FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 26 jul 2017, 20:22

starigrad je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:
starigrad je napisao/la: eh, slicno je i sa fudbalerima. plati, pa se klati. miro je posteno odradio svaki fening koji je naplatio od Zelje. sto taj njegov profesionalan odnos prema igri na terenu i samom Zelji, nije donio i punu rezultatsku satisfakciju, u vidu titule, najmanje je do njega. da smo u timu, u zadnja tri kola prosle sezone, imali jos 3-4 igraca sa odnosom kao sto je bio njegov, mislim da bi smo i slavili titulu. svako ko posteno razmislja ce ovo potvrditi.

koliko mu se zamjera sto ne potpisa ugovor, ispada da je najbolje bilo da se poslao na tribine ili da mu se dao sporazumni raskid ugovora, pa da ga se onda, rahat, stavi u ravan sa pozderima, husicima, bevabima, zahirovicima... jer, i ovako, skoro da je doveden u istu ravan sa nabrojanim. doduse, dali su i isti doprinos nasem Zelji, pa se moze tako.
S tim sto je profesionalac jos vise mi je krivo sto nismo zaradili na njemu.
Kad cemo vise prestati vracati u zivot igrace bez neke zarade na njima. Ne znam sto zvacemo ovu temu opet. Jeste profa jeste se borio sve to stoji ali opet zar nije valjda bitan klub prvo pa igraci.
postavit cu ti jednotavno, licno, pitanje: je li tebi bitniji tvoj zivotni prosperitet ili Zeljin? na odgovor, umnogome, moze uticati koliko imas godina, radis li ili si jos roditeljima na grbaci, jesi li ozenjen, imas li djecu, kredite...

ja, jasno, kazem, sam sebi i moja porodica su mi najpreci, poslije toga slazem ostale prioritete. vec sam pisao, pa da ponovim, sada bih potpisao da Zeljo ispadne u drugu ligu, a da ja zauzvrat mogu provesti sat vremena, na ovom svijetu, sa rahmetli roditeljima i popricati sa njima. Zeljo bi mi i dalje bio u srcu, volio bih ga, navijao za njega...
Druze dragi ode ti ba u rikverc, nema potrebe da rovimo duboko. Imam godina dovoljno ako treba kome posuditi neka se javi na pp.

Ja sam samo ama samo napisao da bi volio da i Zeljo zaradi sta od igraca kojima valja, je li to sad nesto lose?
ako nastavimo s ovom praksom daleko cemo dogurati.

Ko ne zna na orahu, ne zna ni na tovaru.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 20:30

.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 26 jul 2017, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2017, 20:31

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 20:32

starigrad je napisao/la:-

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 20:34

@mocmahale, kako to ja odoh u rikverc? sve sto sam napisao, veze se za miru. covjek mislio na sebe, jel ga treba lincovati zbog toga? mozda je, kao slobodan igrac i nema obestecenja za njega, sebi navukao par hiljada eura vecu platu, mozda je dobio veci iznos direktno za potpis... o tome pisem, nikakav rikverc nije u pitanju. i, zasto se u mirinom slucaju uzima za primjer samo lendric? jel nas to neki drugi nisu, isto tako, napustili? jos nam i love uzeli.

uglavnom, nisi odgovorio na direktno pitanje, nije valjda da je nezgodno.

sto se posudjivanja tice, meni ne treba, hvala. a, posudjujem samo kad hocu nekoga da se rjesim. posudis sicu i rjesis se metilja u zivotu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2017, 20:36

starigrad je napisao/la:sto se posudjivanja tice, meni ne treba, hvala. a, posudjujem samo kad hocu nekoga da se rjesim. posudis sicu i rjesis se metilja u zivotu.
Mislio je na godine, ako sam dobro skontao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 jul 2017, 20:39

starigrad je napisao/la:@mocmahale, kako to ja odoh u rikverc? sve sto sam napisao, veze se za miru. covjek mislio na sebe, jel ga treba lincovati zbog toga? mozda je, kao slobodan igrac i nema obestecenja za njega, sebi navukao par hiljada eura vecu platu, mozda je dobio veci iznos direktno za potpis... o tome pisem, nikakav rikverc nije u pitanju. i, zasto se u mirinom slucaju uzima za primjer samo lendric? jel nas to neki drugi nisu, isto tako, napustili? jos nam i love uzeli.

sto se posudjivanja tice, meni ne treba, hvala. a, posudjujem samo kad hocu nekoga da se rjesim. posudis sicu i rjesis se metilja u zivotu.
:) kako nisi otisao u rikverc i to s Ladom Samarom pasa, zbog jednog posta ti hoces moju licnu kartu, rodni list i sve moguce dokumente.

