Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Ne razumijem u čemu je problem sa tim ratovima. Ja sam da se nikad ne zarati, normalno, kao i svaki normalan čovjek i prezirem ratove, ali će ih uvijek biti manje više.
Sa prvom pojavom robe nastalli su i ratovi i čitavu vječnost su se vodili iz istih ili sličnih motiva i dan danas se vode zbog istih tih motiva samo drugačije upakovanni.
Ne razumijem kako su ratovi nametnuti, nisu valjda masoni kovali zavjere i prije 10. 000 godina
Sa prvom pojavom robe nastalli su i ratovi i čitavu vječnost su se vodili iz istih ili sličnih motiva i dan danas se vode zbog istih tih motiva samo drugačije upakovanni.
Ne razumijem kako su ratovi nametnuti, nisu valjda masoni kovali zavjere i prije 10. 000 godina
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
@Kawhi
Jeste, ali improvizovanog i kratkorocnog napretka. Za mala drustva poput naseg, rat je najgora moguca stvar. Vidim kako smo i mi i komsije napredovali poslije rata, evo ne zna se kome je bolje. Rat je zlo, i svaki napredak i uspjeh zasnovan na lesu nevine osobe je prividan, kratkotrajan i osudjen na propast. Prije ili kasnije.
Jeste, ali improvizovanog i kratkorocnog napretka. Za mala drustva poput naseg, rat je najgora moguca stvar. Vidim kako smo i mi i komsije napredovali poslije rata, evo ne zna se kome je bolje. Rat je zlo, i svaki napredak i uspjeh zasnovan na lesu nevine osobe je prividan, kratkotrajan i osudjen na propast. Prije ili kasnije.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Moj mali doprinos, nije velika svjetska misterija ali jeste zanimljivo :
Jedan od najvećih kriptozooloških misterija jest zvijer iz Gevaudana, vukoliko čudovište veličine krave koje je od 1764. do 1767. terorisalo cijeli taj okrug u Francuskoj. To malo područje u planinama Margeride na jugu središnjeg dijela Francuske za to je prvi put doznalo u julu 1764. kad je jednu mladu ženu napalo veliko čudovište nalik vuku. Osim nje samo je nekoliko ljudi preživjelo napad La bite (Zvijer), kako je stvorenje ubrzo nazvano. U oktobru te godine na njega su nabasala dva lovca i pucala u njega iz male udaljenosti. Pogodili su ga četiri puta, ali je pobjeglo. Uskoro je u lov na zvijer krenula 60 vojnika; ranili su je, ali ne i ubili, a tako su se završavali i brojni slični pothvati stanovnika toga kraja. Kralj Luj XV u Gevaudan je najprije poslao 1765. iskusnog lovca na vukove, koji je od zadatka odustao, no kraljevski glavni topnik Antoine de Beauterne ubio je u septembru te godine ono za što se vjerovalo da je zvijer. Životinja je preparirana i do danas je sačuvana u Muzeju povijesti prirode u Parizu, a riječ je o ekstremno velikom vuku, dugačkom gotovo 2 metra. Međutim, i poslije topnikova uspjeha ljudi su stradavali te su u ljeto 1767. stotine ljudi hodočastile u katedralu Notre-Dame de Beaulieu pokraj Mount Chauveta, jer su vjerovali da je Zvijer ili Božja kazna, ili pak vukodlak. Jedan od hodočasnika bio je pustinjak Jean Chastel, koji je tada blagoslovljenom puškom ( s kojom su blagoslovljena samo tri metka) 19. juna 1767. u lovu s 300 sudionika koji je organizovalo područno plemstvo, nedaleko od mjesta Sogne d'Aubert ubio zvijer. O kakvoj je životinji bila riječ ni danas se ne zna.
