koraj je napisao/la:memaga je napisao/la:vidi koraj stvari su ovakve....pet do sedam godina silvio berluskoni je izvlacio pare iz milana,nista nije ulagao i ako je ulagao uzimao je igrace poput mutarija,lapadule,essiena itd....eh kad je milan spao na ispodprosjecnu ekipu onda je berluskoni milan prodao kinezima...kinezi misle preko noci napraviti rezultat (moje skromno misljenje da to ne die ) uloze 220 mil eura i kupe hrpu polovnih igraca koji trebaju da se dokazuju (izuzev bonnucija svjetska klasa )....i da je na montelinom mjestu neko drugi bio pitanje bi bilo da li bi ista napravio jer valja uigrati cc 15 polovnjaka ( ne branim montellu ni slucajno )....tako da ne treba okrivljavati prosle trenere i govoriti sta bi bilo kad bi bilo, nego gledati naprijed i pokusati dovesti svjetsku klasu igraca ( u sta realno sumnjam ako ne budemo ligu prvaka igrali )....e takve su ti stvari moj Koraj...
Mi svi znamo sta i kako se radilo zadnjih godina, ja ti govorim o trenutnoj ekipi i trenerima. Sa Montelom smo imali taj ruzni osjecaj nemoci i jada koji nas prati zadnjih godina, sa Gatuzom imamo nadu. I igru. E takve su ti stvari moj memaga...
Memaga..sve si lose napisao osim ovog dijela sa Berlusconijem i njegovim maliverzacijama.Pa covjek ima 8 milijardi, a ulozio je 100M u zadnjih svojih 5 godina na San Siru. To dovoljno govori.
Prvo, Milan nije doveo hrpu polovnih igraca, osim Kalinica, te Borinija, i ako je ovaj drugi samo rotacijski igrac. Zasto su igraci polovni? Jer nisu placeni po 50-60M ? Objasni nam. Pretezno se radi o igracima koji su jos uvijek jako mladi i koji su se pokazali u prethodnim klubovima.RR, Hakan, Silva, Kessie, sve jos uvijek izuzetno mladi igraci koji imaju vremena i prostora za ogroman napredak.Pogotovo sad kad su se skoro pa navikli na Serie A. Dalje.. Nikad nisam procitao ili cuo izjavu od novih vlasnika ili direktora gdje su nagovjestili odmah povratak na vrh.Stovise svaki od njih je pricao o poteskocama kojih ce sigurno biti, pogotovo u prvoj sezoni.Doduse svi su ocekivali barem 10ak bodova vise u ovom momentu, ali desilo se sta se desilo.
Takodjer, nakon preuzimanja kluba novi vlasnici su javnosti predocili cetvorogodisnji plan opravka Milana na svim mogucim poljima.Niko nije rekao da ce Milan za godinu dana biti kao nov.To je proces, i pocetak je cesto tezak, pretezak.
I zasto svi spominju tih 250M kao da je to mjerilo necega? Pa danas jedan ili dva vrhunska igraca vrijede toliko.Toga trebate biti svjesni. Milan je morao u detaljnu rekonstrukciju lani, i to se vise nije moglo odgadjati vise.Jer je 20 od 25 igraca bili odron prije zadnjeg ljeta.Sada je 10 od 25 igraca odron.Velika je to razlika. I vecina o tih 10 ce svakako potraziti novi klub.I bit ce zamjenjeni kvalitetnijim igracima.Proces, proces, predani rad, povjerenje i strpljenje, to je potrebno da se izgradi nesto novo, ili obnovi.Nemoguce je sve transfere pogoditi, uvijek ce se sa nekim igracim potrefiti a sa nekima promasiti.Tako je uvijek bilo i bit ce.
Milan ima sada jako dobre temelje na kojim se moze graditi novi, jaki Milan. Gigio, Leo, Romagnoli, Kessie, Hakan, Silva, Cutrone, Calabria, RR, Musacchio, Conti, Suso, Jack, Biglia.. to je 14 igraca koji su dobra osnova kako za prvih 11 kako za rotaciju.To je kolicina kvaliteta i talenta na jednom mjestu, koju Milan nije imao vec dobrih 10 godina.Ali ni to danas nije dovoljno, jer su drugi isto dosta ulozili zadnjih godina, i napravljen je jaz koji treba smanjiti.
Na ljeto ocekujem 3 promjene u prvih 11 te jos 3 ili 4 promjene u samoj rotaciji.Dakle vjerujem da sljedece sezone nece sa klupe ulaziti Montolivo ili Kalinic.Vec da ce recimo Biglia i Bonaventura mijenjati nekog tipa Meyer i Vidal..
Kao sto je i sam Bonucci izjavio neki dan, ne zeli da se puno mijesa u posao uprave, jer zna da ce uraditi koliko mogu ljetos.Ali njegov je stav da Milan treba minimalno jos 3 kvalitetna sigraca internacionalnim iskuskustvom da bi ekipa dostigla neki novi nivo. Mediji su odmah poceli da nagadjaju o imenima, i odmah su svi okaraterisali Artura Vidala kao metu broj jedan.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)