Evo letim da ti polozim racune.

Sve je kako ti kazes ja necu ici dalje u raspravu jer pises kao da si malkice ljut.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 20:40

Virtu4l je napisao/la:
starigrad je napisao/la:sto se posudjivanja tice, meni ne treba, hvala. a, posudjujem samo kad hocu nekoga da se rjesim. posudis sicu i rjesis se metilja u zivotu.
Mislio je na godine, ako sam dobro skontao.
sad, kad procitah, tako je. izvinjavam se @mocmahale na lapsusu.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 20:45

starigrad je napisao/la:@mocmahale, kako to ja odoh u rikverc? sve sto sam napisao, veze se za miru. covjek mislio na sebe, jel ga treba lincovati zbog toga? mozda je, kao slobodan igrac i nema obestecenja za njega, sebi navukao par hiljada eura vecu platu, mozda je dobio veci iznos direktno za potpis... o tome pisem, nikakav rikverc nije u pitanju. i, zasto se u mirinom slucaju uzima za primjer samo lendric? jel nas to neki drugi nisu, isto tako, napustili? jos nam i love uzeli.

:) kako nisi otisao u rikverc i to s Ladom Samarom pasa, zbog jednog posta ti hoces moju licnu kartu, rodni list i sve moguce dokumente.

Sve je kako ti kazes ja necu ici dalje u raspravu jer pises kao da si malkice ljut.
hahahha, ma nisam ljut, nije valjda da to djeluje moje pisanje.

nisam trazio da pises svoje generalije, samo sam rekao da na odgovor, umnogome, mogu uticati one stavke. bio sam i ja, nekad davno, mlad. zbog Zelje bjezao iz skole, pa me izbacise, stari me slomio ko sepet, a ja opet na prvu tekmu. sa sinom slicno prosao, samo sto on nije bjezao, nego jasno govorio profesorima da sutra nece biti u skoli, jer ide u laktase, Zeljo igra. jedva mu zavrsavao neopravdane.

s godinama se to promjeni, nauci covjek sta je to, stvarno, bitno u zivotu. ne kaze se dzaba, najvaznija sporedna stvar na svijetu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2017, 20:53

starigrad je napisao/la: s godinama se to promjeni, nauci covjek sta je to, stvarno, bitno u zivotu. ne kaze se dzaba, najvaznija sporedna stvar na svijetu.
Što se tiče Stevanovića, apsolutno isto razmišljamo. Žao mi je što ostali nisu dovoljno zreli da sagledaju situaciju iz svih uglova. Sa druge strane, nadam se da je Željo naučio mnogo iz primjera Miroslav Stevanović. Predanost, posvećenost, ozbiljnost, profesionalizam kakav odavno nismo vidjeli, ne samo mi nego kompletna liga. Naša djeca se trebaju ugledati na njega, na terenu i van njega, i ponavljam, iz njegovog primjera se moglo dosta toga naučiti. Kako to da njemu ne smetaju loši tereni?

U moru silnih promašaja, pa Bekrića, Jahića, Bogićevića i sličnih, nađu se oni koji će kritikovati momka koji je ostavio srce na terenu i na kraju otišao gdje mu je bolje!?
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 jul 2017, 20:53

starigrad je napisao/la:

hahahha, ma nisam ljut, nije valjda da to djeluje moje pisanje.

nisam trazio da pises svoje generalije, samo sam rekao da na odgovor, umnogome, mogu uticati one stavke. bio sam i ja, nekad davno, mlad. zbog Zelje bjezao iz skole, pa me izbacise, stari me slomio ko sepet, a ja opet na prvu tekmu. sa sinom slicno prosao, samo sto on nije bjezao, nego jasno govorio profesorima da sutra nece biti u skoli, jer ide u laktase, Zeljo igra. jedva mu zavrsavao neopravdane.

