Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la ramiral » 08 dec 2020, 23:51

Odlično! Odlično! Odlično!

Svaka dala momci! Pirlov osmjeh kod 4 gola, iako je poništen je sve rekao.

Sad sam pregledao. Na prelu nisam misli svoje mogao cuti od dječije graje.

Roki mačak, Amer ufff kakva trka i zalaganje. Morata se tukao, Sandro dobar, Juan fakin kapiten :salut:

De Ligt dobar, Artur dao sve crkao... Rabiot dobar.

Buffon - aman šahu kralju svaka čast!

Mnogo bitno prvo mjesto, iako Barca nije u formi i imaju mnogo problema ubiti ih sa tri gola nije mala stvar.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2020, 00:17

@Italia
Arthur će biti top, upamti da sam to rekao. Samo polahko, ne može preko noći ništa. Ima limite poput duge lopte i više vertikalnosti, jednostavno je rođen za tika taku i mali prostor, mora mu Pirlo malo otvoriti vidike i teren - 'poljanu'.

Ali, u onome u čemu je najjači, a to je čuvanje lopte i kratki pas je klasa za Pjanića, beskrajno sigurniji na lopti. Odatle treba nadograđivati igru ovim gore.

Ima napretka, naravno da smo ovakvih već odigrali, ali smo remizirali, npr Crotone je bila top tekma po šansama, ali remi pa se priča o lošem Juventusu. Podsjećam te da je za manje od 2 mjeseca Juventus za 5 golova okrenuo Barcelonu.

Amer opet pretrčao 12.43 km, mislim da je prošlu 12.53, lik je mašina. Amerikanci su jednostavno momci ozbiljni u sportu, disciplinovani, a imaju i karakter. Podsjetio me na prvog Vidala s načinom igre, borbe, a i ubacivanja naprijed i između linija.

Vidim puno priča kako smo mi i Barca u jednakom kanalu, apsolutno se ne slažem i to sam i nakon prve tekme rekao (koja nije bila pravo mjerilo snaga), Juve ima bazu kakvu Barca nema ni blizu, ima sređenu odbranu, potpuno, mladu, a nazad biti sređen je ključ, a uz to ima i dovoljno mlade igrače i na ostalim dijelovima te bolje će proći smjenu generacija. Naš peti stoper kvalitativno bi bio prvotimac Barcelone (Danilo) i sve ti je jasno. Nama fali kako god klasa u vezi, tj bar 2 igrača btb karakteristika, jedan nekadašnji Pogba i još jedan mlađi dobar na lopti.

P.S. za sve nas koji još pokušavamo skontati Pirlovu ideju :mrgreen:
Zato mu je Danilo bitan jer u fazi napada je igrač više, isto to je Pirlo počeo i s Demiralom kada igra trećeg stopera, a ne u paru sa De Ligtom npr.
slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 dec 2020, 00:35

Šta ovo @Pogba lupa u sitne sate :hmmmmm:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2020, 00:49

Rajaz je napisao/la:
09 dec 2020, 00:35
De Ligt, Demiral, Chiellini, Bonnuci i Danilo su odbrambeni paket Juventusa na raspolaganju. Svaki igrač od ovih je bolji od svih defanzivaca Barcelone. A ako nije svaki, jeste 4.
Uz to Sandro i Juan vs Alba i Dest na bekovima. Nikakvo lupanje.

Od odbrane sve ide, a Juventus to ima rješeno.

S druge strane, Barca ima veći talenat u sredini iako je i to na terenu nedokazano budući da Barca upravo tu muku muči cijelu sezonu i nema nijednog igrača koji je nešto pokazao; Pjanic, Bus, De Jong, Puig, sve redom loši ili čak očajni od početka.
Čak i Juventusovi igrači počinju pokazivati znakove života u tom dijelu terena koji je bez dileme najslabiji.

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 09 dec 2020, 01:02

Daj Boze da bude tako, ja komentarisem trenutnu situaciju. Mada kad vidim 3 brazilca na terenu, kao u doba Sambe, po difoltu se upali neki senzor za pljuvanje istih :lol:

Sve u svemu, ove silne varijacije u kvaliteti ekipe koje se mogu vidjeti i u toku 90 minuta, jasno govore o tome da se na necemu radi i da jos treba sacekati neke pocetne obrise toga, da bi se mogla dati neka konstruktivna kritika. Drago mi je zbog rezultata, simbolicni derbi i odvaljivanje Barcelone, ce svakako dati malo vjetra u ledja Pirlu, pa bi moglo proizvesti neki dobar efekat.

Kao sto ova slika prikazuje, a neki dan to spomenuh, infografika sa pretpostavljenom formacijom nema veze sa mozgom u taktici Pirla. Ovakva postavka otvara toliko mogucnosti da je to nevjerovatno, od ultra defanzive do prejakog presinga, jer na terenu imas polivalentne igrače koji mogu igrati oba smijera.

Al ako nista, lijepo ih je ponovo vidjeti kako se raduju svakom golu i kako djeluju kao prava ekipa. Toliki broj preokreta u posljednjim sezonama (izuzev sezone onog smecara), jasno ukazuje kako ekipa moze odigrati kad hoce. Ali valjda previse letargije u kalcu posle 9 titula, ucini ih malo tromijim i manje gladnim na tim utakmicama.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2020, 01:23

Paratici: "Conosciamo bene la situazione di Pogba, staremo a vedere cosa succederà"
:tokralju: :pray:

#MaxOUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 dec 2020, 02:02

Iz utakmice u utakmicu, promjena misljenja Juventina(cast izuzetcima).. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 09 dec 2020, 07:32

"Messi has faced Buffon six times in his career, and only ever scored in one of those games."

