FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- Felixians4
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Umjetnik mora biti zdrav, biti zdrav, biti, biti, biti zdrav. Pedri je lik o kome ovisi hoće li Blaugrana biti opet postojano originalna, sexy u samoj kremi svijeta ili će se patiti. Nisam oduševljen selekcijom, no titula je uzeta rutinski, a neka baza postoji. Laporta i Xavi zalog su optimizma definitivno, a valjda slijedi opet uzlet u UCL, preko prvog posta ide vjerojatno i lakša grupa
Ta činjenica da toliko toga dobrog ovisi o Pedriju je mjerilo kvaliteta ovog tima, ovako se ne može očekivati značajan iskorak u Evropi, a koji je logično očekivanje. Dovođenje ovog štopera i veznjaka iz Baskije je samo dotezanje linija, a za ozbiljniji projekat u UCL moraće se angažovati još jedan vrhunski igrač, prije napadač nego u veznom redu. Gavi, Pedri, deJong (ako ga ostave), golman, Araujo, Balde, pa i Dembele su solidna kičma i na njima se uz Lewu može izgurati još jedna titula u Španiji, ali ne i nešto više. Svi smo vidjeli koji nivo igre zastupa City, to je apsolutno bez konkurencije u Evropi, a ne zbog para i imena.
Džeri Drejk
Rodjeni su pitarske picke!
- jasonstatham
- Kontakt:
Kessie jednu vrhunski, naredne tri ga nema.
Lik ima reputaciju box-to-box igra, protiv Sociedada prilika da se pokaže, on... svaku vraća unazad, igra na sigurica pas prvom do sebe. Drag mi je, ali nikakva prevaga, nikakav killer koji bi svojim potezom dobio utakmicu.
Hvala mu za real, ali nije ponudio ono što se od njega očekivalo.
Ansu i Ferran da se pakuju? Ne vjerujem da će Barcelona ostati na samo dva krila, od čega jedan može poderati mišiće dok pere zube. Tako od te dvojice, jednog Xavi mora ostaviti.
Ferran je više pokazao. Možda da je imao par solidnih tekmi (ako se potrudim) i onaj gol protiv Atletica.
Ansu veliko ništa. Osim babuke koji je napravio sranje i dodatno mu otežao, uz to i ono sranje sa penalom protiv Valencije, ništa. Istina, mlad, jako mlad, 20 godina, ali bolji je bio sa 17 nego sa 20. Znači stagnira, čak nazaduje i ne vidim kvalitet vrijedan Barcelone na duge staze.
Lik ima reputaciju box-to-box igra, protiv Sociedada prilika da se pokaže, on... svaku vraća unazad, igra na sigurica pas prvom do sebe. Drag mi je, ali nikakva prevaga, nikakav killer koji bi svojim potezom dobio utakmicu.
Hvala mu za real, ali nije ponudio ono što se od njega očekivalo.
Ansu i Ferran da se pakuju? Ne vjerujem da će Barcelona ostati na samo dva krila, od čega jedan može poderati mišiće dok pere zube. Tako od te dvojice, jednog Xavi mora ostaviti.
Ferran je više pokazao. Možda da je imao par solidnih tekmi (ako se potrudim) i onaj gol protiv Atletica.
Ansu veliko ništa. Osim babuke koji je napravio sranje i dodatno mu otežao, uz to i ono sranje sa penalom protiv Valencije, ništa. Istina, mlad, jako mlad, 20 godina, ali bolji je bio sa 17 nego sa 20. Znači stagnira, čak nazaduje i ne vidim kvalitet vrijedan Barcelone na duge staze.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Da bi bili u igri za,ligu prvaka mora,nam se poklopiti nekoliko stvari, a to nije nemoguca neka misijasalkan je napisao/la: ↑21 maj 2023, 12:48Ta činjenica da toliko toga dobrog ovisi o Pedriju je mjerilo kvaliteta ovog tima, ovako se ne može očekivati značajan iskorak u Evropi, a koji je logično očekivanje. Dovođenje ovog štopera i veznjaka iz Baskije je samo dotezanje linija, a za ozbiljniji projekat u UCL moraće se angažovati još jedan vrhunski igrač, prije napadač nego u veznom redu. Gavi, Pedri, deJong (ako ga ostave), golman, Araujo, Balde, pa i Dembele su solidna kičma i na njima se uz Lewu može izgurati još jedna titula u Španiji, ali ne i nešto više. Svi smo vidjeli koji nivo igre zastupa City, to je apsolutno bez konkurencije u Evropi, a ne zbog para i imena.
