Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SjeverniVjetar

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 feb 2015, 12:42

Ma ima igraca , nije sada neka preteska situacija, jedino mjesto gdje je kriticno je desni bek. Po meni, Mujdza je prva opcija cak i ako ne igra, bitno je da je zdrav i da redovno trenira.Desno krilo moze pristojno odigrati Visca, ako se vrati Hajrovic, mozda i mali Hajradinovic...
Problem je sto je govedo dovelo reprezentaciju u situaciju da ne znamo imamo li i golmana dobrog, a kamo li ostalo !? Ne zna se ko gdje igra, ko sta radi, ko pije ,a ko placa :roll:

.................Begovic
Mujdza.....Spahic.....Bico......Kola
............Besic....Slihovic
..Visca(Hajrovic)...Pjanic.....Lulic(Mahmutovic)
..................Dzeko

Ibisevic, Medunjanin, Zukanovic, Sunjic, Djuric...
Mislim nije bitno, neka Mesa poreda,ovo je igracki kadar koji sasvim realno moze ocekivati pobjede protiv Velsa i Izraela kuci i Kipra u gostima, a to je sada prioritet. Naravno, ako se uspostavi ambijent i pobjednicki mentalitet
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 13 feb 2015, 12:55, ukupno mijenjano 2 puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 feb 2015, 12:44

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Trebamo hitno izmisliti neku "desetku"...
Desetki nema. Dobro bi dosao ovaj Junuzovic kojega su neki ovdje ismijavali prije SP kada se je poredio sa Misketom ili neki slican igrac. Naravno on nema sansi za nastup samo sam ga naveo kao primjer odnosno tip igraca kakav nam treba. Jedini slican njemu je po meni Stilic i mozda cak i Tino Susic kroz neko vrijeme pod uslovom da konacno zaigra u sredini terena kod novog trenera a ne opet na krilu.
Tako nekako, sa tim što bih ja tu dodao i Medunjanina, mislim da bi i on mogao odigrati tu "desetku" ima sličnosti i sa Misketom i sa Štilićem.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2015, 13:00

FaraonTM je napisao/la:Trebamo hitno izmisliti neku "desetku"...
Semir Stilic! Jedini nasljednik Misketa u repki.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 13 feb 2015, 13:05

SjeverniVjetar je napisao/la:Ma ima igraca , nije sada neka preteska situacija, jedino mjesto gdje je kriticno je desni bek. Po meni, Mujdza je prva opcija cak i ako ne igra, bitno je da je zdrav i da redovno trenira.Desno krilo moze pristojno odigrati Visca, ako se vrati Hajrovic, mozda i mali Hajradinovic...
Problem je sto je govedo dovelo reprezentaciju u situaciju da ne znamo imamo li i golmana dobrog, a kamo li ostalo !? Ne zna se ko gdje igra, ko sta radi, ko pije ,a ko placa :roll:

.................Begovic
Mujdza.....Spahic.....Bico......Kola
............Besic....Slihovic
..Visca(Hajrovic)...Pjanic.....Lulic(Mahmutovic)
..................Dzeko

Ibisevic, Medunjanin, Zukanovic, Sunjic, Djuric...
Mislim nije bitno, neka Mesa poreda,ovo je igracki kadar koji sasvim realno moze ocekivati pobjede protiv Velsa i Izraela kuci i Kipra u gostima, a to je sada prioritet. Naravno, ako se uspostavi ambijent i pobjednicki mentalitet
Hajradinovic je lijevo krilo,Viscu ne bih ni pozivao, nikad nista nje pokazao, protiv argentine je bio nas najgori igraca ma koliko da je odigrao.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 feb 2015, 13:11

baglama je napisao/la: Hajradinovic je lijevo krilo,Viscu ne bih ni pozivao, nikad nista nje pokazao, protiv argentine je bio nas najgori igraca ma koliko da je odigrao.
Dobro, tesko je suditi na osnovu utakmice protiv Argentine...Visca je standardan, cak medju najvaznijim igracima , u dobrom turskom timu, igra dobro, daje golove...znaci da je fizicki i psihicki spreman, mozda bas proigra u narednim utakmicama rerprezentacije. Hajradinovic, ukoliko se ustali u Gentu, postaje ozbiljan kandidat za krilne pozicije.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 13:13

