Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 21:18

Ako cemo gledat ucinak za repku, onda Djuricu ni Messi nije ravan. Gleda se valjda sta radi iz sedmice u sedmicu u svom klubu, Ibisevic je jednostavno drasticno oslabio kao igrac. Uvijek je bio limitiran, golgetter koji je zabijao u serijama. Sada ga je totalno stalo i nije puno tu ostalo. Ne treba igrat ni Djuric ni Vedo, nego moramo konacno prec na formaciju sa jednim napadacem.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2015, 21:19

Goalgetter je napisao/la:Koliko znam u repci nije prestao zabijati. :kafa: Argentina, Lichtenstein, Kipar... ;)
U Repki ni Zahirovic nikad nije prestao dobro igrati, pa ne dobija poziv. Uostalom i bolje bi nam odgovarala formacija sa jednim spicem. A Ibisevic sa klupe nek vreba sansu.
Celik!3,2,2.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 feb 2015, 21:22

Ne znam zašto pišete na ovoj temi o reprezentativcu koji je historymaker , kad on nije zaboravljen. Vedo ima svoju temu. :kafa:

Naravno da se slažem da uvijek trebaju igrati najspremniji, ali zakivati ga permanentno na klupu ili tribine, :crazy:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 feb 2015, 21:24

AllGunsBlazing je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Koliko znam u repci nije prestao zabijati. :kafa: Argentina, Lichtenstein, Kipar... ;)
U Repki ni Zahirovic nikad nije prestao dobro igrati, pa ne dobija poziv. Uostalom i bolje bi nam odgovarala formacija sa jednim spicem. A Ibisevic sa klupe nek vreba sansu.
Zahirovic nema kvaliteta, Ibisevic ga ima, Zahirovic na prste moze izbrojati koliko je utakmica odigrao za klub. Ibisevic je klasa, ne svjetska, ali je klasa od napadaca, dokazao je to bezbroj puta, i ubjedljivo je nas drugi najbolji napadac. Sve je ovisno o sistemu kako cemo igrati, ali ukoliko slucajno i Mesa zadrzi sistem sa 2 napadaca, Vedad treba da bude izbor broj 2, jedino ako se ne bi pojavio neki igrac koji redovno zabija u dobrom klubu, pa da ga ''zakuje'' na klupu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 feb 2015, 21:30

Slažem se sa ovim u potpunosti. Zahirović je uvijek igrao i više nego dobro za reprezentaciju, ja bih ga zvao prije Hadžića u repku, znam da ne igra nikako i sve to ali jednostavno za reprezentaciju je uvijek bio kao drugi igrač od onog iz kluba :bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2015, 21:33

Goalgetter je napisao/la:
Zahirovic nema kvaliteta, Ibisevic ga ima, Zahirovic na prste moze izbrojati koliko je utakmica odigrao za klub. Ibisevic je klasa, ne svjetska, ali je klasa od napadaca, dokazao je to bezbroj puta, i ubjedljivo je nas drugi najbolji napadac. Sve je ovisno o sistemu kako cemo igrati, ali ukoliko slucajno i Mesa zadrzi sistem sa 2 napadaca, Vedad treba da bude izbor broj 2, jedino ako se ne bi pojavio neki igrac koji redovno zabija u dobrom klubu, pa da ga ''zakuje'' na klupu.
Malo me iritira sto u intervjuima niko nije pitao Mesu malo o formacijama i o njegovoj fudbalskoj filozofiji...
Ili sam ja to propustio?
Cuo sam da je u francuskoj preferirao defanzivnu igru. Da li je to njegova filozofija ili je bio primoran jer je trenirao teske autsajdere, to ne znam. Nadam se da to nije njegova filozofija, nije nas stil igrati defanzivno. :mrgreen:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 feb 2015, 21:36

Dok je bio u Grenobleu, igrao je poprilicno atraktivan i ofanzivan fudbal, cini mi se isto i sa Istresom (barem u Ligue 2) i Sochauxom.
Don't believe the hype.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 feb 2015, 21:38

Reprezentacija naseg kalibra ne moze sebi dopustit luksuz da ima bilo kakav stil igre. Moramo se prilagodit protivniku u svakoj utakmici, nesto sto Papke nikad nije shvatio. Taj panj je isto igrao i protiv Lihtenstajna i Argentine. Isti su bilii njegovi prethodnici. Zato od 1996. godine nismo pobjedili reprezentaciju koja je sila. Otvorimo se ko zadnji kreteni i onda nas siluju. Od jedne Albanije mozemo mnogo toga naucit kako igrat protiv jacih od sebe, mi samo pobjedjujemo ekipe od kojih smo za klasu jaci igracki. U zadnje vrijeme ne mozemo ni to.

