Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pivopija
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Pivopija » 09 feb 2015, 22:51

Virtu4l je napisao/la:Da nismo igrali svoju igru, tj. iskorištavali puni napadački potencijal, još bi čekali prvi nastup na velikom takmičenju.
A protiv koga smo to iskoristili, Lihtenstajn i Latvija. Znaci ekipe koje su igracki daleko iza nas. Zasto taj napadacki potencijal ne iskoristismo protiv Portugala u barazu, ili protiv Francuske?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 22:56

Pivopija je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Da nismo igrali svoju igru, tj. iskorištavali puni napadački potencijal, još bi čekali prvi nastup na velikom takmičenju.
A protiv koga smo to iskoristili, Lihtenstajn i Latvija. Znaci ekipe koje su igracki daleko iza nas. Zasto taj napadacki potencijal ne iskoristismo protiv Portugala u barazu, ili protiv Francuske?
Iskoristili smo to protiv Grčke u najvažnijoj utakmici. I opet nam to ne bilo dovoljno da nismo natrpali baš tu Latviju i Lihtenštajn. Na SP smo otišli zbog bolje gol razlike, +24.

Kad smo pokušali da igramo 'zrelo i mudro' Slovačka nas je rasula u sred Zenice.

Protiv Franuske smo odigrali najpametniju i najzreliju utakmicu i da se nije desilo ono što se desilo, to bi bila možda i najbolja partija reprezentacije u historiji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 23:02

Pivopija je napisao/la:Danasnji intervju Ibricica za Index. Evo jedan dio vezan za reprezentaciju.

Razmišljaš li nakon dolaska novog izbornika Mehmeda Baždarevića o povratku u reprezentaciju BiH?

"Vidjet ćemo, nisam o tome još razmišljao. Nakon deset godina oprostio sam se na način na koji nisam želio. Sve ono što sam rekao o Safetu Sušiću mislim i danas. On je za mene mrtav čovjek. kada je bio u kombinacijama da preuzme Kayseri, zaista sam rekao - on ili ja. Dok sam živ neću mu zaboraviti ono što mi je napravio na SP-u u Brazilu"

Problem je minutaža?

Naravno da je problem minutaža, ali i ono što stoji iza toga. Svi su nešto dobili osim mene i za to je sigurno postojao jako dobar razlog. To je priča koja se poteže još od mog odlaska iz Hajduka i o njemu više ne želim. Zaista, za mene je mrtav čovjek. Novi izbornik najavio je da su u kombinaciji svi igrači koji se nametnu u svojim klubovima, pa ćemo vidjeti. Ja tek krećem"
Aferim Ibro! Vidi se zasto je toliko drag nasem kapitenu Emiru, ljudina prepoznao ljudinu. :bow:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 feb 2015, 23:07

Cartman je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:Danasnji intervju Ibricica za Index. Evo jedan dio vezan za reprezentaciju.

Razmišljaš li nakon dolaska novog izbornika Mehmeda Baždarevića o povratku u reprezentaciju BiH?

"Vidjet ćemo, nisam o tome još razmišljao. Nakon deset godina oprostio sam se na način na koji nisam želio. Sve ono što sam rekao o Safetu Sušiću mislim i danas. On je za mene mrtav čovjek. kada je bio u kombinacijama da preuzme Kayseri, zaista sam rekao - on ili ja. Dok sam živ neću mu zaboraviti ono što mi je napravio na SP-u u Brazilu"

Problem je minutaža?

Naravno da je problem minutaža, ali i ono što stoji iza toga. Svi su nešto dobili osim mene i za to je sigurno postojao jako dobar razlog. To je priča koja se poteže još od mog odlaska iz Hajduka i o njemu više ne želim. Zaista, za mene je mrtav čovjek. Novi izbornik najavio je da su u kombinaciji svi igrači koji se nametnu u svojim klubovima, pa ćemo vidjeti. Ja tek krećem"
Aferim Ibro! Vidi se zasto je toliko drag nasem kapitenu Emiru, ljudina prepoznao ljudinu. :bow:

Susic je fakat ispao dubre, i onako poniziti Ibru na SP je bezobrazno, ali neka mu je Bratic iz Intera igrao! :kafa:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 23:10

Taj je potez pokazao koliki je smrad Papke. Nije imao muda izostavit Ibricica sa spiska, jer je znao da bi se onda Emir i Dzeko naljutili. Jedino je imao muda mucki njega jedinog ostavit na klupi citavo SP. Jos se poslje izvlaci "nisu igrali ni golmani". Trebao mu je Spaha opalit jedan samar.