Prvo ako gledamo konkueenciju,moramo priznati da je fudbal generalno znatno oslabio i da nemas vise ni 3 neka opaka tima koji su mashine zahebane,ima samo citi al i oni kad osvoje sad ligu prvaka naredne segone ce doci do izrazaja plastika i zasicenost i tesko da ce odbraniti,sve ostale ekipe ozbiljnije su bara bara s nama samo da nema povreda glavnih igraca,cak vjerujem da bi daleko dogurali i ove sezone da nije bilo peha s povredama i,promasajima i sudijskoj kradji protiv intera,da smo nekako prosli grupu vrlo moguce da bi gurali daleko ko inter ili milan
I naredna sezona zavisit ce normalno od povreda, bitno je prije svega da ostaju zdravi pedri i dembele jer ono su nezamjejjivi i velika je razlika kad igraju i ne,vidjeli smo protiv sociedada iako se,zahebavao i pretjetivao koliko je demba opasan i kako moze dojijeti prevagu jer je jedini nas prodoran igrac koji ima i dribling i brzini i sposobnost da nesto izmisli,uz pedrija naravno i njih dvojica kad su tu ,a odbrana ako ostane ovako cvrsta ne treba sd bojati nikoga
Sto se tice pojacanja,da b ise islo daleko u ligi prvaka treba ubosti prije svega s nekim krilom,ili da rafinja nadodje,krilo jos jedno prodorno,dobro i korisno ce dici ekipu na novi level
Uz to jos treba ubosti s buskecovim nasljednikom, po meni najpametjije je forsirati tu de jonga, a ispred njega u veznom da igraju pedri i gundogan,ili gavi, uz dembu,jos jedno ubitacno krilo u levandovskog , uz postojecu beton odbranu i golmama to bi bila ekipa za osvojiti ligu prvaka uz malo srece
Znaci da dovedemo besplatno gundogana i jos neko mocno krilo za velike pare ako treba,to je dobitna kombinacija jer sta ja znam npr leao i milana u paru s dembom bi bio mocan,neki ce reci da se nema para za njeg, ako je sto miliona cijena ne znam sto bi bilo nerealno ako prodas npr rafinju i ferana to su te pare priblizno, a treba nam bas tako zvucno ime i igrac koji zna napraviti prevagu, pogotov ako se problem u veznom redu rijesi s besplatnim gundoganom,trebalo bi valjda biti para za mocno krilo i nekog ofanzivnog beka od 30 40 miliona,dal cancelo ,dal neko drugi nebitno, mislim da ne bi trebo biti problem potrositi 150 miliona ako se prodaju rafinja,feran ili ansu,kesi i sl, moze se uzeti za trojicu 120 130 miliona
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Andre Gomes deal vibes. Kontam da je bar bolji od Kessieja.
Trenutno fokus jedino na sredini. Tamo gdje najviše treba (napad i desni bek) spominju se samo Messi i (stidljivo) Cancelo.
Uzimajući još u obzir da su najbliži odlasku Ferran, Ansu i Kessie, čini se da će se nastaviti forsirati ova formacija sa četiri veznjaka.
Trenutno fokus jedino na sredini. Tamo gdje najviše treba (napad i desni bek) spominju se samo Messi i (stidljivo) Cancelo.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Evo 9-ke
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Vidim neki kandidati za sportskog direktora Barcelone, koji nam "čine čast" objavama na ovom forumu su nezadovoljni titulom.
Siguran sam da bi oni bolje. Kažu promašen prošlogodišnji prelazni rok, a titula osvojena.
Svašta tipkovnica trpi.
Siguran sam da bi oni bolje. Kažu promašen prošlogodišnji prelazni rok, a titula osvojena.
Svašta tipkovnica trpi.
Umtiti, Lenglet, Dest, Nico, Abde, Ferran, Fati, Collado, Torre, Alba i Kessié, to je izgleda spisak igrača na koje se ne računa. Umtiti se nudi Lyonu, a i Lecce je voljan da ga otkupi za 4 miliona. Lenglet čeka rasplet situacije u Tottenhamu, nemaju ni trenera ni sportskog direktora, trenutni trener Ryan Mason je izjavio kako su u klubu zadovoljni sa njim, ako dođe do prodaje cifra bi trebala biti negdje oko 11 ili 12 miliona. Dest je enigma, ima ponude iz Bundeslige, Union Berlin, posudba uz opciju otkupa. Nico je isto enigma, mislim da su jako male šanse da ostane, e sad da li će na posudbu ponovo ili će ga prodati ako dođe dobra ponuda ili će biti uključen u neki dio deala, npr. on i Dest se spominju kao opcije koje će biti uključene u deal za Rubena. Za Fatija se očekuju neke ponude od 40 do 50 miliona, a spominjao se i taj transfer u Wolverhampton, gdje bi mi dobili Rubena i 30 miliona, ta opcija je po meni najizglednija ako ga uspije Mendes pridobiti da napusti Barcelonu. Collado ide sigurno. Ferran je upitnik, niti ima ponuda niti on ima želju da ode. Abde ima dvije ponude, jedna je od ekipe iz La Lige a druga je iz EPL. Kontao sam da bi taj klub možda mogao biti Atletico, a iz EPL je Leeds koji je kao spreman ponuditi oko 30 miliona, ali mislim da će se to teško desiti, jedino ako nekim čudom izbore opstanak ali jako teško. Albu želi Atletico i spremni su mu ponuditi ugovor ali sa znatno manjom platom nego što ima sada. U klubu su spremni da ostane kao backup ali samo ako drastično smanji platu. Na kraju Kessié, njega su htjeli još na zimu Tottenham i Inter, cifre koje su se lupale bile su oko 20 - 25 miliona. Mislim da je realno da će i on otići, jer ipak ruku na srce, nije se baš pokazao u najboljem svjetlu.
