Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 feb 2011, 13:43

slika

Allahimanet!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 01 feb 2011, 13:52

Veoma sretan dan u mom životu nakon dugo vremana. Radovao sam se ko malo dijete kada je Benitez dobio otkaz ( nećemo ulaziti u raspravu ), radovao sam se kada je NEVS kupio Liverpool, povratku Kinga i napokon slavim što je otišao Torres.
Nisu u pitanju imena te dvojice ljudi koji su otišli, nego ono što su oni predstavljali. Ima ljudi kojima treba mjesec dana da se naviknu na novu ligu, ima ljudi kojima treba pola godine, ali ima i onih kojima 3,5 godine ili 5 godina ne pomognu da nauče da je ovo fudbalski NBA, najjača liga na svijetu, i kao takav trebaš biti najjači da bi ostao. Ovo je muška liga, gdje jedino pomoćni sudija može biti žensko, liga u kojoj se igra 90 minuta, liga u kojoj nema slabog protivnika i nema podcjenjivanja ili predcjenjivanja.
Šta rećo o Torresu a biti pametan? Kritikovao sam ga od drugog kola, utakmice protiv Cityija i od tada sam govorio da ga treba prodati. NBA liga nije liga u kojoj je potrebno dodavati ljudima petom lopte, niti je to liga u kojoj je potrebno igračima probacivati loptu kroz noge ili prolaziti veleslalomski kroz tri ili četiri igrača, nego je potrebno dati pogodak ma kakav on bio.
Veliki Bob Paisley je rekao ako si napadač i ne znaš šta da uradiš sa loptom, ubaci je u mrežu pa ćemo u svlačionici raspravljati o tome šta si mogao uraditi sa loptom. To je enleska definicija napadača, nešto što Torres nikad nije shvatio.
Mnogi su me na ovoj temi napadali što kritikujem Torresa, govorili su mi da je on ikona kluba i da nikad neće otići, ja sam želio da ode da se više ne živciram kad on primi loptu. Isuviše bodova smo ove sezone propustili zbog njega, a i ponavljam da to nije igrač za NBA lige.
Od prvog kola sam želio Carrola, pa su mi mnogi govorili da je to ne moguće, jer CSKA je upravo nudio 25 miliona funti na početku sezone pa Newcastle nije htio da ga proda. Na kraju sam i ja prestao da vjerujem u njegov dolazak, jer zadnji put smo 2007. godine upravo za Torresa dali više od 20 miliona funti. Na kraju na moju veliku sreću on je i došao.
Kupiti igrača za 22 miliona funti u 23 godini života, iscijediti ono najbolje iz njega, prodati ga sa jednom i po nogom za 50 miliona funti je neprocjenjivo, za sve ostalo tu je Roman Abramović.
Hvala Torresu na kraju jer je počeo revoluciju u Liverpoolu ili bolje rečeno čistku. Prvo su Liverpool napustile djeca ( Babel, Palsson ), zatim žene ( Torres ), a onda i antitalenti ( Konchesky ). Na kraju sezone iz kluba će otići dede ( Kyrgiakos, Maxi, Kuyt, Poulsen ...).
Čistku će preživjeti samo najbolji i najtalentovaniji: Reina, Kelly, Glen, Agger, Carra, Gerard, Meireles, Pacheco, Eccleston, Amoo, Wilson, Ayala, Suarez, Carrol a za svoju budućnost treba da se zabrinu Skrtel, Lucas, Joe Cole, Ngog.
Torres u CSKA?
Kao prvo učinio je veliku grešku prelaskom u ovaj klub jer on nije trenerova želja, nego želja Romana Abramovića. To nije dobro za njega, jer svi znamo kako su završili i Shevchenko i Mourinjo kod Romana. Prvi je želja bio Abramovića ali ne i Mourinja, pa je propao kao igrač. Drugi je ubrzo dobio otkaz i završio i nižerazrednim ligama, sa suzama u očima kada god se spomene velika NBA liga.
Druga greška CSKA proizilazi iz prve, sada se CSKA mora okrenuti formaciji 4-4-2 a to nije njihov stil. Ista priča isti ljudi, Mourinjo dobio otkaz zbog promjene formacije a samim tim i loših rezultata, CSKA ništa nije osvojio te godine ...
Treća greška CSKA jeste da su kupili čovjeka koji apsolutno, po svim mogućim kriterijima ne uklapa u njihov stil igre. Igrači CSKA su oduvijek bili poznati pod nadimcima roboti, mašine, radnici, stameni igrači ... a Torres je žena, koja ima jednu nogu, koji provodi više vremena popravljajući frizuru nego li u posjedu lopte, igrač koji nikad neće potrčati ukoliko izgubi loptu ...
Torres hvala ti za sve, hvala ti što si otišao i hvala CSKA što su ga kupili za 50 miliona funti.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 01 feb 2011, 13:58

