FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 avg 2017, 01:16

Ako se ne dovedu novi igraci mi cemo zavrsiti kao Siroki prosle sezone u ligi za opstanak. Sinisu pustiti da ide jer ocigledno igra preko neke stvari.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 06 avg 2017, 01:36

LjoZee je napisao/la:Ako se ne dovedu novi igraci mi cemo zavrsiti kao Siroki prosle sezone u ligi za opstanak. Sinisu pustiti da ide jer ocigledno igra preko neke stvari.
Siroki nije uopste dovodio nove igrace izuzev Cabraje i jos onog nekog kojeg su vratili prvim autobusom u Hrvatsku. Ljudi doveli trenera koji je znao prenijeti igracima ono sto treba da rade na terenu. Sablicu nece Krstanovic nikad igrat stopera zato sto je visok preko 1.90, vec ce igrati sto je igrao cijeli zivot. Uigrao Sablic ono sto je imao i kraj price. Izvoli na megdan, eto ti ih za dvije sedmice pa izvoli.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2017, 08:40

LjoZee je napisao/la:Ako se ne dovedu novi igraci mi cemo zavrsiti kao Siroki prosle sezone u ligi za opstanak. Sinisu pustiti da ide jer ocigledno igra preko neke stvari.
Siroki je namjerno igrao ligu za opstanak prosle sezone.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 avg 2017, 08:41

Vremena za cekanje se nema. Godinama nas Uprava "ubija" pricom o sistemu, a sistema ni na vidiku. Sta je sistem? Ko rukovodi nevidljivim sistemom? Nasa ekipa je svake godine sve slabija, a raja sve manje vjeruje u bajke. Pogled na tribine je sinoc sve rekao, a sistem kakav nam i mi bolesnici cemo dobro razmisliti kada na utakmicu naredni put. Idem na utakmicu radi Zelje je klasicna demagogija. Na utakmicu se ide da se vidi nesto, a zahvaljujuci postojecoj garnituri ljudi u klubu i njihovom neznanju sve manje se fudbala moze vidjeti na Grbavici. Ima li izlaza iz ove situacije? Ima, jos uvijek je bez posla i treba ga natjerati na povratak. Samo AMAR OSIM moze stvari ppkrenuti sa mrtve tacke i ne odmah po povratku jer usrali su ovi dobro da se preko noci sve popravi. Ne bi nas trebali zanimati odnosi na relaciji Osim-UO, ali ako iz nekih razloga ne mogu zajedno raditi onda neka se UO za dobrobit Zelje udalji sa Grbavice. Nema se sta vise cekati, vrijeme curi i ne moze se zaustaviti. Ako Najdrazi nece da se vrati onda neka nam je Bog na pomoci.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2017, 08:47

Neznam sto ste tolike pizde postali ovdje. Adzem je pokusao uraditi nesto novo i nije mu se obilo o glavu. Dzaba to vama, nebi mu oprostili ni da je Osim to uradio. Hajde sto je Cenan pitar, ali ovdje komotno mogu u isti kos ocigledno vecina.

Uprava pokusava pritiskom da otjera Bekrica, Markovica, Radinovica i Blagojevica. Visoka im primanja, a vise u klubu nemisle da oni mogu doprinjeti napretku. Licno mislim da je ovo licemjeran nacin da se odreknu igraca, da bi doveli neke nove, a nevide da igrace koje zele dovesti sa strane nece moci privuci, osim sa vecim platama nego sto trenutni stranci imaju. Tu pada lojalnost, postovanje, familija, tradicija u vodu.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 06 avg 2017, 09:02

Ma no sikriki bit ce tesko al bit cemo najjaci u ligi za opstanak. :hmmmmm:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 avg 2017, 09:44

Adzem evo vec drugu utakmicu nesto novo pokusava. Jednu smo izgubili, a drugu kao i da nismo pobjedili jer je onaj sam sebi zakucao i to nam je bila najozbiljnija sansa na utakmici. Ako su vec zeljeli da smijene Petrovica trebali su postaviti Osima i to je to. Ovako i nakon Slavka "Slavko".

