FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Sandokan87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sandokan87 » 30 jul 2017, 09:44

Virtu4l je napisao/la:Ado je lud ako im već jutros nije dostavio spisak od bar tri igrača koje mu moraju dovesti, inače će se provesti kao u prvom mandatu.

Ramović u napadu je bila ogromna greška, taj momak će uz Zakarića biti naš najbolji igrač ove sezone ali mora igrati tamo gdje mu je mjesto.
Ma da je Adzem ko sto nije je bo bi im majku svima, natjerao bi ih da se snadju za prevoz do sarajeva. Za 90 min ne napraviti sanu i onda po nesreci udjem na ovaj je beni portal i prva jdarna vijest, ne silazi sa naslovnice "MLADOST ZA SEDAM MINUTA RAZBILA ZELJU" joj zemljo otvori se sta sam docekao...
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2017, 09:45

Da li je moguće da se recimo pare od eventualnog transfera Bajića usmjere na ekipu, znači dobićeš 400.000 KM i da za te pare dovedeš tri POJAČANJA ili bi se te pare potrošile tamo negdje gdje je 'bitnije'?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 30 jul 2017, 09:47

LjoZee je napisao/la:Sta bi sa onim desnim bekom sto je igrao u Celiku ? Ofarbani i Stanic ne mogu ni u kantonalnoj ligi igrati.
Ma nista, frajer nam dao tarabu. Ma koji ce nam k urac realno.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 jul 2017, 09:49

braco je napisao/la:Pred utakmicu nisam bio ni optimističan ni pesimističan. Što neko reče ovih dana na temi, čudna situacija skroz ni sam ne zna čovjek da očekuje od ove ekipe. Malo dozu pesimizma sam dobio kad sam vidio vezni duo Uglješa - Jovan i Ramovića na špicu. Po nekom automatizmu, zbog nekih bolnih sjećanja iz bliske prošlosti čim vidim tandem lupam Jovan- Ugi ili Jovan- Marković dobijam nagon za povraćanje. Toliko anemično to izgleda kad su oni u paru, u oba pravca tromo, konfuzno ili ti ga neefikasno. Zato je Adžem i izbacio Uglješu iz igre još u prvom poluvremenu i ubacio Žeru. Uz to, Žera je ofanzivniji igrač od Uglješa, a rezultat se morao ganjati. Iznese Žera u jednoj situaciji dosta brzo i dobro loptu sa naše polovine na njihovu, e toga nam treba. A ne da mi onaj **** carini loptu ko da mu je dedo pravio loptu. Dok frajer distrubuira loptu prema naprijed, insan na tribini može ispušit jednu cigaru.

Ramović u špicu je promašaj bio. Nikako mi se nije svidjela ta ideja da on igra u vrhu napada, jer nam je prijeko potrebniji u veznom redu nego u nekoj improvizanoj roli lažne devetke. Bez igrača njegovih karakteristika naša sredina sa "vremešnim" Zebom, te sa indolentnim Uglješom i Jovanom, izgleda dosta statično (btw namjerno sam napisao "igrač njegovih karakteristika", a ne samo Sinan jer smatram da i Žerić može tom zadatku odgovoriti). Njegova pokretiljivost te dribling koji ga krasi nam daje nešto novo u veznom redu, tu fluidnost koja nam prijeko fali. Po mom mišljenju, dosta bi konkretniji bili da je Sinan igrao u vezi, a u špicu Dženis, Zec ili taj Zajimović kojeg ni na klupi nema.