s godinama se to promjeni, nauci covjek sta je to, stvarno, bitno u zivotu. ne kaze se dzaba, najvaznija sporedna stvar na svijetu.
Stariji si 18 godina (kazes imas 52) :kafa: nije sad da sam balavac i donekle shvatam sta hoces reci, samo nikako da skontam sta sve ovo pasa ima veze sto mi nismo zaradili od Mire kao npr sto smo zaradili od Lendre.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 21:13

@mocmahale, sto nismo zaradili na krizmanu? jel mu ono dadosmo ciste papire u pola ugovora? a, nije da nam nije valjao. ako se ne varam, covjek drugi strijelacekipe bio, a odigrao koliko utakmica? da danas imamo krizmana, ne bi trazili spica. krizmana niko da spomene, samo se kaze budala lik.

uostalom, kako ono ti kazes, ko ne zna na orahu, ne zna ni na tovaru. sto nam smeta sto je miro znao za sebe? nase ponasanje me podsjeca na onu ublehu "kupujmo, koristimo domace". domaci proizvodjaci koriste tu parolu kada njima odgovara da bi se povecala prodaja njihove robe. a, oni, preferiraju maksimalno strane dobavljace, pruzaoce usluga itd. ovo govorim iz licnog iskustva i mnogo ugovora sam potpisao sa domacim firmama udarajuci im direktno na obraz po pitanju domacih i stranih firmi.

znamo biti strasno dvolicni i istu situaciju posmatrati na sasvim dva razlicita nacina, ovisno koliko koristi mozemo izvuci na koji nacin.

ovim ne prozivam direktno tebe, nego bh drustvo u cjelini, a sve poucen licnim, poslovnim iskustvima.

sto se mirinog vracanja u zivot tice, svojim odnosom se mogao vratiti i kod komsija i u zrinji i u cukarickom... samo, vec sam pisao, itekako, dobar igrac za nasu ligu, za neke mnogo jace lige, sumnjam. daj Boze da grijesim i da uspije vani. to mu od srca zelim, ali me ne bi iznenadilo da, relativno brzo, opet zakuca nekome na vrata, u plBiH.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 26 jul 2017, 21:22

starigrad, ja ovdje pišem 8 godina, juče sam naveo neke inicijale, jesam, i to je to prozivanje po imenima...smješan si jarane. Uostalom rekao sam u postu izvinjavam se, neću više ništa spominjati, tebi, ili bilo kome kome smeta neka me na ignore stavi. Sa moderacijom ovog foruma nemam problema, ne vrijeđam nikoga, a pišem iz svoje glave Bogu fala. Jednom sam uvaženog kolegu Neandertalca nazvao konobarom, i izvinuo se odmah...nikada nikoga nisam uvrijedio i ne znam koji racku se ikome ovdje pravdam...

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 21:28

Monci je napisao/la:starigrad, ja ovdje pišem 8 godina, juče sam naveo neke inicijale, jesam, i to je to prozivanje po imenima...smješan si jarane. Uostalom rekao sam u postu izvinjavam se, neću više ništa spominjati, tebi, ili bilo kome kome smeta neka me na ignore stavi. Sa moderacijom ovog foruma nemam problema, ne vrijeđam nikoga, a pišem iz svoje glave Bogu fala. Jednom sam uvaženog kolegu Neandertalca nazvao konobarom, i izvinuo se odmah...nikada nikoga nisam uvrijedio i ne znam koji racku se ikome ovdje pravdam...
nemam nikoga na ignore, pa necu ni tebe stavljati. vec rekoh, pisi sta, kad, protiv i za koga hoces.

tvoje misljenje o meni, kao osobi, jesam li ti smjesan, ozbiljan, balav, kur.cevit, glup... me ne dotice.

budi mi pozdravljen, ne mogu ti reci jarane, jer te ne poznajem, niti tu rijec koristim u komunikaciji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2017, 21:34

starigrad je napisao/la:krizmana niko da spomene, samo se kaze budala lik.
To je ta mašinerija koja me nervira kod ove Uprave, za svaki potez se odmah aktiviraju sateliti koji nam pune glavu takvim glupostima. Ne samo Križman, imamo mi tu i Kosorića, Boccaccinija, pa i Jahića, igrači na pozicijama koje su nam uzele titulu, a uzeli su nam je Kerla, Bogićević i Slavko Petrović. Prva dvojica direktnim greškama koje su rezultovale golovima u Vecinoj mreži, a ovaj posljednji jer se između ostalog odrekao ovih iznad.
Voli te tvoje Sarajevo.