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 06 avg 2017, 09:49

Ramovića samo troše bez veze na ovoj poziciji. Gledao sam ga dvije sezone, kod nas su mu isto tražili mjesto sve dok nije došao na mjesto ofanzivnog veznog i tu je pokazao sve što može. Njemu je mjesto tu, iza napadača koji voli prostor. Rama ima odličan pregled igre, super zadnji pas, a ako mu napadač otvori prostor ići će do kraja i završiti. Pa iako je na krilu opet protiv Goska vam je bio najbolji, u Kaknju pored onakve igre bio najopasniji sinoć opet više nego korektan. Nađite na youtube utakmice Mladosti protiv Sarajeva npr gdje se vidi koliko je dobar na tom mjestu. Ne vjerujem da bi s Nikolićem to bilo toliko dobro kao kod nas s Dilaverom jer kažem treba mu napadač koji voli ići u prostor, a Nikolić je panj, ali da je bio s Lendricem prošlu sezonu Ivan bi bio čak i bolji. Ne znam kako to Adzem ne vidi ali majke mi troši Ramu bez veze na krilu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2017, 09:52

Addict je napisao/la:Ramovića samo troše bez veze na ovoj poziciji. Gledao sam ga dvije sezone, kod nas su mu isto tražili mjesto sve dok nije došao na mjesto ofanzivnog veznog i tu je pokazao sve što može. Njemu je mjesto tu, iza napadača koji voli prostor. Rama ima odličan pregled igre, super zadnji pas, a ako mu napadač otvori prostor ići će do kraja i završiti. Pa iako je na krilu opet protiv Goska vam je bio najbolji, u Kaknju pored onakve igre bio najopasniji sinoć opet više nego korektan. Nađite na youtube utakmice Mladosti protiv Sarajeva npr gdje se vidi koliko je dobar na tom mjestu. Ne vjerujem da bi s Nikolićem to bilo toliko dobro kao kod nas s Dilaverom jer kažem treba mu napadač koji voli ići u prostor, a Nikolić je panj, ali da je bio s Lendricem prošlu sezonu Ivan bi bio čak i bolji. Ne znam kako to Adzem ne vidi ali majke mi troši Ramu bez veze na krilu.
Znas li ko igra ofenzivnog veznog u Zelji trenutno?

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Addict » 06 avg 2017, 10:03

samoposmatram je napisao/la:
Addict je napisao/la:Ramovića samo troše bez veze na ovoj poziciji. Gledao sam ga dvije sezone, kod nas su mu isto tražili mjesto sve dok nije došao na mjesto ofanzivnog veznog i tu je pokazao sve što može. Njemu je mjesto tu, iza napadača koji voli prostor. Rama ima odličan pregled igre, super zadnji pas, a ako mu napadač otvori prostor ići će do kraja i završiti. Pa iako je na krilu opet protiv Goska vam je bio najbolji, u Kaknju pored onakve igre bio najopasniji sinoć opet više nego korektan. Nađite na youtube utakmice Mladosti protiv Sarajeva npr gdje se vidi koliko je dobar na tom mjestu. Ne vjerujem da bi s Nikolićem to bilo toliko dobro kao kod nas s Dilaverom jer kažem treba mu napadač koji voli ići u prostor, a Nikolić je panj, ali da je bio s Lendricem prošlu sezonu Ivan bi bio čak i bolji. Ne znam kako to Adzem ne vidi ali majke mi troši Ramu bez veze na krilu.
Zeba?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 avg 2017, 10:05

Addict je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Zeba?
Da, a taj ocigledno ne smije na klupu iako ne moze vise od 30 minuta odigrati normalno. Tako da samo Ramovic ispasta zbog Zebe.

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Addict » 06 avg 2017, 10:09

LjoZee je napisao/la:
Addict je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Znas li ko igra ofenzivnog veznog u Zelji trenutno?
Zeba?
Da, a taj ocigledno ne smije na klupu iako ne moze vise od 30 minuta odigrati normalno. Tako da samo Ramovic ispasta zbog Zebe.
Znam brate vidio sam u Kaknju.
Samo kod nas se traži mjesto momku koji ima 25 zato što igrač kome je istekao rok od 35 mora da igra. Hajde da je u Mladosti shvatio bih (samo zbog imena, kod nas je potpuno suprotno) ali u Želji... i na sve to taj od 35 u prošloj cijeloj sezoni odigrao tri korektne utakmice. Baš me zanima učinak Zebe koji je bio u Želji i borio se za titulu u prošloj sezoni u poređenju s Ramovićem koji je bio u Mladosti u LzO?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 06 avg 2017, 10:09

