Haris Medunjanin
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Haris Medunjanin
Niko ne k.nja nego iznosi realne stvari.Medunjanin je prosjecan igrac,uz to jos i spor,ne zna odigrati ni kratak pas desnom nogom,davi loptu i usporava nam igu dok se okrene na lijevu nogu,uglavnom dodaje prvom do sebe,slab kada treba uputiti kljucni pas,zato i nema asistencija,slabo daje duge lopte i te lopte su uglavnom pogresne a uz to sve je katastrofalan u defanzivi,prakticno beskoristan,slab u duelima......
Drugo je sto su neki nerealni forumasi stvorili pogresnu predstavu ljudima o njegovoj igri pa se neki upecali i sad kao cudjenje kako eto odjednom ne valja Medunjanin,nije to odjednom.
Porediti njega i Misimovica je u najmanju ruku neukusno,Miske jeste isto spor ali on za razliku od Mede igra sa obe noge,ima dribling,zna povuci loptu brzo,zna dati lucidan kljucni pas,zna dugom i preciznom loptom promijeniti i ubrzati ritam igre,zna stati na loptu,graditi se,prakticno mu je bez faula nemoguce uzeti loptu kad se gradi.
Svim tim prednostima Misimovic kompenzira svoj nedostatak brzine sto sa Medunjaninom nikako nije slucaj
Misimovic je dakle potreban iz opisanih razloga ali samo on,nema vise mjesta za sporije igrace,dodati njemu jos i Medunjanina je samoubistvo.
U ovom trenutku prednost nad Medunjaninom imaju Pjanic,Misimovic,Salihovic,Štilić pa i Prcić naravno druga je stvar sto ova zadnja dvojica trenutno nisu clanovi reprezentacije.
Drugo je sto su neki nerealni forumasi stvorili pogresnu predstavu ljudima o njegovoj igri pa se neki upecali i sad kao cudjenje kako eto odjednom ne valja Medunjanin,nije to odjednom.
Porediti njega i Misimovica je u najmanju ruku neukusno,Miske jeste isto spor ali on za razliku od Mede igra sa obe noge,ima dribling,zna povuci loptu brzo,zna dati lucidan kljucni pas,zna dugom i preciznom loptom promijeniti i ubrzati ritam igre,zna stati na loptu,graditi se,prakticno mu je bez faula nemoguce uzeti loptu kad se gradi.
Svim tim prednostima Misimovic kompenzira svoj nedostatak brzine sto sa Medunjaninom nikako nije slucaj
Misimovic je dakle potreban iz opisanih razloga ali samo on,nema vise mjesta za sporije igrace,dodati njemu jos i Medunjanina je samoubistvo.
U ovom trenutku prednost nad Medunjaninom imaju Pjanic,Misimovic,Salihovic,Štilić pa i Prcić naravno druga je stvar sto ova zadnja dvojica trenutno nisu clanovi reprezentacije.
Ma sigurno su ga i zejeli drugi klubovi, pa nisu ljudi budale koji gledaju repku kao skauti i treneri. Medo je klasa od igrace, svaki trener bi zelio igraca koji bas slabo kad gubi loptu i igra sa toliko samopouzdanjem i kad je velk pritisak on se ne sikira!drummer je napisao/la:Bitno je da neki strucnjaci njega guraju u prvih 11 u reprezentaciji a i Gaziantepu igra po jedno poluvrijeme i ne igra nikakvu prebitnu ulogu.Medunjanin da je klasa kakvim ga ovdje predstavljaju i on bi takodjer bar otkako je reprezentativac privukao paznju nekog dobrog kluba.
Ali bitno je sta forumski strucnjaci kazu,oni vide neku klasu tamo gdje je objektivno nema.
Solidan igrac koji moze uci 15-ak minuta kad treba malo umrtviti igru.
Ja licno mislim da je on u Turskoj radi para, Stilic je isto izjavio da je pravio greske i letio je za parama. Mislis da Raul Meireless, Drogba, Sneijder, Melo, Hajrovic, Emenike, Medunjanin nebi mogli ici u bolji klub/ligu dok naprimjer jedan Tom Cleverley igra za Manchester United?
