Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

GameFKS
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la GameFKS » 04 jun 2014, 21:21

I meni je kreatin bio smece uzeo mj dana i bacio , a cuo sam ne rijetko slucajeve jarana nisu im bili nalazi uredu , bubrezi imali kreatina poviseno pa su lezali

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 jun 2014, 21:28

GameFKS je napisao/la:I meni je kreatin bio smece uzeo mj dana i bacio , a cuo sam ne rijetko slucajeve jarana nisu im bili nalazi uredu , bubrezi imali kreatina poviseno pa su lezali

Pa jbg nekim odgovara, nekima ne, svaki covjek je drugaciji, tebi smece nekima nije..a ljudi jednostavno ne znaju koliko treba kreatina uzima i koliko je dovoljno, zato je najbolje imati malu vagu i fino mjeriti sve, ne samo kreatin vec i druge suplemente..neki ljudi pretjeraju s kreatinom jer mislie fkt da ce se od samog uzimanja kreatina napuhati, a uopste ne znaju kako djeluje kreatin, slusaj sta im ljudi pricaju koji nikad teretane nisu vidjeli iznutra, pa se po gradu prica "aaa uzmes kretin, napuste, a prestane ici u teretanu odmah ispuses"..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jun 2014, 21:39

sagitarius je napisao/la:
GameFKS je napisao/la:I meni je kreatin bio smece uzeo mj dana i bacio , a cuo sam ne rijetko slucajeve jarana nisu im bili nalazi uredu , bubrezi imali kreatina poviseno pa su lezali

Pa jbg nekim odgovara, nekima ne, svaki covjek je drugaciji, tebi smece nekima nije..a ljudi jednostavno ne znaju koliko treba kreatina uzima i koliko je dovoljno, zato je najbolje imati malu vagu i fino mjeriti sve, ne samo kreatin vec i druge suplemente..neki ljudi pretjeraju s kreatinom jer mislie fkt da ce se od samog uzimanja kreatina napuhati, a uopste ne znaju kako djeluje kreatin, slusaj sta im ljudi pricaju koji nikad teretane nisu vidjeli iznutra, pa se po gradu prica "aaa uzmes kretin, napuste, a prestane ici u teretanu odmah ispuses"..
vaga ti ne treba ,jer svaka normalna kutija ima kasiku i drzi se toga ;) Narod prvo mora da zna sta i kako da koristi,jer uzeti kreatin i ocekivati promjene za 3,4 mjeseca,pa ne ide to tako lako...svako tjelo drugacije reagira na suplement,tako da..kao i kod svih drugih stvari,imas dobre suplemente,a imas one koje kurcu ne valjaju.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 jun 2014, 21:43

lumani je napisao/la:
sagitarius je napisao/la:

vaga ti ne treba ,jer svaka normalna kutija ima kasiku i drzi se toga ;) Narod prvo mora da zna sta i kako da koristi,jer uzeti kreatin i ocekivati promjene za 3,4 mjeseca,pa ne ide to tako lako...svako tjelo drugacije reagira na suplement,tako da..kao i kod svih drugih stvari,imas dobre suplemente,a imas one koje kurcu ne valjaju.
Ja sam uzimao dvije razlicite marke kreatina (tacnije ultimate nutrition i dymatize) i ni u jednom nema mjerilica, one vecinom docu u proteinima..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 04 jun 2014, 21:45

Ma nisam ja ocekivo promjene , al ono meni nista jedino mi se pisalo od kreatin a ne pada mi na pamet uzimat 2-3 mj kreatin

Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jun 2014, 21:56

Kreatin je prirodni sastojak mnoge hrane sa posebnom jakom koncentracijom u crvenom mesu i ribi. To sto mokrite je uzrokovano unosom povećane doze tekućine sa kojom kreatin miješate.

Za razliku od steroida kreatin je 100% prirodan i ima ga u raznoj hrani kao npr. govedina, haronga, losos, tuna. Koriste ga mnogi sportasi na medjunarodnim natjecanjima, medjutim ima dosta pametnjakovica koji misle da je kreatin u razini steroida. :crazy:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 04 jun 2014, 22:09

Stani malo, jel to netko napisao da kreatin nije prirodan, odnosno da ga tijelo samo ne proizvodi i da ga svi ovdje ne unose putem hrane (najvise iz crvenog mesa) ili ne daj Boze to izjednacio sa anabolickim steroidima npr.?
Odmah se ispisi iz teretane. Dapace, zivota uopce.

