Safet Sušić - Pape

emir79
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la emir79 » 21 apr 2014, 12:57

SarajlijaTM je napisao/la:A poređenje ti je u PM,nidje veze.

Mi smo tu gdje jesmo,zahvaljujući golu Izeta Hajrovića,sretnom golu,a ne zahvaljujuci papetu. Da se razumijemo.
Klinac bi ga danas iko branio da ga izet ne zabi.

Previse smo se digli po običaju,a vodi nas lik kojem je taktika,okreni glavu,mozda prođe...

@pisac-na sva ta pitanja ces dobiti odgovor nakon brazila,kad isti ovi sto sad brane safeta budu pljuvali po njemu
Dovoljno je pogledati u tvoj avatar.

Inace Hajrovic se sam zamjenio :beba:

Inace 2 igraca iz tvog tima su u biljeznici Papeta, onda ces vjerovatno prestati da sernjas po njemu, kad ih vidis.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 21 apr 2014, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 21 apr 2014, 12:59

Vidjet cete kako ce Pape složit tim za SP u Kataru,jedva čekam... U Kataru cemo iznenaditi svijet,naravno uz pomć naše braće koja ce navijat za nas :bih:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 21 apr 2014, 12:59

emir79 je napisao/la:Inace si ti jako strucna osoba, koja moze ocjenjivati nekog ko je profesionalan, a ko ne.

Masala da ostane i 2018 u inat takvima kao tebi.
Moje misljenje bazira na cinjenicama , tvoje na emocijama . Pruziti cu ti i dokaz . Ajde mi obrazlozi logicki , cinjenicama zasto je Tino preferiran u odnosu na Prcica ?

I ovdje smo da diskutujemo o tome sta je dobro za reprezentaciju a sve ostalo je irelevantno . Ta prica o inatu nekome je smijesna :roll:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 apr 2014, 13:00

aleksandar_veliki je napisao/la: Maćehinski odnos? Po čemu? Šta bi Savez trebao uraditi. Skratiti ligu, to se slazem, ali sta još. Prije godinu i pol s klubovi krenuli s inicijativom osnivanja udruzenja premijerligaša, ljudi im rekli ok, sve sto dogovorite prolazi. I sta se desilo? Na prvom sastanku se poklali i to oko toga gdje ce biti sjediste udruzenja...
Jest bas maćehinski odnos.Šta ce biti kad za 10 godina ne bude ove dijasporske djece i tetića,daidzica i ostalih da igraju za repku? Hoce li to neko uvjeravati treca koljena rođena u dijaspori da su bosanci?

Treba skratiti ligu,treba ujediniti prve lige i ostaviti prvu ligu f. i prvu ligu rs kao entitetske lige ili druga liga.Sto to ne urade? Sta su uradili? Rekli dogovorite se vi sami,a mi se mozda slozimo.
Normalno da ce se poklati kad nema niko da kaze to je tako i tako i tacka. Takodjer kad bi tu bilo 10 klubova u ligi i trokruzni sistem i budali je jasno da od priprema za utakmice ne bi imali kad da se kolju i svadjaju.

Bolje pitaj sta je savez mogao uraditi,a nije URADIO?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 apr 2014, 13:01

Cartman je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Doživotni selektor, nije loše. Slavićemo ga k'o Maršala,
Josip Broz Tito
Safet Susic Pape

Osporavani i jedan i drugi iako su napravili velike stvari. Tek kad je Tito otisao sa scene mnogi su skontali kakve je ogromne stvari napravio, bojim se da i sa Papetom ne bude ista stvar. :|
Napravio nezaposlenost, inflaciju, dug i mrznju. Pape ce bit jos gori.
Oni su nas doveli u prvi sesir. To jest s njima na celu smo neki faktor u svijetu. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2014, 13:01

NFSBiH na čelu sa Begićem radi odličan posao, problemi se rješavaju jedan po jedan, doći će i PL na red.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 21 apr 2014, 13:03

Kao sto @pisac vec napisa...
Treba Safet pozvati nekoga iz PL-a, jer ce pozivom pomoci direktno klubove iz PL-a.
Kada je transfer politika stranih klubova, ucesceu reprezentaciji i te kako ima uticaja.
Ovako pozivom srota iz hrvatske lige i drugih belgijskih, turskih i inih liga, direktno pomaze te klubove. Doduse, tu pomaze i sebe, tj. bratovu menadzersku agenciju.
Sramno je i to sto Susic u ovom intervijuu devalvira BH Premijer ligu, a indirektno uzdise HNL, koja je isti qrac kao i Bosanska Liga. Ako ne i gora.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 21 apr 2014, 13:03

:lol: :lol: :lol: Ova tema je epska . Cuj prave se paralele izmedju Tite i Susica . :crazy:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 apr 2014, 13:03

emir79 je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:A poređenje ti je u PM,nidje veze.