Uz ovo Medunjanin po meni u zadnje vrijeme izgleda kao covjek koji je postao vise religiozan...igro je u Izraelu, zalio se kako mu je tamo bilo i ko zna sta je tamo trpio. Mozda se covjek priblizio svojoj vjeri i oso u Turskoj gdje voli neku Islamsku okolnost a i pustio bradu jer je poslanik Muhammad s.a.w.s isto imao, to je samo moje misljenje.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
E jesu Turci religiozni samo da znas...Javne kuce na svakom koraku, nepravda takodje, zene se familijom da se bogatstvo ne rasipa itd, itd...Adnan89 je napisao/la:Ma sigurno su ga i zejeli drugi klubovi, pa nisu ljudi budale koji gledaju repku kao skauti i treneri. Medo je klasa od igrace, svaki trener bi zelio igraca koji bas slabo kad gubi loptu i igra sa toliko samopouzdanjem i kad je velk pritisak on se ne sikira!drummer je napisao/la:Bitno je da neki strucnjaci njega guraju u prvih 11 u reprezentaciji a i Gaziantepu igra po jedno poluvrijeme i ne igra nikakvu prebitnu ulogu.Medunjanin da je klasa kakvim ga ovdje predstavljaju i on bi takodjer bar otkako je reprezentativac privukao paznju nekog dobrog kluba.
Ali bitno je sta forumski strucnjaci kazu,oni vide neku klasu tamo gdje je objektivno nema.
Solidan igrac koji moze uci 15-ak minuta kad treba malo umrtviti igru.
Ja licno mislim da je on u Turskoj radi para, Stilic je isto izjavio da je pravio greske i letio je za parama. Mislis da Raul Meireless, Drogba, Sneijder, Melo, Hajrovic, Emenike, Medunjanin nebi mogli ici u bolji klub/ligu dok naprimjer jedan Tom Cleverley igra za Manchester United?
Uz ovo Medunjanin po meni u zadnje vrijeme izgleda kao covjek koji je postao vise religiozan...igro je u Izraelu, zalio se kako mu je tamo bilo i ko zna sta je tamo trpio. Mozda se covjek priblizio svojoj vjeri i oso u Turskoj gdje voli neku Islamsku okolnost a i pustio bradu jer je poslanik Muhammad s.a.w.s isto imao, to je samo moje misljenje.

Posteno, Medo se nekako umrtvio...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
U Turskoj su manji porezi, tako da igrač dobija skoro sve pare iz ugovora na ruke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@gringobih
ne kazem da su oni kao ljudi religiozni, (ko smo mi da sudimo, svudje ima ljudi koji jesu i nisu) hocu samo da kazem okolnost kao dzamije itd mjesta gdje mozda Medu interusuju je samo moje misljenje kad mu pogledas par intervjua i take stvari. Za porez pa naravno ima i to svoju ulogu.
ne kazem da su oni kao ljudi religiozni, (ko smo mi da sudimo, svudje ima ljudi koji jesu i nisu) hocu samo da kazem okolnost kao dzamije itd mjesta gdje mozda Medu interusuju je samo moje misljenje kad mu pogledas par intervjua i take stvari. Za porez pa naravno ima i to svoju ulogu.
....Manchester United fan since 1993....
Obrijo je bradu sta se kacate za nju jedino mjerilo je teren i igra na njemu,a cinjenica je da smo mi spori postali u organizaciji napada ovdje trazimo uzroke toga ,a jedan od njih je i MEdunjanin..
Haris Medunjanin opet utakmicu protiv Fenera poceo na klupi,vec trecu utakmicu za redom.U igru usao u 46 minuti.
Eto selektoru olaksanog izbora prvih 11,pokazuje se ono sto objektivni navijaci pisu odavno,Medunjanin je za reprezentaciju kakva je nasa najvise solidan rezervni igrac,zamjena za Pjanica i Misimovica.
Eto selektoru olaksanog izbora prvih 11,pokazuje se ono sto objektivni navijaci pisu odavno,Medunjanin je za reprezentaciju kakva je nasa najvise solidan rezervni igrac,zamjena za Pjanica i Misimovica.