Ne znam zasto vise spominjete Torresa,otisao je iz najboljeg kluba na svijetu i cao,nema vise potrebe da se pise o njemu,bilo je jos ovakvih slucajeva kao npr:Rivaldo iz Milana u Olimpijakos,Van Bronckhorst iz Barselone u Fejnord,Elvir Baljic iz Real Madrida u Rayo Valjekano i tako to...zeli da osvoji titulu,ja mu zelim sve najbolje...pa i Wolfsburg je osvojio titulu... :lol:
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 01 feb 2011, 14:04

Ma hebo vas Torres ba ! 50 stranica o njemu napisali pa nije izmislio lijek za sidu , nego je muska ravaku

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 01 feb 2011, 14:10

Blago njemu.

Long live the King.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 01 feb 2011, 14:11

Crni Rizo,zašto Škrtel,zašto Kuyt?
You'll never walk alone.

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 01 feb 2011, 14:18

Pokazacemo Chelsea-ju u nedelju sta ova dvojica mogu a mogu mnogo.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

el nino90
Kontakt:

Post Postao/la el nino90 » 01 feb 2011, 14:22

Sasha L.F.C. je napisao/la:Pokazacemo Chelsea-ju u nedelju sta ova dvojica mogu a mogu mnogo.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Prvo da sutra pobijedimo, da dođemo do treće pobijede u nizu... :)
You"ll Never Walk Alone

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 01 feb 2011, 14:28

Virtu4l je napisao/la:
Lily je napisao/la:Osvojio ga ne osvojio.. Poslije Liverpoola zaigrati u Chelsea. Jadno.
Nemojte sada početi s glupostima poput: "Mi makar osvajamo nešto", " Šta će vam historija sada" bla bla. :roll:
Chelsea je jedan mali klub trenutno i ništa više. To je činjenica. A trofej ove godine, najvjerovatnije, osvojiti nećete.
Činjenica je da je Chelsea davno prestao biti mali klub. Zar ono što se jučer desilo nije najbolji mogući dokaz za to...
Ako je davno 7-8 g. onda te moram napomenuti da se nogomet igra 100 i vise godina tako da ...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 feb 2011, 14:36

Gledam ovo sve (onako) sa strane (iako u Engleskoj simpatisem Liverpool, jbga Fowler i ekipa me kupili srcanom igrom tamo negde 1996-7, kad sam i odgledao prvu utakmicu Premiershipa), posto u principu ne gotivim EPL zbog krljatorskog fudbala i stranaca vlasnika koji bacaju suludo novac, pa rekoh da i ja kazem nesto.
Prodaja Torresa je dobar potez, sto zbog njegovih povreda, sto zbog njegove zelje da ode. Najgore je drzati nekoga na silu u klubu.
Da li su zamene dobre? Carroll je precenjen, a Suarez jos nije igrao u jakoj ligi. Videcemo.
Najbolje od svega je sto se ponovo vraca nada navijacima, jer su svi videli da su promene nuzne.
Liverpool nije velikan zato sto su u njemu igrali bofl igraci, vec zato sto su u njemu igrali veliki igraci.
Zato se mora sutnuti svaki bofl iz ekipe i dovesti mlad i kvalitetan igrac i zato srz ekipe treba da cine britanski igraci, jer su oni stvorili mit o slavnom klubu sa Anfielda. Propali treneri a la Hodgson i spanski konobari nisu profil managera crvenih. Nakon Kennyja (ako ne ostane), treba dovest nekog Britanca koji razume gde je dosao i shvata sta se od njega ocekuje. Samo jak Liverpool (uz jaki Utd.) je garant jake Engleske, jer ove vestacke tvorevine (Che i City) samo sluze za zajebanciju svojim vlasnicima i analogno tome, ce prestati da budu faktori kad im se gazde zasite. Sa druge strane, velikani ostaju veliki.