Ima mjesta i za Viscu i za Hajradinovica. Ovaj prvi igra jako dobro u svom klubu, standardan je a evo i Haris se ustalio odmah po dolasku.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 13 feb 2015, 13:17

Hajradinović je sad najozbiljniji kandidat za poziv već za prvo okupljanje. Sinoć je odigrao čitavu utakmicu. Znači da je momak odlično spremljen kako fizički tako i psihički. Plus je polivalentan, počeo je utakmicu na desnom krilu, kasnije ga je prebacio na lijevog beka, a takvi igrači za našu repku su kao suho zlato. Ima odličan, oštar centaršut, jedino mu je minus, ako samo dobro primjetio je da uglavnom se služi jednom nogom, ono što sam uspio da vidim, jer nisam gledao cijelu utakmicu pa možda griješim.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 13:21

Astren je napisao/la:Hajradinović je sad najozbiljniji kandidat za poziv već za prvo okupljanje. Sinoć je odigrao čitavu utakmicu. Znači da je momak odlično spremljen kako fizički tako i psihički. Plus je polivalentan, počeo je utakmicu na desnom krilu, kasnije ga je prebacio na lijevog beka, a takvi igrači za našu repku su kao suho zlato. Ima odličan, oštar centaršut, jedino mu je minus, ako samo dobro primjetio je da uglavnom se služi jednom nogom, ono što sam uspio da vidim, jer nisam gledao cijelu utakmicu pa možda griješim.
Druze ne brini, grijesis. Trebao si gledati proslu tekmu kad su igrali na domacem terenu, barata i lijevom i desnom. On i Hadzic su prvi kandidati uz Mahmutovica za taj ofanzivni dio tima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 feb 2015, 13:39

Sabinho je napisao/la:Druze ne brini, grijesis. Trebao si gledati proslu tekmu kad su igrali na domacem terenu, barata i lijevom i desnom. On i Hadzic su prvi kandidati uz Mahmutovica za taj ofanzivni dio tima.
Ovo sto sam ja gledao ( nisam puno ) Hajradinovic izgleda jako dobar i jos je mlad momak.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 feb 2015, 14:15

Ukoliko Hajradinovic nastavi igrati, mislim da poziv nece izostati. Stvarno iznenadjujuce kako se momak nametnuo u kratkom vremenskom periodu, prekucao Slovacku ligu, i izborio se u Gentu. Ne moze se jos tacno reci da li ce biti i dalje standardan ili ne, premalo poznajem situaciju u Gentu (mislim da mu je konkurencija onaj zidov Seif), tako da cemo vidjeti.

Mahmutovicev poziv ovisi o partijama u Plzenu, isto tako kao i kod Djurica i Vrancica. Zukanovic ce sigurno dobiti poziv ako je rjesena ona ''svadja'', i to bi bilo to sto se tice novih igraca za mart.

Sumnjam da ce Eldin Hadzic dobiti poziv, iako bih iskreno volio da dobije priliku.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 14:19

Da 50% pocinje a 50% ulazi sa klupe, opet je prvi izbor prije vodje navijaca i ekonoma Werdera. Takodje, mislim da je Hajradinovic najtalentovaniji igrac od potencijanih reprezentativaca, maldji je od vodje navijaca Werdera tri godine a znamo da je vodja navijaca iz Werdera dobio poziv dok je igrao u Svicarskoj, dok Haris sad igra u Belgiji cija je liga u najmanju ruku jednako jaka kao i svicarska.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 feb 2015, 14:31

Jedina nada za Hajrovica je da ga Papetovci ponovo uzmu na zub, da opletu po njemu, doskocice , smajliji...vjerovatno bi se vrlo brzo izborio za prvih 11. :hmmmmm:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 14:33