Mi smo tu gdje jesmo,zahvaljujući golu Izeta Hajrovića,sretnom golu,a ne zahvaljujuci papetu. Da se razumijemo.
Klinac bi ga danas iko branio da ga izet ne zabi.

Previse smo se digli po običaju,a vodi nas lik kojem je taktika,okreni glavu,mozda prođe...

@pisac-na sva ta pitanja ces dobiti odgovor nakon brazila,kad isti ovi sto sad brane safeta budu pljuvali po njemu
Dovoljno je pogledati u tvoj avatar.

Inace Hajrovic se sam zamjenio :beba:

Inace 2 igraca iz tvog tima su u biljeznici Papeta, onda ces vjerovatno prestati da sernjas po njemu, kad ih vidis.
Sto imas predrasude odmah,procitaj malo moje postove gore iznad.
Prvi kazem da je adi adilovic bolji od avdukica sigurno,a licno bih vise volio gledati 3 igraca iz sarajeva,borca i sirokog u repki nego 3 iz hnl. Ne mora niko iz zelje. Ne pisem ovdje o zelji,al on sto misli o stanicu misli o svima nama

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 apr 2014, 13:04

aleksandar_veliki je napisao/la:
pisac je napisao/la:Bruka je da se pozivaju razni talenti a igraci iz nase lige da nemaju mjesta bar na spisku od 23 igraca.
Svi mi znamo da ce tamo igrati max 15 igraca i da se ostali zovu reda radi.
Pa ako je vec tako, pozovi nekoga iz nase lige, nagradi ga, daj mu neki stimulans u karijeri.
Daj stimulans cijeloj ligi, da i drugi vide da mogu nesto ostvariti i ako ovdje igraju.
Ali bolje voditi Ibricica, Kvrzica i Susica i slicne.

Kome i cemu sluzi ova reprezentacija?
Agencijama, dijaspori, menadzerima, pojedincima u savezu?

Zaista je macehinski odnos saveza nasparam domace lige.
Doci ce dan kad ce se kajati radi toga. Za dvije, tri generacije ovi koji su sad u dijaspori niti ce igrati za nas niti ce ih BiH zanimati.
I sta onda?
Kome ce i radi koga igrati reprezentacija onda?
Maćehinski odnos? Po čemu? Šta bi Savez trebao uraditi. Skratiti ligu, to se slazem, ali sta još. Prije godinu i pol s klubovi krenuli s inicijativom osnivanja udruzenja premijerligaša, ljudi im rekli ok, sve sto dogovorite prolazi. I sta se desilo? Na prvom sastanku se poklali i to oko toga gdje ce biti sjediste udruzenja...
Sta moze uraditi?
Moze jako puno.
Kao prvo mogu natjeratgi Susica da povede dva, tri igraca u Brazil na ustrb antitalenata iz Hrvatske koji ce ici a koji nece ni minute tamo igrati.
Moze prestati kaznjavati i onako prezaduzene klubove radi svake **** baklje. Da se razumijemo i ja sam protiv baklji, ali najmanje je klub kriv sto neki idiot zapali jednu baklju na utakmici. Trebali li po sirotinji odmah oplesti i 3000KM im naplatiti?
Je li savez ikad ozbiljno pokusao smanjiti ligu?
Je li savez ikad ozbiljno pokusao rijesiti problem gostujucih navijaca ili samo lupa zabrane kako zeli?
Je li savez doveo lopove na mjesto selektora mladjih kategorija gdje se zna kako i koliko se placa poziv?
Je li savez ista uradio po pitanju napredka nasih omladisnkih skola?
Je li savez dijeli razno razne licnece kvazi menadzerima i kvazi trenerima koji svakodnevno unistavaju nas fudbal?
Je li iti jedan nas klub u drzavi dobio ikad bilo kakvu pomoc od saveza?
Da li je iko iz saveza pogledao iti jednu utakmicu nase lige ovo proljece?