Mundo Deportivo je danas objavio Barcelonin preostali plan za ljetni prelazni rok :
- zamjena za Busquetsa
- vraćanje Messija
- Gündogan (iako je sad situacija malo specifična, prema medijima je dao OK treneru, međutim City mu sad nudi 2+1, Arsenal također prati situaciju)
- Carrasco (Izgleda da je Xavi baš pukao na njega)
- Cancelo (na posudbu uz moguću opciju otkupa)
- drugi napadač (Deco će pokušati dogovoriti detalje sa Paranaenseom oko Roquea, cijena, isplata u nekoliko rata i tako dalje, od jutros se kao opcija spominje i Firmino koji je slobodan igrač na ljeto, ukoliko ne uspiju dogovoriti transfer Roquea ovo ljeto).
Iñigo dolazi kako znamo od prije i on je prvo pojačanje u ljetnom prelaznom roku. Očekujem da će i ovo ljeto biti možda još paklenije nego ono prošlo.
Mundo Deportivo je danas objavio Barcelonin preostali plan za ljetni prelazni rok :
- zamjena za Busquetsa
- vraćanje Messija
- Gündogan (iako je sad situacija malo specifična, prema medijima je dao OK treneru, međutim City mu sad nudi 2+1, Arsenal također prati situaciju)
- Carrasco (Izgleda da je Xavi baš pukao na njega)
- Cancelo (na posudbu uz moguću opciju otkupa)
- drugi napadač (Deco će pokušati dogovoriti detalje sa Paranaenseom oko Roquea, cijena, isplata u nekoliko rata i tako dalje, od jutros se kao opcija spominje i Firmino koji je slobodan igrač na ljeto, ukoliko ne uspiju dogovoriti transfer Roquea ovo ljeto).
Iñigo dolazi kako znamo od prije i on je prvo pojačanje u ljetnom prelaznom roku. Očekujem da će i ovo ljeto biti možda još paklenije nego ono prošlo.
Pred utakmicu sa Sociedadom je bio ručak gdje su pričali o Zubimendiju. Sociedadu su interesantni Abde, Nico i Torre.
-
- Kontakt:
Kounde zatrazio transfer. Hoce u ekipu gdje ce igrati stopera.
Realno na mjestu stopera trenutno nema sta traziti pored Arauja i Christensena. Kako god steta bi bila olako ga pustiti ali ako hoce da ide yebat ga.TheWeekndXO je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:05Kounde zatrazio transfer. Hoce u ekipu gdje ce igrati stopera.
-
- Kontakt:
Problem je sto sa njegovim odlaskom nemas prave backup opcije na stoperu. Sta ako se povrijedi Araujo, a cesto se povrijedjuje? Alonso, Garcia?enobarca je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:18Realno na mjestu stopera trenutno nema sta traziti pored Arauja i Christensena. Kako god steta bi bila olako ga pustiti ali ako hoce da ide yebat ga.TheWeekndXO je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:05Kounde zatrazio transfer. Hoce u ekipu gdje ce igrati stopera.
Jeste problem ali nije on neka oyebina od igraca da pristane biti rezerva, gdje god da ode bice u prvom timu vjerovatno. Ima Inigo sad, Garciu i Alonsa treba prodati a u prvi tim ubaciti onog iz Barce B sto je igrao jednom ove sezone, zaboravio sam mu ime.TheWeekndXO je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:24Problem je sto sa njegovim odlaskom nemas prave backup opcije na stoperu. Sta ako se povrijedi Araujo, a cesto se povrijedjuje? Alonso, Garcia?enobarca je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:18Realno na mjestu stopera trenutno nema sta traziti pored Arauja i Christensena. Kako god steta bi bila olako ga pustiti ali ako hoce da ide yebat ga.TheWeekndXO je napisao/la: ↑23 maj 2023, 13:05Kounde zatrazio transfer. Hoce u ekipu gdje ce igrati stopera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.