AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Igrač utakmice U.Craiova-Milan po vama je ?

Anketa je završila: 02 avg 2017, 11:50.

1. Franck Kessie
12
39%
2. Mateo Musacchio
4
13%
3. Ricardo Rodriguez
10
32%
4. Gigi Donnarumma
2
6%
5. Patrick Cutrone
1
3%
6. Fabio Borini
2
6%

Ukupno glasova: 31

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.

Post Postao/la rope11 » 01 apr 2018, 22:01

a što da ne ispadnu roma i lazio? ili inter i lazio? ili inter i roma? :think: :mrgreen:

ma znam da će biti preteško i da će nas na kraju vjerovatno koštati loš ulazak u sezonu, ali s obzirom da ekipa jako dobro igra treba se nadati i maksimalno ići prema tom cilju, bar ćemo se za razliku od prethodnih 5 godina imati nečemu nadati i iščekivati.

a ako se dobije biti će 5 bodova zaostatka, pa pobogu nije 15 pa da djeluje kao nemoguća misija. :salut:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 02 apr 2018, 09:43

memaga je napisao/la:vidi koraj stvari su ovakve....pet do sedam godina silvio berluskoni je izvlacio pare iz milana,nista nije ulagao i ako je ulagao uzimao je igrace poput mutarija,lapadule,essiena itd....eh kad je milan spao na ispodprosjecnu ekipu onda je berluskoni milan prodao kinezima...kinezi misle preko noci napraviti rezultat (moje skromno misljenje da to ne die ) uloze 220 mil eura i kupe hrpu polovnih igraca koji trebaju da se dokazuju (izuzev bonnucija svjetska klasa )....i da je na montelinom mjestu neko drugi bio pitanje bi bilo da li bi ista napravio jer valja uigrati cc 15 polovnjaka ( ne branim montellu ni slucajno )....tako da ne treba okrivljavati prosle trenere i govoriti sta bi bilo kad bi bilo, nego gledati naprijed i pokusati dovesti svjetsku klasu igraca ( u sta realno sumnjam ako ne budemo ligu prvaka igrali )....e takve su ti stvari moj Koraj...
Mi svi znamo sta i kako se radilo zadnjih godina, ja ti govorim o trenutnoj ekipi i trenerima. Sa Montelom smo imali taj ruzni osjecaj nemoci i jada koji nas prati zadnjih godina, sa Gatuzom imamo nadu. I igru. E takve su ti stvari moj memaga...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 02 apr 2018, 12:43

koraj je napisao/la:
memaga je napisao/la:vidi koraj stvari su ovakve....pet do sedam godina silvio berluskoni je izvlacio pare iz milana,nista nije ulagao i ako je ulagao uzimao je igrace poput mutarija,lapadule,essiena itd....eh kad je milan spao na ispodprosjecnu ekipu onda je berluskoni milan prodao kinezima...kinezi misle preko noci napraviti rezultat (moje skromno misljenje da to ne die ) uloze 220 mil eura i kupe hrpu polovnih igraca koji trebaju da se dokazuju (izuzev bonnucija svjetska klasa )....i da je na montelinom mjestu neko drugi bio pitanje bi bilo da li bi ista napravio jer valja uigrati cc 15 polovnjaka ( ne branim montellu ni slucajno )....tako da ne treba okrivljavati prosle trenere i govoriti sta bi bilo kad bi bilo, nego gledati naprijed i pokusati dovesti svjetsku klasu igraca ( u sta realno sumnjam ako ne budemo ligu prvaka igrali )....e takve su ti stvari moj Koraj...
Mi svi znamo sta i kako se radilo zadnjih godina, ja ti govorim o trenutnoj ekipi i trenerima. Sa Montelom smo imali taj ruzni osjecaj nemoci i jada koji nas prati zadnjih godina, sa Gatuzom imamo nadu. I igru. E takve su ti stvari moj memaga...
Memaga..sve si lose napisao osim ovog dijela sa Berlusconijem i njegovim maliverzacijama.Pa covjek ima 8 milijardi, a ulozio je 100M u zadnjih svojih 5 godina na San Siru. To dovoljno govori.