SjeverniVjetar je napisao/la:Jedina nada za Hajrovica je da ga Papetovci ponovo uzmu na zub, da opletu po njemu, doskocice , smajliji...vjerovatno bi se vrlo brzo izborio za prvih 11. :hmmmmm:
Znaci sad je i @cartman Papetovac :lol: ? Nije to do Papetovaca momcino, to je cisto korak unazad u njegovoj karijeri, ali izgleda da je bio vidovit jer je to bukvalno ispalo tako.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 feb 2015, 14:35

Sabinho je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Jedina nada za Hajrovica je da ga Papetovci ponovo uzmu na zub, da opletu po njemu, doskocice , smajliji...vjerovatno bi se vrlo brzo izborio za prvih 11. :hmmmmm:
Znaci sad je i @cartman Papetovac :lol: ? Nije to do Papetovaca momcino, to je cisto korak unazad u njegovoj karijeri, ali izgleda da je bio vidovit jer je to bukvalno ispalo tako.
Iskreno, brine me sto falite Hajradinovica, mogao bi vrlo brzo da ispadne iz prvih 11. Odvadite malo, imajte milosti prema mladom igracu, pustite ga da se razvija. :)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 14:37

Normalno da ga hvalim, hvalio sam i Hajrovica dok je igrao u GS. Sad nemam priliku da ga pohvalim, ima vec preko godinu dana. Ustvari, rijetko imam priliku da ga vidim osim na Youtube.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 14:54

Break: Partizan poprilicno blizu dovodjenja Zlatana Muslimovica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 feb 2015, 15:43

Evo citam da je Tan osobno stopirao prodaju Cimirota. Ovo je nesto sto se godinama cekalo i nevjerovatno je kakvu ce korist Sarajevo imati od ovakvih poteza ovog covjeka. Ovakvi potezi su omogucili Dinamu da uzima milione u prodaji igraca. Naravno da je za to potreban novac koji ce omoguciti mir seniorskom pogonu kluba. Nadam se da ce i Zeljeznicar uspjeti napraviti nesto slicno kao i Sarajevo pa i Velez. Zeljeznicar je klub koji bez konkurencije radi najbolji posao u BIH kada dodjemo na teren proizvodnje mladih igraca. Nazalost radi besparice onda najcesce izgube zve sto su u tu mladost godinama ulagali. Velez jer je nemoguce da taj klub koji je nekad imao strasan juniorski pogon to ne moze opet imat. Jasno mi je da se baza smanjila i sve stvari koje su se u medjuvremenu dogodile. Ali bi jedan odgovoran vlasnik kao Tan to mogao opet vratiti na stari put slave i uspjeha. Zato je Sarajevo dobar model za sve ostale u BIH. a A boga mi i sire.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 feb 2015, 16:04

Eto sad Hajradinovic najveci potencijal od omladinaca a dok je luto po Olimpicu i Istri niko za njega uopste nije ni cuo niti znao osim Zeljovaca i poneki jos pojedinaca. :D

Sretno Harise!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 feb 2015, 16:05

sajo10 je napisao/la:Eto sad Hajradinovic najveci potencijal od omladinaca a dok je luto po Olimpicu i Istri niko za njega uopste nije ni cuo niti znao osim Zeljovaca i poneki jos pojedinaca. :D

Sretno Harise!
Zar je ovaj malac igrao u Istri?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 16:06

sajo10 je napisao/la:Eto sad Hajradinovic najveci potencijal od omladinaca a dok je luto po Olimpicu i Istri niko za njega uopste nije ni cuo niti znao osim Zeljovaca i poneki jos pojedinaca. :D

Sretno Harise!
Pa i Dzeko je najbolji igrac a dok je lutao po Zelji isto tako. Ja ga pratim kako je otisao u Slovacku i poludio i svaka mu cast, ne mogu sakriti odusevljenje njegovim igrama. :wave:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 22 gosta.