Nadam se da je Bazdarevic vrlo pragmatican trener koji je spreman i na bunker ako je to najbolje rijesenje. Floskule tipa "idemo se nadigravat", "ne bojimo se nikoga", "mi uvijek napadamo" i tako dalje nam nikad nista dobro nisu dale.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 09 feb 2015, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 feb 2015, 21:38

Poredjenje Djurica i Ibisevica? Degutantno. Iako sam misljenja da je Ibisevic jedan prosjecan igrac/napadac, on je daleko ispred Djurica, miljama.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2015, 21:43

Kome ba da se mi prilagodjavamo? :)

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 09 feb 2015, 21:53

Ljudi moji ostavite se tih poređenja nama je svaki igrač bitan, Meša bi trebao okupiti nekih 40 -50 igrača s kojima bih bio u kontaktu a onda shodno formi i potrebi pozivati na okupljanja 22-23 igrača.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 09 feb 2015, 21:57

Sabinho je napisao/la:Poredjenje Djurica i Ibisevica? Degutantno. Iako sam misljenja da je Ibisevic jedan prosjecan igrac/napadac, on je daleko ispred Djurica, miljama.
Ma Vedo je prosječan napadač u nekakvim evropskim ili svjetskim okvirima,u našim okvirima to svakako nije.Čovjeka koji je dao toliko golova u Bundes ligi i koji usput ima samo 30 godina tako lako otpisivati.....rekoh,neshvatljivo. I kao što netko reče, haj da se nameće neki baš strijelac, da je Đurić eksplodirao u Cezeni, Hodžić u Dinamu....ovako....zaista ne mmogu shvatiti tu potrebu da stalno nešto mijenjamo, pa bilo to i nagore.

Head
Kontakt:

Re: Odg: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentac

Post Postao/la Head » 09 feb 2015, 22:09

bhsport je napisao/la:
Head je napisao/la:Djuric je obicna smlata ili ti krampa od igraca.
Prejako, ta krampa igra u seriji A. A ti prdis po forumu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Evo upravo sam sad, de popij. :kafa:
1946

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 09 feb 2015, 22:27

Zaboravili ste Mahmutovica, na prvu utakmicu sa Dzekom i Ibisevicem u napadu, a na klupi Mahmutovic i Đurić idealno.
Limvo Likce

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 feb 2015, 22:30

Danasnji intervju Ibricica za Index. Evo jedan dio vezan za reprezentaciju.

Razmišljaš li nakon dolaska novog izbornika Mehmeda Baždarevića o povratku u reprezentaciju BiH?

"Vidjet ćemo, nisam o tome još razmišljao. Nakon deset godina oprostio sam se na način na koji nisam želio. Sve ono što sam rekao o Safetu Sušiću mislim i danas. On je za mene mrtav čovjek. kada je bio u kombinacijama da preuzme Kayseri, zaista sam rekao - on ili ja. Dok sam živ neću mu zaboraviti ono što mi je napravio na SP-u u Brazilu"

Problem je minutaža?

Naravno da je problem minutaža, ali i ono što stoji iza toga. Svi su nešto dobili osim mene i za to je sigurno postojao jako dobar razlog. To je priča koja se poteže još od mog odlaska iz Hajduka i o njemu više ne želim. Zaista, za mene je mrtav čovjek. Novi izbornik najavio je da su u kombinaciji svi igrači koji se nametnu u svojim klubovima, pa ćemo vidjeti. Ja tek krećem"
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 feb 2015, 22:34

gost je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Poredjenje Djurica i Ibisevica? Degutantno. Iako sam misljenja da je Ibisevic jedan prosjecan igrac/napadac, on je daleko ispred Djurica, miljama.
Ma Vedo je prosječan napadač u nekakvim evropskim ili svjetskim okvirima,u našim okvirima to svakako nije.Čovjeka koji je dao toliko golova u Bundes ligi i koji usput ima samo 30 godina tako lako otpisivati.....rekoh,neshvatljivo. I kao što netko reče, haj da se nameće neki baš strijelac, da je Đurić eksplodirao u Cezeni, Hodžić u Dinamu....ovako....zaista ne mmogu shvatiti tu potrebu da stalno nešto mijenjamo, pa bilo to i nagore.
Slazem se u svemu. Cudno. :think:

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 09 feb 2015, 22:36

Nakon odlaska iz Hajduka? Da i on nije odbio Hajducko-germanski klan Seada i Smoljana kao Zukanovic pa najebo?

Pricaj Ibro kad si vec krenuo, uhljup safet je mrtav covjek za 99% navijaca BiH ali hajde konkretne price.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 feb 2015, 22:37

Cartman je napisao/la:Reprezentacija naseg kalibra ne moze sebi dopustit luksuz da ima bilo kakav stil igre. Moramo se prilagodit protivniku u svakoj utakmici, nesto sto Papke nikad nije shvatio. Taj panj je isto igrao i protiv Lihtenstajna i Argentine. Isti su bilii njegovi prethodnici. Zato od 1996. godine nismo pobjedili reprezentaciju koja je sila. Otvorimo se ko zadnji kreteni i onda nas siluju. Od jedne Albanije mozemo mnogo toga naucit kako igrat protiv jacih od sebe, mi samo pobjedjujemo ekipe od kojih smo za klasu jaci igracki. U zadnje vrijeme ne mozemo ni to.

Nadam se da je Bazdarevic vrlo pragmatican trener koji je spreman i na bunker ako je to najbolje rijesenje. Floskule tipa "idemo se nadigravat", "ne bojimo se nikoga", "mi uvijek napadamo" i tako dalje nam nikad nista dobro nisu dale.
Odlicno napisano, samo bilo je izuzataka kod Papeta, Portugal, Argentina, Francuska... Sve ostalo napisano tacno kako treba, recimo ne mozes se prilagodjavati isto za susret sa dvije razlicite reprezentacije ako je jednoj od njih jaca strana tehnicka potkovanost itd. a kod druge brzina i trka. U tom slucaju i ti mijenjas svoj sastav i formaciju da se sto bolje suprostavis. :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 feb 2015, 22:45

Da nismo igrali svoju igru, tj. iskorištavali puni napadački potencijal, još bi čekali prvi nastup na velikom takmičenju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 09 feb 2015, 22:48

kakav djuric..losa kopija krampe croucha
Unica grande amore

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.