Jedan od najvećih kriptozooloških misterija jest zvijer iz Gevaudana, vukoliko čudovište veličine krave koje je od 1764. do 1767. terorisalo cijeli taj okrug u Francuskoj. To malo područje u planinama Margeride na jugu središnjeg dijela Francuske za to je prvi put doznalo u julu 1764. kad je jednu mladu ženu napalo veliko čudovište nalik vuku. Osim nje samo je nekoliko ljudi preživjelo napad La bite (Zvijer), kako je stvorenje ubrzo nazvano. U oktobru te godine na njega su nabasala dva lovca i pucala u njega iz male udaljenosti. Pogodili su ga četiri puta, ali je pobjeglo. Uskoro je u lov na zvijer krenula 60 vojnika; ranili su je, ali ne i ubili, a tako su se završavali i brojni slični pothvati stanovnika toga kraja. Kralj Luj XV u Gevaudan je najprije poslao 1765. iskusnog lovca na vukove, koji je od zadatka odustao, no kraljevski glavni topnik Antoine de Beauterne ubio je u septembru te godine ono za što se vjerovalo da je zvijer. Životinja je preparirana i do danas je sačuvana u Muzeju povijesti prirode u Parizu, a riječ je o ekstremno velikom vuku, dugačkom gotovo 2 metra. Međutim, i poslije topnikova uspjeha ljudi su stradavali te su u ljeto 1767. stotine ljudi hodočastile u katedralu Notre-Dame de Beaulieu pokraj Mount Chauveta, jer su vjerovali da je Zvijer ili Božja kazna, ili pak vukodlak. Jedan od hodočasnika bio je pustinjak Jean Chastel, koji je tada blagoslovljenom puškom ( s kojom su blagoslovljena samo tri metka) 19. juna 1767. u lovu s 300 sudionika koji je organizovalo područno plemstvo, nedaleko od mjesta Sogne d'Aubert ubio zvijer. O kakvoj je životinji bila riječ ni danas se ne zna.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
[quote="uNbx" Vidim kako smo i mi i komsije napredovali poslije rata, evo ne zna se kome je bolje.[/quote]
Upravo. Zato i ne mogu da verujem kad neko izjavi da je rat prethodnica nekakvog napretka.
Upravo. Zato i ne mogu da verujem kad neko izjavi da je rat prethodnica nekakvog napretka.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- Consigliere
- Kontakt:
ramiral je napisao/la:Moj mali doprinos, nije velika svjetska misterija ali jeste zanimljivo :

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Upravo. Zato i ne mogu da verujem kad neko izjavi da je rat prethodnica nekakvog napretka.Tribalian je napisao/la:[quote="uNbx" Vidim kako smo i mi i komsije napredovali poslije rata, evo ne zna se kome je bolje.

Prethodnica je ako je narod koji izadje iz rata iole normalan i sposoban. A posto to ovdje nije slucaj onda takva teza nema smisla. Nama najdestruktivniji rat ili najobilnija pomoc sa neba ne bi nista promjenila u odnosu prema samim sebi. Mi ocigledno imamo druge ciljeve i teznje.
Najveći napredak u ljudskoj historiji ostvaren u stoljeću sa 2 svjetska rata i dosta manjih. Prijetila nam nuklearna katastrofa tokom hladnog rata i mi tada najviše napredovali.Tribalian je napisao/la:Upravo. Zato i ne mogu da verujem kad neko izjavi da je rat prethodnica nekakvog napretka.uNbx je napisao/la:Vidim kako smo i mi i komsije napredovali poslije rata, evo ne zna se kome je bolje.
Ne možeš Balkance s ljudima porediti.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Jedno su mjere predostroznosti i forsiranje naucnih napredaka u cilju napredovanja vojnih i ostalih tehnologija za vrijeme opasnosti ili bez toga, a drugo je graditi nesto krvavim rukama. Na klimavim nogama je bilo kakvo dostignuce ako mu je temelj neduzan ljudski zivot, sa ratom ili bez njega.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Tema stagnira u zadnje vrijeme. Evo jedna tabu misterija. Zašto je marihuana ilegalna? Da li je ova naša civilizacij a toliko glupa da dozvoli sebi takvo nešto. Mislim ono, biljka a ilegalna. Isto da zabraniš jagode. I ljudi se pomire hladno sa tim. Dodušte ispiranjem mozga preko medija danas je moguće ljude ubijedit da je nebo zeleno a trava plava. Srećom danas imamo internet pa nam je dostupna hrpa informacija za sve i bilo šta. Od indijske konoplje se bukvalno pravilo sve i svašta.
Evo neke od zanimljivih, barem meni.
Ima još dosta stvari, mrsko mi kopirat.
