FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

dirkules
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dirkules » 04 okt 2025, 21:10

Istina, skeptik sam bio zbog godina isključivo. Ovo što igra brutala je, u svakom smislu. Šteta za ovu asist

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 04 okt 2025, 21:16

Odlicna utakmica, pogotovo kad se sjetimo duela ove dvije ekipe prosle godine, sad to ima i glavu i rep. Frankfurt odlican takmac u prvom pol, drugo su vec dosta pali. Citava ekipa dobro igra, s tim da su mi Kane, Olise i Laimer ove sezone level iznad ostalih. Diaz mislim ima jos prostora za napredak, njemu odgovaraju ove situacije kao kod treceg gola, kad ide brza tranzicija sto i nije bas cesta situacija, vise se igra na postavljenu odbranu.

Sad reprezentativna pauza, nadat se da cemo proci neokrznuti povredama, a onda nastaviti gdje smo stali.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 04 okt 2025, 21:18

Brutalnije zvuči i izgleda na španjolski jezik.
Ma bravo.
Ima jedna stvar sa kojima neki nisu upoznati. Pri odabiru igrača koji će nas pojačati ne igra lova glavnu ulogu nego niz drugih stvari. Da će odmah zagristi, da nema istoriju velikih povreda, da nema veliku platu :mrgreen: i da po mogućnosti zavoli klub za koji igra.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 04 okt 2025, 21:58

Haraldu dati prazan papir i reci mu da napise koliku platu hoce.

Odlicna igra danas ali se odmah vidjelo da je Dino skinuo gace prije utakmice. Chaibi koji im je drugi najbolji igrac ove sezone na klupi, onaj panj Buta iz nicega u prvih 11, Diaz se igrao sa njim.

Omerbavarac je napisao/la:
04 okt 2025, 19:25
Ponovit ću se za Diaza i reci da je on već opravdao uloženi novac.
Ako ovako nastavi onih 67 miliona za njega ce biti smijesna cifra. Steta sto Serge upropasti onu nevjerovatnu asistenciju kolumbijske masine.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 04 okt 2025, 22:27

Balon je napisao/la:
04 okt 2025, 21:58
Odlicna igra danas ali se odmah vidjelo da je Dino skinuo gace prije utakmice.
Qrac je skinuo, prvih pola sata obostrano se napadalo, pružen jak otpor domaćina i kao da im je onaj poništen gol (opravdan) odsjekao krila.
Tempo je bio previsok i utakmica je bila bolja od bilo koje iz Epla.

Nije grijeh pohvaliti postavku, trenera, štimung i sve što ide uz to.
Ne vodi nas klempavo ništavilo pa da gubimo 1:5, kao prije nepune dvije godine.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 okt 2025, 22:31

Kohezija i jaka veza se osjeti medju svim igračima, bez izdvajanja bilo koga sa tog aspekta.
Kompany je na ovom početku sezone učinio da svi igraču izgledaju bolje i kvalitetnije nego je to bio slučaj sa krajem prošle sezone.
Jako veliki napredak se primijeti, ekipa je stabilna u svim linijama sto rekordni rezultati pokazuju.

Ovaj fantastični momentum treba iskoristiti i sa ključnim igračima naći zajednički dogovor oko nastavka sezone jer iskreno vjerujem da će se ovaj razvoj nastaviti kroz naredne godine gdje će se u prvi tim uvesti odredjeni omladinci a i dovesti provjereni igrači te će samim tim ova ekipa biti još bolja i stabilnija.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 okt 2025, 23:22

Neutral je napisao/la:
24 jul 2025, 11:07

Cijena me ne zanima, da je 1 ili 100 miliona.

Itekako ima Diaz kvaliteta, prije svega nesto sto nedostaje odavno Bayernu a to su "eier", srcanost i borbenost.

Fali juznoamericki krvi.

