FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

brzitesanj
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la brzitesanj » 23 avg 2012, 17:28

Ribery bi mogao propustiti prvu utakmicu nove sezone u kojoj će Bayern u subotu gostovati kod novog prvoligaša Greuter Fürtha :roll: Kazu riječ je o prehladi,nije trenirao juče a neće haman ni danas tenirati :? Brz oporavak ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 avg 2012, 19:14

Nista novog na Svjetskoj pijaci prodaje i raspodjele igraca, barem sto se tice Bayerna. Zapelo je negdje kod predsjednika Bilbao-a, koji ne popusta ni sekunde a Martinez nije uvrsten za vecerasnju utakmicu protiv Helsingborga. Fakat ne znam sta onda glume? Ako ga ne daju, zasto im ne igra utakmice?

Ono sto je aktuelno je da ce AA-a dobiti dodatih 2000 sjedecih mjesta tako da ce kapacitet porasti na 71000. Ova brojka vazi ua Bundesligu, dok ce u LP-a kapacitet iznositi 68000.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 23 avg 2012, 19:16

"Durchschnittlich 3.000 Fans strömen derzeit zu den öffentlichen Trainingseinheiten an die Säbener Straße. Die Allianz Arena meldet schon jetzt alle Bundesliga-Heimspiel des FC Bayern ausverkauft. Und auch die Mitgliederabteilung verzeichnet einen ungebrochenen Ansturm. 185.000 Mitglieder sind aktuell registriert - ein neuer Vereinsrekord!

„Der FC Bayern boomt an jeder Ecke“, stellte ein zufriedener Uli Hoeneß im Interview bei FCB News fest. Der Mitglieder-Rekord sei „eine fantastische Sache. Was uns besonders stolz macht, ist die Tatsache, dass wir gar keine Mitgliederwerbung machen. Es ist ein Selbstläufer“, so der FCB-Präsident.

Mit nun 185.000 Mitgliedern ist der FC Bayern national mit Abstand die Nummer eins und international weiter auf dem Vormarsch. Weltweit hat unter den Fußballklubs nur Benfica Lissabon mehr Mitglieder (224.000) als der deutsche Rekordmeister, der die bisherige Nummer zwei - den FC Barcelona (170.000 Mitglieder) - verdrängen konnte."

Ukratko:
Ukupna brojka registrovanih članova (Mitglieder-a) prelazi 185 000 i nalazimo se na drugom mjestu na svijetu!
R E S P E C T!!!!!
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 avg 2012, 00:34

proFCB je napisao/la: Koliko sam ja uspio iskopati statistike igrali smo dva puta sa njima.
10.02.2010. Bilo je 6-2 za nase, te druga utakmica 23.09.1998. bilo 1-0 za nase.
Obje utakmice u okviru DFB Pokala. S tim da je Bayern ovu drugu prosao tek nakon penala. Jedna od najvecih blamaza Bayerna je ispadanje u prvom kolu njemackog kupa (1994) protiv Vestenbergsgreutha, kluba iz seoceta, koji ce se poslije toga ujediniti sa SpVgg Fürthom i otuda danasnji naziv Greuther Fürth.
Bilo je tu vise utakmica, ako racunamo i one prije `65 i Bayernovog ulaska u Erste Bundesliga. Cak je i legendarni Cik Cajkovski (jedan od tvoraca Bayernovog uspona i uspjeha) izgubio protiv njih. Treba jos dodati da su Djetelinari prvi osvojaci DM (Njemackog prvenstva) iz Bayerna.
Evo kompletna statistika:
http://www.fussballdaten.de/vereine/bay ... herfuerth/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sastav vjerovatno isti kao protiv Jahna R. Mozda Sakiri uskoci umjesto Bilala ako ovaj ne bude oporavljen.
----------------Neuer---------------
Lahm--Boateng--Badstuber--Can
--------Gustavo---Kroos----------
Robben-------Müller-------Ribery/Shaq
------------Mandzukic--------------

Mladi Turcin je isto tako pod upitnikom (dobio udarac na treningu). Postoji vise mogucnosti ako on izostane. Prva mogucnost je da Lahm predje lijevo, Boa desno i Dante na njegovu poziciju.
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 avg 2012, 01:10

Dobro dobro fino izgleda sastav,mada sam ja ocekivao Dante-a...jbg ako ne dobije priliku na pocetku sezone nezz u kojem dijelu ce je moc dobiti,a sigurno mu je ne treba davati kada krene LP jer se tu svaka greska skupo placa. Nadao sam se da ce Boateng na mjesto beka tako da ostaje upraznjena pozicija na stoperu koju bi mogao zauzeti Dante.
Ni Can-a ne bih zelio gledati u LP,ma koliko god dobar da je...
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 24 avg 2012, 02:02

Geronimo to sve fino objasnio, historija je čudo golemo, ko bi rekao. :)

Na otvaranja smo dobili i najlakšeg protivnika, po meni prvi favorit za brz povratak u Cvajtaru, no to je sve na papiru, a šta očekivati nego sigurnu pobjedu.
Znam da igraju na nekakvom stadiončiću, pa će i s te strane biti pomalo zanimljivo.