Ibro je ipak odigrao skoro 50 utakmica za repku i zasluzio je da igra vise od tamo nekog Tinceka ili Hadzica.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 feb 2015, 23:14

Virtu4l je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Iskoristili smo to protiv Grčke u najvažnijoj utakmici. I opet nam to ne bilo dovoljno da nismo natrpali baš tu Latviju i Lihtenštajn. Na SP smo otišli zbog bolje gol razlike, +24.

Kad smo pokušali da igramo 'zrelo i mudro' Slovačka nas je rasula u sred Zenice.

Protiv Franuske smo odigrali najpametniju i najzreliju utakmicu i da se nije desilo ono što se desilo, to bi bila možda i najbolja partija reprezentacije u historiji.
Protiv Grcke nismo uopste igrali striktno napadacki, nego bas zrelo, sa tvrdom odbranom, npr. Zukanovic kao lijevi bek nije presao centra, sva tri gola su pala iz prekida.
Protiv tih slabijih ekipa treba igrati napadacki, ne vidim u cemu je problem, pa tolika gol razlika i jeste postignuta protiv Lihtenstajna i Latvije.
A kako smo to igrali 'zrelo i mudro' protiv Slovacke, pojasni malo?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 feb 2015, 23:15

Je l' pišete o onom istom Ibričiću koji iz svlačione dovikuje suigraču, citiram ''Nabijem i tebe i navijače na k****''??? Pape jeste đubre, al' nije ni ovaj ništa bolji. Nema on više šta tražiti u reprezentaciji, isto k'o i bivši selektor. Obojica su na istom nivou, jedan igrački, drugi trenerski, dno!

Rios

Post Postao/la Rios » 09 feb 2015, 23:21

Virtu4l je napisao/la:
Odlicno,zasto onda osporavas Pjaniceve asistencije protiv tih ekipa? :D Vidis i sam da su te utakmice bile izuzetno bitne i da je Mire bio jedan od vodja do SP-a ;) :opaopa:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 09 feb 2015, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2015, 23:26

Ibro treba da bude sretan sto je otisao na SP, a ne da kmeci sto nije dobio sansu da igra.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 23:28

voltron30 je napisao/la:Je l' pišete o onom istom Ibričiću koji iz svlačione dovikuje suigraču, citiram ''Nabijem i tebe i navijače na k****''??? Pape jeste đubre, al' nije ni ovaj ništa bolji. Nema on više šta tražiti u reprezentaciji, isto k'o i bivši selektor. Obojica su na istom nivou, jedan igrački, drugi trenerski, dno!
Pa sta ako je to rekao u zayebanciji u privatnom razgovoru? Mislis da ostalim igracima navijaci ne dopizde? Mislis da Dzeko nikad nista ruzno nije rekao o navijacima, ili bilo koji drugi igrac? Pojedini navijaci su sebi umislili da su vazniji od igraca.

Nije vise za repke, ali kao reprezentativac je imao korektnu karijeru i vise je uradio za zemlju od svih tih navijaca koje je nabio na qurac. Zasluzio je bolji tretman na SP. Ili ga ne povedi ili mu daj priliku.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 feb 2015, 23:29

calcio je napisao/la:Ibro treba da bude sretan sto je otisao na SP, a ne da kmeci sto nije dobio sansu da igra.
Fakat, covjek nije odigrao u kontinuitetu dvijee utakmice pet godina.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 feb 2015, 23:31