Prvo, Milan nije doveo hrpu polovnih igraca, osim Kalinica, te Borinija, i ako je ovaj drugi samo rotacijski igrac. Zasto su igraci polovni? Jer nisu placeni po 50-60M ? Objasni nam. Pretezno se radi o igracima koji su jos uvijek jako mladi i koji su se pokazali u prethodnim klubovima.RR, Hakan, Silva, Kessie, sve jos uvijek izuzetno mladi igraci koji imaju vremena i prostora za ogroman napredak.Pogotovo sad kad su se skoro pa navikli na Serie A. Dalje.. Nikad nisam procitao ili cuo izjavu od novih vlasnika ili direktora gdje su nagovjestili odmah povratak na vrh.Stovise svaki od njih je pricao o poteskocama kojih ce sigurno biti, pogotovo u prvoj sezoni.Doduse svi su ocekivali barem 10ak bodova vise u ovom momentu, ali desilo se sta se desilo.

Takodjer, nakon preuzimanja kluba novi vlasnici su javnosti predocili cetvorogodisnji plan opravka Milana na svim mogucim poljima.Niko nije rekao da ce Milan za godinu dana biti kao nov.To je proces, i pocetak je cesto tezak, pretezak.

I zasto svi spominju tih 250M kao da je to mjerilo necega? Pa danas jedan ili dva vrhunska igraca vrijede toliko.Toga trebate biti svjesni. Milan je morao u detaljnu rekonstrukciju lani, i to se vise nije moglo odgadjati vise.Jer je 20 od 25 igraca bili odron prije zadnjeg ljeta.Sada je 10 od 25 igraca odron.Velika je to razlika. I vecina o tih 10 ce svakako potraziti novi klub.I bit ce zamjenjeni kvalitetnijim igracima.Proces, proces, predani rad, povjerenje i strpljenje, to je potrebno da se izgradi nesto novo, ili obnovi.Nemoguce je sve transfere pogoditi, uvijek ce se sa nekim igracim potrefiti a sa nekima promasiti.Tako je uvijek bilo i bit ce.

Milan ima sada jako dobre temelje na kojim se moze graditi novi, jaki Milan. Gigio, Leo, Romagnoli, Kessie, Hakan, Silva, Cutrone, Calabria, RR, Musacchio, Conti, Suso, Jack, Biglia.. to je 14 igraca koji su dobra osnova kako za prvih 11 kako za rotaciju.To je kolicina kvaliteta i talenta na jednom mjestu, koju Milan nije imao vec dobrih 10 godina.Ali ni to danas nije dovoljno, jer su drugi isto dosta ulozili zadnjih godina, i napravljen je jaz koji treba smanjiti.

Na ljeto ocekujem 3 promjene u prvih 11 te jos 3 ili 4 promjene u samoj rotaciji.Dakle vjerujem da sljedece sezone nece sa klupe ulaziti Montolivo ili Kalinic.Vec da ce recimo Biglia i Bonaventura mijenjati nekog tipa Meyer i Vidal..

Kao sto je i sam Bonucci izjavio neki dan, ne zeli da se puno mijesa u posao uprave, jer zna da ce uraditi koliko mogu ljetos.Ali njegov je stav da Milan treba minimalno jos 3 kvalitetna sigraca internacionalnim iskuskustvom da bi ekipa dostigla neki novi nivo. Mediji su odmah poceli da nagadjaju o imenima, i odmah su svi okaraterisali Artura Vidala kao metu broj jedan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 02 apr 2018, 14:19

Gatusov stav i razmisljane mi se svidja. Mislim da pomalo postaje trener tipa Simeona. Ima gresaka,ali u odnosu na Montelu i njegov osmijeh nakon poraza ovo je ogroman napredak. Za to da se pospem pepelom i kazem da je trener trebat će još utakmica.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 02 apr 2018, 14:47

vidi ramagnoli13 u zadnjem tekstu sto si napisao ispadas kontradiktoran....pitas me sto su doveli polovne igrace a par recenica ispod govoris kako za 250mil ne mozes dovesti dva vrhunska igraca...pa sta su onda doveli nego polovne igrace???? dalje kazes da ne planiraju u vrh italijanskog ili evropskog nogometa....pa zasto onda tolika borba za cetvrto mjesto? svi znamo da cetvrto mjesto donosi ligu prvaka i novce na to i sto je jos vaznije otvara ti mogucnost dovodjenja VRHUNSKIH igraca a ne igraca koji se mogu razviti a i ne moraju...pitanje za romagnolija 13 zasto bi neko ulagao novce ako ne zeli vrhunski rezultat? za milan je vrhunski rezultat i 4 mjesto a i objasnio sam zasto...nazalost nasa situacija je daleko od vrhunske i covjek treba biti realan da za VRHUNSKIM timovima zaostajemo sigurno ali sigurno 4 ili vise godina mukotrpnog rada...