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 apr 2014, 13:06

Dođem na ovu temu samo da čitam postove. :rol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 21 apr 2014, 13:06

Mi imamo 13 igrača koji mogu igrati na SP... Ostali pusta zalost... Onih 10 komotno može povesti iz Vrbanjuse,nit ce nas oslabiti niti pojačat :D
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 apr 2014, 13:09

donniedarko je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Inace si ti jako strucna osoba, koja moze ocjenjivati nekog ko je profesionalan, a ko ne.

Masala da ostane i 2018 u inat takvima kao tebi.
Moje misljenje bazira na cinjenicama , tvoje na emocijama . Pruziti cu ti i dokaz . Ajde mi obrazlozi logicki , cinjenicama zasto je Tino preferiran u odnosu na Prcica ?

I ovdje smo da diskutujemo o tome sta je dobro za reprezentaciju a sve ostalo je irelevantno . Ta prica o inatu nekome je smijesna :roll:
Prcic je sam sebe izbacio iz kombinacija, ustvari nejgov baban. Nigdje Safet nije otpisao Prcica. Tino je pozvan na prijateljsku da se isproba, u momentu kad je bio najstandardniji igrac Hajduka, koji je u to vrijeme bio u formi i bio bod iza prvoplasiranog Dinama. Sto je sad Tino ispao iz kombinacija Hajduka, kao sti je i Hajduk ispao iz forme, a ti sad to koristis to je druga stvar. Ako se vec bavis cinjenicama, onda se pridrzavaj istih i u datom momentu, kad je Tini upucen poziv ;)

Je li i cinjenica , da je Susic jedini selektor koji nas odveo na prvenstvo (Zasto sutite, zasto ne pohvalite selektora)
Je li cinjenica i da se u svijetu selektor vise cijeni ,nego u vlastitoj zemlji? Sto sutite?
Je li cinjenica i da igramo najljepsi i najefikasniji fudbal otkako je Safet selektor? Sto sutite?
Je li cinjenica, da smo u grupi imali jedinu drugoplasiranu ekipu, od svih grupa koje postoje, a da je sakupila 25 bodova, vise od mnogih prvoplasiranih ekipa, koje su izborile direktan plasman na SP? (lahka nam grupa, al u qrcu) STO SUTITE?

Hoces cinjenice, samo gdje tebi pase, a zatvaras oci tamo gdje su pomaci, jer volis da blatis, pljujes, ponizavas.

PAPE INSALLAH I U RUSIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 apr 2014, 13:12

1988risha je napisao/la:Mi imamo 13 igrača koji mogu igrati na SP... Ostali pusta zalost... Onih 10 komotno može povesti iz Vrbanjuse,nit ce nas oslabiti niti pojačat :D

Upravo to.
Znamo svi mi da niti jedan igrac nema kvalitet da bude pojacanje za reprezentaciju.
Ali isto tako, znamo da taj kvalitet nemaju ni Tino, Vrsajevic, Kvrzic, Sunjic, Ibricic i slicni.
Znamo da nabrojani nece vjerovatno niti minute igrati na SP.

Pa zar onda nije bolje povesti, lupam sad, Stanica, Dupovca, Mesanovica....

Je li cilja naseg selektora i saveza promovirati raspali Hajduk ili domace takmicenje?

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 21 apr 2014, 13:15

emir79 je napisao/la:Prcic je sam sebe izbacio iz kombinacija, ustvari nejgov baban. Nigdje Safet nije otpisao Prcica. Tino je pozvan na prijateljsku da se isproba, u momentu kad je bio najstandardniji igrac Hajduka, koji je u to vrijeme bio u formi i bio bod iza prvoplasiranog Dinama. Sto je sad Tino ispao iz kombinacija Hajduka, kao sti je i Hajduk ispao iz forme, a ti sad to koristis to je druga stvar. Ako se vec bavis cinjenicama, onda se pridrzavaj istih i u datom momentu, kad je Tini upucen poziv ;)

Je li i cinjenica , da je Susic jedini selektor koji nas odveo na prvenstvo (Zasto sutite, zasto ne pohvalite selektora)
Je li cinjenica i da se u svijetu selektor vise cijeni ,nego u vlastitoj zemlji? Sto sutite?
Je li cinjenica i da igramo najljepsi i najefikasniji fudbal otkako je Safet selektor? Sto sutite?
Je li cinjenica, da smo u grupi imali jedinu drugoplasiranu ekipu, od svih grupa koje postoje, a da je sakupila 25 bodova, vise od mnogih prvoplasiranih ekipa, koje su izborile direktan plasman na SP? (lahka nam grupa, al u qrcu) STO SUTITE?