Dvije stvari. Jedna stvar : Kreatin dokazano ima ucinka, jedan je od rijetkih suplemenata za koji se to moze reci i jedan je od najistrazenijih suplemenata na trzistu, s najvecom znanstvenom podlogom. Na nekoga djeluje ekstremno, na nekoga maltene nikako, ovisi o razini kreatina u tijelu. Malo je onih kod kojih nikakvog ucinka nema.
Druga stvar : Kao i sa svakim drugim suplementom treba znati dozirati i koristiti obilnu hidrataciju.
Naravno da nije namijenjen ljudima koji nisu zdravi, koji imaju problema sa funkcijom bubrega, jetre, i sl., pa to se valjda podrazumijeva, takvim ljudima se stosta ne preporucuje, kamoli aktivni treninzi i suplementacija, a ovdje ljudi idu po rekla-kazala principu. Pa evo ja cu iz osobnog primjera. Imam problema sa funkcijom bubrega i ja ga ne uzimam, iako znam sve o njemu. Nekoliko kolega uzimaju, neki vec godinama i nikad ni najmanji problem nisu imali, zato sto nisu idioti i znaju sta rade.
To sto se pojedincima ne da dokazati da je to i dalje samo suplement i to sto ne pravi pauze u konzumaciji ili sto uzima u ekstremnim kolicinama pa nabaci na sebe problem, to je neka druga prica, to je klasicno nepostupanje po establiranom doziranju.
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 04 jun 2014, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jun 2014, 22:12

BurningLegion je napisao/la:Stani malo, jel to netko napisao da kreatin nije prirodan, odnosno da ga tijelo samo ne proizvodi i da ga svi ovdje unose putem hrane (najvise iz crvenog mesa) ili ne daj Boze to izjednacio sa anabolickim steroidima npr.?
Odmah se ispisi iz teretane.
Za taj prvi dio Klare je nesto rekao na to, za drugi dio slusam u svojoj teretani po svaki dan.
Klare je napisao/la:Kreatin se izjednačava sa wheyom, a po meni kreatin blage veze nema sa nečim prirodnim.

Kao ni suplementi horse power, glutamin...

Onda ćemo reći da i testosterona, inzulina ima u tijelu, te je prirodno i njega koristiti.

Tolika hajka se oko kreatina tiče, a ako mene pitate to je prvoklasno smeće i to nikom živom preporučio ne bih.

Zar je dobro, zdravo nešto što vam tako osjetno poveća snagu, sigurno taj boost ide i do 20%.

Ne mora značiti ni da je štetno, recimo Švarcneger i danas filmove snima, a nema šta nije koristio, nije to neko mjerilo da li šteti, vjerovatno ne, ali da je kreatin prirodan definitivno nije! :!:

Zar mislite vi koji redovno pijete kreatin da su vam nalazi krvi uredu? :?

Recimo evo slučajno sam zimus vadio nalaze i raspon normalnog kreatina je 77-130(tako nešto), kod mene je 97.

I sad zamislite vi koji svaki dan to unosite koliko granicu to pređe. :?
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 jun 2014, 22:16

Protein - da.
Kreatin - ne.

Kratko i jasno.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 04 jun 2014, 22:16

Aha, vidim sada da je napisao ''po meni''. Da, po tebi. Po znanosti, zdravom razumu, logici i svemu ostalom pak nije.
Ali eto, svakom svoje, nekima ni ne treba disertacija na tu temu da bude sam sebi najpametniji.

Likovi lupetaju o stvarima o kojima pojma nemaju. Standardno.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 04 jun 2014, 22:43

Suplement koji je naucno dokazano jedan od najucinkovitijih,suplement koji je dozvoljenim u svim sportovima svim zdravim osobama (cuj zdravim,pa ja sam Bošnjo necu valjda biti bolestan :lol: ) i suplement koji je prosao kroz najveci broj klinickih ispitivanja ovdje dozivljava kritike i pljuvanje :shock:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Najsmjesniji su mi ovi sto kazu ne koristim kreatin a on sastavni dio tijela ili oni sto kazu necu vodu u misicu a procenat vode u misicu cca 70% :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 05 jun 2014, 00:15

autogol je napisao/la:Suplement koji je naucno dokazano jedan od najucinkovitijih,suplement koji je dozvoljenim u svim sportovima svim zdravim osobama (cuj zdravim,pa ja sam Bošnjo necu valjda biti bolestan :lol: ) i suplement koji je prosao kroz najveci broj klinickih ispitivanja ovdje dozivljava kritike i pljuvanje :shock:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Najsmjesniji su mi ovi sto kazu ne koristim kreatin a on sastavni dio tijela ili oni sto kazu necu vodu u misicu a procenat vode u misicu cca 70% :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
izvini ako nesto stalno uzimas ti smatras da je to zdravo?!