Jasno je da naftaši, farmaceuti itd su protiv ove biljke jer bi značila krah njihove industrije ali pitanje je do kad?
Evo neke od zanimljivih, barem meni.

Kao gorivo:
Kroz stoljeća, ulje konoplje je korišteno kao gorivo za uljane lampe. To je potisnuto kada je 1870. godine proizveden petrolej. Također, tu se i uplela nafta i naftaški lobiji kojima je jedini interes profit, a ne dobrobit ljudi i svijeta u kojem živimo. Danas bi mogli od tog ulja raditi pogonsko gorivo za dizelske motore. Za razliku od fosilnih goriva, konopljino ulje je obnovljivo i proizvodi manje otroovnih plinova koji zagađuju planetu (80% manje emisija ugljičnog dioksida, a gotovo 100% manje sumporovog dioksida).
Kao alternativa plastičnim materijalima:
Današnja plastika se radi od fosilnih goriva i toksičnih dodataka. Danas je sve prepuno plastike, celofana i najlona, a osim što su štetni za naš organizam, osiromašuju našu planetu i bio su nerazgradljivi.
Henry Ford je 1941. godine, održao medijski događaj gdje je zamahnuo sjekirom po prototipu automobila izrađenom od konoplje i drugih biljnih materijala da dokaže snagu tog vozila. Tehnologija naravno nije nikada stavljena u masovnu proizvodnju.
Plastika izrađena od konoplje je dva i po puta tvrđa i jača od plastike izrađene od polipropilena, te se neće trošiti tamo gdje je učvrščena vijcima i neće se pojavljivati plijesan kao kod staklenih vlakana, te ne predstavlja opasnost po sigurnost i zdravlje. Njene komponente se mogu prerađivati, a od jedne biljke se može iskoristiti preko 80% njene težine. Sve ove značajke čine je pogodnom za proizvodnju trajnih proizvoda.
Kanabis kao hrana
Esencijalne masne kiseline su također neophodne, i mnogi ljudi njihov izvor nalaze u prehrani ribom, no zbog pretjeranog izlova, a pogotovo zbog raznih kemijskih onečišćenja voda i same ribe, trebalo bi i sjeme konoplje uzeti u prvi izbor.
Najuravnoteženiji izvori omega-3 i omega-6 bitnih masnih kiselina se nalaze upravo u sjemenu konoplje, kao i izvor polinezasićenih masnih kiselina ( tzv.„dobre“ masti).
Uz sve to sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E.
Kao građevni materijal:
Materijali na bazi konoplje mogu zamijeniti drvo i druge materijale koji se koriste za izgradnju kuća i drugih građevina, uključujući temelje, zidove, krovove, oplate, cijevi i boje. Most ojačan konopljom iz šestog stoljeća u Francuskoj je svjedočanstvo o čvrstoći i izdržljivosti ovog materijala, koji se naziva „hempcrete”.
Madame France Perrier gradi oko 300 kuća godišnje od konoplje u Francuskoj. Godinama je istraživala načine kako okameniti biljnu materiju. Tijekom istraživanja je pronašla dokaze u starim egipatskim arheološkim nalazištima o betonu na bazi konoplje. Kad je otkrila sastojke mješavine, ona ju je još unaprijedila. Tako je pomiješala unutarnje vlakno s vapnencom i vodom, što uzrokuje da konoplja otvrdne u tvar jaču od cementa, a sa samo šestinom težine. Taj materijal, isochanvre, je fleksibilniji od betona, dajući mu veliku prednost u odnosu na konvencionalne građevinske materijale, posebno u područjima širom svijeta koji su sklonija potresima.
Popis bolesti protiv kojih Kanabis uspješno djeluje:
multipla skleroza, liječenje raka, AIDS-a, glaukom, depresija, epilepsija, migrena, glavobolja, astma, svrbež, skleroderma, jaka bol, distonija, nesanica, a također i kao dezificijens i oblozi za tretiranje rana kod herpesa, protiv mučnine i povraćanja. Zatim kod ADHD poremećaja, ovisnosti, Alzheimerove bolesti, bipolarnog poremećaja, opekotina, cistične fibroze, kronične opstruktivne plućne bolesti, dijabetesa, ekcema, fibromijalgije, upalne bolesti crijeva, Parkinsonove bolesti.