- DonCorleone
- Kontakt:
On meni cak bolje partije pruza za reprezentaciju nego za klub. Ako uzmes u obzir koliko je Safet nefleksibilan sto se tice ubacivanja/izbacivanja igraca u/van prvih II, bice tesko ocekivati Medunjanina van prvih II. On ce najvjerovatnije biti nas defanzivni vezni na SP-u uz Rahimica ili Zahirovica, u najgorem slucaju Hadzica ili Susica Jr.drummer je napisao/la:Haris Medunjanin opet utakmicu protiv Fenera poceo na klupi,vec trecu utakmicu za redom.U igru usao u 46 minuti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Na zalost,bojim se da si upravu iako ce biti zanimljivo bas vidjeti to.Ako Medunjanin bude igrao onda nece Misimovic ili Salihovih,racunica je tu vrlo jasna.A to bi vec bio skandal,po meni.DonCorleone je napisao/la:On meni cak bolje partije pruza za reprezentaciju nego za klub. Ako uzmes u obzir koliko je Safet nefleksibilan sto se tice ubacivanja/izbacivanja igraca u/van prvih II, bice tesko ocekivati Medunjanina van prvih II. On ce najvjerovatnije biti nas defanzivni vezni na SP-u uz Rahimica ili Zahirovica, u najgorem slucaju Hadzica ili Susica Jr.drummer je napisao/la:Haris Medunjanin opet utakmicu protiv Fenera poceo na klupi,vec trecu utakmicu za redom.U igru usao u 46 minuti.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dosli smo de facto u delikatnu sitvaciju, dje imamo 12-13 vrlo dobrih igraca koji konkuriraju za prvih II, pogotovo ako uzmemo i Besica u uzi krug. Eh, sada Safet mora pokazati autoritet i znanje kada bude argumentovano objasnjavao ko ce biti u prvih II a ko ne.drummer je napisao/la: Na zalost,bojim se da si upravu iako ce biti zanimljivo bas vidjeti to.Ako Medunjanin bude igrao onda nece Misimovic ili Salihovih,racunica je tu vrlo jasna.A to bi vec bio skandal,po meni.
Ja licno mislim da Misimovic ispada, jer se da naslutiti da Safet priprema teren za tako nesto, sto je donekle i razumljivo, jer je Miske igrac manje na terenu u defanzivnim zadatcima, a Safet jos igra i bez pravih defanzivnih veznih igraca, sto je potpuna ludost kada igras sa Misimovicem u prvih II.
Ako Miske igra, moras imati dva vrlo jaka def. vezna igraca, da bi se on mogao iskljucivo posvetiti Edinu naprijed, a ne onako kako mi trenutno igramo. Da li to Safet zna, shvata, je druga prica.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Jadni mi ako nam samo Pjanić bude dirigovao napadom.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Sustinski je to tacno, mi zadnje tri godine jednom nismo pokazali konkretan sistem uigravanja Pjanica kao glavnog playmakera, tako da me ne cudi da momak ne zna odgovoriti zadatku, imali smo uvijek kombinaciju Miske-Pjana, dje je Miske bio "glavni" a Pjana bio dosta povuceniji, a ako igras povuceno 2-3 godine, tesko je da mozes dirigirati istovremeno i napadom, valjda je to logicno.Virtu4l je napisao/la:Jadni mi ako nam samo Pjanić bude dirigovao napadom.
Ko mu je kriv kad su mu muda k'o u grlice.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja se za Misimovica nikako ne mogu sloziti,to je igrac koji naprosto mora igrati,ne samo zbog zasluga nego i stvrnog kvaliteta koji i sad posjeduje bez obzira na njegovu nesto slabiju pokretljivost.DonCorleone je napisao/la:Dosli smo de facto u delikatnu sitvaciju, dje imamo 12-13 vrlo dobrih igraca koji konkuriraju za prvih II, pogotovo ako uzmemo i Besica u uzi krug. Eh, sada Safet mora pokazati autoritet i znanje kada bude argumentovano objasnjavao ko ce biti u prvih II a ko ne.drummer je napisao/la: Na zalost,bojim se da si upravu iako ce biti zanimljivo bas vidjeti to.Ako Medunjanin bude igrao onda nece Misimovic ili Salihovih,racunica je tu vrlo jasna.A to bi vec bio skandal,po meni.