Ali hajde probao je Adžem tu varijantu sa Sinanom u napadu i yebiga sad nema vraćanja nazad. Nema ni hefta kako je Ado tu, čovjek pokušava neke varijante i očigledno da ovo nije upalilo ali 6 dana je prekratko da vidi s kakvim taktičkim varijacijama raspolaže. Da je dobio mandat na klupi prije početka priprema možda bi i pokušao ovo od danas na nekoj prijateljskoj i onda vidi ne ide i normala yebo rezultat na prijateljskoj, ako ništa bar bi imao vremena da vidi šta kako može s ovom momčadi. Ovako je bukvalno haman primoran da to što bi na tim pripremama pokušavao, da testira na takmičarskim utakmicama što je priznat ćete veoma teško. Ali nije on kriv što mu dadnu ekipu dan pred početak prvenstva. to su krivi oni na pozicijama iznad njega tako da ovo hrakanje od pojedinih ljudi na socijalnim mrežama, forumima itd. po Adžemu je vrlo ružno.

Napisao sam već moje mišljenje zašto je Adžem gurnut za trenera i ova već naelektrisana atmosfera nakon jednog poraza i grešaka Keme (sasvim razumljivih grešaka, mlad je igrač) ako je mogu tako nazvat, je neki privid budućeg scenarija koji se ne možda i ne završi lijepo, a kola će se slomit kako je već napisano na ovoj temi na Adžemu i klincima. Na to aludiram jer već danas (a nema ni hefta kako je Ado trener) je krenula vrlo ljigava kampanja "eto vam Adžem, eto vam djeca tražili ste dobili ste". I ne kontam kako neki ne shvataju da igraču u Moketovim godinama nije strano da pravi kikseve, ne stavljajte momka na streljanu. Samo nek' on i dalje igra u prvoj postavi, ne sekiram se ja za njega. Čestitam na prvom golu za Želju care!

Da ne bude sve tako crno u postu, a to mi stvarno nije namjera, pohvalio bih Adžema jer ako sam dobro shvatio pred kraj je promjenio formaciju sa trojicom nazad. Nešto novo u Želji, jer recimo kod Slavka mi je smetalo što nismo imali plan B. Uvijek ista formacija, čak i kad se ganja rezultat ne mogu se sjetiti jel više od 2 puta pokušao nešto promjeniti formacijski. Vazda uleti Stevo umjesto Lendre ako ga ne ide taj dan, ne d'o bog pokušat sa 2 špica ganjat rezultat. Tužno je što moram govoriti da je nešto novo vidjeti promjenu formacije kad želiš postići pogodak ali tako je kako je, drago mi je da se pokušalo nešto drugačije ako ništa neko osvježenje taktičko. To neće vazda upalit, ali nekad hoće.

Ja sam rekao to da ne znamo šta da očekujemo od ove ekipe jer je stvarno tako. Od prošle sezone sa nama nisu tri standardna igrača od kojih dva ponajbolja igrača lige. Njihove zamjene su najgluplji i najškrtiji igrač lige koji nas je odero financijski ( Zec ) i igrač sa klupe. Doduše tu je i Dženis kojem karijera definitivno ide silaznom putanjom jer više ama baš niko ne vjeruje u njega a momak nikada šanse nije dobio na poziciji hebenog špica ili ako nema kvaliteta neka ide, šta ga koji qurac peglate a i nas sa njim.

Dalje, vezni red. Ja govorim već duže vrijeme da je Zeba igrač manje. Nemam živaca da elaboriram i nemam živaca da ga tražim na terenu pa konačno skontam u nekakvoj gužvi zalijepljena iza igrača a ĆORAVI Blagojević traži kome će dodati. Tu još dodamo neuračinjljivog i redovnog konzumenta marihuane Uglješu, koji očito ima nizove psihičkih problema i mi navijači dobijemo hebeni horor.

U odbrani koja je opet od strane veznog reda ostavljena na milost i nemilost puše sa svih strana. Realno, juče smo trebali primiti još bar dva gola, malo nas spasio Veca, malo sami igrači Mladosti koji nisu riješili čiste pozicije. Stanić standardno, znaš na čemu si i neka igra prije ofarbanog Instagram qedera, u inat. Bolji je kako god okreneš, onaj je čvrst al kao vrtni patuljak, može tu čvrstoću prodavati ublehašima i neznalicama iz uprave.
Graovac/ Kemo neuigrani, druga utakmica zajedno, dvije kardinalne greške i jedan go ali neka igraju i oni. Svaka čast na borbenosti! Projiča juče pretrčavao lik kao da na štulama trči. Doduše onaj jeste brz ali da ga ne vadimo iz konteksta jer su ga masno platili pa ja sada moram pričati da je dobar kako bi ga opravdali. Juče, kao i svi očajan.