Zeba je kapiten i clan skupstine, tako da Ramovic moze samo u slucaju povrede ili penzije.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 avg 2017, 10:14

Addict je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
Addict je napisao/la: Zeba?
Znam brate vidio sam u Kaknju.
Samo kod nas se traži mjesto momku koji ima 25 zato što igrač kome je istekao rok od 35 mora da igra. Hajde da je u Mladosti shvatio bih (samo zbog imena, kod nas je potpuno suprotno) ali u Želji... i na sve to taj od 35 u prošloj cijeloj sezoni odigrao tri korektne utakmice. Baš me zanima učinak Zebe koji je bio u Želji i borio se za titulu u prošloj sezoni u poređenju s Ramovićem koji je bio u Mladosti u LzO?
To "guranje" igraca koji meda ne mogu je najveci problem koji ce nas kostati ako se nastavi s tim. Prije cete vi u LzP nego mi, ali ni to ih ne bi opametilo. Zeba je imao jedan gol cini mi se i ne znam koliko asistencija ( nije puno koliko se ja mogu sjetiti). Jedino pozitivno sto je uradio sinoc je kapitenska traka na ruci Kjosevskog, a ne Sindikalca.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 06 avg 2017, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 avg 2017, 10:17

Porazavajuca je cinjenica da mi vec drugu godinu zaredom na grbavici ne mozemo nadigrati yebeni vitez
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 06 avg 2017, 10:53

E jedva cekam skupstinu, vrati se Amare! :bih:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

WilderCC
Kontakt:

Post Postao/la WilderCC » 06 avg 2017, 10:56

Hajde da i ja bacim jedan komentar na ono sinoc. Porazavajuce je da je onako malo ljudi bilo na tribinama, ali ne treba krivca traziti u klubu ili rezultatima, nego u cinjenici da je kao protivnik dolazio Vitez, a da je u istom terminu igrala i kosarkaska reprezentacija, a i realno vrlo je sparno vrijeme i dobar dio nije htio peglati se. I bilo je tih nekih cca 3000 ljudi koji su stalna podrska kluba. A ako cemo bas detaljno, sinoc je Jug bio zaista na visini zadatka, vise su se umorili i dali od sebe nego dobar dio igraca. Kulturno navijanje, dobar izbor pjesama i sto je najbitnije jasna poruka svima u klubu.

Utakmica, kao i svaka protiv tima koji dodje da se brani. Jednostavno ne znamo igrati protiv takvih, jer se parkiraju na svoje pozicije i cvrsto stisnu odbranu. Dosli su po bod, imali dobru sansu da ga izvuku, na svu srecu nisu. Nemamo, niti smo posljednjih godina imali nekog prodornog igraca, nekog igraca koji zna rasturiti i povaljati par protivnickih kroz sredinu, nekog ko zna gurnuti loptu kada se odbrana tome ne nada. I to je cinjenica koja se vuce vec dosta godina na Grbavici. Mnogi su odavno za penzije, ali ugovori su potpisani takvi kakvi jesu i tu se sada ne moze nista promjeniti. Buduce ugovore definitivno treba pokusati sastavljati prema ucinku igraca, a ne fiksno, pa cemo i imati igrace koji hoce da igraju. Mozda necemo imati neki prevelik opticaj igraca koji zele da dodju, ali oni koji obuku dres, casno ce ga nositi.

Mnogi prizivaju Amara, a ja se pitam zasto bi on uopste bio budala i preuzeo ovakve igrace? Da li bi vi da imate sansu dosli i vodili ovakve, a pri tome uzmite u obzir da pojedini imaju tu sansu da, ocigledno, vama postavljaju neke uslove, a ne vi njima, da pojedini mogu da rade sta hoce, a vi im ne mozete nista, a uprava, tribina i mediji vas pritiskaju. Vi stvarno mislite da bi on dosao na ovakav roster i ovakve neradnike, ublehe i igrace tipa ja sam tu da uzmem platu, a za sve ostalo me boli neka stvar? Amar jeste dobar strucnjak za nasu ligu, mangup i osoba koja zaista moze stati u kraj mnogo cemu, ali nesto cisto sumnjam da bi se spustio na taj nivo da mora da se handri sa amaterima i da se kaci sa pojedinim budalama kojima ne mozes promijeniti ono sto im je u glavama. 4 trenera se promijenila, a pojedinci i dalje igraju isto. 6-7 formacija razlicitih, a gledas jedan te isti fudbal. Nije stvar u treneru, nego u pojedincima na terenu, koji ocito ne mogu da prime k znanju ono sto se nacrta na tabli i da igraju svoje uloge. Sve je to lijepo na treningu, svi igraju neke pozicije koje im se daju. Sve je to lijepo kada se izadje na teren i svi su postavljeni tamo gdje bi trebali biti po toj nekoj novoj formaciji. Jel krenula utakmica, svi igraju onako kako su igrali i prije 2 godine, kako su igrali cijelu proslu sezonu... Treba dovesti dobrog psihijatra u klub da im izvrsi procjenu i raskinuti ugovore sa poremecenim igracima. Kao djecu da si pustio, rekavsi im igrajte ovako, a oni kad vide loptu igraju kako hoce...