Never forget,
Some GOATs wear gloves.
UN1CO!
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 09 dec 2020, 08:31

Juventinisimo je napisao/la:
09 dec 2020, 02:02
Iz utakmice u utakmicu, promjena misljenja Juventina(cast izuzetcima).. :mrgreen:
Mene sto se tice nema promjene misljenja, nismo mi bili ni perfektni ni sjajni, samo smo konacno nesto odigrali...za razliku od utakmica ranije. Sta nam vrijedi prvo mjesto ako u nedjelju opet bude "ravnopravna" utakmica i veliki bod u Genovi? Imali smo mi ove sezone jedno 3 dobre tekme, ali u pravilu bi vec u iducoj bili raspad sistema.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 dec 2020, 13:58

Pogba je napisao/la:
09 dec 2020, 00:49
Rajaz je napisao/la:
De Ligt, Demiral, Chiellini, Bonnuci i Danilo su odbrambeni paket Juventusa na raspolaganju. Svaki igrač od ovih je bolji od svih defanzivaca Barcelone. A ako nije svaki, jeste 4.

S druge strane, Barca ima veći talenat u sredini iako je i to na terenu nedokazano budući da Barca upravo tu muku muči cijelu sezonu i nema nijednog igrača koji je nešto pokazao; Pjanic, Bus, De Jong, Puig, sve redom loši ili čak očajni od početka.
Čak i Juventusovi igrači počinju pokazivati znakove života u tom dijelu terena koji je bez dileme najslabiji.
Polako @Pogbice,

u Torinu ste mogli primiti 7 komada.

Sinoć 2 penala, od toga prvi poklon sudije.

Alba i zdrav Pique bi u bilo koje dana i noći upali u prvih 11 Juventusa.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 09 dec 2020, 14:27

Rajaz je napisao/la:
09 dec 2020, 13:58
Pogba je napisao/la:
09 dec 2020, 00:49
Rajaz je napisao/la:

Polako @Pogbice,

u Torinu ste mogli primiti 7 komada.

Sinoć 2 penala, od toga prvi poklon sudije.

Alba i zdrav Pique bi u bilo koje dana i noći upali u prvih 11 Juventusa.
U Torinu ponistena 3 gola, od toga 2 neregularno. U Barceloni, 3 ocigledna penala, od cega 2 svirana, plus nije pokazan drugi zuti karton Lengleu.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 09 dec 2020, 15:34

Direktor je pogled‘o prvo poluvrijeme.

Odlicno su odigrali i iskoristili sanse. Jest Barsa losa ali treba im tri gola uvaliti.

Cekam drugo poluvrijeme :kafa:
Aljegri, out!

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 09 dec 2020, 19:38

Pobjeda protiv Torina preokreće ovu sezonu .
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 dec 2020, 23:17

K'o da gledam, zapasce nas Atletico.. :crazy:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 09 dec 2020, 23:18

09 dec 2020, 23:17
Ronaldova musterija, ne brinem se za njih.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 dec 2020, 23:19

Ja od jučer uvjeren da će oni. :facepalm:
Nadam se da neće jer fakat previše igramo s njima, ono, dobro igramo protiv njih, čak 6x u zadnjih 5 godina, ali dosta je, uz to su odvratni i žilavi, sve osim njih je ok.

#MaxOUT

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 dec 2020, 23:27

Daj Atletico da im Ronaldo ogadi fudbal... da se ne lazemo osim Atletica i donekle Leipziga sve ovo su bezvezne ekipe koje ne bi trebale napraviti nikakav problem Juventusu... prakticno svejedno mi je... proci se mora... to je na svojoj koži osjetio Sarri kad se ispadne od autsajdera i u ranoj fazi...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 09 dec 2020, 23:29

Što? Pa satrat će ih Ronaldo sam. Najpovoljniji protivnik i redovna mušterija.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 10 dec 2020, 01:18

Kompromis je napisao/la:
09 dec 2020, 23:27
Daj Atletico da im Ronaldo ogadi fudbal... da se ne lazemo osim Atletica i donekle Leipziga sve ovo su bezvezne ekipe koje ne bi trebale napraviti nikakav problem Juventusu... prakticno svejedno mi je... proci se mora... to je na svojoj koži osjetio Sarri kad se ispadne od autsajdera i u ranoj fazi...
Burazere ne pricamo o Juventusu od prije 3 godine, vec o ovom koji je na jedvite jade Ferenca tukao, koji u ligi remizira sa podrum ekipama. Ja se nadam sto jacem protivniku, ocigledno je ove sezone i motivacija jedan od najvecih problema.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 10 dec 2020, 01:48

Ma samo ne Atletico...valja se patiti pored tv aparata, krvavih ociju gledati i jednu i drugu defanzivu.. :mrgreen:

Dosta mi je njih, daj sta drugo..Atletico je najtezi tim sto mozemo dobiti...do februara ima dva mjeseca, da Pirlo poslozi first eleven..

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.