P.S. nisam mnogo pisao na ovom forumu al u posljednje vrijeme ima mnogo prosjecnih poznavalaca nogometa koji pisu sve i svasta tako da sam se malo ukljucio....

Forza Milan

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 02 apr 2018, 14:53

memaga je napisao/la:vidi ramagnoli13 u zadnjem tekstu sto si napisao ispadas kontradiktoran....pitas me sto su doveli polovne igrace a par recenica ispod govoris kako za 250mil ne mozes dovesti dva vrhunska igraca...pa sta su onda doveli nego polovne igrace???? dalje kazes da ne planiraju u vrh italijanskog ili evropskog nogometa....pa zasto onda tolika borba za cetvrto mjesto? svi znamo da cetvrto mjesto donosi ligu prvaka i novce na to i sto je jos vaznije otvara ti mogucnost dovodjenja VRHUNSKIH igraca a ne igraca koji se mogu razviti a i ne moraju...pitanje za romagnolija 13 zasto bi neko ulagao novce ako ne zeli vrhunski rezultat? za milan je vrhunski rezultat i 4 mjesto a i objasnio sam zasto...nazalost nasa situacija je daleko od vrhunske i covjek treba biti realan da za VRHUNSKIM timovima zaostajemo sigurno ali sigurno 4 ili vise godina mukotrpnog rada...

P.S. nisam mnogo pisao na ovom forumu al u posljednje vrijeme ima mnogo prosjecnih poznavalaca nogometa koji pisu sve i svasta tako da sam se malo ukljucio....

Forza Milan
Kad kažem vrhunski igrači, mislim na samu elitu. A Milan je doveo vrlo dobre igrače, a neki od njih imaju sve predispozicije da budu vrhunski igrači. U tome je razlika.

Gdje sam napisao da vlasnici ne žele vrhunske rezultate? Nigdje!! Samo sam napisao da su ljudi napravili razvojni plan, za kojeg su procijenili da ima treba oko 4 godine da bi sve ostvarili.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 02 apr 2018, 15:00

eh to velika razlika....mogu se razviti ali i ne moraju...moje skromno misljenje je da bi bilo bilje da su npr. igrace poput ibrahimovica ili slicnih doveli...sa takva dva tri igraca koji su sito i reseto prosli a koji su pobjednici i sam ovim mladjim vrlo dobrim igracima vrhunske stvari su se mogle napraviti...ovi bi mladji igraci puno bolje napredovali uz njih i ne bi imali toliki pritisak....ali sta je tu je nadamo se svi zajedno ako ne ove godine onda sljedece da cemo slaviti plasman u ligu prvaka....

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 02 apr 2018, 15:20

Projekat nije završio prošlim ljetom. Ako si u pratio dešavanja oko kluba, onda znaš da se ovo ljeto nastavlja nadogradnja ekipe. Dakle neće biti 13 novih igrača, već samo 3+3 vjerovatno. Odnosno 3 igrača za prvih 11 i 3 za rotaciju. Skoro svi pouzdani izvori su uvjereni da se radi o dva vezna igrača te desnom krilu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 apr 2018, 16:10

memaga, kako si bilo kojeg igrača mogao privući poslije onakvih zadnjih 6-7 godina gdje se dotaklo samo dno?

conti, kessie, hakan, silva itd., mladi igrači koji mogu napredovati i koji su bili ponajbolji igrači svojih ekipa, takvi su nam bili mete jer realno, nisi imao čime privući top igrača... nije pomagao čak ni novac ni basnoslovni ugovori, čitavo ljeto se kumilo, molilo za belotija, moratu, aubu, costu, ali od svakog od njih se dobijala šut karta pa je na kraju spalo na kalinića jer nije ostalo izbora.
sad će već biti lakše, već imaš kostur ekipe i potrebna su samo 2-3 igrača da sklopiš mozaik što nije bio slučaj prošle godine jer si maltene čitavu ekipu morao mjenjati, a vjerujem da će ovaj projekat koji ima uprava sve lakše i lakše privlačiti nešto iskusnije i kvalitetnije igrače.