Ibricic je totalno propao kao igrac. Danas je u nekakvom intervewu izvalio da je zelio da se vrati u Hajduk i da igra besplatno 6 mjeseci. Tudor ga nije zelio ni u takvoj varijanti. Sta uradi covjek od sebe, od potencijala koji je u Zagrebu pokazivao na svakoj tekmi do totalne propasti u Turskoj i Rusiji. Steta. Nazalost i on je u repci svoje otpjevao. Ne treba uopce razmisljati o kamikaza taktici sa 2 napadaca osim u utakmicama sa protivnicima tipa Andora. Mozda jedino ako Tankovic zaigra pa da igra iza Edina. Ovakvog Veda pridodati Edinu koji je isto van forme bi bilo i vise nego riskantno. Mislim da Vedo mora cekati sansu sa klupe i to je sve sto u ovom momentu mozemo dobiti od njega. Valjda ce poceti pogadjati. Susic je pokazao svoju seljacku zluradost na Ibricicu ali i na Zukanovicu. Ali sta se tu moze covjek je svojim bahatim stavom vrijedjao sve od igraca do navijaca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 23:31

Rios je napisao/la:Odlicno,zasto onda osporavas Pjaniceve asistencije protiv tih ekipa? :D Vidis i sam da su te utakmice bile izuzetno bitne i da je Mire bio jedan od vodja do SP-a ;) :opaopa:
Bez njih bi mogli, ali bez Džekinih golova i Misketovih asistencija ne bi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 09 feb 2015, 23:32

Sta je ovo se okrenulo, Sajini advokati napadaju Ibru, a ovi anti Saje brane Ibru. :lol:
Prosle godine bilo obrnuto
DD

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 23:33

Cartman je napisao/la:Pa sta ako je to rekao u zayebanciji u privatnom razgovoru?
Aha, baš ono šaljiv ton, crče od smijeha :kafa:

[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 23:36

Virtu4l je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pa sta ako je to rekao u zayebanciji u privatnom razgovoru?
Aha, baš ono šaljiv ton, crče od smijeha :kafa:

[youtube][/youtube]
Da nije saljiv ton, valjda bi taj drugi igrac reagovao. Osudjivat covjeka zbog necega sto je rekao u privatnom razgovoru mogu samo najveci zlobnici i Papetoljupci.

Uostalom on ovdje samo kaze "i tebe i navijace". Sta je rijec prije mozete samo nagadjat. Moze bit volim, yebem, nabijem...Who gives a fuck?

Hvala ti Ibro. :bih:
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 09 feb 2015, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2015, 23:37

Burundi je napisao/la:Sta je ovo se okrenulo, Sajini advokati napadaju Ibru, a ovi anti Saje brane Ibru. :lol:
Branili bi oni i sejtana ako bi rekao nesto Papeta. :rol:

Ljudi mozda zaboravljaju da je Ibro kod Cire imao povlasten status, igrao je a npr Pjanic je sjedio na klupi. I to u najvaznijim utakmicama, u barazu. To Safet ne bi radio, mozete pricati Germanija ovo ono ali protiv Argentine i Nigerije nisu igrali ni Tino ni Avdija ni Anel.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 09 feb 2015, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

Rios

Post Postao/la Rios » 09 feb 2015, 23:40

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:Odlicno,zasto onda osporavas Pjaniceve asistencije protiv tih ekipa? :D Vidis i sam da su te utakmice bile izuzetno bitne i da je Mire bio jedan od vodja do SP-a ;) :opaopa:
Bez njih bi mogli, ali bez Džekinih golova i Misketovih asistencija ne bi.
BiH-Litvanija 3:0
Miralem Pjanic gol plus 2 asistencije..Bez ta tri boda mi bi imali na kraju 3 manje od Grcke i opet isli u baraz :mrgreen: Dakle,ipak ne bi mogli..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 feb 2015, 23:41

calcio je napisao/la:
Burundi je napisao/la:Sta je ovo se okrenulo, Sajini advokati napadaju Ibru, a ovi anti Saje brane Ibru. :lol:
Branili bi oni i sejtana ako bi rekao nesto Papeta. :rol:
Nema ga se sta braniti niti napadati. Covjek vise nije interesantan za repku. Niko ga ne poziva niti zeli u repki. Ipak ono sto mu je Susic uradio na SP nije bilo posteno. Ibricic to nicim nije zasluzio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 23:41

Rios je napisao/la:BiH-Litvanija 3:0
Miralem Pjanic gol plus 2 asistencije..Bez ta tri boda mi bi imali na kraju 3 manje od Grcke i opet isli u baraz :mrgreen: Dakle,ipak ne bi mogli..
Bičakčić, Hajrović, Ibišević...
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Proximic i 32 gosta.