Adžem. Perspektivan i naše dijete, voli mlade igrače ali u ovoj situaciji nemam pojma šta da očekujem od njega i je li on uopšte taj kalibar. Sam je kriv jer se prihvatio posla dan prije sezone a ako se kola budu lomila na njemu će, sigurno ne na "najboljoj upravi svih vremena" koja ga je zavalila, zavalila klub i vjerovatno nas ostavila još jednu sezonu gola qurca. Ovo što Braco piše, prisiljen si experimentisati jer nisi imao utakmica da vidiš kako bi Ramović izgledao na špicu, itd itd...

Za navijače Slavke Petrovića i "njegove" "rezultate". Imali smo prošle sezone minimalno pet pobjeda nezasluženih gdje su nas vile nosale pa i protiv ove iste Mladosti na Grbavici kada su nas u drugom pobucali i nisu iskoristili dvije tri odlične prilike. Juče jesu na njihovu vidim radost, toliko o onome da nas ima koji bi "voljeli da Željo izgubi". Dvolični dupelizci.

Uprava od danas nema nikakvu podršku od mene. Nema više smjena, rotacija, žrtava, janjadi itd. Ako kola krenu nizbrdo, pokupite se svi do jednog. Priče "šta onda" pričajte ispravnim mozgovima, nije Željo od 2015 i niste ga vi napravili pa će kako ga je bilo prije, Želje biti i još dugo iza vas. A kako ste posijali, pripremite kofere.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 30 jul 2017, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 30 jul 2017, 09:50

Virtu4l je napisao/la:Da li je moguće da se recimo pare od eventualnog transfera Bajića usmjere na ekipu, znači dobićeš 400.000 KM i da za te pare dovedeš tri POJAČANJA ili bi se te pare potrošile tamo negdje gdje je 'bitnije'?
Ma nije jednostavno ni dovesti igraca i zelju, isto ko sto nije jednostavno igracu igrati u zelji. Pruzis mu sve, izdasna primanja on sagorio od pritiska nije ni istrcao na teren. Mozes jedino pogoditi onako ko sa Lendricem, da bas vidis da je frajeru dopizdilo i da gori od zelje da vrati formu i za to ti ne trebaju masne pare ali treba naći igraca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2017, 09:59

Nedopustivo je da u najvažniju sezonu u istoriji lige uđemo ovako osakaćeni. Nadam se da će jug nastaviti sa pritiskom.
Voli te tvoje Sarajevo.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 30 jul 2017, 10:00

Virtu4l je napisao/la:Da li je moguće da se recimo pare od eventualnog transfera Bajića usmjere na ekipu, znači dobićeš 400.000 KM i da za te pare dovedeš tri POJAČANJA ili bi se te pare potrošile tamo negdje gdje je 'bitnije'?
Ne moze se cekati prodaja Bajica za dovodjenje pojacanja. Sta ako ostane u Konji?? Sve manje vremena imaju da spase sebe, jer znajuci nas kao navijace ako se desi jos jedan poraz u sljedeca 2-3 utakmice vise nece biti Cenane odlazi nego uprava odlazi. A trenutni roster nije njima garancija da se to nece desiti vec iduce kolo. Moraju pronaci novac da se dovedu minimalno 2 igraca koja ce biti prava pojacanja a ne prinove. Spic i krilo obavezno se moraju naci i to sto prije.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2017, 10:03

Kakvo krilo? Krila imamo dovoljno, jedine svijetle tačke u ova dva meča, Ramović može desno, plus Hrvanović.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 jul 2017, 10:04