ne može ništa preko noći, prošle godine se riješilo 60% problema, ove godine će se riješiti preostali dio u vidu bar 2 prvotimca i jačanja klupe pa tek od one naredne godine očekujem da se krene razmatrati o wc igračima.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 02 apr 2018, 16:50

Dosta je više spominjanja onog škrtoga škrte koji da je htio mogao je dovesti najveće svjetske zvijezde ali je u tih par godina upropastio sve ono dobro što je uradio u prvih tridesetak. Koliko će potrajati sa ovim novim to ćemo tek vidjeti. Solidan posao se napravio na ljeto a sudeći po tome da su se izgleda bacili u potragu za novim pojačanjima biće zanimljivo i sljedeće.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 apr 2018, 20:24

ma haj što nije ulagao, al' što nije makar prodao klub kad ne vidio da više neće/ne može ulagati.

kad se sjetim da se onaj vlasnik PSG-a prvobitno zanimao za milan a berla ga odbio, dođe mi da zaplačem :plac:

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 02 apr 2018, 20:44

Rope ja to stalno i govorim da smo doveli polovnjake koji se moraju debelo oznojiti da bi bili svjetska klasa a sto ne znaci da ce biti...isto tako govorim da nije samo montella kriv za polusezonu nego ja kriv berluskoni sto nas je unazadio 10 i vise godina....ja Boga mi imam osjecaj da pojedini ovdje ne znaju citati ili im je nivo inteligencije toliko nizak da ne kontaju....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 apr 2018, 21:20

pa nije se ni imalo izbora yebiga, ne možeš sa polija skočiti do modrića nego do biglie, kao i sa honde na hakana, kucke na kessija itd. :zzz:

od loše ekipe se napravila skupina dobrih igrača (dobrih, ali ne vrhunskih), a od idućeg ljeta će se postepeno zamjenjivati ovih 11 igrača sa nekim wc igračem što je proces koji će trajati bar 5 godina.
mada i ovakva ekipa uz bolju širinu i još dodatna 2 igrača za prve postave će biti više nego dobra za ligu, kup i djelomično za LE, ali treba još vode proteći da možeš stati rame uz rame sa najvećima i biti važan faktor u evropskim takmičenjima kao prije.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 apr 2018, 22:52

Mislim da je najveći zajeb novih vlasnika plus M&B dua bio taj da su svi najavljivali Ligu prvaka ove sezone. Malo se prenaglilo sa tim, istina je da smo doveli solidne igrače (neki temelj mladih igrača koji kroz koju sezonu mogu postati odličan tim uz neke dodatke), promijenili 9 od 11 startnih igrača za tri mjeseca.

I mi smo svi očekivali da možemo u LP al' yebiga nismo računali da je ovo skroz novi tim dok su konkurenti i njihove ekipe već duže vremena na okupu. Još smo ušli dobro (rezultatski odlično) u sezonu, al' smo kasnije baš bolno prizemljeni. Bukvalno smo mislili da je ovo igrica i da nakon pet loših godina za tri mjeseca možeš formirati tako jak kolektiv na terenu. Jbg, ne ide to tako, dobro smo to naučili ove sezone.

Drugi zayeb vlasnika, čak možda i veći od prvog, je taj što se Montelli nije dao otkaz još u oktobru, čekalo se do decembra sa tim, a svi smo mi znali još u oktobru (da ne kažem septembru) da to sa Misterom neće ići. Da je Gattuso došao dva mjeseca ranije uvjeren sam da bi sada bili na nekoj od prve četiri pozicije.

Uglavnom, ovo je svakako sezona tranzicije lošeg Milana ka boljem Milanu, iz ove perspektive kako god da se završi ova sezona ja neću biti nezadovoljan, iako sam imao veća očekivanja nego što je trenutno realno da budu, al' Bože moj.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 03 apr 2018, 13:15

memaga je napisao/la:Rope ja to stalno i govorim da smo doveli polovnjake koji se moraju debelo oznojiti da bi bili svjetska klasa a sto ne znaci da ce biti...isto tako govorim da nije samo montella kriv za polusezonu nego ja kriv berluskoni sto nas je unazadio 10 i vise godina....ja Boga mi imam osjecaj da pojedini ovdje ne znaju citati ili im je nivo inteligencije toliko nizak da ne kontaju....
A jesi vala zapeo!!!
Niko ti nije rekao da Berlusconi nije kriv ali ti se govore i druge stvari koje ti, ili ne znas procitati ili ti je nivo inteligencije toliko nizak da ne kontas...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 apr 2018, 13:50