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 01 feb 2011, 14:41

Veliki Bob Paisley je rekao ako si napadač i ne znaš šta da uradiš sa loptom, ubaci je u mrežu pa ćemo u svlačionici raspravljati o tome šta si mogao uraditi sa loptom. To je enleska definicija napadača, nešto što Torres nikad nije shvatio.

@Rizah mislim da je to Torres itekako shvatio sa svojim 81 golom u nasem dresu tako da ti otpada ova teza a ostalo sve stoji 8-)

zao mi je sto je otisao imali smo prekvalitetnog igraca al on je zelio otici pa ne krivim nikoga osim njega samoga...a ne boli odlazak toliko koliko boli cinjenica koliko je samo lagao govorio kako je Liverpool njegov klub kako ne bi nigdje drugo ( suosjecam sa Newcastleom vidjao sam izjave Carrolla kako ce ostat do kraja karijere tu i sl) tako da ne boli mene odlazak jer je pristojno nadomjesten nego boli to sto je lagao i sto se postenje vise ne cijeni u modernom fudbalu...Suarez i Carroll ce dobro suradjivat jer su tipovi napadaca koji se mogu nadopunjavati brzinom i staminom...drago mi je da smo dobili jakog cvrstog igraca kao sto je Andy jer nam je to trebalo vec dugo vremena.Da li mislim da je precijenjen?Jest ali tako trziste funkcionise i nije se moglo drugacije zadnji dan.Siguran sam da je Torres ranije rekao da ide da Carroll ne bi bio prva opcija za nas jer za te pare se mogao dovesti neki drugi a mozda bolji igrac kao sto je Aguero Llorente...ovako doveli smo NADU za pare kojima se dovodi zvijezda tako da ne znam sta tacno ocekivat vrijeme ce pokazati...vidi se da je NESV spreman ulagati u nas tim i to je ono dobro za buducnost

Peace 8-)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 01 feb 2011, 14:46

After 146 appearances and 22 goals, the Dutchman bade farewell to the Reds last week by signing for German side Hoffenheim.

However, Babel was eager to express his gratitude to Kopites and admits he feels privileged to have played for Liverpool.

He Tweeted the following on @RyanBabel on Monday night:

"There is no other club then Liverpool with the anthem " YNWA " !!! #Beautiful

"But hey I'm gonna dedicate a few tweets to some lfc fans.

"Wanna thank ALL of you fans but the ones in particular who believed in me and supported me all those years.

"Its definitely a shame it didn't worked out for me and the club, but that's how it is sometimes.

"I was blessed to work with one of the greatest football players and I learned a lot

"I learn to love the lfc way, the city, the people and I made lots of friends in Liverpool

"I wanna wish Liverpool all the luck and I hope they will end in top 4 where they belong

"And thanks for still following me on here .. #YNWA"

:D :D :D :D

Bogami se mi u ove dvije - tri godine podobro oslobodismo spanske kolonije koja je bila zavladala...

Ako je istina da Carroll nije zelio preci u Liverpool, to mi malo smeta...Kad je Torres odlazio, ja sam htjela njegov odlazak jer vise nije zelio igrati za Liverpool, ovaj drugi, izgleda, nije htio ni doci...Nadam se da ce mu se promijeniti misljenje :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 01 feb 2011, 14:49

reds_forever je napisao/la:After 146 appearances and 22 goals, the Dutchman bade farewell to the Reds last week by signing for German side Hoffenheim.