Ja licno mislim da Misimovic ispada, jer se da naslutiti da Safet priprema teren za tako nesto, sto je donekle i razumljivo, jer je Miske igrac manje na terenu u defanzivnim zadatcima, a Safet jos igra i bez pravih defanzivnih veznih igraca, sto je potpuna ludost kada igras sa Misimovicem u prvih II.
Ako Miske igra, moras imati dva vrlo jaka def. vezna igraca, da bi se on mogao iskljucivo posvetiti Edinu naprijed, a ne onako kako mi trenutno igramo. Da li to Safet zna, shvata, je druga prica.
Moj argument je jednostavan,Medunjanin u defanzivnim zadacima je jednako ili cak i gore los nego Misimovic,dakle jedini argument koji bi bio na njegovoj strani otpada.Dovoljno je pogledati utakmice protiv Slovacke,ko hoce ozbiljno da sagleda stvari upravo je Medunjanin(i to kao igrac kojem je data zadaca da radi i to)kod oba gola Slovaka,i onog u Zenici i u Zilini,propustio izaci u blok.Posebno je bilo katastrofalno puko posmatranje suta Hamsika u Zilini,nije mu padalo na pamet da pokusa uklizati i tako pokusati izblokirati sut.Svako to moze provjeriti,snimak postoji.
Dakle,ako imamo dva igraca jednakih motorickih sposobnosti(a ja cak mislim da Medo igra jos sporije od Misketa,plus ne zna desnom nogom odigrati ni kratak pas)a realno mozemo otrpiti samo jednog takvog igraca onda je svaka prednost na strani Misimovica jer je neuporedivo,neuporedivo bolji igrac u apsolutno svakom smislu a da ne spominjem da je Miske dugo godina nas kljucni ili jedan od tri kljucna igraca.Sve je tu jasno,ako bude drugacije samo ce se povecati bijes navijaca,siguran sam u to.
Najprovikaniji igrac repke. Uz Lulica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ima li i jedan da valja majku mu 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ispravka,nije ulazio u igru danas nikako.Kako pise s.s.ba nije docekao svoju sansu sa klupe.
Ja sam vidio na jednom portalu da je usao u 46 minuti,ocigledno je bila greska.
Ja sam vidio na jednom portalu da je usao u 46 minuti,ocigledno je bila greska.
Izgleda da ispada iz kombinacija za prvi tim Gaziantepa, a bio je jedan od naših najstandardnijih reprezentativaca, baš što se tiče klupskih nastupa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- DonCorleone
- Kontakt:
U cemu se ne mozes sloziti sa mnom? Misimovic u mojoj postavi ima prednost nad Medunjaninom iz razloga koje si sam naveo.? Dakle racionalna odluka na osnovu kvaliteta pojedinaca.drummer je napisao/la: Ja se za Misimovica nikako ne mogu sloziti,to je igrac koji naprosto mora igrati,ne samo zbog zasluga nego i stvrnog kvaliteta koji i sad posjeduje bez obzira na njegovu nesto slabiju pokretljivost.
Moja konstatacija je isla u smjeru da se ne moze igrati bez dva defanzivna vezna ukoliko Misimovic igra, a da pri tome svakako Medunjanin ne bi trebao biti jedan od ta dva defanzivna vezna. Postoji opcija sa Misimovicem i dva def. vezna, ili bez njega sa skroz drugom formacijom i odabirom igraca, a koju ulogu bi Medunjanin trebao zauzeti je pitanje, samo Safet njega definitivno ima u planu kao jednog od def. veznih (!ja ne).
Da skratim, ako Misimovic igra => dva def. vezna "must have", bez Medunjanina.
Safetovo razmisljanje: Misimovic igra => jedan defanzivni vezni => Medunjanin. Dakle ekstremne pogreske Safeta, da ne kazem amaterske.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.