koraj je napisao/la:
memaga je napisao/la:Rope ja to stalno i govorim da smo doveli polovnjake koji se moraju debelo oznojiti da bi bili svjetska klasa a sto ne znaci da ce biti...isto tako govorim da nije samo montella kriv za polusezonu nego ja kriv berluskoni sto nas je unazadio 10 i vise godina....ja Boga mi imam osjecaj da pojedini ovdje ne znaju citati ili im je nivo inteligencije toliko nizak da ne kontaju....
A jesi vala zapeo!!!
Niko ti nije rekao da Berlusconi nije kriv ali ti se govore i druge stvari koje ti, ili ne znas procitati ili ti je nivo inteligencije toliko nizak da ne kontas...
Polovnjak je igrac koji je vec u ozbiljnim godinama, nikad nista nije ostvario u karijeri, i nema mjesta niti vremena za napredak.Takvog Milan nije doveo, doduse, Kalinic i Borini jesu ta kategorija, mada je ovaj drugi bio koristan u nekim mecevima. Mjesas cijeli vrijeme polovne igrace i one mlade koji imaju talenta i jos uvijek vremena i prostora za napredak.I ono sto ovdje skoro svi smetnu s uma, je cinjenica da Milan ima izuzetno mladu ekipu, mislim da je prosjek oko 24 godine.Od udarnih 11, samo Biglia,Bonucci i Jack, imaju vise od 25 godina.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 apr 2018, 15:19

Romagnoli13 je napisao/la:Prvo, Milan nije doveo hrpu polovnih igraca, osim Kalinica, te Borinija, i ako je ovaj drugi samo rotacijski igrac. Zasto su igraci polovni? Jer nisu placeni po 50-60M ? Objasni nam. Pretezno se radi o igracima koji su jos uvijek jako mladi i koji su se pokazali u prethodnim klubovima.RR, Hakan, Silva, Kessie, sve jos uvijek izuzetno mladi igraci koji imaju vremena i prostora za ogroman napredak.Pogotovo sad kad su se skoro pa navikli na Serie A. Dalje.. Nikad nisam procitao ili cuo izjavu od novih vlasnika ili direktora gdje su nagovjestili odmah povratak na vrh.Stovise svaki od njih je pricao o poteskocama kojih ce sigurno biti, pogotovo u prvoj sezoni.Doduse svi su ocekivali barem 10ak bodova vise u ovom momentu, ali desilo se sta se desilo.

Takodjer, nakon preuzimanja kluba novi vlasnici su javnosti predocili cetvorogodisnji plan opravka Milana na svim mogucim poljima.Niko nije rekao da ce Milan za godinu dana biti kao nov.To je proces, i pocetak je cesto tezak, pretezak.

I zasto svi spominju tih 250M kao da je to mjerilo necega? Pa danas jedan ili dva vrhunska igraca vrijede toliko.Toga trebate biti svjesni. Milan je morao u detaljnu rekonstrukciju lani, i to se vise nije moglo odgadjati vise.Jer je 20 od 25 igraca bili odron prije zadnjeg ljeta.Sada je 10 od 25 igraca odron.Velika je to razlika. I vecina o tih 10 ce svakako potraziti novi klub.I bit ce zamjenjeni kvalitetnijim igracima.Proces, proces, predani rad, povjerenje i strpljenje, to je potrebno da se izgradi nesto novo, ili obnovi.Nemoguce je sve transfere pogoditi, uvijek ce se sa nekim igracim potrefiti a sa nekima promasiti.Tako je uvijek bilo i bit ce.

Milan ima sada jako dobre temelje na kojim se moze graditi novi, jaki Milan. Gigio, Leo, Romagnoli, Kessie, Hakan, Silva, Cutrone, Calabria, RR, Musacchio, Conti, Suso, Jack, Biglia.. to je 14 igraca koji su dobra osnova kako za prvih 11 kako za rotaciju.To je kolicina kvaliteta i talenta na jednom mjestu, koju Milan nije imao vec dobrih 10 godina.Ali ni to danas nije dovoljno, jer su drugi isto dosta ulozili zadnjih godina, i napravljen je jaz koji treba smanjiti.
Ovo je potpuno točno.Istu stvar je Inter prosao i prolazi jos uvijek.Samo je Milan nesto kasnije krenuo pa je u određenom zaostatku.Al ljudi ne shvacaju da ne mozes u jedno ljeto sve probleme riješit.Pa ni u 2-3 jer i drugi se pojacavaju.To je proces i to proces kojeg se sigurno neće savršeno odradit jer uvijek će bit promasenih transfera i sl. što zbog toga što proces mozda ne vode uvijek najkompetentniji ljudi što zbog toga što realno ni ne mozes sa bas svime pogodit.Bitno da postoji neki plan.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 apr 2018, 16:03

