@Italia
Arthur će biti top, upamti da sam to rekao. Samo polahko, ne može preko noći ništa. Ima limite poput duge lopte i više vertikalnosti, jednostavno je rođen za tika taku i mali prostor, mora mu Pirlo malo otvoriti vidike i teren - 'poljanu'.
Ali, u onome u čemu je najjači, a to je čuvanje lopte i kratki pas je klasa za Pjanića, beskrajno sigurniji na lopti. Odatle treba nadograđivati igru ovim gore.
Ima napretka, naravno da smo ovakvih već odigrali, ali smo remizirali, npr Crotone je bila top tekma po šansama, ali remi pa se priča o lošem Juventusu. Podsjećam te da je za manje od 2 mjeseca Juventus za 5 golova okrenuo Barcelonu.
Amer opet pretrčao 12.43 km, mislim da je prošlu 12.53, lik je mašina. Amerikanci su jednostavno momci ozbiljni u sportu, disciplinovani, a imaju i karakter. Podsjetio me na prvog Vidala s načinom igre, borbe, a i ubacivanja naprijed i između linija.
Vidim puno priča kako smo mi i Barca u jednakom kanalu, apsolutno se ne slažem i to sam i nakon prve tekme rekao (koja nije bila pravo mjerilo snaga), Juve ima bazu kakvu Barca nema ni blizu, ima sređenu odbranu, potpuno, mladu, a nazad biti sređen je ključ, a uz to ima i dovoljno mlade igrače i na ostalim dijelovima te bolje će proći smjenu generacija. Naš peti stoper kvalitativno bi bio prvotimac Barcelone (Danilo) i sve ti je jasno. Nama fali kako god klasa u vezi, tj bar 2 igrača btb karakteristika, jedan nekadašnji Pogba i još jedan mlađi dobar na lopti.
P.S. za sve nas koji još pokušavamo skontati Pirlovu ideju

Zato mu je Danilo bitan jer u fazi napada je igrač više, isto to je Pirlo počeo i s Demiralom kada igra trećeg stopera, a ne u paru sa De Ligtom npr.