Sandokan87 je napisao/la:Bhsport - ti pricas ko da nasa liga broji 40 timova. Slavko je dobijao sve redom, zrinjskog gdje je stigao tu ga je i opalio, siroki takodje. Kad me citiras onda argumentovamo citiraj nemoj izmisljat gluposti. Ne boli jucerasnji poraz koliko boli NASLOV "MLADOST ZA SEDAM MINUTA RAZBILA ZELJU" I neka se sprdaju kad imaju cime. Za 90 min adzeme nisi napravio nista da promjenis odnos snagana terenu. Pa nismo igrali sa Rijekom pobogu vec sa Mladosti kojoj je otislo 9 standardnih igraca, koji su se nanovo uigravali i opet su bolji od nas...
Jesi rekao 10 pobjeda odmah, a čovjek 4 kikso. Dakle ne izmisljaj. Samo argumenti.
Pa Siroki te razbije kuci za 10 minuta u polufinalu kupa.
Neka je Kemo pogrijesio bolje on nego Bogi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2017, 10:08

bhsport je napisao/la:Neka je Kemo pogrijesio bolje on nego Bogi.
Ma neka je Kemo pogriješio, ima tu mnogo faktora koje su dovele do njegove greške a jedan od njih je i fudbalski teren pokriven ljubičicama i jagorčevinom, međutim onaj najbitniji faktor je - da je ovu grešku trebao napraviti prije dvije godine!
Voli te tvoje Sarajevo.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 30 jul 2017, 10:08

Virtu4l je napisao/la:Kakvo krilo? Krila imamo dovoljno, jedine svijetle tačke u ova dva meča, Ramović može desno, plus Hrvanović.
Zec ti svjetla tacka?
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2017, 10:10

maldini3 je napisao/la:Zec ti svjetla tacka?
U poređenju sa ostalima, Zec je bio Robben. Njega vrijedi trpiti jer takvi igrači nam fale, ovih šablonskih mi je pun qrac.
Voli te tvoje Sarajevo.

kyrieirving
Kontakt:

Post Postao/la kyrieirving » 30 jul 2017, 10:16

Nek obustave sve planove sto se tice gradnje juga to moze sacekati bolje osvojit ligu uzet masne pare od uefe plus od ulaznica ako budemo dobro igrali a ovako ako nastave na grbavici ce bit 3 hiljade ljudi i uzeces 400k za prvo predkolo evropa lige ako ga uopste izbore.
Zeljeznicar iznad svega !

KING JAMES G.O.A.T

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 jul 2017, 10:17

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Neka je Kemo pogrijesio bolje on nego Bogi.
Ma neka je Kemo pogriješio, ima tu mnogo faktora koje su dovele do njegove greške a jedan od njih je i fudbalski teren pokriven ljubičicama i jagorčevinom, međutim onaj najbitniji faktor je - da je ovu grešku trebao napraviti prije dvije godine!
Naravno. Griješio Kosirić, pa Bogićević, pa Kerla i sada da se lome kola na našem djetetu. E neće moći.

Igraj Kemo sine, bolji si od njih sviju nabrojanih!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 30 jul 2017, 10:26

sto se terena tice, daj Boze na zelenu granu i u ovoj sezoni.

sigruno sam laik sto se tice postavke igre, procjene pojedinacnih mogucnosti igraca, na kojim pozicijama ko moze igrati i dati maksimum, da li se neki od njih zahebaju na terenu ili je to stvarno njihov maksimum... tu su strucniji ljudi od mene i placeni su za taj posao, da vide ko moze, ko ne moze, ko zna, ko ne zna, ko se zahebaje, ko narusava atmosferu u svlacionici, ko kome sapunja dasku...

ali, nisam corav da ne vidim kako, barem za mene, mi, u trenutnom timu, nemamo igraca za kojim bih ja sutra zazalio (da ne kazem zaplakao) da nas napusti. nema nikoga za koga mogu reci da treba biti u kosturu tima oko kojeg se moze nadogradjivati ekipa. jedino, eventualno, vecu da bih izdvojio. ali, prije nepunih godinu dana, isti taj veca je razapinjan po forumima, fb, kafama... kao dio klana koji radi kosticu o glavi, nakon kiksa protiv zrinje na Grbavici. danas je, istim tim sto ga razapinjase, idol, zlatna koka (nazalost, jedini u izlogu da, iole, valja), pod moranje im je da se veci da kapitenska traka, produzi ugovor... kratko pamcenje i dvolicnost nas ubi u pojam.