Ima još dosta stvari, mrsko mi kopirat.
Jasno je da naftaši, farmaceuti itd su protiv ove biljke jer bi značila krah njihove industrije ali pitanje je do kad?
Consigliere je napisao/la:ramiral je napisao/la:Moj mali doprinos, nije velika svjetska misterija ali jeste zanimljivo :
Jedan od najvećih kriptozooloških misterija jest zvijer iz Gevaudana, vukoliko čudovište veličine krave koje je od 1764. do 1767. terorisalo cijeli taj okrug u Francuskoj. To malo područje u planinama Margeride na jugu središnjeg dijela Francuske za to je prvi put doznalo u julu 1764. kad je jednu mladu ženu napalo veliko čudovište nalik vuku. Osim nje samo je nekoliko ljudi preživjelo napad La bite (Zvijer), kako je stvorenje ubrzo nazvano. U oktobru te godine na njega su nabasala dva lovca i pucala u njega iz male udaljenosti. Pogodili su ga četiri puta, ali je pobjeglo. Uskoro je u lov na zvijer krenula 60 vojnika; ranili su je, ali ne i ubili, a tako su se završavali i brojni slični pothvati stanovnika toga kraja. Kralj Luj XV u Gevaudan je najprije poslao 1765. iskusnog lovca na vukove, koji je od zadatka odustao, no kraljevski glavni topnik Antoine de Beauterne ubio je u septembru te godine ono za što se vjerovalo da je zvijer. Životinja je preparirana i do danas je sačuvana u Muzeju povijesti prirode u Parizu, a riječ je o ekstremno velikom vuku, dugačkom gotovo 2 metra. Međutim, i poslije topnikova uspjeha ljudi su stradavali te su u ljeto 1767. stotine ljudi hodočastile u katedralu Notre-Dame de Beaulieu pokraj Mount Chauveta, jer su vjerovali da je Zvijer ili Božja kazna, ili pak vukodlak. Jedan od hodočasnika bio je pustinjak Jean Chastel, koji je tada blagoslovljenom puškom ( s kojom su blagoslovljena samo tri metka) 19. juna 1767. u lovu s 300 sudionika koji je organizovalo područno plemstvo, nedaleko od mjesta Sogne d'Aubert ubio zvijer. O kakvoj je životinji bila riječ ni danas se ne zna.![]()
Monica grmi

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elisa_Lam" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šta sve liječi taj kanabis. Nije u interesu ta se to iskoristi u medicinske svrhe a i davno sam čuo da liječi rak.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Kako bi to bilo u interesu? Sve velike medicinske kompanije bi propale, jer svi oni nude kvazilijekove za neke neizlijecive bolesti. Sad zamisli koliko bi se manje lijekova uzimalo, jer ljudi bi kod kuce sami sebi uzgojili lijek. Ne znam o kojim se tocno bolestima radi, ali neki dan sam procitao da je znanstveno dokazano da kanabis pomaze kod preko 30 bolesti. Za svaku bolest nam propisu po 3-4 vrste tableta. Veliki bi to gubitak bio.
I mnogi imaju predrasude kad cuju rijec marihuana. Sa prijateljicom sam godinama vodio rasprave oko legalizacije. Cura ide pravo i misli se zalagat protiv svih oblika droge, a ponajvise oko lakih droga i stalno spominje marihuanu. Neki dan mi spomenu kako za djeda mora nabavit ulje indijske konoplje. Kad sam joj povezao za nas narod tri nepovezive stvari - marihunanu, indijsku konoplju i kanabis ostala je bez rijeci. Mislila je gradit karijeru na necem o cemu pojma nema. Tako je i velika vecina protivnik jer propaganda prodaje rijec 'marihuana' koja kod nas i nije bas omiljena medju narodom.
I mnogi imaju predrasude kad cuju rijec marihuana. Sa prijateljicom sam godinama vodio rasprave oko legalizacije. Cura ide pravo i misli se zalagat protiv svih oblika droge, a ponajvise oko lakih droga i stalno spominje marihuanu. Neki dan mi spomenu kako za djeda mora nabavit ulje indijske konoplje. Kad sam joj povezao za nas narod tri nepovezive stvari - marihunanu, indijsku konoplju i kanabis ostala je bez rijeci. Mislila je gradit karijeru na necem o cemu pojma nema. Tako je i velika vecina protivnik jer propaganda prodaje rijec 'marihuana' koja kod nas i nije bas omiljena medju narodom.