Malo mi je "krivo" sto ima 28, ali sta se moze.
:kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 okt 2025, 23:42

Kane igra sezonu iz snova ako ovako nastavi ide hladno preko 60+ . :cool: Diaz se savršeno uklopio kao da igra u Bayernu 5g bar tako izgleda.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 05 okt 2025, 00:02

Super ovo izgleda za sad. Samo da ih povrede zaobidju tamo u aprilu-maju

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 05 okt 2025, 00:18

Balon je napisao/la:
02 okt 2025, 22:34
Ne postoji nijedna ekipa na svijetu sa vise peha u LP od Bayerna, niko nam nije ni blizu sto se toga tice, isto ko da smo prokleti u tom takmicenju.

Golovi u zadnjim sekundama, sudijske krajde, nevjerovatni promasaji, golmanske greske, povrede itd. itd., naravno da je toga bilo i kod drugih klubova ali ni blizu u kolicini kao kod nas. Od finala 99te do danas smo uz samo malo vise srece mogli imati 3-5 titula vise a onda bi bili iza one mafije iz Madrida po broju titula.

Jedino ali jedino se za finale protiv 2013te moze reci da smo imali srece jer su i Bilal i Dante mogli dobiti crveni a onda bi imali jos jednu tragediju...
Jedino Juve, oni su još sa kraja 90tih, kada su imali pravo ozbiljnu ekipu počeli pehirati. Prvo su osvojili jednu titulu, a onda 97 i 98 izgubili finala, pa 2003 izgubili opet su tu sastavili dobru ekipu, doduše i Milan je tad bio još bolji, dobro se mi sjećamo ispadanja iz grupe, tih Milana i Deportiva.
pa su onda izgubili još 2 u ovoj modernoj eri, ali tad im ne bih pripisao nikakav peh, jer su nekako više igrom slučaja igrali ta finala, nisu mi bili u prvih 5 ekipa Evrope, a Real i Barca su stvarno bili skroz drugi svijet. Ali eto 5 finala izgubljeno, nisu osvojili titulu čistih 30 godina, a ulagali jesu, i imali su pogotovo krajem 90tih i do onog fijaska stvarno kvalitetnu ekipu. mi smo tada mogli samo sanjati o Nedvedu, Ibrahimoviću itd. i još im se te odlične generacije i pehovi nisu vratili, mi smo bar osvajali nedugo nakon 99te, i 2012, a još smo imali i ovu 2020 koju baš i nismo očekivali, a evo imaćemo i ovu naredne godine.

A evo mi jesmo krajem 90tih sastavili odličnu ekipu koja je bila blizu 99te preblizu veliki peh, 2000te naivno ispadanje od Reala, iako smo ih te sezone ranije u grupi 2 puta dobro naprašili 4:2 i 4:1, tako da je to ispadanje bilo za mene neočekivano, osvojili 2001, a onda opet 2002 čini mi se od Reala ispali natenane koji je i osvojio te godine, i to je kraj naših uspjeha do 2010. još smo jednom jako blizu bili kada smo 2007 imali odličan rezultat iz milana 2:2 van Buyten 2 sjajna gola, kao najjači napadač, ipak Milan pokazao snagu u Minhenu i lahko osvojio te godine. ali bar smo te godine u najlošijoj sezoni mlatnuli Reala sa velikim zvijezdama. :D

Ali ovo od 2010, hajde zasluženo te godine, ali onda 2011 ono najmučnije ispadanje od Intera u osmini, pa finale još gore od Chelsea 2012 te sezone smo sve tijesno izgubili, bili odlični cijelu sezonu a na kraju bez svega ostali, ali hajde bar smo opet mlatnuli Reala. :D
pa onda ona era Gvardiole i muka polufinala, pa onda Anćeloti 2017 i krađa od Reala u četvrtini, pa 2018 Hejnkes i Ulrih u polutki opet od Reala,
2019 skroz zasluženo od Liverpoola, 2021 PSG nas iznenadio u minhenu ali tada veliki broj povreda i ipet falio samo trun u Parisu, 2022 Villareal zasluženo Nagelsman nije bio kalibar za našeg trenera, 2023 Tuchel i zasluženo od najbolje ekipe te godine Sitija, 2024 oni veliki pehovi protiv Reala, 2025 Inter pa zasluženo, jer toplo hladno igre s uTalijani kaznili i tako.