ne znam, mozda i grjesim, ali nisam nimalo optimistican. ne vidim nas u ozbiljnijim kombinacijama za trofeje, barem sa trenutnim igrackim kadrom i samom atmosferom. ne mogu sebi dozvoliti, ne pretjeran, nego bilo kakav optimizam, pa onda rigati vatru i pljuvati po svemu i svakome. necu sebi dozvoliti da nakon jedne dobre tekme dizem blagojevica u nebesa, pa ga onda pljuvati i tjerati, jer je iduce 3-4 tekme odigrao katatrofalno. necu sebi dozvoliti da svaku tekmu prizivam ugljesu u 1. timu, a, onda, do poluvremena, pisati i pricati kako ga treba nabiti nogom.

da ne duljim. ljudima iz uprave bi, ukoliko necemo dovesti 3-4 klasna igraca, najpametnije bilo da izadju i jasno kazu da nam je u ovoj sezoni cilj izlazak u evropu i pokusaj promocije nekih nasih omladinaca, ako se otvori prilika za nesto vise, pokusati je iskoristiti. pricom, dali smo sve sportskom segmentu, od sportskog segmenta ocekujemo sve, sami sebi sapunjaju dasku, ne treba im niko sa strane.

isto tako, neizmjerno hvala na obnovi i izgradnji stadiona, cekali smo predugo na te stvari i docekali. bilo je i ranije najava, obecanja, maketa, skica... pa se sve svede na ublehu. ovi ostvarise dio tih obecanja, ne sumnjam da ce nastaviti i ispuniti sve do kraja, i po tom pitanju im nema ravnih. ali, nemojte da se to mjesa sa rezultatima na terenu. jasno je receno da troskovi gradnje nece uticati na tim, jer finansiranje gradnje ima svoje izvore (da ih ne nabrajam).

ljudi iz uprave, pamet u glavu, sami sebi mozete biti najveci dusmani. ovi sa strane vas samo mogu gurnuti sa ivice provalije, prema kojoj sami idete.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

kyrieirving
Kontakt:

Post Postao/la kyrieirving » 30 jul 2017, 10:38

Kod nas kad se jedna tekma izgubi odma je situacija losa i ide pljuvanje a ako bi sledece dvije dobili bice bajno i sve lose price ce otic u zaborav do sledeceg kiksa.Zeba out,instagram boys out,dovest nekog napadaca pod hitno!!!
Zeljeznicar iznad svega !

KING JAMES G.O.A.T

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 30 jul 2017, 11:11

vise ozbiljnosti truda borbe zara srcanosti...ne moze se uci u utakmicu sa razmisljanjem kakva mi je frizura. Bruka je da te vise napada Mladost od Aika....
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 30 jul 2017, 11:13

Uprava pod hitno pojacanja naci dok nije kasno, ako treba zastopirati i gradnju juga da se tim savere i dovede u pobjednicki kolosijek, dok nije pocelo u glas uprava napolje.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 30 jul 2017, 11:16

Protiv Viteza ce da lete po terenu u Banja Luci nece znati hodati. Sramotan odnos igraca, hajde mali Kemo on ima kredita ali ovi stariji :thumbdown: .
- Zeljeznicar -

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 30 jul 2017, 11:17

Zenzo je napisao/la:Protiv Viteza ce da lete po terenu u Banja Luci nece znati hodati. Sramotan odnos igraca, hajde mali Kemo on ima kredita ali ovi stariji :thumbdown: .
Borac je isto na Grbavici...4 u Sarajevu igramo sad. Vitez,Borac,Sarajevo,Siroki.
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, imekorisnicko i 24 gosta.