Martinezov transfer u fazi lagane destrukcije, da li došlo vrijeme za druge varijante? :?
Opet ne igra, biće svašta, da li je effe bio siguran i više no što bi trebalo, 7 dana, hmmm, effe, effe... :D

Šta će skontati vidjećemo, ali taj vezni je nešto što bi tako leglo, nije da je pod mus, ali valjalo bi, valjalo, pa čak i mali Šmidonja.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 avg 2012, 02:06

A ovo o prosirenju AA,je li to treba tek da pocne gradnja ili je vec gotova stvar??? I jos jednu stvar da priupitam,kada se mogu naruciti karte za utakmicu Bayern - Borusija??? kolika je procedura i da li uopste imamo sanse mi obicni smrtnici iz BiH doci do karte?
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 24 avg 2012, 09:34

Omerbavarac je napisao/la:Ono sto je aktuelno je da ce AA-a dobiti dodatih 2000 sjedecih mjesta tako da ce kapacitet porasti na 71000. Ova brojka vazi ua Bundesligu, dok ce u LP-a kapacitet iznositi 68000.
samo? bayern bez ikakvih problema moze prodati 100.000 karata po utakmici, a oni ce raditi na dodatnih 2 hiljade :? :roll:
geronimo je napisao/la:Prva mogucnost je da Lahm predje lijevo, Boa desno i Dante na njegovu poziciju.
ovako jaku odbranu nismo imali od sezone u kojoj je osvojena liga prvaka.
Klare je napisao/la:Martinezov transfer u fazi lagane destrukcije, da li došlo vrijeme za druge varijante?
mislim da jeste. ludi ma(z)gat prodaje jiraceka. sta mislis o tome, kolega klare, hah, hah :)

nego, je l´ neko gledao spanski super kup?
ako barca i real nastave sa onakvom igrom i u ligi prvaka, onda je, barem po meni, bayern prvi kandidat za osvajanje iste 8-) ono, moze se desiti da ispadnemo i od nekih bezveznjakovica kao sto je dortmundska borusija, ali ako bi sve islo kako treba, onda je bayo prvi favorit.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 24 avg 2012, 11:10

secer je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ono sto je aktuelno je da ce AA-a dobiti dodatih 2000 sjedecih mjesta tako da ce kapacitet porasti na 71000. Ova brojka vazi ua Bundesligu, dok ce u LP-a kapacitet iznositi 68000.
Možda bi i mi trebali sudkurve pretvoriti u stajaću! samim tim bi dobili sigurno 75 000.
ako pogledate sliku (desna strana) možda bi i ovaj donji dio trebaolo preurediti i tu bi se navuklo nešto!

slika

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 avg 2012, 11:24

http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... unich-lost" onclick="window.open(this.href);return false; izgleda da cemo jos dugo vremena vuci ranu koju nam je celsi nanio na vrlo bolan nacin u nasoj kuci ali sta da se radi dugo cemo jos vuci oziljak gorak ukus finala ove godine tesko da se ono moze zaboraviti ali sta je tu je ja sam optimistican da se bajern lagano dize i ova ekipa njamanje ce jos jednom igrati finale dali ove godine slijedece ali sigurno zasluzili su pokazali su da su jedni od najboljih svih vremena.nisam poznavalac svabskog jezika ali citam na sat 1 tlx ovo je izvuceno iz konteksta da se i man.shety ukljucio u borbu za martineza alalite ako sam pogresio /

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 24 avg 2012, 11:32

slika

[youtube][/youtube]

Name im Heimatland: Gnégnéri Yaya Touré
Geburtsdatum: 13.05.1983
Geburtsort: Sekoura Bouaké
Größe: 1,91
Nationalität: Elfenbeinküste
Position: Mittelfeld - Zentrales Mittelfeld
Fuß: rechts
Marktwert: 36.500.000 €

Za iste pare dovesti provjerenog igrača koji može na ovom nivou igrati sigurno još 3 godine!
Taman tad Martinezu ističe ugovor,koji bi u međuvremenu dobijo na iskustvu i rutini i to je to!
E ona bi se na...o Präsident Josu Urrutia nečega
Zadnja izmjena: libje, dana/u 24 avg 2012, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 avg 2012, 11:35

Kao sto i Rumenige sam kaze dobili smo priliku koja se dobije jednom za zivota i morali smo je iskoristiti,igrat finale lige prvaka na svom stadionu,eh tu moras pobijedit!!!
Sto se tice prosirenja stadiona,naravno da bi svi voljeli vidjeti AA sa neki 90-100k mjesta,ali zasad treba biti zadovoljan ako bude i 71k! Mislim da ce se s vremenom taj broj povecavati!!!
Stern des Südens

