaze najbolje godine za razvoj. Brkovica je vec pregazilo vrijeme koje mu je bilo potrebno da izrazte u odlicnog igraca - a imao je priliku. A sad je gotovo. Nema razloga ne kukat - svi smo znali da ce mu se to desiti - i to mu je buducnost.
2) Colic. U Velezu bi on bio neko - gore je niko. A sad bi i u Velezu bio niko cisto radi hrakanja kojeg bi dobio nakon onako glupog ponasanja. Sta je bilo s njim? Nista. Nema ga nigdje. I to mu je to dok ne objesi kopacke.
3) Dzafic i Osmanagic - bili su jedan od 3 najjaca tandema u ligi kad su bili kod nas. Kako su zavrsili? Jesu li se naigrali? Jesu li ikad igdje bili na nivou kao sto su bili kod nas gdje su im ruke bile odrijesene da igraju svako kolo? Evo neko je na forumu reko da je pratio Osmanagica u Sarajvu i da nije blistao - cudi me ...
Ukratko... mladi igraci MORAJU igrati u klubu koji im pruza priliku da igraju - a ne u klubu koji kupuje igrace samo da ih drugi klubovi ne bi imali. To je radila Zvezda u bivsoj drzavi. To danas radi Zeljo. A i Sarajevo ce evo tek pocet s tom politikom, ne zato sto su shupci ko Strumfovi, nego zato sto ce Tan to tako traziti.
Sretno Seidu i ja se iskreno nadam da ce on zaigrat u sljedece 3-4 godine - ali cisto sumnjam. Mislim da se zajebo.
Nek mu je sa srecomedgardavids je napisao/la:Evo provjereno ipak, mali Seid sutra ide u Želju, iako je prije nekoliko dana bila priča za Sarajevo. Nama je to najmanje važno, žali Bože ovih talenata što nam bježe ispred nosa
1) Mononukleuzu nije imao od pocetka svog grijanja klupe u Zeljeznicaru. Imao je jedan period, a prije toga je sjedio na klupi i poslije toga je sjedio na klupi. Uz to, on punu 23 godine za 5 mjeseci. Da je bio u Velezu sad bi on vec bio vrhunski napadac a u Zelji on to nemoze postati jos za godinu dana sve i da mu dadnu priliku - jer ne igra nikako - a nece mu je ni dati. A jeste logicno da je njega vrijeme pregazilo, jer on je igrac za inostranstva an ne za PLBiH. Ako je tebi uspjeh da igra u PLBiH onda ne pricamo o istoj stvari. Njega je vrijeme ovdje pregazilo jer umjesto da skuplja minute i razvija se - on sjedi. A s Velezom je vec mogao otici van do sad.Željooooo je napisao/la:Druže da te ispravim,Danijal Brković je bolovao od mononukleoze i zbog toga nije igrao, kad ozdravi igrat ce,inače momak ima 22 godine i po tvojoj logici, igrača sa toliko godina je pregazilo vrijeme :O meni je on izuzetno drag igrač, kupio me golom protiv Čelika u Zenici za Željinu pobjedu..MostaracVelezovac je napisao/la:A kad vec pricamo o Seidu Behramu ili bilo kojem klincu na pocetku fudbalske karijere, hajde da se osvrnemo na sve one klince od 18-21 godine koji su iz Veleza svoju srecu trazili u Sarajevu ili Zelji ili negdje drugo u BiH:
1) Brkovic. Eno neki dan sam mu pricao sa dajdzom (ili adzom) sta mu je vec. Covjek kuka kako mali ne igra nikako. Sjedi na klupi. Propada. Govorili mu da ce ga ubacit. Pa danas. Pa sutra. Pa nikad. I tako prolaze najbolje godine za razvoj. Brkovica je vec pregazilo vrijeme koje mu je bilo potrebno da izrazte u odlicnog igraca - a imao je priliku. A sad je gotovo. Nema razloga ne kukat - svi smo znali da ce mu se to desiti - i to mu je buducnost.
2) Colic. U Velezu bi on bio neko - gore je niko. A sad bi i u Velezu bio niko cisto radi hrakanja kojeg bi dobio nakon onako glupog ponasanja. Sta je bilo s njim? Nista. Nema ga nigdje. I to mu je to dok ne objesi kopacke.
3) Dzafic i Osmanagic - bili su jedan od 3 najjaca tandema u ligi kad su bili kod nas. Kako su zavrsili? Jesu li se naigrali? Jesu li ikad igdje bili na nivou kao sto su bili kod nas gdje su im ruke bile odrijesene da igraju svako kolo? Evo neko je na forumu reko da je pratio Osmanagica u Sarajvu i da nije blistao - cudi me ...
Ukratko... mladi igraci MORAJU igrati u klubu koji im pruza priliku da igraju - a ne u klubu koji kupuje igrace samo da ih drugi klubovi ne bi imali. To je radila Zvezda u bivsoj drzavi. To danas radi Zeljo. A i Sarajevo ce evo tek pocet s tom politikom, ne zato sto su shupci ko Strumfovi, nego zato sto ce Tan to tako traziti.
Sretno Seidu i ja se iskreno nadam da ce on zaigrat u sljedece 3-4 godine - ali cisto sumnjam. Mislim da se zajebo.
Veceg antitalenta od Elvira nisam vidio,taj kojom nogom opali loptu ta mu je slabija,nadam se da je istina i da ce preci kod vas,samo da ga se kutarišemo više.. ostale igrače koje si nabrojao ne bih komentarisao jer nisu igrali u Želji..mlad igrač ce igrati u klubu koji mu ponudi najbolje uslove za razvoj,a gdje ce ti biti bolje nego u šampionu države, a ovo za politiku Zvezde i Želje je toliko glupo da ne znam šta da ti napišem,to se u svijetu fudbala zove transfer..nadam se da ce se Velež sljedece sezone vratiti tamo gdje i pripada,u sami vrh BH fudbala..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.