However, Babel was eager to express his gratitude to Kopites and admits he feels privileged to have played for Liverpool.

He Tweeted the following on @RyanBabel on Monday night:

"There is no other club then Liverpool with the anthem " YNWA " !!! #Beautiful

"But hey I'm gonna dedicate a few tweets to some lfc fans.

"Wanna thank ALL of you fans but the ones in particular who believed in me and supported me all those years.

"Its definitely a shame it didn't worked out for me and the club, but that's how it is sometimes.

"I was blessed to work with one of the greatest football players and I learned a lot

"I learn to love the lfc way, the city, the people and I made lots of friends in Liverpool

"I wanna wish Liverpool all the luck and I hope they will end in top 4 where they belong

"And thanks for still following me on here .. #YNWA"

:D :D :D :D

Bogami se mi u ove dvije - tri godine podobro oslobodismo spanske kolonije koja je bila zavladala...

Ako je istina da Carroll nije zelio preci u Liverpool, to mi malo smeta...Kad je Torres odlazio, ja sam htjela njegov odlazak jer vise nije zelio igrati za Liverpool, ovaj drugi, izgleda, nije htio ni doci...Nadam se da ce mu se promijeniti misljenje :roll:
Nije da nije htio preci u Liverpool nego nije uopste htio ici iz Newcastla,vlasnik im je izgleda zeleo samo pare...al kad cuje YNWA s Anfielda ima da postane pravi Reds... :D
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

dekyboy
Kontakt:

Post Postao/la dekyboy » 01 feb 2011, 14:52

svaka cast torresu za sve sto je ucinio ali ja mislim da smo dobili dva napadaca koji ce vise koristiti klubu nego torres . :P Caroll visok velik gradom momak a suarez zivotinja brz mislim da je to dobra kombinacija a torres ako neude brzo u formu grijat je njemu klupu jer nece ga sigurno pustati ko u Liverpoolu da igra pola sezona a da je totalno izvan forme. :twisted: :twisted: :twisted:

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 01 feb 2011, 15:00

Liverpool je uzeo dobre igrace i vjerujem da ce im sad mnogo bolje ici.Mislim Torres jest igracina ali u zadnje vrijeme vise je po bolnicama nego sto igra.Ne sumnjam u kvalitete Suareza i Carolla ,eto toliko od mene.Pozzz i sretno dalje :)
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 01 feb 2011, 15:05

Ovo je za nas odlican posao , dobili smo dva odlicna napadaca , Torres je majstor ali kad je vec morao otici onda smo dobili dostojne zamjene ... do sada smo imali samo jednog pravog napdaca sada imam dva , nije toliko lose ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 01 feb 2011, 15:07

Neshvatas da je Carollu zivot bio Castle, a da Torresu je LvP bio samo Drag klub, njemu je Atletico zivot , gdje ce se on i vatiti nekad.Velika je to razlika...Mislim da je LvP dobio puno vise... Dobili ste extra Suareza koji je po meni bas ono haus napadac ! Dokazace to i to ubrzo , samo nek ga neko pita loptama...Caroll je tu da odvlaci paznju jer je golem , uz t dobar tehnicar i predobar u skoku ....Dobili ste vise nego sto ste izgubili...Mada bi vam jedan extra veznjak bio potrebniji za tih 35 - 40 mil nego jedan napadac....Mislim da bi bolje bilo da ste doveli jednog bas extra kreatora, nekog iz Primere ko stane na loptu i gurne neki pas u prazno ali eto.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 01 feb 2011, 15:11

40 mill za Carolla ni City nebi platio toliko za njega :lol: precijenjen previse je ovo do 21,22,23 mill se moglo ici, 40 mill :shock: Njukastl pokupio kes, svaka im cast navukli su ih na udicu..
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 01 feb 2011, 15:15

Dalglish: Igrači dolaze i odlaze, klub ostaje

Škotski trener na klupi engleskog nogometnog velikana Liverpoola Kenny Dalglish odaslao je poruku klupskim navijačima i španjolskom napadaču Fernandu Torresu nakon njegovog transfer u redove Chelseaja...