SiamoNoi je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Prvo, Milan nije doveo hrpu polovnih igraca, osim Kalinica, te Borinija, i ako je ovaj drugi samo rotacijski igrac. Zasto su igraci polovni? Jer nisu placeni po 50-60M ? Objasni nam. Pretezno se radi o igracima koji su jos uvijek jako mladi i koji su se pokazali u prethodnim klubovima.RR, Hakan, Silva, Kessie, sve jos uvijek izuzetno mladi igraci koji imaju vremena i prostora za ogroman napredak.Pogotovo sad kad su se skoro pa navikli na Serie A. Dalje.. Nikad nisam procitao ili cuo izjavu od novih vlasnika ili direktora gdje su nagovjestili odmah povratak na vrh.Stovise svaki od njih je pricao o poteskocama kojih ce sigurno biti, pogotovo u prvoj sezoni.Doduse svi su ocekivali barem 10ak bodova vise u ovom momentu, ali desilo se sta se desilo.

Ovo je potpuno točno.Istu stvar je Inter prosao i prolazi jos uvijek.Samo je Milan nesto kasnije krenuo pa je u određenom zaostatku.Al ljudi ne shvacaju da ne mozes u jedno ljeto sve probleme riješit.Pa ni u 2-3 jer i drugi se pojacavaju.To je proces i to proces kojeg se sigurno neće savršeno odradit jer uvijek će bit promasenih transfera i sl. što zbog toga što proces mozda ne vode uvijek najkompetentniji ljudi što zbog toga što realno ni ne mozes sa bas svime pogodit.Bitno da postoji neki plan.
Normalna stvar.Nemoguce je sve transfere pogoditi, a niti za jedno ljeto popraviti nesto sto je ruseno punih 10 godina.Nije Milan propao ljeta Gospodnjeg 2012-e kad je prodao Silvu i Ibrahimovica.Milanov pad je poceo 3 dana nakon osvajanja LP-a u Atini. Naime, tada je Mladini(kako je sam rekao ili priznao), razgovarao sa Berlusconijem.Te ge upozorio da i ako su osvojili LPa, Milan nema najjaci tim u Evropi.I da im treba najmanje 5 mladjih i kvalitetnih igraca koji ce s vremenom preuzeti teret sa ovih starijih.

Dakle, tad si 5 igraca svjetske klase mogao dovesti za 150-170M, koje je Berlusconi itekako imao.Medjutim, Don Silvio je to odbio, jer je zivio u svojim iluzijama.Kao sto je u njima zivio i narednih 10 godina. Tog ljeta je sve krenulo nizbrdo za Milan. A dokaz da je pedofil imao taj novac, lezi u cinjenici da je samo godinu prije nudio Barci blizu 100M za Ronaldinha.Naravno sto su Katalonci odbili.

Dakle, 10 godina nereda i nerada u Milanu su doveli do skoro pa potpunog kraha.I sad neko ocekuje da ce novi vlasnici sve popraviti za par mjeseci.Kako da ne. To smo svi vidjeli i ove sezone, koliko strpljenja treba samo da bi se cvrsta osnova izgradila.A koliko ce jos trebati dok se ne izgradi dovoljno jaka ekipa za bitne rezultate u Ligi i Ligi Prvaka.

Prvenstveno je cilj da se nadogradi ekipa, i da se izbori LPa sljedece sezone.Ako se cudo ne desi ove sezone.A sanse nisu vece od 15% pa cak i ako dobiju Inter sutra.

Manje-vise, sve ovo napisano vazi i za Inter, ali oni su jedan korak ispred Milana sa novim projektom.Nadam se da ce i dalje obje ekipe nastaviti sa ulaganjem, i napretkom.Za dobrobit cijele lige.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 04 apr 2018, 18:38

RR se polako pretvara u mrtvaca.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 apr 2018, 18:52

A Jack vise prijeti nasem golu nego njihovom
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 8 gostiju.