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 05 jun 2014, 00:20

Da vam kaze matorac koji je sve te djecije bolesti teretane i napuhivanja vec odavno prosao.
Kakav crni kreatin, nema potrebe nikakve. Samo dobra ishrana i 60 posto posla je odradeno.
Umjesto kretina rucaj graha i vjeruj sve si vitamine nadoknadio. :D

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 05 jun 2014, 00:27

@GameFKS Ne razumijem tvoje pitanje :roll:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 jun 2014, 00:28

masteRofPoker je napisao/la:Da vam kaze matorac koji je sve te djecije bolesti teretane i napuhivanja vec odavno prosao.
Kakav crni kreatin, nema potrebe nikakve. Samo dobra ishrana i 60 posto posla je odradeno.
Umjesto kretina rucaj graha i vjeruj sve si vitamine nadoknadio. :D

Znaci u kreatinu se nalaze vitamini :rol: :rol: :rol: :rol:

Pricate gluposti o kreatinu :kafa:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la JoseMourinho » 05 jun 2014, 00:38

A gluposti majko moja, kreatin spada u tu grupu suplemenata koji nisu štetni a pomognu(kako kome zavisi), gluposti pišete ovo je u rangu da protein nije zdrav ;)

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 jun 2014, 09:07

GameFKS je napisao/la:
autogol je napisao/la:Suplement koji je naucno dokazano jedan od najucinkovitijih,suplement koji je dozvoljenim u svim sportovima svim zdravim osobama (cuj zdravim,pa ja sam Bošnjo necu valjda biti bolestan :lol: ) i suplement koji je prosao kroz najveci broj klinickih ispitivanja ovdje dozivljava kritike i pljuvanje :shock:

izvini ako nesto stalno uzimas ti smatras da je to zdravo?!

Pa bolan zato postoji doza koja se uzima pod jedan (i nema nikakvih faza punjenja i prije i poslije treninga i sl., NE, dnevno 3-5 g je sasvim dovoljno i sasvim sigurno uz dovoljnu hidrataciju za bilo koga), a pod dva postoji prekid u uzimanju tog suplementa iz razloga da se tijelo ne navikne na unos kreatina i ne prestane ga proizvoditi samo, jer ta supstanca se nalazi u tijelu prirodno i uzimas svaki dan iz hrane male doze kreatina.
Znaci postoje establirana pravila uporabe, i opet se netko pravi pametan pa ''stalno uzimas''.
Pa covjece pretjeruj sa bilo cime svaki dan i bit ce stetno.
Bas gluposti pisete.

Ishrana je daleko, daleko najvaznija, to na stranu u potpunosti, ali sad ovdje suplement kreatin navoditi kao nekakav problem, sta li, a pola ih ne zna ni sta je ni koja mu je uloga ni kako se upotrebljava, je zaista smijesno i ni po cemu medicinski osnovano, samo ogranicenost ljudi i neobrazovanost, nista vise.
Nitko nikoga ne tjera da uzima ili ne uzima, ali tvrditi da nije rijec o jednom od medicinski najistrazenijih, najboljih i najucinkovitijih suplemenata koje covjek moze uzeti uz aktivno bavljenje sportom, ukljucujuci teretanu, ili da ima neku dokazanu stetnost ukoliko covjek postupa po pravilima doziranja i hidratacije, stvarno nema nikakve podloge.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 jun 2014, 09:54

Kreatin jeste štetan za bubrege ako ga uzimaš dugo i u prekomjernim količinama.

Ja kad sam ga koristio koristio sam ga svaki drugi mjesec.

S proteinom nemaš problema uz treniranje.

Najgori su mi oni kad kazu "sta ce ti kreatin ili protein, najedi se graha i nadoknadit ćeš sve" .. pa KREATIN I PROTEIN NISU HRANA! to su dodaci hrani. I ti mislis da ce ti bit dobro od tog graha, e sad zamisli popijes i kreatin ili protein i + pojedeš tog tvog graha, znači ja sam u prednosti duplo!
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 jun 2014, 10:16

[youtube][/youtube]

ovaj je odavde dečko, sad očito negdje u sad-u pa napravio ovaj sajt svoj...znam ga ovako i stvarno je puno postigao s obzirom kakav je bio pa eto ako neko želi pratiti, ima savjete i ostalo..

i kolko god vi pili, "napuhavali se" s derivatima..opet ćete dobiti degenek ako vas netko s bauštele potrefi na drugoj strani :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jun 2014, 10:23

Jasta neki s mjesalice i sendvicem od poli salame u citav hljeb :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.