Za razliku od nekolicine ogorčenih navijača "redsa" koji su posljednje četiri godine idolizirali Torresa, te su nakon njegovog transfera u Chelsea ogorčenje iskazali demonstrativnim spaljivanjem njegovog dresa, Dalglish je smirivao strasti i "spuštao loptu na zemlju".

- To se često događalo, ljudi to zaboravljaju. Igrači dolaze u klub i odlaze, iako ih je više došlo negoli otišlo. Tako je i sada, a najvažnija stvar je klub koji ostaje. Klub je važniji i veći od bilo kojeg pojedinca. Nema veze tko je igrao u njemu prije i tko će u budućnosti, klub je klub. Ja to neću nikad zaboraviti i svatko tko misli drugačije je glup i neodgovoran – komentirao je Dalglish nakon Torresovog transfera u Chelsea "teškog" 50 milijuna funti.

Dalglish je 1977. godine u tada rekordnom transferu vrijednom 440.000 funti stigao u Liverpool iz Celtica, te postao jedan od najvećih igrača koji je obukao dres "redsa". Opet, to se možda nikad ne bi dogodilo da Kevin Keegan nije napustio klub. Odlaskom Torresa Dalglish i navijači Liverpoola polagat će svoje nade u Luisa Suareza i Andyja Carrolla koji su pojačali klub s Anfielda.

- Klupski vlasnici pokazali su nevjerojatnu podršku u prijelaznom roku. Oni su zaista odlučni u namjeri da klub krene prema naprijed i to je vrlo ohrabrujuće za navijače – zaključio je Dalglish.

Ajaxov direktor: Suarez je veliki profesionalac i borac

Ajaxov glavni direktor Rik van den Boog poručio je poklonicima Liverpoola kako su ''redsi'' u urugvajskom napadaču i reprezentativcu Luisu Suarezu dobili igrača koji će brzo postati hit na Anfieldu…

Za nizozemski klub, Suarez je odigrao 159 službenih utakmica i začinio ih s 111 pogodaka, od čega je zabio 35 ligaških u prošlom prvenstvu (prvi topnik lige). Urugvajski 23-godišnji napadač potpisao je za Liverpool do ljeta 2016. godine, uz odštetu od 26.5 milijuna eura, koliko je Ajax zaradio na transferu.

- Luis je veliki borac i donijet će svježu krv na Anfield. Kada je stigao u Ajax, imao je pristojnu reputaciju, ali ipak nije kotirao kao veliki igrač. No, vrlo brzo se u svlačionici nametnuo kao pravi vođa. Zbog toga je bio poseban – veli Van den Boog.

Mnogi klasni južnoamerički nogometaši koji igraju u Europi predstavljaju svojim klubovima veliki problem u situacijama kada odlaze igrati za svoje reprezentacije. Često kasne s povratkom, opravdavajući se na sve moguće načine. Van den Boog tvrdi da je sa Suarezom baš obratno…

- Luis može nakon utakmice za Urugvaj preletjeti pola svijeta, ali će drugog jutra biti prvi na treningu u klubu! Čim se vrati s reprezentativne akcije, već je 100% usredotočen na svoje klupske obveze. Pamtit ćemo ga po nevjerojatnom broju golova koje je zabio za nas i po svemu što je učinio za naš klub. Navijači Ajaxa su bili ludi za Suarezom.

Fernando Torres: "Dolazak u Chelsea je veliki korak naprijed za mene"
Utorak, 01.02.2011.
Španjolski reprezentativac Fernando Torres jučer je kompletirao svoj transfer iz Liverpoola u Chelsea, a nakon potpisa ugovora je izjavio kako je ostvario napredak u karijeri došavši u 'jedan od najboljih klubova na svijetu'.