Dakle ja bih nabrojao 1999, 2000, 2002, 2012, 2017, 2018, 2021, 2024. Dosta toga se trebalo pretvoriti u titulu, bar 3x.
pepove sezone ne ubrajam, jer nismo ni zaslužili, ni ljepotom ni igrama, eto toliko o tom Pepu, a bila je to najbolja generacija. ;)

Danas opet odlična igra, svi sigurni, Upa ovakvim igrama zaslužuje novi ugovor, on i Tah su strašno jaki i agresivni. Pavlović izrasta u supermena, trči momak 90min bez pardona, očigledan napredak u kondiciji, čak ide u prve redove, neumoran, a sad zna i povući loptu uz uvijek odličnu pas igru, izgleda da će ovo biti prava zvijer, pravi onaj vezni što svako sanja.
Kimmich više nije glavni, to je naš najveći dobitak, ne vrti se igra oko njega, ne izvodi ni prekide, ne melja loptu, ne daje se njemu loptu za organizaciju, ne ide po loptu, igra samo kao još jedan igrač u ekipi, e svaka čast Kompi na ovom.
Sada imamo i vrhunske bekove, Laimer je zvijer, sada u njemu imamo tog vrsnog beka, agresivan, odličan defanzivno a dobar i ofanzivno. on i Staniša slatke muke, još lijevo kad se dejvis vrati. odbrana beton.

a o napadu se nema šta više reći, danas Diaz 2 gola i asist, a Kane nevjerovatan, čovjek je prvi u odbrani, stvori se niotkud, trči kao navijen, danas se vrati do naših 16 ne znam koliko puta, kakav fajter, kakav timski igrač.
eto zašto su se prodali koman i sane, oni ovo nisu mogli dati, jer jedino kad cijeli tim igra odbranu onda se možemo braniti, a pustiti odbranu na vjerometinu, nema tih stopera što će to pokriti.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 05 okt 2025, 13:29

Vrijeme je da Uli spremi zlatnu olovku kao onda sa Riberyjem i ovjekovjeći novi ugovor sa zlatnim momcima kakvi su Kane i Olise. Osim Palije svi ovi što su došli iz epla su pun pogodak i nije čudo što naši najviše gledaju u tom smjeru.

Ja mislim da Laimer u dnevnom boravku trči do frižidera, taj ne zna normalno hodati :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 05 okt 2025, 13:44

Diaz je postigao gol u 15oj sekundi i zauzeo mjesto knap iza top ten.
Diese wird weiterhin von Kevin Volland angeführt, der in der Saison 2015/16 nach nur neun Sekunden für die TSG Hoffenheim gegen – ausgerechnet – den FC Bayern traf. Platz zehn teilen sich Mohamed Zidan (2006) und Ronald Worm (1974), die jeweils nach 14 Sekunden trafen. Díaz liegt mit seinen 15 Sekunden somit direkt hinter diesem Feld – ein Achtungserfolg, der dennoch in die Vereinsgeschichte eingeht.
Ali se zato izjednačio sa Musialom u top 3 Bayerna.
Beim deutschen Rekordmeister schaffte es Díaz mit seinem Treffer immerhin unter die Top 3 der schnellsten Bayern-Tore aller Zeiten. Nur Giovane Élber (1998) mit elf Sekunden und Lothar Matthäus (1986) mit 13 Sekunden waren in der Bundesliga-Geschichte des FCB noch schneller. Díaz teilt sich Rang drei mit Jamal Musiala, der ebenfalls in der Vorsaison nach exakt 15 Sekunden getroffen hatte.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.