Ja kad vidim da ljudi prepisuju npr na mehanici, statici konstrukcija, prirodnim opasnostima, podzemnoj i povrs. eksploataciji i slicnim predmetima želudac mi se okrene. Njima bi odmah zabranio da studiraju.meho-medo je napisao/la:Kad ce se vise stati prepisivanju u kraj? Na kraju zaplate studenti koji posteno nesto pokusavaju shvatiti i nauciti.
Sljedeca je situacija, radim jutros ispit iz matematike 2, i prof. ufati kolegu kako prepisuje s mobitela, uzme mu mobitel vidi u grupi da ih ima vise i da im neko radi zadatke i salje. Kolegi oduzme rad, a nama ostalima kaze nema smisla da ni mi vise radimo, jer ne zna ko jos prepisuje, ali eto nece nam ponistiti ispit, nego ce pregledati sta smo do tad uradili, pa ce nas pozvati usmeno da odgovaramo. Znaci ispit koji smo trebalo raditi minimalno 2 sata, radili smo cirka 45 minuta, i sad ni sam ne znam sta ce biti, sta ce i koliko ce mi htjeti priznati od onoga sto sam uradio.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ma treba tome stati u kraj, smucilo mi se više.Heller je napisao/la:Ja kad vidim da ljudi prepisuju npr na mehanici, statici konstrukcija, prirodnim opasnostima, podzemnoj i povrs. eksploataciji i slicnim predmetima želudac mi se okrene. Njima bi odmah zabranio da studiraju.meho-medo je napisao/la:Kad ce se vise stati prepisivanju u kraj? Na kraju zaplate studenti koji posteno nesto pokusavaju shvatiti i nauciti.
Sljedeca je situacija, radim jutros ispit iz matematike 2, i prof. ufati kolegu kako prepisuje s mobitela, uzme mu mobitel vidi u grupi da ih ima vise i da im neko radi zadatke i salje. Kolegi oduzme rad, a nama ostalima kaze nema smisla da ni mi vise radimo, jer ne zna ko jos prepisuje, ali eto nece nam ponistiti ispit, nego ce pregledati sta smo do tad uradili, pa ce nas pozvati usmeno da odgovaramo. Znaci ispit koji smo trebalo raditi minimalno 2 sata, radili smo cirka 45 minuta, i sad ni sam ne znam sta ce biti, sta ce i koliko ce mi htjeti priznati od onoga sto sam uradio.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Zavrsio ima dvije godine.Jos uvijek na birouPogba je napisao/la:Ima nas fakat, znaju ljudi šta valja.Manuel je napisao/la:
Znaci i ti si je kupio![]()
Haj nek nisam jedini![]()
![]()
Sta je ovo pola foruma sa Masinskog fakulteta![]()
Javi se kada ga završiš/ preživiš.![]()
![]()

Al kad sam cuo da je i dalje aktuelan Repcic oplakao sam.Citava moja generacija kupila knjige i sa 0 bodova upisala sestice

Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Koji si smjer zavrsio ?Manuel je napisao/la:Zavrsio ima dvije godine.Jos uvijek na birouPogba je napisao/la:Ima nas fakat, znaju ljudi šta valja.Manuel je napisao/la:
Znaci i ti si je kupio![]()
Haj nek nisam jedini![]()
![]()
Sta je ovo pola foruma sa Masinskog fakulteta![]()
Javi se kada ga završiš/ preživiš.![]()
![]()
![]()
Al kad sam cuo da je i dalje aktuelan Repcic oplakao sam.Citava moja generacija kupila knjige i sa 0 bodova upisala sestice![]()
Jedino sto sam cijenio kod Repcica je to sto je hebo one isfrustrirane PMF-ovce u zdrav mozak

To sto upisuje ocjene je zalosno, ali jbg takav mentalni sklop i kod vecine profesora, samo sto to neki odrade kulturno, a neko na seljacki nacin kao on.
PS: Ne znam znate li pricu kada je Almiru prijetio da ce mu zatvoriti kopirnicu

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Pricaj, ideamerosm je napisao/la:PS: Ne znam znate li pricu kada je Almiru prijetio da ce mu zatvoriti kopirnicu?