Torres je sa klubom sa Stamford Bridgea potpisao ugovor na pet i pol godina vrijedan oko 200.000 eura po tjednu i otkrio kako su razgovori između dva kluba trajali gotovo dva tjedna.

"Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje, napokon, nakon dvanaest dana pregovora. Ali na kraju mogu reći da sam sada igrač Chelsea i jako sam, jako sretan zbog toga. Ovo je momčad protiv kakvih volim igrati jer me to motivira, ali ovo je i momčad za kakvu želim igrati. Uvijek je teško igrati protiv Chelsea, to je jedna od najboljih momčadi u Europi, koja se uvijek bori za sve trofeje." rekao je Torres za Chelsea TV.

"Nakon ovoga, nema više koraka prema naprijed. Ovo je vrhunska razina. Cilj je svakog nogometaša zaigrati u jednom od najvećih svjetskih klubova, a ja to sada mogu. Zbog toga moram biti jako, jako sretan, što i jesam. Posljednja tri ili četiri dana su bila jako teška za mene, posebno nakon svega što sam proživio u Liverpoolu. Ali, kao što sam već rekao, sada mogu reći da sam igrač Chelsea. Doista sam sretan i siguran sam da je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri." dodao je Španjolac.

Predsjednik Chelsea Bruce Buck, koji je jučer kompletirao i transfer Davida Luiza iz Benfice, je rekao: "Ovo je veliki dan za Chelsea, jer smo doveli jednog od najboljih igrača na svijetu čije najbolje godine tek dolaze. Dugo smo se divili talentu igrača koji je dokazani strijelac u engleskom nogometu i Fernandov dolazak je simbol naših kontinuirano velikih ambicija. Nadam se da je svaki navijač Chelsea uzbuđen zbog ove vijesti kao i ja."

Carroll uopšte nije htio napustiti Newcastle. :lol:

YNWA je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:
bayernovac je napisao/la:jeli Torres potpisao za chelsea ima li sluzbene objave
Ma to je vec gotova stvar. :)

Formacija za sutra

..............Reina.............
Kelly..Skrtel..Agger..Jonhson
.......Lucas..Gerrard.........
..........Meireles..............
...Kuyt............Rodriguez...
...........Suarez................

Ne vjerujem da ce Kenny rizikovati sa Carrom i Carrollom.

Standardna formacija ce sigurno biti

...............Reina.............
Kelly..Carragher..Agger..Glen
.......Lucas...Gerrard..........
..............Meireles............
........Kuyt........Suarez........
...............Carroll..............
@reds -nije mu dugo trebalo :mrgreen:
Ja sam ti rekao. :lol:
Los_Blanos2 je napisao/la:Ode bome Torres sta cete sada slika
Izvršićemo samoubistva ? :lol:

Nije ni prvi ni zadnji niti je ovaj klub ovisio o njemu(bar ne u posljednje vrijeme). ;)
Rizah je napisao/la:Veoma sretan dan u mom životu nakon dugo vremana. Radovao sam se ko malo dijete kada je Benitez dobio otkaz ( nećemo ulaziti u raspravu ), radovao sam se kada je NEVS kupio Liverpool, povratku Kinga i napokon slavim što je otišao Torres.
Nisu u pitanju imena te dvojice ljudi koji su otišli, nego ono što su oni predstavljali. Ima ljudi kojima treba mjesec dana da se naviknu na novu ligu, ima ljudi kojima treba pola godine, ali ima i onih kojima 3,5 godine ili 5 godina ne pomognu da nauče da je ovo fudbalski NBA, najjača liga na svijetu, i kao takav trebaš biti najjači da bi ostao. Ovo je muška liga, gdje jedino pomoćni sudija može biti žensko, liga u kojoj se igra 90 minuta, liga u kojoj nema slabog protivnika i nema podcjenjivanja ili predcjenjivanja.
Šta rećo o Torresu a biti pametan? Kritikovao sam ga od drugog kola, utakmice protiv Cityija i od tada sam govorio da ga treba prodati. NBA liga nije liga u kojoj je potrebno dodavati ljudima petom lopte, niti je to liga u kojoj je potrebno igračima probacivati loptu kroz noge ili prolaziti veleslalomski kroz tri ili četiri igrača, nego je potrebno dati pogodak ma kakav on bio.
Mnogi su me na ovoj temi napadali što kritikujem Torresa, govorili su mi da je on ikona kluba i da nikad neće otići, ja sam želio da ode da se više ne živciram kad on primi loptu. Isuviše bodova smo ove sezone propustili zbog njega, a i ponavljam da to nije igrač za NBA lige.
Od prvog kola sam želio Carrola, pa su mi mnogi govorili da je to ne moguće, jer CSKA je upravo nudio 25 miliona funti na početku sezone pa Newcastle nije htio da ga proda. Na kraju sam i ja prestao da vjerujem u njegov dolazak, jer zadnji put smo 2007. godine upravo za Torresa dali više od 20 miliona funti. Na kraju na moju veliku sreću on je i došao.
Kupiti igrača za 22 miliona funti u 23 godini života, iscijediti ono najbolje iz njega, prodati ga sa jednom i po nogom za 50 miliona funti je neprocjenjivo, za sve ostalo tu je Roman Abramović.
Hvala Torresu na kraju jer je počeo revoluciju u Liverpoolu ili bolje rečeno čistku. Prvo su Liverpool napustile djeca ( Babel, Palsson ), zatim žene ( Torres ), a onda i antitalenti ( Konchesky ). Na kraju sezone iz kluba će otići dede ( Kyrgiakos, Maxi, Kuyt, Poulsen ...).
Čistku će preživjeti samo najbolji i najtalentovaniji: Reina, Kelly, Glen, Agger, Carra, Gerard, Meireles, Pacheco, Eccleston, Amoo, Wilson, Ayala, Suarez, Carrol a za svoju budućnost treba da se zabrinu Skrtel, Lucas, Joe Cole, Ngog.
Torres u CSKA?
Kao prvo učinio je veliku grešku prelaskom u ovaj klub jer on nije trenerova želja, nego želja Romana Abramovića. To nije dobro za njega, jer svi znamo kako su završili i Shevchenko i Mourinjo kod Romana. Prvi je želja bio Abramovića ali ne i Mourinja, pa je propao kao igrač. Drugi je ubrzo dobio otkaz i završio i nižerazrednim ligama, sa suzama u očima kada god se spomene velika NBA liga.
Druga greška CSKA proizilazi iz prve, sada se CSKA mora okrenuti formaciji 4-4-2 a to nije njihov stil. Ista priča isti ljudi, Mourinjo dobio otkaz zbog promjene formacije a samim tim i loših rezultata, CSKA ništa nije osvojio te godine ...
Treća greška CSKA jeste da su kupili čovjeka koji apsolutno, po svim mogućim kriterijima ne uklapa u njihov stil igre. Igrači CSKA su oduvijek bili poznati pod nadimcima roboti, mašine, radnici, stameni igrači ... a Torres je žena, koja ima jednu nogu, koji provodi više vremena popravljajući frizuru nego li u posjedu lopte, igrač koji nikad neće potrčati ukoliko izgubi loptu ...
Torres hvala ti za sve, hvala ti što si otišao i hvala CSKA što su ga kupili za 50 miliona funti.
Apsolutno se slažem sa većim dijelom ovoga.
FK Pjetlovi

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 01 feb 2011, 15:20

Los_Blanos2 je napisao/la:40 mill za Carolla ni City nebi platio toliko za njega :lol: precijenjen previse je ovo do 21,22,23 mill se moglo ici, 40 mill :shock: Njukastl pokupio kes, svaka im cast navukli su ih na udicu..
Kolko ti puta treba ponoviti jbt, mislis da mozes pregovarat sa Castleom dan do kraja roka, dobro su ga uopste pustili, tu nema cjenkanja, nama je trebala zamjena za torresa, pare nisu bile bitne ! :roll:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.