Hoces cinjenice, samo gdje tebi pase, a zatvaras oci tamo gdje su pomaci, jer volis da blatis, pljujes, ponizavas.

PAPE INSALLAH I U RUSIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vjesto si izbjegao moje pitanje . Prcic je nezrelo reagovao nakon poziva Tini , objasni mi zasto je u datom momentu Tino dobio poziv prije Prcica ? Sve sto si naveo kao obrazlozenje poziva Svenu vazilo je i za Prcica tada sa razlikom da je Prcic bio standardni mladi reprezentativac , znaci cinjenica koja ide u prilog tvrdnji da je Prcic trebao biti pozvan prije Svena . :!:

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 21 apr 2014, 13:15

Znaci 2180 eura se plaća po danu svakom klubu ciji igrač ode na SP,ukljucujuci i pripreme... Nasa repka će na pripremama provesti mjesec dana,a koliko vidim jos 15 tokom samog SP... Znaci 45 dana x 2180 = 98100 eura... kakva ce to zarada biti za Borac Banja Luku... :D Kvrzic,Tino,Avdija, nemaju svakaKo šanse da igraju za prvi tim,povedi brate 3 lika najbolja iz nase lige,nek se malo klubovi opare,jer tolike pare ni od transfera nasi klubovi ne mogu dobit.. a sto da ih dobija jedan Hajduk ili Rijeka,kad nasi svi klubovi jedva kraj s krajem sastavljaju...
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 apr 2014, 13:16

pisac je napisao/la:
1988risha je napisao/la:Mi imamo 13 igrača koji mogu igrati na SP... Ostali pusta zalost... Onih 10 komotno može povesti iz Vrbanjuse,nit ce nas oslabiti niti pojačat :D

Upravo to.
Znamo svi mi da niti jedan igrac nema kvalitet da bude pojacanje za reprezentaciju.
Ali isto tako, znamo da taj kvalitet nemaju ni Tino, Vrsajevic, Kvrzic, Sunjic, Ibricic i slicni.
Znamo da nabrojani nece vjerovatno niti minute igrati na SP.

Pa zar onda nije bolje povesti, lupam sad, Stanica, Dupovca, Mesanovica....

Je li cilja naseg selektora i saveza promovirati raspali Hajduk ili domace takmicenje?
+1
Inace se ne slazemo kad je plbih u pitanju,al trenutno ovakvo misljenje djelim u potpunosti.
Sad bi potpisao da gledam 3 igraca iz sarajeva,borca i sirokog na svjetskom,umjesto ovih iz hnl

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 apr 2014, 13:17

SarajlijaTM je napisao/la: Sto imas predrasude odmah,procitaj malo moje postove gore iznad.
Prvi kazem da je adi adilovic bolji od avdukica sigurno,a licno bih vise volio gledati 3 igraca iz sarajeva,borca i sirokog u repki nego 3 iz hnl. Ne mora niko iz zelje. Ne pisem ovdje o zelji,al on sto misli o stanicu misli o svima nama
Adilovic jeste bolji od Avdukica, ali to ne mjenja cinjenicu da nikad nece stati na gol. Bolje neka ceka sansu i priliku za drugog golmana, a ne da seli na tribine.
Jedan ce iz Zelje sigurno biti na spisku (ne bih o imenu, a mozes i pretpostaviti)
Drugi mozda i ne, ali je Safet imao namjeru da ga stavi na spisak, neko koga svi volimo je rekao, da za njeg nije jos vrijeme.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 apr 2014, 13:18

Koji fanatici na ovoj temi, sve sami ekstremisti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

InnocentEmeghara
Kontakt:

Post Postao/la InnocentEmeghara » 21 apr 2014, 13:18

Henderson je napisao/la:Dođem na ovu temu samo da čitam postove. :rol:
Ja mislim da tako radi svako. To jeste i poenta u forumu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.