Mia San Mia
Pri upisu ocjene jedan student je odnio kupljenu knjigu u njegovu kancelariju. Repcic je istu listao da provjeri ima li neke prevare (pecat ili neko drugo ime) i knjiga se raspala (tj. odlijepile se korice i listovi).R32 je napisao/la:Pricaj, ideamerosm je napisao/la:PS: Ne znam znate li pricu kada je Almiru prijetio da ce mu zatvoriti kopirnicu?
![]()
Nakon toga je taj dokaz zadrzao kod sebe i poslao zahtjev dekanu (tada Dzaferovicu) da se analizira kvalitet materijala u koprinici i njen rad opcenito, te da on smatra da to nije u skladu sa njegovim visokim standardima

Nakon toga je Almir poceo nositi njegove knjige na spiralni uvez u koprinicu na PMF-u ...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Novom odlukom septembarski ispitni rok će se održati u ispitnim terminima kako slijedi:
– redovni ispitni termin 22. august – 02. septembar;
– popravni ispitni termin 12. – 23. septembar.
U istoj odluci je navedeno da tekuća akademska godina završava 30. septembra.
Jel ovo spada u socijalu ili sta vec
? Na UNTZ je.
Jel ovo spada u socijalu ili sta vec

@amerosm
Zavrsio smjer energetika.
Almir i danas radi u kopirnici a bilo je svega sa njim i Repcicem a i sa upisom ocjena
Zavrsio smjer energetika.
Almir i danas radi u kopirnici a bilo je svega sa njim i Repcicem a i sa upisom ocjena

Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
ma socijala sigurnoNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Novom odlukom septembarski ispitni rok će se održati u ispitnim terminima kako slijedi:
Jel ovo spada u socijalu ili sta vec? Na UNTZ je.

ne bi bilo loše da nije samo je to maaaaalo nevjerovatno

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Nije socijala, socijala MOZDA bude jos ove godine, a vec sada u augustu ide dupli rok, znaci 2x zimski i 2x ljetni semestar.
Socijala se sljedece godine ukida 100% ako ne i ove, kolizija ide 100% jer je odobreno na nivou Univerziteta.
Socijala se sljedece godine ukida 100% ako ne i ove, kolizija ide 100% jer je odobreno na nivou Univerziteta.
Mia San Mia
-
- Kontakt:
Jel sad zavisi od fakulteta hoce li prihvatiti koliziju ? Ili MORAJU je uvesti na svim fakultetima ?R32 je napisao/la:Nije socijala, socijala MOZDA bude jos ove godine, a vec sada u augustu ide dupli rok, znaci 2x zimski i 2x ljetni semestar.
I ja sam mislio prvo da je do filozofije fakulteta, hoce li biti ili nece kolizija.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Jel sad zavisi od fakulteta hoce li prihvatiti koliziju ? Ili MORAJU je uvesti na svim fakultetima ?
Ali rijeci naseg dekana, koji se svemu zivom suprostavlja je da je za koliziju usvojen zakon na nivou Univerziteta i da ce to biti, bez ikakve rasprave.
Samo kako govori, sto je i istina, da ce biti dosta zbrke, studenti ce misliti da su visa godina, pa ce zapostaviti predmete iz prethodne godine i tako.
Nece znati kud udaraju, pogotovu na ovim jacim fakultetima.
I da za ovaj rok u augustu, sto sada ide dupli, u toku sljedece sedmice ce izaci raspored, bar za MF u Tuzli.
Mia San Mia
Moze izvor ove informacije o ovom novom roku.
-
- Kontakt:
RTV 7VGS je napisao/la:Moze izvor ove informacije o ovom novom roku.
Jel ovo samo za Tuzlu?
R32, je li bas na cijelom Univerzitetu usvojena kolizija i mora se sprovesti, ili? Nekako mi to nemoguce za Medicinski fakultet, ako se uzme u obzir broj studenata koji cekaju uslove za 2., 3. i 4. godinu. Gdje bi svi stali u amfiteatru... Opet, svi ti koji godinama koce na jednom ili dva predmeta (najcesce anatomije i fiziologija) ce to i gurati, nece to niko ni pokusati uciti nesto drugo, niti ici slusati te predmete.
Ovo je od prodekana i dekana Masinstva.
A duplom roku u augustu bas jos jednom i prodekan rece prije par dana na ispitu, i to kao da nas obraduje, znaci sam od sebe naglasi da se uvodi dupli rok.
A dekan rece za to da je zakon usvojen i da je to zavrsena stvar.
Sad kako je ovo Bosna, nista nije nemoguce
A duplom roku u augustu bas jos jednom i prodekan rece prije par dana na ispitu, i to kao da nas obraduje, znaci sam od sebe naglasi da se uvodi dupli rok.

Mia San Mia
Re: RE: Re: Studiranje
Ma ja, ali 99% nece biti socijale ni ove godine, realno bi bilo prebezobrazno i pomisljati sta u vezi toga.R32 je napisao/la:Ovo je od prodekana i dekana Masinstva.

Jel teško uletit na Zdravstvene studije? Pošto ove godine završavam srednju, prva 3 razreda sam završavao sa prosjekom otprilike 3,9 ili 4,0, pa da znam koliko trebam da grizem u četvrtom?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.