kao nacija smo takvi, opcenito. volimo se petljati gdje nam nije mjesto.Zenzo je napisao/la:@starigrad
Kod nas u drzavi po obicaju svako drugi zna da radi tuđi posao a u sustini veze nema, svoj jedva obavlja a kamoli tuđi.
U nasem slucaju, fudbal - klub, Zeljeznicar - frizeri, konobari, taksiste, dangube koje ne izlaze iz kladionica, omladina koja nece da se skoluje - studira nego cucla nargile, zna bolje da rade posao od nas uprave, Misimovica, Cenana, Slavka, Adzema...itd. Znaju forumasi kako se dovode pojacanja, znaju sve o skautingu, kako treba sa parama u klubu..itd.
ali, to nije bila poenta mog posta. zelio sam reci da se u skupstinu moglo uci preko par "jarana" koji ce te predloziti, podrzati glasovima i prosao si. i ja volim Zelju, dajem koliko mogu, ali bi mi bilo apsurdno da, samo kao "zaludjenik", udjem u skupstinu. svi mi mozemo slusati sta se tamo prica, koliko ce ko od nas razumjeti ispricano vrlo je upitno, "pomoci" vise nego sto sada pomazem ne mogu... samo bih potrosio mjesto nekome ko moze konkretno i kvalitetno pomoci. sve ono sto bih ja mogao raditi u skupstini se svodi na ovo sto vec radim, pratim zvanicnu stranicu, citam izvjestaje sa skupstina itd. sto cu onda tamo?