Doktor1921
Kontakt:

Post Postao/la Doktor1921 » 26 jul 2017, 22:02

Virtu4l je napisao/la:
starigrad je napisao/la:krizmana niko da spomene, samo se kaze budala lik.
To je ta mašinerija koja me nervira kod ove Uprave, za svaki potez se odmah aktiviraju sateliti koji nam pune glavu takvim glupostima. Ne samo Križman, imamo mi tu i Kosorića, Boccaccinija, pa i Jahića, igrači na pozicijama koje su nam uzele titulu, a uzeli su nam je Kerla, Bogićević i Slavko Petrović. Prva dvojica direktnim greškama koje su rezultovale golovima u Vecinoj mreži, a ovaj posljednji jer se između ostalog odrekao ovih iznad.
Pa zar ti nisi bio za Slavku Petrovica, kako to sad odjednom uzeo titulu, znaci kako vjetar puse tako se i tvoje misljenje mijenja...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 26 jul 2017, 22:08

Hajmo biti realni, i reći ko nije podržao dolazak Petrovića,i dovođenje Kerle i Jahića?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2017, 22:17

Doktor1921 je napisao/la:Pa zar ti nisi bio za Slavku Petrovica, kako to sad odjednom uzeo titulu, znaci kako vjetar puse tako se i tvoje misljenje mijenja...
Moje mišljenje se mijenja zavisno od situacije, jer samo konj dorat ide pravolinijski i drži se jednog stava. Protiv Petrovića sam bio od prvog trenutka kad se počeo povezivati sa nama, ali eto, bilo mi je drago što smo ga uzeli Pitarima, a i njima sam govorio da on nije trener kako za njih tako i za nas, tj. da on ne može bolje od onoga što je pokazao u Radniku. Na kraju se ispostavilo da je tako.

Kad je već došao, naravno da ću ga podržavati, Željin je trener. I naravno, to što kažem da je jedan od krivaca za gubitak titule, nikako ne znači da sam protiv njega. Da je imao grešaka imao je, da je bilo dosta nesretnih okolnosti - bilo ih je, i generalno njegov mandat uopšte nije bio toliko loš, bar rezultatski, finiš sezone neću spominjati.

Na kraju, Slavko je ispao gospodin, otišao je kao čovjek i nije (još uvijek) iznosio prljav veš u javnost kao što je to već postao običaj velikim Željovcima, zbog toga ima moje ogromno poštovanje.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jul 2017, 22:23

@Virtual

Kad je Slavko osvojio Kup sa Radnikom, ja sam tamo na "općenito" temi pisao kako mi se ne sviđa njegov stil igre, i kako ga ne smatram nekim ekstra stručnjakom. U tom periodu na forumu je bila prava Slavkomanija, i dobro su ga hajpovali svi forumaši (nebitno za koji klub navijaju), i baš se sjećam ti mi govoriš kako je on odličan stručnjak, i kako bi igrao puno ljepše i ofanzivnije da ima takav igrački kadar, a sve je to imao u Želji, i nije se pokazao.

Nije poenta da ti tražim dlaku u jajetu, nego baš to, da kod svakog varira mišljenje od situacije do situacije, od perioda do perioda. A ovdje pojedinci glume "generale" što se tiče tog nekog mišljenja, kao "ja ovo rekao, ja ono rekao", "ja sam od početka bio u pravu, ti nisi" itd.

Da se razumijemo, i ja sam podržao dolazak Petrovića na našu klupu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 26 jul 2017, 22:27

Monci je napisao/la:Hajmo biti realni, i reći ko nije podržao dolazak Petrovića,i dovođenje Kerle i Jahića?
ja sam, 2006. godine, bio spreman dati svoj glas da dodik bude jedini predsjednik BiH, nasjedajuci na njegovu slatkorjecivost. ispostavi se da je samo pricao sto je u tom trenutku odgovaralo vecini stanovnista BiH i usima predstavnika medjunarodne zajednice, koja ga je podrzala na putu preuzimanja vlasti u rs-u. svi znamo na sta sve izadje.

tako je slicno i sa slavkom, svakome na kraju sude i presude djela, a ne rijeci koje izgovara.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: svemalim1 i 30 gostiju.