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 24 avg 2012, 11:48

Evo od mene za danas još jedan post. ;)
Zanimljiva stranica pa bom vidite da nije u kojem od silnih letova i sam Martinez! :lol:
http://www.flightradar24.com/

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2012, 12:09

Dobra stvar što smo došli na drugo mjesto po broju članova za svaki respekt, što se tiče proširenja stadiona mislim da su mogli navući još koju hiljadu al' dobro je i ovako.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 avg 2012, 12:26

sta reci koju posluku porati enesu da li da **** mater svima odreda u bilbau ili da ih moli da ga puste ovo je vize postalo igra zivaca sa navijacima jbt.koda je najbolji svih vremena/look chelsea oni kad hoce da kupe kupe odma a ne cekaju zadnji dan u pravom smislu eno kupili hazarda mali se vec uklopio u sistem celsia a mi cemo po obijau ako budu htjel;i zadnjeg dana dovesti dali martineza ili nekmog dr. :D :oops:

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 avg 2012, 12:33

misljenja sam da je tu neki tajni problem oko repa samo sto to javnost jos nije saznala mislim da su ljudi i u bilbau svjesti da se svaki dan nemoze uzeti za igraca 40 mil.moguce je da je bayern ponudio recimo 35 pa ne mogu da se nadju po meni je to jedan od razloga mogucih mislim da je ovo stvarno previse trebo je se mart.na vrijeme dovesti vec dop sada bi bio uigran sa momcadi medjutim sta je tu je ostaje da vidimo sta bi moglo da bude do 31 avgusta :lol: .zivili

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 avg 2012, 13:47

Razlog zasto ciganin Urrutia ne pusta Martineza u Bayern je taj sto se i City ukljucio za njegov potpis,i da ovi zele izvuci sto vise para tako da sad postaje jasno zasto taj transfer nije realiziran.

Mislim da ce Martinez zavrsiti u timu koji da vise novca,a u tom slucaju to ce biti City.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 24 avg 2012, 13:51

ja mislim da ce ipak doci u bayern,a i on sam to zeli

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 avg 2012, 14:11

ako se def.city ukljuci u borbu mi onda tu sta nemamo traziti oni imaju enormno para i tu su nas def.potukli ima i nas bayo ali ni blizu koliko oni fol muslimani sejci imaju ljudi nemaju hljeba da jedu u musliomanskim zemljama in africa i dr.a oni milione bacaju na igrace to je sada za neku dr.temu.Alikazem ako dodje do toka def.ma koliko god martinez iskazivao zelju za dolaskom u bayern i spreman u nekim stvarima da se zrtvuje to je sada upitno jer ako mu city ponudi platu recimo 9 miliona budite sigurni nece se on dvoumiti ma koliko god on znao da je bayern bayern a city vjestacki klub koji nasilu hoce do trofeja kbas kao i celzi.
GERO alo ba jesi slijep jel znas citati :lol: reci mi zasto nemogu avatar da postavim apsolutno nikako, :x
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 24 avg 2012, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 24 avg 2012, 14:12

Nakon jedne tuzne sezone koju bi svi htjeli zaboraviti krecemo u novu sa ciljem da se vratimo na tron Evrope i Njemacke.
Posle 19. Maja nista me vise ne moze rastuziti ni razocarati . Jednostavno kad god vidim na TV snimak ili Highlightse dusa me zaboli. :(

Elem nova sezona nova nada ;)

Sutra krecemo u operaciju bobmardovanja Dortmunda i rusenja Wembleya ! Armija je spremna i svi se je BOJE!

Manuel Neuer
slika
Zadnja prepreka koju ce protivnici morati proci . Sa ponosom stoji na nasem golu i ceka protivnicke napadace da ih jede za veceru. Mnoge druge armije su htjele ovog vojnika al on je dosao kod nas . Red bi bio da mu ostali vojnici pomognu doci do titula .

Philipp Lahm
slika
Najbolji vojnik u svojoj klasi na dunjaluku ! Kad se titule budu osvajale on ce prvi tu biti da podigne trofej

Ajren Robben i Franck Ribery
slika

Udarna snaga nase armije . Protivnicima se ledi krv u zilama kad pomisle da moraju igrati protiv njih. Kruze price da kad su blizu jedan drugog djeluju ka jedna super sila nazvana Robbery.

Mario Gomez
slika
Tiger tenk nase armije . Sama pomisao duela sa njim je tabu u nekim drzavama . Majke kunu trenere sto salju njihovu djecu u duel za ovom zvijeri .

Mario Mandzukic
slika
Novi proizvod njemacke oklopne masinerije . Nesto blaza verzija Tiger tenka sto se tice oklopa al taj zaostatak nadoknadjuje boljom mobilsnoscu . Cuven je njegov odbranbeni sistem "Laktanje"

Nesto kasnije i o ostatku armije.
Thomas Müller - Fußballgott

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.