Zar vi stvarno mislite da postoji teorija zavjere farmaceutskih kuća iza kanabisa.
Dajte ba ljudi da stvarno liječi ljudi bi nabavljali ilegalno kao i sve stvari koje im trebaju.
Što se yebeni steve jobs nije izliječio ako stvarno može.
Dajte ba ljudi da stvarno liječi ljudi bi nabavljali ilegalno kao i sve stvari koje im trebaju.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Postoji razlika izmedju licno uzgojene trave i ove mijesane i prskane thc-om sto se prodaje.topnik1 je napisao/la:Zar vi stvarno mislite da postoji teorija zavjere farmaceutskih kuća iza kanabisa.
Logično je da ne moze izliječiti tumor, aids i ostalo, ali je djelotvorna kod otklanjanja bolova i sl..
Za otklanjanje bolova u medicini se koristi od pamtivijeka
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
topnik1 je napisao/la:Zar vi stvarno mislite da postoji teorija zavjere farmaceutskih kuća iza kanabisa.
Mozda nisu u pitanju samo farmaceutske kompanije, ali neciji interes svakako postoji. Kanabis je do 1937. godine bio legalan u celom svetu , cak je i sluzio kao sredstvo placanja u mnogim zemljama.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
kako smo se ložili na ovaj film... kod nas ga preveli kao Pakt sa vukovima.... i dalje mi je jedan od dražih... ne samo zato što monika jaše ko velikaramiral je napisao/la:Consigliere je napisao/la:ramiral je napisao/la:Moj mali doprinos, nije velika svjetska misterija ali jeste zanimljivo :
Jedan od najvećih kriptozooloških misterija jest zvijer iz Gevaudana, vukoliko čudovište veličine krave koje je od 1764. do 1767. terorisalo cijeli taj okrug u Francuskoj. To malo područje u planinama Margeride na jugu središnjeg dijela Francuske za to je prvi put doznalo u julu 1764. kad je jednu mladu ženu napalo veliko čudovište nalik vuku. Osim nje samo je nekoliko ljudi preživjelo napad La bite (Zvijer), kako je stvorenje ubrzo nazvano. U oktobru te godine na njega su nabasala dva lovca i pucala u njega iz male udaljenosti. Pogodili su ga četiri puta, ali je pobjeglo. Uskoro je u lov na zvijer krenula 60 vojnika; ranili su je, ali ne i ubili, a tako su se završavali i brojni slični pothvati stanovnika toga kraja. Kralj Luj XV u Gevaudan je najprije poslao 1765. iskusnog lovca na vukove, koji je od zadatka odustao, no kraljevski glavni topnik Antoine de Beauterne ubio je u septembru te godine ono za što se vjerovalo da je zvijer. Životinja je preparirana i do danas je sačuvana u Muzeju povijesti prirode u Parizu, a riječ je o ekstremno velikom vuku, dugačkom gotovo 2 metra. Međutim, i poslije topnikova uspjeha ljudi su stradavali te su u ljeto 1767. stotine ljudi hodočastile u katedralu Notre-Dame de Beaulieu pokraj Mount Chauveta, jer su vjerovali da je Zvijer ili Božja kazna, ili pak vukodlak. Jedan od hodočasnika bio je pustinjak Jean Chastel, koji je tada blagoslovljenom puškom ( s kojom su blagoslovljena samo tri metka) 19. juna 1767. u lovu s 300 sudionika koji je organizovalo područno plemstvo, nedaleko od mjesta Sogne d'Aubert ubio zvijer. O kakvoj je životinji bila riječ ni danas se ne zna.![]()
Monica grmi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ne treba shvatit bukvalno da liječi. Ne može izliječit nekoga u koga se pronađe kasno, ukoliko se pronađe na vrijeme i tretira kako treba pomaže definitivno.topnik1 je napisao/la:Zar vi stvarno mislite da postoji teorija zavjere farmaceutskih kuća iza kanabisa.

[youtube][/youtube]
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 83 gosta.