Ako bi Amar i izrazio zelju da preuzme ove (nemam prave rijeci ovdje), UO i Amar... ne znam bas. Tu mogu reci samo prenijeti Senadove rijeci da dok je njega Amar nece doci. Sto bi Amar rekao: "Kraj price". Kad i gdje je to izjavio, mogu reci u pp. Stvar koja ne vjerujem da ce se promijeniti, bar ne kada je u pitanju covjek kakav je Senad. Mada, opet, cilj opravdava sredstvo, mozda se i postigne neki dogovor. Danas je jedno sigurno, a to je da nista nije sigurno. Otjerati UO i dovesti Amara je isto opcija koju bi ocigledno mnogi zeljeli. Mozda bi imali titulu i prva inspekcija (koja nam poprilicno redovno dolazi i koja bi jedva docekala takav potez) bi nas odvela na zadnje mjesto Federalne lige, stadion kao ovakav bi propao, sponzori bi otisli, a ispunjenost tribine bi bila kao u onom nekom periodu kada su navijaci bili na losem glasu... Titula, kazem mozda bi je i imali, jer dok bi Amar poslozio ove bolide, neko bi nesto ukrao i ovaj scenario iz prethodne recenice. Ili bismo poceli kao i ranije, potplacivati... A zapitajte se da li bi voljeli titulu koja je dobijena na bilo kakav nelegalan nacin, pa makar to bilo i potplacivanjem poreznih inspektora, samo da bi opstali. Ja licno se pisam na nefer osvojenu titulu, kako neciju, tako i nasu.

Sta dalje i kako? Vrijeme ce pokazati. Naredna utakmica ce nam reci. Odavno se ovdje igra kolo po kolo, svaka je bitna i svi mogu sve. Dolazi ubrzo i derbi, mnogima neoprostiva utakmica i za igrace i za upravu. I sve mi se cini da ce derbi odlucivati o mnogim stvarima u klubu. Pobjedom mislim da ce se sve, kao i uvijek, oprostiti svima, pa do nekih narednih 4-5 kikseva. A porazom, nova stranica ce definitivno biti okrenuta.

Neka nam je sa srecom.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 06 avg 2017, 11:09

Samo nek Miske popusti I Amar ce nam dati sve sto ocekujemo I zelimo od Zelje.

Adzema gotivim I nemam nista protiv njega, mozda bi I napravio nesto da mu se da vremena ali Amar je ipak Amar.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 avg 2017, 11:23

Amar sve da se vrati, upravu mu mora dovesti igrace jer sa ovima nijedan trener ne moze napraviti rezultat, to ste se vi pojedini lozite da je on svemoguci i da bi ove letve preko noci sa Amarom postale igracine je posebna prica.

Ako ce sjesti i dogovoriti se sa upravom bujrum neka dođe, Adzema ostaviti za pomocnika sa onim drugim covjekom. Sve ostale price da se svi pokupe radi njega i slicne gluposti zaboravite, to mozete po kafanama, kladionicma....itd. nije klub igrarija jednog lica.

Jer kao sto samo gore napisao neko treba da mu igrace dovede, obezbjedi pare,- sve to plati, organizuje, sem ako on nije svemoguci pa ce sve to sam da uradi.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 06 avg 2017, 11:28, ukupno mijenjano 2 puta.
- Zeljeznicar -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 avg 2017, 11:25

Ova Uprava i Amar bi bili pun pogodak zajedno. Tad bi mogli ocekivati i da se popravi sportski segmenat, a i da stvari koje se ne ticu zelenog terena funkcionisu pefektno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.